Ako pomôcť dcére prekonávať traumy z otca?
Ahojte. Mam 14r dceru. S jej otcom sa dlhodobo nestretava. Tak cca od 2016. V minulosti medzi nami prebiehali sudne spory, rozviedli sme sa, otec bol odsudeny za nasilie voci mne a mal ulozeny zakaz priblizenia. Dvera bola v rokoch 2021 – 2023 v intenzivnej starostlivosti psychologa. V spravach sa opakovane uvadzalo, ze odmieta kontakt s otcom, ma z neho strach a ze tlak na stretavanie moze viest k zhorseniu jej psychickeho stavu. Psychologicka zaroven uviedla, ze u dcery nevnima naucene frazy ani prevzatu retoriku. Poviem uprimne, ja som sa snazila nic negativne na otca...... Ale videla velakrat, ako malinka cca 3- 4 rocna, ako ma bije. Skrti. Este aj ako malinke babo kricala na otca, by prestal. Tak si tie casy asi viete predstavit. Od roku 2023 mala dcera pokoj, psychologicku pomoc uz nepotrebovala, dari sa jej v skole, chodi na ludove tance a chce ist na bilingvalne gymnazium. V 2023 sa rozhodlo, ze styk s otcom sa upravovat nebude.
Teraz otec opat ziada upravu styku. Kolizny opatrovnik vypocul dceru a odporucil navrh zas zamietnut. Dcera uviedla, ze sa s otcom nechce stretavat, pred pohovorom nemohla spat, bala sa, ze ju kolizna bude nutit chodit zas k psychologicke ako na zaciatku, a nedaj Boze stretavat sa s otcom. Mali sme aj taky pripad v skole, ze chcela utiect, ked uvidela svojho otca. Riaditelka zakazala styk s otcom na pode skoly. Advokat otca vsak napisal nejake vyjadrenie, ze kolizny opatrovnik vykonal jednostranne setrenie, ze dcera je ovplyvnovana matkou a ze jej nazor nie je jej vlastny. Proste bludy. Nebudem o tom informovat ani dceru, lebo sa mi zas polozi. Dokonca pravnik s otcom odmietaju aj to, ze mi fyzicky a psychicky ublizoval + ze si dcerka nic nepamata.
Nechapem, ako moze byt niekto tak drzy a arogantny.
Co mam, prosim, robit? Nechcem, aby bola zas vypocuvana. Konecne je v pohode. Kolizna povedala, ze bude v 100% stat na strane dcery, ale co ak sa sudkyna alebo sudca rozhodne inak? Som zufala.... :(
Ty nemas pravnika?
@janinah nie. Momentalne na to nemam financne prostriedky.
@anonym_autor to sa strašne aj číta :( je mi ľúto že ma dcéra kvôli tomu zbytočne stresy… chlap keď dokáže škrtiť ženu…strašne nieco
Super, ze kolizna je na tvojej strane. To je výborný základ. Pozri 14 ročná kocka už vie povedať svoj názor aj pred súdom.
A pouvazuj nad právnikom, ak by to šlo do nejakých súdnych konaní
Super, ze kolizna je na tvojej strane. To je výborný základ. Pozri 14 ročná kocka už vie povedať svoj názor aj pred súdom.
A pouvazuj nad právnikom, ak by to šlo do nejakých súdnych konaní
No, kolizna mi povedala, ze je nestranna, samozrejme, avsak, bude hajit najlepsie zaujmy dcerky. Akoze bola extremne mila. Aj spravu nam alebo sudcovi neviem napisala uplne podla toho, co jej dcerka povedala. Teda, vyrozpravala sa mi dcerka. Uvidim, ako bude na pojednavani, ak nieco nebude v prospech dcerky, podam odvolanie a zaobstaram si nejakeho pravnika. Snad nebude treba. Bojim sa velmi, co to s nou spravi. Dokonca este otec ziadal v 2022 o nejaky diagnosticky pobyt, aby ju odomna zobrali a VYCISTILI JEJ HLAVU. Strasne
@anonym_autor to sa strašne aj číta :( je mi ľúto že ma dcéra kvôli tomu zbytočne stresy… chlap keď dokáže škrtiť ženu…strašne nieco
@anonym_c4a822 a o psychickom tyrani ani nehovorim.
No, kolizna mi povedala, ze je nestranna, samozrejme, avsak, bude hajit najlepsie zaujmy dcerky. Akoze bola extremne mila. Aj spravu nam alebo sudcovi neviem napisala uplne podla toho, co jej dcerka povedala. Teda, vyrozpravala sa mi dcerka. Uvidim, ako bude na pojednavani, ak nieco nebude v prospech dcerky, podam odvolanie a zaobstaram si nejakeho pravnika. Snad nebude treba. Bojim sa velmi, co to s nou spravi. Dokonca este otec ziadal v 2022 o nejaky diagnosticky pobyt, aby ju odomna zobrali a VYCISTILI JEJ HLAVU. Strasne
@anonym_autor bože to je magor. Jasne, že sudca nebude skákať ako on píska. Ty sa drž faktov, že dcéra musela chodiť k psychologické mala traumu z toho ako sa správal. Veď v base nebol len tak.
@anonym_c4a822 a o psychickom tyrani ani nehovorim.
