icon

Prečo je v rodinách nespravodlivé rozdeľovanie pomoci?

Dnes o 09:12

Ahojte zienky, casto tu citam pribehy, ako je pouzivany nerovny meter v rodinach, co sa napr tyka pomoci detom a pod. Musim priznat, ze ani v nasej rodine to nie je ine, moji rodicia a svokrovci tiez maju medzi svojimi detmi "milacikov" alebo ako to nazvat, ktorym pomahaju ovela viac a ktori ich pomoc aj zneuzivaju a potom ostatnych, ktori su dobri tak na pracu akurat.
Rozmyslam, preco je to tak.
To su ozaj taki zaslepeni?
Kde je ocividne zneuzivanie a proste "zeru" im to a nechavaju sa zneuzivat?
Ked moje deti vyrastu, tiez to budem robit? Chcela by som byt spravodliva, rovnako pristupovat aj k detom, aj k vnucatkam, ak nejake budem mat.
Mate aj vy takuto skusenost vo vasej rodine?

ivicatolic
Dnes o 09:21

@anonym_autor myslím, že rodič má svoje deti všetky rovnako rád, len niektorým má potrebu "viac" pomáhať, lebo to - lebo tamto, to vie len rodič

minenkaa
Dnes o 09:29

@anonym_autor lebo sú ľudia

anonym_097c3e
Dnes o 09:40

Mám. Moje deti to tak cítia, hoci mi to nepovedia, ale vidím to. Pravda to nie je, mám všetky deti rovnako rada a rovnako dostávajú. Kafrú do toho ich parteri a húckajú ich. Tak, ako sa nastavujú na začiatku manželstva nejaké pravidlá, mali by si partneri navzájom povedať, nestaraj sa do mojej rodiny, do peňazí mojich rodičov. Pamätám príspevok, kde baba urazená na vlastnú matku písala, že mama nedala nehnuteľnosť jej, ale jej deťom. To vypovedá o tom, ze svokra nechce, aby po prípadnej smrti jej dcéry dedil zať.

alenka58
Dnes o 09:58

najlepšie by bolo nikomu z detí nepomáhať a nenechať žiadny majetok na dedenie, to by bolo spravodlivé

anonym_96a456
Dnes o 10:11

@anonym_autor to sa neda delit vsetko podla percent.jasne,ze ked sa jednemu dietatu dobre dari,lebo lekar a inemu horsie,lebo ucitel,tak nebudem financovat lekara,ktory nevie co s peniazmi..myslim,ze normalny mudry sudny clovek nebude z toho robit konflikty

vevesh
Dnes o 10:13

@anonym_autor jednoducho, kazde dieta sa narodi s inymi predpokladmi, ma ine predispozicie a je na rodicoch, aby ukocirovali vztah medzi surodencami, aby bol harmonicky... je pre mna samozrejme, ze moj postihnuty surodenec potrebuje inu oporu a podporu a ze rodicmi sa to u nas napriklad nekonci. Absolutne by ma to nenapadlo zazlievat, a ani keby bol zdravy. Takisto moje deti maju vysvetlene, ze zivot nie je rovnaky a meni sa, ako aj nasa situacia, a preto nemozem garantovat kazdemu rovnaku mieru. Jedine, s cim mozu ratat, ze budeme ako rodicia vzdy ich 100% oporou.

anonym_ed3fe2
Dnes o 10:33

jasné,že poznám,ako vnučka som to pocítila aj ako dcéra

zuzinka888
Dnes o 10:35

Lebo si chybne myslia ze musia pomahat tomu " slabsiemu" ( ten to zacne po chvili zbeyzivat)a to sikovne si poradi. A potom casto stari rodicia "trestaju" vnucata za to ze si nerozumeju s ich rodicmi ( nevestou). Co ti poviem.

sara07
Dnes o 10:45

musiš si na to davat pozor
a byt spravodliva od malička
proste jedno dieta chce tabor ,tak dopriat aj druhemu
ked jednomu kupim čokoladu ale to druhe nema rado čokoladu ale niečo iné kupit mu to
žial to čo pišeš sa deje často - najstaršie je hlavne na robotu a surodenci len na prijimanie pripadne robia len zlomok z toho čo najstarši a ked sa ohradi je ohen na streche ..
zvyk, neuvedomuju si to , ani rodičia ani surodenci
dá sa to len je to také lavirovanie vždy ...

januska12323
Dnes o 10:46

Spravodlivosť v rodine neexistuje, každá strana si veci vyloží ináč.

anonym_df8ecd
Dnes o 11:24

Vacsinou tuto nespravodlivost pocituju ti, ktorych sa tyka a ktori su odsunuti na druhu kolaj. Preferovani zo surodencov toto nikdy nepripustia. A preco to tak je? Neviem ti na to s urcitostou odpovedat, ale mozem ti nacrtnut ako to je v mojej a manzelovej rodine. Kazdy mame surodenca, nasi rodicia su z dvoch surodencov a vzdy bol jeden sikovnejsi a ten druhy - ten, ktoremu treba pomoct, lebo on to sam nezvladne a tak to zacalo, pomohlo sa s jednou vecou, druhou, tretou, uz to rodicia deti prestali vnimat. Je to tak, ako to je, nic s tym neurobis. Ak si ty ten surodenec, ktoremu je menej dopriate, len vyvolas konflikt v rodine, nakolko druhy surodenec to vidi inak - spravodlivo. Jedine, co mozes urobit je, ze sa nad tym povznesies a svoju rodinu si budes viest inak a detom das rovnost alebo sa to pokusis nacrtnut rodicom, vznikne z toho konflikt, lebo oni to za xy rokov svojho posobenia ako rodicia uz ani nevnimaju, lebo im to za tie roky pride normalne. Ale co mozes zmenit je to, ze svoju rodinu a deti budes viest inak. Vela stastia.

madeincssr
Dnes o 11:26
@januska12323

Spravodlivosť v rodine neexistuje, každá strana si veci vyloží ináč.

