icon

Prečo je toľko Mikulášov v rodine?

hortenziaj
6. dec 2023

Aj vám príde ze všade tým deťom len Mikulášov pchajú? Jedna aj druhá babka, dedina, škôlky, krúžky, ešte od nás by mal dostať a reálne to je už 6 balíčkov sladkosti minimálne. To som iba ja zhrozená z toho?

Strana
z2
slavomira236
6. dec 2023

@hortenziaj bud rada ze dostavaju..moja mama tu predchvilou bola a ani slovo o mikulasovi..inych starkych nemaju

simona92101
6. dec 2023

@hortenziaj u nas sa dava minimum sladkosti kedze obe deti maju ABKM.dnes dostali za bednicku vselijakeho aj exotickeho ovocia,starsia lego kalendar,mladsia prve snehule,aj varecham sa potesili😃.z rodiny su tiez pouceni ze nemaju davat sladkosti,balik zo skolky sme rozdali inym detom🤷‍♀️ u nas teda o ziadne caro neprichadzaju

heln
6. dec 2023

@hortenziaj necokoladovy mas napriklad v sinsaji pre chlapca s autickami, pre dievca s bizuteriou, dmka ma vselijake napriklad s kozmetikou, cajom, bylinkami, orieskami, pre macky.... to asi nekupis dietatu, ale isto najdes aj ine.

heln
6. dec 2023

@hortenziaj ale ja ta chapem, tiez som to v hlave riesila, muz dostal balicek v praci, to dostala dcera rano do topanky, sla do skolky tam mikulas a dalsi balicek, isli sme zo skolky do obchodu a tam mikulas rozdaval balicky, potom sme sli vecer na rozsvietenie stromceka na namestie a tam mikulas, niekedy este dobehol svokor s balickom v kostyme mikulasa a ceresna na torte, ked sme este vecer z okna videli mikulasa na saniach tahanych konmi. sama dcera nad tym rozmyslala, preco tolko mikulasov.

dusankomoj
6. dec 2023

@hortenziaj u nás nosí Mikuláš minimum sladkostí. Syn dostal lego kalendár a dcéra čiapku a šál. Balíček bol jedine od toho Mikuláša,čo chodí po dedine. Veď dieťaťu nemusíš dať iba sladké.

cukricek_1
6. dec 2023

@hortenziaj Ja osobne este diťa len cakam ale keď som bola mala a nebolo to tak dávno tak som sa vždy potešila. A nie vždy bolo v bal. len plno sladkostí ale v každom bolo aj ovocie. A raz do roka im snáď dopraješ veď su to deti. A nebudeš im do davať heneď naraz ale budeš im to postupne davkovať napr. do školy na desiatu.

alenka58
6. dec 2023

u nas dostali deti kalendár s postavičkami pikaču a dinosaurou, náušničky s mikulášom a mikulášov zo sadry na vymaľovanie, sladkosti žiadne, dostanu v
škole, škôlke a na predstavení o mikulášovi

sense
6. dec 2023

Moja ma 10r a teší sa aj keď dostane doma, aj u otca, aj v škole aj po ceste zo školy v supermarkete aj keď je mi jasné že to naraz nezje a o polroka to zrejme vyhodím a co bude dobre rozdam....

katulienocka999
6. dec 2023

@hortenziaj kvôli tomu my už ako rodicia nedávame..chcela som ale ako píšeš mal zo škôlky, z mojej prace, od babiek aj v dedine bude..takže sme sa rozhodli, že od nás nebude a vôbec mu to nechýba...od nás dostal 1veho adventný kalendár. ..rodina urobila aj prekvapenie zo zvončekom večer,že si ho našiel v čižmičke.. ale najradšej by som bola aby táto tradícia bola ako prvá ale zatiaľ nie je 😅

hortenziaj
autor
6. dec 2023

@katulienocka999 co znamená ze aby bola táto tradícia ako prvá?
A super, že ty nedávas a ze mu nechýba, aspoň mam ja vyriešený ten problém ze nedám,zr bude stačiť to co maju inde.

