icon

Prázdniny vnúčat u babky s jedinou aktivitou pri TV

3. nov 2021

Ahojte, chcem sa spytat, davali by ate deti babke na prazdniny, ak jedina aktivita, ktoru by tam robili od rana do vecera je kukanie tv a babka by im.nosila jedlo pomedzi to ? Ze babka.si chce porobit, tak detom.zapne tv a to je jedine je staranie, aby mali plne brucha.

Strana
z2
diewcatqoo
3. nov 2021

Ak by to bola naozaj jedina aktivita, tak nie. Toto vie robit aj doma.

janinah
3. nov 2021

Tak my sme behali celé dni po vonku a len sme došli ku babke po jedlo,tvoja babka nemá dvor? Dala by som,ale na 1-2 dni,nie na celé leto.A podla veku detí im zabalila hračky,spoloč. hru a dala dáku úlohu napr. vymalovať omalovánku,kým budú u babky.

janci05
3. nov 2021

Pokiaľ nutne potrebuješ postrážiť a vykryť nejaké dni, tak jasné, že áno. Inak, len aby boli babke skôr na obtiaž, lebo ona má iné záujmy ako vnúčatá, tak nie. Televízor môže pozerať aj doma.

amelie2017
3. nov 2021

Tak ja som u dedka stravila polovicu detstva a nikto sa nam o program nestaral, teda ak sa nesadilo, nekopalo, nehrabalo, neprevracalo,....inak sa staralo len o to, aby sme mali plne brucha a boli ciste. Ale ano, ked sme dlho trcali pred telkou, tak nas vyhnali von- to v lete. V zime sme sa aj tak vacsinou vyhrali same s hrackami, kreslili, cesali,...

horalka1986
3. nov 2021

Takto nie. Mozno na vikend nech babke nezakazujem....moji chodia dokonca aj k prababke na prazdniny, ktora pol dna vyvara a vypeka aby ich rozmaznavala, ale druheho pol dna su len vonku. Behaju po lese, alebo idu do mesta, vzdy im najde aktivitu. Aj ked su len pod panelakom na ihrisku s kamaratmi...

autor
3. nov 2021

Tak babka byva v byte, dvor nema, na ihrisko ich samych nepusti lebo sa boji, ale zas s nimi ani nepojde lebo ma roboty. A to zavarat cez leto, varit upratovat a kopu inej "dolezitejsiej roboty". A deti aby nebehali a nerobili bordel posadinpred tv a oni spokojne, lebo doma im.nedovolim v takej miere a hocico. Ale ona ih pyta, kedy pridu zase, a aj deti sa pytaju. Len mne to neda, ak maju mat tam len takyto program, a nemaju robit nieco zmysluplnejsie.

nikpa
3. nov 2021

Načo tam pôjdu keď si chce babka porobiť, nech si robí a vnúčatá nechá doma alebo druhej babke ktorá má na nich čas

vanda323
3. nov 2021

Ja som mala také prázdniny keď som bola malá ...hrôza. Nie asi by som nedala...ale ak samozrejme není iná možnosť tak čo ti ostáva

petulda333
3. nov 2021

A ja by som to tak tragicky nebrala. Ak deti chcu ist,nech idu. Nemusia na tyzden,aspon vikend a ty si dopraj oddych alebo si uzi chvile osamote s muzom. Netreba vo vsetkom vidiet len zle

minutka
3. nov 2021

Ano, dala. Rodic ma vychovavat, vzdelavat , robit plnohodnotny program. A ze ich babka par x v roku takto pokazi, by som nebrala zasadne. Ak vsak deti chcu

amelie2017
3. nov 2021

A co taktp povedat babke, nech si porobi pred tym, ako pridu a nech ich aspon raz denne vezme von. Inak tam chodit nebudu. A mas po probleme.

katulienkax
3. nov 2021

To zavisi od toho ci je to nutnost alebo len tak. Pokial mas pracu a nemas ich kde nechat mas ine na vyber? Mozes im zaplatit tabor a mat plnohodnotnu zabavu pre ne

autor
3. nov 2021

@amelie2017 uz sme vysvetlovali, nedalo sa, ona ma stale co robit, proste nezatavi sa ako je den dlhy. Aj sme skusali, ze ok, pojdeme.my s muzom.niekde na vikend a.nech ich strazi u nas, ale tam si tiez nasla robotu, a ja som sa vratila do vyglancobaneho bytu, s tym ze deti cely vikend pred tv.
A neni to nutnost, viem si to vykryt aj bez nej, skor onten vztah babka vnucata.