@anonym_autor Bože, nožík sa mi vo vrecku otvára, keď toto čítam! Neviem ti žiaľ nijako pomôcť, no strašne-strašne-strašne moc vám obom držím palce, aby ste toto ustáli a vydržali ešte tie 4 roky, kým dcéra dovŕši 18 a potom jej už môže ctený otecko akurát tak vieš čo…. 🙏
@anonym_autor Bože, nožík sa mi vo vrecku otvára, keď toto čítam! Neviem ti žiaľ nijako pomôcť, no strašne-strašne-strašne moc vám obom držím palce, aby ste toto ustáli a vydržali ešte tie 4 roky, kým dcéra dovŕši 18 a potom jej už môže ctený otecko akurát tak vieš čo…. 🙏
@anonym_20e5be
@anonym_ef6fff
Dakujem, ste mile. A ako prosim reagivat na to, ze pravnik otca popiera, ze ma fyzicky napadal? A este horsie, ako si to moze 3,5 r. diega pamatat. A jej vypovede sa nezakladaju na realnych dokazocb. Ako.... Wtf.
@anonym_20e5be
@anonym_ef6fff
Dakujem, ste mile. A ako prosim reagivat na to, ze pravnik otca popiera, ze ma fyzicky napadal? A este horsie, ako si to moze 3,5 r. diega pamatat. A jej vypovede sa nezakladaju na realnych dokazocb. Ako.... Wtf.
@anonym_autor otec vôl odsúdený za násilie, to je čierne na bielom. Právnikovi povedz, že snáď nechce popierať rozhodnutie súdu
3,5 ročne dieťa si ro nemusí pamätať tak že to vie verbalizivat alw videlo čo sa deje a zažilo strach
Snáď chce právnik povedať že aj psycholigicka klame?
Nič sa neboj, chod po faktoch
@anonym_20e5be
@anonym_ef6fff
@anonym_autor Nájdi si právnika. Stojí to za to.
@anonym_autor toto sa velmi zle cita, nieto este preziva. Ak chces pomoct dcere aj sebe najdi si dobreho pravnika aj keby, si mu mala dat posledne peniaze ale nedovol aby ju znova dotiahol tam kde predtym... Velmi drzim palce
Prešla som si podobným. Otec mamu týral psychicky fyzicky... bolo to hrozné.... do toho mal Otec kopu mileniek... Mama si viac krát siahla na život..
Raz neviem kde nabrala silu a utekal sme nocou preč... Viem bola zima..ja v ruke len maminu ruku a pod pazuchou som stiskala plysaka.
Mama podala žiadosť o rozvod...
A tam sa začali diať veci...
Nik ma nepočúval... ze nechcem byť s otcom a ani ho navštevovať... Nezvládla sám to... bolo to utrpenie...
Pre otca som bola nástroj ako sa pomstiť mame..
Popritom on si do domu nasťahoval milenku s jeho deťmi...
Po vyše roku takto nefungovania ma čakal 1rocnik ZS. Školu som nedávala tá striedavka ma ubijala.. do toho triedna učiteľka bola veľmi zadobre s otcom tak teror som mala aj o dnes v škole...
Mama písala ze nie je to dobré pre dieťa ze trpí...
Až raz som sa dočkala 🙏
Keď polícia a kolízia boli pri odovzdávaní mňa otcovi... vedeli ako plačem a nechcem ísť k nemu...
Nariadili zákaz styku s otcom. 🙏
Pamätám si na ten deň bolo to vykúpenie pre mňa...
Síce v škole ma triedna terorizovala ako sa dalo večne ma posielala k psychologovi ci logopedovy... ale to som dávala s prehľadom.
Vedela som ze domov prídem do bezpečia.
S mamou sme sa o tom nikdy nerozprávali... bola to 13 komnata. Ako bolo co sme prežili...
Po rohoch som dala šancu otcovi sa stretnúť a porozprávať otvorila som mu svoje srdce...
Predsa vtedy som bola dieťa teraz dospelá a uz aj mamina...
Co myslíte ako to dopadlo?
@anonym_20e5be
@anonym_ef6fff
@anonym_autor To su pravnici. Budu hajit klienta a tvarit sa,ze veria klientovi kazde klamstvo. Mas nejake viditelne dokazy? Lekarske spravy,fotky,cokolvek,co mozes predlozit ako dokaz?
Ma 14 rokov nastastie, na sude sa bude brat jej nazor. V tomto veku detom ani neprikazuju styk - je vacsinou na vzajomnej dohode. Spochybnit jej nazor moze otcov obhajca, ale to si bude ziadat psychologicke posudenie, ak bud dchceit dokazat, ze ju ovplyvnujes. U nas to trvalo 2 roky. To dokaze, ze ju neobplyvnujes, mozno odhlai aj dovody, preco dcera nechce byt s otcom - ale kym skonci, zase bude starsia a viac sa bud do uvahy brat jej nazor. Posilni jej sebavedomie, ze teraz nazory deti beru do uvahy a nikto si nedovoli rozhodnut bez jej suhlasu. My sme toto riesili pri rozvode. Deti odmietali byt v streidavej... nikto ich neprinutil zmenit nazor, ani psychologike setrenie, ani nic. Sud rozhodol tak, aby im vysiel v ustrety.
Velmi ma mrzi tvoja a dcerina situacia, neviem odkial si, ale skus aspon pohladat nejakeho pravnika v centre pravnej pomoci, popripade v nejakej organizacii, ktora sa venuje tyranym zenam, baby z fachu ti tu mozno lepsie poradia🙂 drzte sa
@anonym_autor To su pravnici. Budu hajit klienta a tvarit sa,ze veria klientovi kazde klamstvo. Mas nejake viditelne dokazy? Lekarske spravy,fotky,cokolvek,co mozes predlozit ako dokaz?
@marca12 veď bol odsúdený, čo nečítaš?

Ty nemas pravnika?