Pravda o otcovi
Ahojte, prosím reagujte maminky čo ste boli v tejto situácii... 🙏🙏
Mám 6 ročnú dcéru s ktorou som odišla od ex keď mala rok. Pár mesiacov nato som si našla nového priateľa s ktorým som dodnes a máme spolu ďalšiu dcéru a ďalšie na ceste. Ex sa nejak o dcéru nezaujímal, ani neplatil, robil nám zle, proste zlý človek. Keď k nemu pár krát šla, mala problém s pocikávaním, aj som ho konfrontovala, chcela riešiť psychologičku. Keď som s ním bola mi fyzicky aj psychicky ubližoval, dcéra to samozrejme videla, takže si ho emočne môže pamätať.. Pred 2 rokmi šiel do basy, takže sa odmlčal a mali sme kľud. Pred Vianocami sa vrátil a začal ma bombardovať správami "kedy jej to povieme"..
Pred pár dňami mala dcéra narodeniny, chceli gratulovať s jeho sestrou, tak sme ich pozvali k nám. Vo dverách keď ho dcéra zbadala, tak sa začala triasť, ako usmievala sa, ale triasli sa jej nohy..
A tu nastáva moja dilema, ako a kedy by jej bolo vhodné vysvetliť že má iného otca. Určite sa budem chcieť poradiť so psychologičkou ale zaujíma ma skôr reálna situácia. Či teraz či neskôr, ex sa zatiaľ nevyjadruje, ja som mu vysvetlila že takáto vec sa nemôže len tak povedať, často sa s ňou musí stretávať, no mám pocit že to bude to isté ako pred pár rokmi.. nechcem dcére ublížiť, že som jej klamala, ale dala som jej naozaj otca, aj ho tak volá..
Ahojte, tak po dlhšom čase sa ozývam.. Len nedávno som to dcérke povedala. Stretli sme sa aj so psychologičkou a budeme mať nastavené sedenia aby pracovala s dcérou ak by to zle znášala a ja chcela mať opatrené, s čím veľmi súhlasila, že dobrý krok vpred. Vysvetlila som jej situáciu aká bola, som veľmi prekvapená z nej a ako ľahko a citovo sa to dá dcére povedať, fakt mi veľmi pomohla. 🙏
O týždeň máme sedenie zas a do tohto sedenia som jej to mala povedať. Dcéra reagovala nijako, bola prekvapená, ničím som ju veľmi nezaťažovala, pekne vysvetlila že s vlastným s otcom som sa tiež ľúbila ako teraz s mojím partnerom, ale nakoľko sme si už nerozumeli a prestali sa ľúbiť tak sme sa rozišli.. len mi pritakávala, že tomu chápe no ani hlások nevydala, len sme sa objímali hladkali a napokon zaspala. Nevracala sa k tomu viac, len pár dní dozadu sme mali oslavu a mojej mamine sa priznala že vie že má druhého ocka, že jej to hovorila ako novinku. Zatiaľ sa na bio otca nepýta, nespomína ho... Doma sa správa tak ako vždy, sem tam na seba ukazuje, priateľa stále volá ocino, i keď mu pár krát povedala menom ( skrz toho, lebo som jej povedala že kľudne môže volať obidvoch ocko alebo menom)
Pred týmto rozhovorom sme mali stretko znova s bio otcom, jeho sestrou a deťmi...vonku na prechádzke. Zas nič, ani jej nič nepovedal, nevenoval sa, len stal ako solný stĺp a pozoroval ju. Dcéra bola zamlknutá, nechcela sa ani hrať s ostatnými, len pri mne bola... Dedukujem, že sa ho hanbí alebo bojí....
A tu nastáva problém...
Bio otec mi pár krát písal, či som jej to povedala, fakt som nemala odvahu. Až napokon predvčerom mi písal čo dcéra, napísala som že som jej to povedala a už začal do mňa útočiť čo som mu nedala vedieť hneď.. tak som napísala, že čakám ako to dcéra vstrebe a ako bude reagovať v priebehu týždňa a dala by som mu vedieť. No to ho samozrejme nahnevalo, ako si to opovažujem, že on je jej otec a chce všetko hneď vedieť a bla bla. Napokon mi napísal, že mi ide o peniaze ( popritom som sa ani raz neopýtala kedy pošle, koľko pošle, má dosť zameškané aj) a vlastne sa popracoval k tomu, že za toto všetko môžem ja, lebo som ho opustila a našla druhého a preto sa má dcéru vykašľal... Komédia
Zjavne mu vôbec nejde o ňu ale len ako mňa vytrestať, čo povedala aj psychologička že sa mám na to pripraviť..... Bude to beh na dlhé trate, len čo sa najviac obávam, že bude dcéru "huckať" proti priateľovi. Ale bude mať smolu, styk s ním bude len v prítomnosti mňa a naj podľa psychologičky aj s mojím priateľom

@tiezjedna dieťa je súdne osvojené. Mne ide o to, kedy mu povedať o biologickom, ktorý sa jej vzdal. Nezaujíma ma proces osvojenia, ale proces vysvetlenia dieťaťu, že je osvojené mojim mužom. A ideálne reápny prípad a názor psychológa.