Prasknú aj vám občas nervy?
14. mes. syn v poslednej dobe večer stále zle spáva a budí sa aj x krát za noc .. To je tými zúbkami :/ Vcera napr.kazdu hodinu .. Občas sa mi stane , ze mi prasknú nervy a keď sa tak stále večer budí a nechce spať .. Tak naňho trochu zjapem , co ma veľmi mrzí a potom mám cely deň výčitky 😒 .. Manžel robí do 23 :00 a ja som s mal.my cely deň sama .. Udrieť by som ho nikdy neudrela , radšej pokricim .. Čakáme druhé babo a neviem ci je to aj hormónmi ..Syn je inak príkladne dieta , ktoré sa dokaze aj cely deň hrať a ja medzitým stíham všetko .. Aj si kľudne posedieť .. Len tie noci sú posledné mesiace des a mna len veľmi mrzí , ze občas som takáto .. Stane sa to občas aj vam , alebo preháňam ?? 😒
nemam sice este deti ale myslim ze kazdy ma pravo vybuchnut,nepochopi to len ten to ma dobre deti co neplacu cele dni aj noci.a este sama s nimi
@katarinapekna asi si jedina,ktora zdiela tento nazor takze neviem neviem...a hore niekto spominal,ze kto sa aspon raz nerozculil tak klame...bud mas nervy zo zeleza alebo velmi dobre deti
@katarinapekna prepáč no nie všetky sme take dokonale mamičky ako ty .Radsej občas pokricim , akoby mi mal maly skákať po hlave ..Trochu preháňaš . Každá mama niekedy zvýši hlas ..
a potom aby sa clovek citil jak taky hnup,ked nie je cely den na dieta vyskereny...prepacte,ze takto ale nada mi to...moj syn dnes dnes premrncal a prereval cas od 3 20 do 7 00 bez priciny,nie je to ziaden novorodenec uz nam taha na rok
A vobec som nemala chut dopoludnia sa na neho usmievat a snazila som sa nevybuchnut(jadne,nespal tak bol zamrncany,nesvoj,nepokojny...ach jaaj
My mame koooopu deti... a obcas mam nervy v kybli aj ja... nejsom dokonala matka, ale snazim sa ovladat.... velmi vela predychavam a snazim sa udrzat kludna. Ale tiez som na ne vacsinou sama a tak obcas uz ked je toho moc zhuknem aj ja.... ale to to tu potom slape jak hodinky. Vsetci zrazu lietaju a vedi co maju robit. 😀 😀 😀 a co sa tyka tej najmensej... najtvrdsia jedovita palica to je.... tak na nu zhuknem tiez... ako sorry, ale ja nebudem riesit, co jej je, ked sa len jeduje a nevie sama co so sebou. Vacsinou jej zo zvysenym hlasom poviem, ze uz stacilo a ked sa jeduje dalej odidem od nej do druhej izby.... a kna si to rozmysli, ci mi bude hucat za usami. Ovladat sa naucit musis, lebo toto co predvadzaju teraz je nic oproti tomu, co sa bude diat ked budu mat 10 a viac.. to uz ta praskne o zem rovno.... takze nadych a vydych..., uvedom si ze je to v prvom rade cloviecik, co netusi obcas co ma sam so sebou robit.... ma len teba.... tak ked uz nevladzes, radsej na chvilku odid mimo neho, predychaj sa, upokoj sa a potom sa k nemu vrat. Ked sa vratis kludna a s pokojnym hlasom, robi to zazraky.
@denisqaa
@katarinapekna ooo, ty si asi z tých "dokonalých mamičiek" (alebo deti nemáš) čo majú všetko pod palcom aj svoje nervy, ale len pred ostatnými...dovoľ mi sa zasmiať a nereaguj na komenty, ktoré sa ťa netýkajú lebo sa to nedá čítať... ja mám pomaly 18 mesačného šintra, občas pomáha keď na neho skričím a je pokoj - bohužiaľ cukor a bič 😉
@majdalenka23 presne..... 👍👍👍👍👍👍👍👍
@majdalenka23 ok, napíš, ked budes mať tínedžera 😉
@katarinapekna ja sa tu s tebou dohadovať nemienim... ešte raz nereaguj na to čo sa ťa netýka, ak má puberťáka tak hľadaj diskusie o nich....
