Prečo je toľko Mikulášov v rodine?
Aj vám príde ze všade tým deťom len Mikulášov pchajú? Jedna aj druhá babka, dedina, škôlky, krúžky, ešte od nás by mal dostať a reálne to je už 6 balíčkov sladkosti minimálne. To som iba ja zhrozená z toho?
Nic nie je krajsie ako detsky usmev...kludne aj 10 balickov..vsak to nezjedia vsetko naraz..aj tak vacsina je u nas ovocie...1x do roka prezijes...aspon usetris hahaha
A čo je na tom? Doma už dať nemusíš keď má toho veľa. U babky ste mohli nechať tam. Doma si to snáď vieš zmenežovať aby to všetko nejedol za týždeň, nie?
@alenamihal podľa mňa sa st rati to čaro, že ráno čakáš a nájdeš niečo. Ale proste máš toho mega veľa a už ťa to tak nezaujima, nepoteší, však máš 10x ďalších balíčkov
@hortenziaj
@hortenziaj nie si, tiež sa mi to nepáči. Syn reálne teraz dojedol sladkostí z min.roka. Ale má svoj šuflík z ktorého si môže jednu vec za deň dať, tak to beriem tak, že bude zas mať na dlho. Ja vlastne úplne celý december,sviatky, nemám rada aj kvôli tomu, že všade sú sladkosti, koláče, somarinky, my dospelí si zobneme čosi, lebo vieme, že veľa škodí, ale do tých detí to všetci neustále pchajú...
@januska12323 no práve doma je to čaro Mikuláša, vyčistia si topánočky a čakajú do rána.od radosti ani zaspať nechcú.doma by som ja určite nezrušila.
@januska12323 tu nejde o tie sladkosti, ale o t en pocit prekvapenia a ten príbeh, že Mikuláš nosí do čižmičky a zrazu ma XY balíkov len tak
A ja som si myslel, ze som divná ked to az tak neriesim… ráno si našiel v topánočke balíček s kinderkom, ovocnými kapsickami a snackmi a v škôlke dostane. Inak mu nikto nic nedáva 🤷♀️ u máš sa vždy na Mikuláša dávali len drobnosti, preto sa cudujem keď niektorí majú toľko darčekov ako pod stromčekom 🫠
@bubuzu to tiež nemám rada, že doslova to tlačia do deti, a dá ktoré sa hnevajú keď nechcem dat, dovoliť, že už mali. Tak su urazeny
@helcanw ja som našim napr nič nedala, príde mi to zbytočné, vianoce tiež neviem ako budem, keďže zas bude toho veľa
@hortenziaj Tak lebo poslúchal preto má veľa.
Nie, starych rodicov mame daleko a Mikulas v skole/skolke nam nevadi. Tento rok sme mali Mikulasa len doma, lebo sme chori.
Naši dostávajú u manžela v práci balíčky, kde sú samé sladkosti. U nás doma dostanú viac ovocia ako sladkostí + každý nečokoládový adventný kalendár. So starými rodičmi som sa dohodla koľko a čoho majú dať, aby toho nebolo priveľa. V škole dostanú každý medovníček a ovocie. Treba odkomunikovať v rodine a ide to. Na krúžky chodia celé roky a žiadne megabalíčky nikdy nedostávali, max 1 sladkosť.
@louise aký je to ten necokoladovy kalendar
Mikuláš nemusí byť iba o sladkostiach. Veď môžu dostať ovocie, sušené ovocie, nejaké chrumky zdravšie, proste niečo, čo majú aj bežne, ale majú to radi. Ako píšeš, ide o to čaro, že ako Mikuláš vie, čo majú radi. Ja stále na Mikuláša kupujem aj maličkosť, ako malú knižku, zošiť s nálepkami a pod.
@sima234 vieš čo, poviem mame alebo sbvokre co majú radi, z tých nesladkosti ako susene ovocie, gastany pečene alebo iné a už som za despotu ktorá im nedopraje sladkosti a potom dostanem plný balík sladkosti, proti m by bolo ôk dat jednu dve a zvyšok niečo iné
@hortenziaj Kým boli menší, dostávali lego alebo Schleich kalendár. Minulý rok mala dcéra kalendár s minerálmi (zbiera minerály od 5 rokov) a tento rok dostala Exit adventný kalendár Opustená továreň a syn dostal kalendár s drevenými a kovovými hlavolamami.
@hortenziaj tak to je potom o inom, keď to nechcú rešpektovať.
Nie si sama ,aj mne to vadí, z prace som ani domov nenosila, starým rodičom zakázať nemôžem, ale nikde inde sme uz na Mikuláša ani radšej nechodili.mne vadila aj "kvalita" tých sladkostí, už je našťastie väčší tak to tak neriešim, navyše je v obraze ohľadom Mikuláša, ale pri malých deťoch to chápem.
@hortenziaj aj my sme ako deti dostávali doma, od babky, v škôlke a keď sa podarilo aj na námestí od Mikuláša. Nijako ma to nepoznačilo a na Mikuláša som sa tešila rovnako. Doteraz si pamätám ako som posledné sladkosti dojedala na letnej dovolenke a ešte som si rozdelila aby som mala na každý deň niečo. 😁 U nás sa sladkosti bežne nekupovali tak som vedela, že keď zjem všetko nebudem mať.
@hortenziaj moji ked boli malí, dostávali hlavne ovocie, aj take exoticke, proste aby im to prišlo vynimocne… presne sladkosti dostali od babky dost… ale zas vydrzali nam aj do leta niekedy… nemohli to zjest vsetko hned…
@hortenziaj netreba obmedziť počet ale velkost
@hortenziaj i nas len odomna. A dnes maliat nieco v skole ale to budu max 3sladkosti v balicku. Na kruzkoch nedostavaju nic
ale veď je len raz do roka, tak aké čaro má stratiť. A tie sladkosti schovaj, niečorozdaj, nemusia všetko zjesť, pochybujem, že by si deti pamätali, čo všetko dostali
kto bude mať veľa a bude chcieť ponúknuť na predaj za lacnejšie sladkosti hlásim sa teraz hned vezme si.
@alickapusinka závidím, ja už len bez lepku a laktozy a to má málokto 🙂
U nas je toho tiez kopec, dostal par mikulaskov rano a vaetko ostatne som porpzdavala susedom bezdetnym, nech to nezerem zas ja.
Ja odkúpim od niekoho za lacnejšie kto má veľa a nezje. Aj kusovky lízatka keksy aj slané veci mne je to jedno.
Ved aj my sme to takto zvykli mat.
Ale… teraz byvame od rodiny daleko a som aj rada ze aspon od nich balicek nie je.
Ale tiez-skola, obec, doma a este aj muz ma v práci. Takze aj tie 4 balicky mi pride vela.
Ale na vianoce uz darceky jasne ze babky kupovat chcu aj preto sme im doma obmedzili darceky zo 4-5ks na 3. Pisali jeziskovi. Takze bez tak este dostanu nieco tam aj tak toho maju vela ☹ ano tesim sa ked vidim ich radost. Ale niekedy su tak “preplneni” vsetkym ze si to ani nevedia uzit. A vsetko ich rychlo omrzi.
@hortenziaj A z coho konkretne si zhrozena?

@hortenziaj akože aj na mňa je toho už veľa.to čaro u nás doma,keď na to čakajú je krásne.
Ale už na všetkých tréningov,v školách,škôlkach.aj na mňa je toho už dosť.
Aj babkám som hovorila,že nech to nenosia.ale chcú a nosia.oni to jedia do Veľkej noci a potom zas halda sladkosti.furt