petulda333
3. nov 2021

Raz za cas ich daj. Ja vobec neriesim co s detmi robia babky,je to ich vec. Pokial im neublizuju,nevidim dovod to riesit. A zvlast,ak deti chcu ist. Zbal im nieco na zabavu,ak chcu. Ty si uzi volno

zitaje
4. nov 2021

A čo tak zobrať babku s deťmi na výlet? Aj budú spolu, aj budú vonku, aj budú mať spoločné zážitky.

autor
4. nov 2021

@zitaje aj to sme skusali, neexistuje ze by sla, vsak tolko roboty je a kedy to ona postiha, ak cez vikend pojde na vylet. Ona totizto cez tyzden este pracuje na dohodu, aj ked je na dochodku.
Ono ja si poviem, ze vsak v takom byte neni tolko roboty, ja osobne by som lezala s vylozenymi nohami uz davno, popratala by som co to, navarila ak by trebalo zavarila , a mala volno zvysok, ale babka si vzdy vzdy robotu najde-proste stara skola.

prasiatko30
4. nov 2021

Ako sorry sle pokial vies, ze babka nema energiu a nie je tip pionierskej veducej co organizuje aktivity pre deti tak najdi denny tabor v blizkosti, ktory sa dietatu paci, zaplat ho a babke povedz kde ho ma rano zaviest a poobede vyzdvihnut - dieta bude rado, ze je u babky, babka bude rada, ze ma vnuca pri sebe a ty budes rsda ze dieta ma program, nesedi na tablete a utuzuje vztahy s babkou. Aj vlk syty aj ovca cela

rawmamka
4. nov 2021

@prasiatko30 Presne tak, výborné riešenie pre všetky zúčastnené strany 👏.

autor
4. nov 2021

@prasiatko30 toto riesenie je paradne 🙂 cez leto vyuzitelne, vyskusame (popravde ma to vobec nenapadlo takto spravit) ale co cez ostatny rok ? Cez vikendy a ine , ako letne, prazdniny ?

marianarem
4. nov 2021

A nemohli by sa deti zucastnit nejakej roboty s babkou? Zavaranie, varenie...Mohli by sa porozpravat a nieco sa naucit. Nam stari rodicia tiez nikdy nerobili program, jedine nejaku robotu s nimi. Moja mama dokonca na to rada spomina, ako si ju stara mama brala ku kazdej robote.
Popravde, polovica programu, co s manzelom vymyslame nasmu malemu, su tiez nejake prace s nami 🙂

dievcacitajucelist
4. nov 2021

Možno ona už nemá tu trpezlivosť deťom vymýšľať program, alebo zakazovať TV...možno je spokojná, že deti sú sýte spokojne...ma ich "na očiach" a aj porobi si svoje...má už aj svoj vek...nie všetky babky sú "stavané" sa s deťmi hrať...veď keď ich dáš len na víkend tak sa aj decka a aj babka potešia..

autor
4. nov 2021

@marianarem no babka ich naschval davat k tv aby jej nezavadzali pri robote. Tadial cesta nejde, ze pomoct jej napr krajat, miesat, utierat prach...nieze bybto deti nevedeli, doma to bezne robia (sice to neni dokonale, ale ucia sa) . Ani mne nikdy nedovolila pomahat jej este ako bezdetnej, ani len ryzu navarit, lebo neni taka chutna ako jej ( raz bola chora tak som.navarila pre vsetkych, aby sa nemusela trapit- aj to len ryzu, lebo omacka bola hotova, a ona ked vstala, tak uvarila vsetkym zemiaky a moju ryzu vyhodila)....

autor
4. nov 2021

@dievcacitajucelist ako nejde o to ze sa musi hrat s nimi, ale zas cely den aby tv kukali ? Mozu ist von a nech sa blaznia na ihrisku a ona si moze vklude na lavicke, alebo proste vypnut tv, a nech sa hraju s hrackami kludne pri.nej...ako neviem, ale asi tu nie je ziadna mama, ktorej by ss to pacilo, ze jej dieta v peknom pocasi cely vikend, alebo prazdniny presedi pri tv.