@moni244 áno mám takú švagrinú..všetky knihy o výchove prečítané tie blbiny na deťoch vyskúšané...keď ju udrú alebo vyvádzajú tak len úsmev a poď porozprávame sa.. 😝
Samozrejme, že mi nervy občas prasknú.. snažím sa to zo všetkých síl obmedziť, šak viem,ž e to nie je správne,navrieskať na malé dieťa.. snažím sa vyjsť von a dýchať z hlboka, občas vyjdem iba na balkon a dám si cigu :D :D ked je doma svokra či manžel, tak beriem psa a idem behať do bezvedomia :D :D ale očas sa nedá a navrieskam :D :D
Mna by hrozne zaujimali konkretne situacie, ktore ine matky dokazu riesit bez kriku, ako si predstavuju riesenie.. Dam priklad, naposledy som kricala na 4r. syna za toto: dala som zohrievat vodu v rychlovarnej konvici, mladsiu dceru som prave davala cikat.. Starsi bol nebezpecne blizko ku konvici, isiel ju chytit, vravim mu normalne, dorazne " edi, nechytaj tu konvicu" (je uz vysoky, takze dociahne vsade) ale dcere uz trebalo tak som musela ist za nou.. Prezieravo som mu z kupelne zopakovala, nech to nechyta a ide k nam - samozrejme nesiel a ked som isla za nim ja, tak som uz videla ako ju chce nadvihnut (este ju nedrzal, je kovova a bola plna) tak som na neho zrukla, nech to necha - az potom to nechal.. (Samozrejme syn nie je hlupy, vie co robi horuca voda, ale len v teoretickej rovine, este som ho nenechala obarit sa, aby zistil aj prakticku cast.. Chce sa tym len predvadzat, ked ma taku naladu)
Poradte mi teda, ako sa bavit s dietarom, ktore normalne slova ignoruje a zareaguje az na krik.. Mozno si spomeniem aj na lepsi priklad, toto je len nieco na co som si rychlo spomenula..
Moje deti su dobre deti, ale su situacie ked nic ine ako krik nefunguje (ano aj na mladsiu treba obcas zakricat, za bratom nezaostava).. Ak to niekto uspesne riesi bez kriku, tak gratulujem, ja to neviem v kazdej situacii a priznavam to.., napriek tomu si myslim, ze moje deti nemaju ziadnu ujmu na psychickom zdravi..
@katarinapekna 14 mesacne dieta nie je nemluvna..
U nás to bez kriku ani často nejde. Mám tri dievky dve sú,ako som nazvala, v slepačom období a tá najmenšia chytá prvú 3-ročnú pubertu - nie je po nej, tak rev. Všetky 3 sa vkuse hádajú,bijú a mňa nebaví dookola robiť policajta.Zakričím a na 5 minút je ticho a potom odznova. Milé slová ako: Deti nehádajte sa,deti neskáčte NEZABERAJÚ!!
@majdalenka23 uzas, fakt a potom sa cudujeme, ze to vsade vyzera tak ako vyzera
ahoj, myslim, ze sa to stalo uz (takmer) kazdej, mna nevynimajuc. ako pisala ina mamicka, mas super, ze je syncek cez den kludny a v noci sa urcite nebudi len tak, ze by chcel robit zle. vtedy Ta potrebuje. mne v situaciach, ked som velmi nervozna, lebo je toho na mna vela (napriklad moj syn sa ako 14m budil velakrat za noc a cez den totalne uplakany, umrncany), pomaha snazit sa vcitit do dietata, co s jeho jemnou dusickou necitlive spravanie spravi.. a tiez mi pomohlo spisat si body, ako kedy budem ci nebudem reagovat. a to nie som z tych mamiciek, ktore sa citia vinne za zvysenie hlasu ci iny taky prejav, ked je to pravom. ale 14 mesacne dietatko je podla mna velmi malicke a moze velmi negativne vnimat taketo prejavy (v pripade ze sa stavaju casto).
@katarinapekna pani dokonala, co je bud totalna flegma alebo je napraskoch,vsakze? Si tu jedina dokonala, tak sa tu nenavazaj do ostatnych. Sme len obycajny ludia
@le4 A ty nepoznáš: Ohýbaj ma mamko, dokým som ja Janko? Od mala treba vychovávať a niekedy aj s krikom.
@jana_eyre ja v takychto situaciach nekricim, lebomsa bojim, ze prave z laknutia pustia ,v tvoiom pripade kanvicu, a bude to uorsie... ale vlastne ty si pisala, ze ju nedrzal, tak vtedy by som zhukla aj ja. Ja mam pofit, ze obcas ma deti zacnu pocuvat az pri urcitej hlasitosti. Dogtedy asi skusaju, ci ozaj na tom trvam. Az zvysim ulas, tak pochopia, ze na 5om trvam. A ja zase tvrdim, ze keby som nekricala, tak ma slahne o zem. 😂😂😂😂 teraz je v mode detommveci siahodlho gysvetlogat a prosit ich.... po nas kricali a tu sme. Takze ked obcas zakricim, myslim, ze im psychiku nedokaslem.
@juhseverzapad u nas zabera rozdelenie dievcat. Ked sedia sama osamote, tak si rozmyslia, ci sa budu alebo nebudu hadat.
@majdalenka23 len by ma udrelo naschvál a surovo staršie dieťa .....tak tomu ,,pazour urazim,,.