mamickalisticka
6. dec 2023

@hortenziaj akurát dnes som na to myslela, ze my sme tak netrpezlivo čakali na Mikuláša, lebo nosil vždy len tie vybrane sladkosti, kinder, take tie drahšie sladkosti a zjedli sme vzdy tak 2ks denne, čiže nam to vydržalo aj dva týždne (dostali sme aj od starkej malý balíček) .. teraz to je doma, u našich, u svokry, v škôlke, proste všade a ja mam z toho nervy 🙄 ( lebo potom mam na to chut a kedze naši sú ešte mali tak to musim požrať ja 🙃)

hortenziaj
autor
6. dec 2023

@mamickalisticka inak toto ja dávam sladké do takého klubu u nás, co tam chodia deti, Rómovia zo sociálne slabšieho prostredia, a tam sa vzdy tomu vedúci potešili, a aj tie deti. Ale kým tam zájdem, niektoré padnú za obeť, že ich zozerem. Tiež mam ešte malé deti

muchotrafka298
6. dec 2023

Moj kolega nosi uz roky (ma dve deti, skolakov na 1.stupni) po MIkulasovi plne igelitky sladkosti, co decka podostavaju po rodine, v skole a tak. Oni im to nedavaju jest a nechce nikoho urazit, tak to donesie. Vzdy vsetko zmizne a nic sa nevyhodi.

vroni
6. dec 2023

@alickapusinka, posli mi adresu, v utorok idem do BA, pošlem ti celú škatuľu.

alickapusinka
6. dec 2023

@vroni napíšem do súkromnej správy.

frantisska
6. dec 2023

Ja s tebou súhlasím. Doma si nájsť na okne, to je take pekne, tradícia. Alebo u syna v škole chodil Mikuláš, ale mohli deti niekoho obdarovať. To sa mi tiež páči. Ale škôlkar doniesol domov balíček ešte vacsi ako ten doma. Aj náš bol veľký, ale bolo tam veľa ovocia. Mikuláš chodil po sídlisku, tomu sme sa vyhli, z muzovej roboty sme balik odmietli , babky su ďaleko. Ale keby toto všetko mali dostať, tak je to skôr na škodu si myslim. Potom sa čudujeme že nám už na prvý sviatok vianočný idu koláče hore krkom keď sa cely advent ohadzujeme sladkosťami.

lujza123
6. dec 2023

@hortenziaj ja mám na tieto mikuláše odvšadiaľ nervy. Nastastie mám už staršiu dceru takže odpadli všetky tie škôlkarske/skolske sladkosti, ale proti tým rodinným som roky bojovala.

Nie nemyslím si ze to je v poriadku ked malé dieťa dostane kilá cukru. Keby ide aspoň o zdravšie sladkosti, kvalitnú čokoládu, oriešky, sušené ovocie kľudne aj nejakú drobnosť ako vianočné nálepky či ponožky. Ale nie tie najlacnejšie keksy len aby toho bolo veľa

A presne aj pre ten moment prekvapenia ze Mikuláš donesie BALÍČEK. Nie ze Mikuláš bude rozdávať cukrovku pre decko po celej rodine a všetkých inštitúciách. Biely cukor je jed, je škodlivý. Ako pochúťka raz za čas je fajn, nie to cpat deťom každý deň. Potom sú hyperaktivne, nevedia sa sústrediť na nic. Bežne dieťa ho ma celkom dost aj bez Mikulasov , na raňajky sladké cereálie, desiata jogurt, večer kakao hádam aj stačí nie?

zorkahorka
6. dec 2023

Nam vychadza 8-9 balikov. Hroza!

katulienocka999
8. dec 2023

@hortenziaj ako myslím to cistenie cizmiciek a potom nájdenie prekvapenia aby bolo ako prvé 🙂 zatiaľ stále dostali predtým,že aha co u mňa schoval Mikuláš a dostali balíčky do rúk 😅 pri tom množstve co tento rok dostali a si myslím,že to tak bude každý rok tak tak skoro od nás nedostanú 🙂 ale čo som ináč rada,že nedostávajú hračky ako také ale fakt klasicke mikulášske balíčky, lebo už som videla kopec fotiek kde aj autá a kadejake hracky dostali deti a toto za mňa nie, na to tu budú mať Vianoce 😁

jujala
8. dec 2023

@hortenziaj jasne...je toho moc. Ale ako kaxdy rok deti si nechaju to co maju radi a ostatne donesiem do detskeho domova.

hortenziaj
autor
8. dec 2023

@lujza123 aj v tomto s tebou súhlasím. Kila cukru a lacných tukov v tom, keďže málokto pozerá na kvalitu. Balíček poľských čokolád sm rovno vyhodila, radšej jedna kvalitná ako päť lacných. Moja mama dala tento rok tri darčeky, ide ma z nej poazi, vždy keď príde tak s úsmevom deckám, že aká co vám zas Mikuláš u mňa nechal a potom vymýšľa prečo toľko veľa a u nej práve.

Strana
z2