prasiatko30
4. nov 2021

Najst kamaratov v okoli? Ako najlepsie by bolo kebyze tam maju nejakych kamosov s ktorymi mozu vybehnut von a hrat sa na ihrisku pri dome. Pokial su tam len na vikendy - otazka je ako casto ich tam nechavas - pokial ich tam nechas 1 vikend za 3-4 mesiace tak by som sa az tak nad tym
Nevzrusovala. Ak su to jarne/jesenne/zimne prazdniny - vzdy sa najde nejake centrum volneho casu co organizuje nieco pre deti pokial uz su tak 5+ V okresnych mestach uz najdes aktivity, na ktore ich moze babka zaviest a potom vyzdvihnut. Ja neviem ale pocas zimnych prazdnin existuju aj lyziarske kurzy/plavanie a pod len treba pohladat

marianarem
4. nov 2021

To je drsne, asi nejaky perfekcionizmus. No deti sa mozno na tie dni nicnerobenia, ked im je nosene jedlo, aj tesia a uzivaju si to 🙂 Vsak potom asi cez prazdniny by som spravila to s tym taborom, to sa aj mne pacilo. A vikend, keby sa crtal nejaky uprsany alebo inak menej vyuzitelny, alebo keby mali deti za sebou narocnejsie dni, tak nech idu vegetit.

veroniq85
4. nov 2021

Myslim ze nejaky vikend sem tam sa da prezit. Netreba hladat problem tam kde nie je. Tie deti tam nesedia 24/7. Deti si bude pamat ze "cas travili u babky" aj ked pred telkou a s plnym bruchom. A v konecnim dosledku to je najdolezitejsie. Deti sa este aj tesia a babka si ich pyta. Ja som tiez travila vela casu u babky kedze moja mama bola slobodna matka a vela casu som presedela pred telkou a s plnym bruchom. A nijako ma to nepoznacilo na psychike ani na vahe. V juli moja babka zomrela a som vdacna za kazdu spomienku na nu.

etelkatelka
4. nov 2021

Aj môj syn tak chodil k mojej mame, len tv a nič, nikdy nikam. Raz za deň na ihrisko na hodinu a zase celý deň doma. Prestal tam sám chodiť, že bude radšej doma s nami. Ale k mojej mame chodil tak 3x do roka na víkend a ako píšem aj to už teraz keď má 9 rokov nechce.

derdia
4. nov 2021

Ako nehnevaj sa nie kazdeho vnucence bavia. Nevieme kolko ma rokov babka, kolko maju rokov vnucence. A po dalsie.Deti sa maju vediet zabavit aj same. My sme behali po dvore od nevidim do nevidim, a ziadna babka, prababka, mamicka alrbo otecko nam program nerobili. Takze pokial deti nemaju fantaziu a jedine co vedia, je sediet pred tv takbohuzial. Snad necakas, ze sa teraz z nichbabka zblazni....a ked nevedia robit nic ine tak nech pozeraju stale tv.

derdia
4. nov 2021

A po dalsie, moja svokra je presne taka, ze keby mala moje dieta, tak s nim vyjde denne, podotykam LEN na dvor na 15 - 30 minut a zase by sli len dnu. Preto jej ju nedavam, len ked surne potrebujem a ked je chora a nemoze ist do skolky. Noja svokra tak zije. Uz nevychadza ani do kostola.

autor
4. nov 2021

@derdia detisa vedia zabavit same, doma tv nekukaju skoro vobec, lebo robia ine. Len babka, kedze chce mat cisto, tak najlepsie ziadne hracky, lebo vsak to sa roznesie vsade, ako to poznate vsetky, my po takej hre mame plny byt dakedy, tak ich sama navdza na tv. A von ich samych nepusti, ihrisko je daleko od nej. A hladam tu dake riesenie, ako aby boli vsetky strany spokojne. Aj babka ked ich pyta, ze su pri nej, aj deti, ked tam chcu ist ze ich pustim a aj ja, ze robia aspon daco zmysluplne a nekukaju blbiny v tv. Nedavat ich tam nechcem, ked sa same pytaju.

Strana
z2