@juhseverzapad s tymto plne suhlasim... ked sa nevychovavaju deti od mala.... tak potom v 15 co? Ta poslu dakam a ty si mozes ist piskat. Vidim to na svojej sestre... ja som vraj na deti tvrda, ale mozno sa v 15 nebudem chytat za hlavu, ze co s nimi mam robit. Teda asi sa chytat budem, ked vyvoj pubwrty mojej dcery bude mat stupajucu tendenciu, ale hadam ma nikam neposle. 😀 😀 😀 😀
@lucia20 ano, ani ja nekricim ak by som videla, ze ju drzi, alebo ze vymysla na schodoch - vtedy si davam sakramentsky pozor na ton hlasu, vlastne radsej nic nepoviem a chytim konvicu, ci jeho, aby sa nezlakol..
u nas je vlastne najcastejsie krik vtedy, ked sa deti hadaju a keby som im pekne rozpravala, tak ma tazko pocuju, alebo pred spanim, ked deti nechcu lezat - mohla by som im aj 20x povedat pekne "deticky lezkajte", "deticky, nehadajte sa" a oni by namna zvysoka... takto staci raz /niekedy viackrat/ zakricat, "ticho a lezte" a do 10minut spia 😀
@kuceravasue12 boze..ako keby si pisala o mojom dietati🙂 vek sedi,prejavy dietata sedia, konanie matky sedi..len pohlavie opacne🙂 fakt,uplne cez kopirak u nas..len ja ked po tej pol hodke odidem z izby,on sa tam zacne hrat,vykrikovat do vysielaciek..takze zaspava aj hodinu..jako fakt uz cakam ,kedy toro vsetko prastane🙂 ale vzdy potesi precitat si,ze v tom clovek nie je sam🙂 a,ze nikto nie je dokonaly..a ze si to dokaze priznat🙂
No ješkove oči!!!! vy neuspavate 2 hodiny svoje detičky a nevysvetlujete im anjelskym hlasom ze ,,spinkajte detičky,, a ťuťuli muťuli...a detičky na háku... 😖 vyliezaju z postelí do min. do 22:00 a istá mamička tu pisala ako uspava 4 ročné dieťa jazdením v aute, navlečené do termopradla...ale v podstate spokojná a jej to tak vyhovuje.. 🙄 No nechapačka....
My tiež večer ulozime deti do postelí a ked je tam moc šum tak zarevem ,,ticho už,, a zvyčajne to pomaha... 🙂
ke´d som čakala Jakuba, tak to boli reči typu: moje dieťa nebude pozerať telku, PC už vôbec nie, kričať na dieťa? to robia iba nanič matky, takisto capnutie pozadku... a prišla realita: rozprávky na dobré ráno a dobrú noc, PC už stihol pokaziť no len vstup na slúchadlá, a krik a capanie po zadku je keď nepočúva a vyslovene robí zlobu a ešte sa na mňa pozerá či sa dívam, aby mohol urobiť zlobu alebo ísť tam kde nechcem...zobuďme sa sme len ľudia a ženy po pôrodoch, ktorým sa komplet zmenili hormóny a je toho na nás veľa...ja som si povedala, že ako nás vychovávali naše matky, krikom a sem tam capaním po zadkoch..a žijeme, nie sme devianti ani citovo labilní rodičia, na všetko to zlé sa zabudne a ľúbime svojich rodičov 😉
Naozaj netreba kričať,keď je dieťa ohrozené. To mi pripomína ako moja babička,keď bol môj ujo malý,mal asi 6 rokov,liezol po múre širokom asi 20 cm a pod ním 10 m hĺbka . Babička iba Mariánko,poď dole,si veľmi šikovný,ale už pôjdeme. Zliezol a dostal,taký výprask,že si nemohol sadnúť.Nemohla ísť za ním, kedže mala pri sebe moju mamu a tá mala 3. Chcelo si to len zachovať chladnú hlavu.
@juhseverzapad myslim, ze v takych situaciach ma rodic srdce v krku, ani mu nezide na um zakricat, len sa v duchu modli, aby uz zliezol..
preto som do zatvorky dala vysvetlenie, ze moj syn este konvicu nedrzal, tak som zvysila hlas..
Nic si nevycitaj....ja mam 2.deti 9 a4r....mensi ked neposluchne ani po xty krat jedna dve mu leti na rit....starsi je hyperaktivny a ma adhd....kto take deta ma doma,vie ze bez ,,vychovnych,, by sme boli na psychiatrii....ja som takto pred rokom skoncila na infuzke v nemocnici.....dohnal ma tam starsi syn.....je to bystrya mudry chlapec,sikovny ale ked to nejde po dobrom,pojde to po zlom.....ja tiez len kricim a musi ma uz vazne .....ked mu jddnu vycapim.za chvilu by mi vyskocil na hlavu

@cervikpepik znamena! Viem si ako -tak predstaviť vybuchnúť na tinedzera,ale na 14 mes. Nemluvna???? Čisté psycho a radsej antikoncepciu!