@januska12323 spravodlivosť je vo všeobecnosti problematická kategória. Už len z dôvodu, že každý vidí tento svet inými očami, má "svoju pravdu". A aj preto, že o málokom/máločom máme naozaj dobré (kompletné?) informácie.

anonym_1beade
Dnes o 11:42

@anonym_autor lebo rodičia sú drb..tí. Za mnoho zlých vzťahov v rodinách a medzi súrodencami môžu práve rodičia týmto prístupom a rozdielmi medzi deťmi. Máloktorý si to však prizná. Potom sa nemožno čudovať, že deti na nich kašlú, bratia sestry sa neznášajú , nenavštevujú ich a starnú v osamelosti.

danielahamar
Dnes o 12:13
@anonym_097c3e

Mám. Moje deti to tak cítia, hoci mi to nepovedia, ale vidím to. Pravda to nie je, mám všetky deti rovnako rada a rovnako dostávajú. Kafrú do toho ich parteri a húckajú ich. Tak, ako sa nastavujú na začiatku manželstva nejaké pravidlá, mali by si partneri navzájom povedať, nestaraj sa do mojej rodiny, do peňazí mojich rodičov. Pamätám príspevok, kde baba urazená na vlastnú matku písala, že mama nedala nehnuteľnosť jej, ale jej deťom. To vypovedá o tom, ze svokra nechce, aby po prípadnej smrti jej dcéry dedil zať.

@anonym_097c3e len po smrti deti zať bude/ moze dediť😉 takže až také dobre premyslené to nie je

anonym_96a456
Dnes o 12:29
@anonym_097c3e

@anonym_097c3e ale nova rodina vratane partnerov deti je dolezitejsia ako povodna.preco by sa nemali starat?

20erika07
Dnes o 12:41

Deje sa to ,mne je úplne jedno kolko komu pomáhajú, ja sa snazim zit tak, aby som ja nepotrebovala pomoc. Ked pomoc potrebuje castejsie súrodenec, je to na rodicovi, absolútne ma to nezaujíma.

anonym_4ebde7
Dnes o 13:58

Aj v mojej aj v mužovej rodine to tak je .Ja som tu pre každého keď niekto potrebuje,pre mňa už nikto ani len opýtať sa ako žiješ.Nikdy to nebudem robiť mojim deťom mám to odzite a viem ako som sa ja citila.Kazdy rovným dielom

anonym_0b1aab
Dnes o 14:18

My s mužom sme ti, ktorým pomáhať netreba. Muzovej sestre strážia deti každý víkend, kupujú im všetko potrebné aj nepotrebné, lebo ma troje deti, ma toho veľa. Mojej sestre je zas pomahane finančne, dosť výrazne aj na úkor mňa… ale možno to len ja tak vidim že to nieje spravodlivé, že iným sa ujde viac. Diky bohu že máme dosť ( aj keď sa tak neprezentujme) a nikomu nič nezávidím. Ale tie rozdiely vidim…

anonym_097c3e
Dnes o 19:05
@anonym_96a456

@anonym_097c3e ale nova rodina vratane partnerov deti je dolezitejsia ako povodna.preco by sa nemali starat?

@anonym_96a456 každý z partnerov nech sa stará do majetku svojich rodičov, nie do majetku svojiich svokrovcov. Čo je na tom nepochopiteľné? Prečo má nevesta kafrať do toho, ktorému dieťaťu dávajú jej svokrovci viac?

anonym_097c3e
Dnes o 19:11
@danielahamar

@anonym_097c3e len po smrti deti zať bude/ moze dediť😉 takže až také dobre premyslené to nie je

@danielahamar je málo pravdepodobné, že rodičia prežijú svoje 2,3,ci 4 deti.

anonym_097c3e
Dnes o 19:15
@anonym_96a456

@anonym_96a456 to ako myslíš, že môj zať a nevesta sa majú starať do toho, komu zo svojich deti koľko dávam? Oni nech riešia svojich rodičov, nie mňa a môj majetok. Ja dävom deťom podľa zásluh, nie podľa spravodlivosti. Pochopila si?

ekira1
Dnes o 19:19
@anonym_097c3e

@anonym_96a456 to ako myslíš, že môj zať a nevesta sa majú starať do toho, komu zo svojich deti koľko dávam? Oni nech riešia svojich rodičov, nie mňa a môj majetok. Ja dävom deťom podľa zásluh, nie podľa spravodlivosti. Pochopila si?

@anonym_097c3e podľa zásluh? Pekné vzťahy v rodine máte, keď pozornosť si musia tvoje deti zaslúžiť a ich partneri majú držať hubu..

anonym_097c3e
Dnes o 19:48
@ekira1

@anonym_097c3e podľa zásluh? Pekné vzťahy v rodine máte, keď pozornosť si musia tvoje deti zaslúžiť a ich partneri majú držať hubu..

@ekira1 evidentne nechápeš pointu. Tak sa nevyjadruj.

anonym_96a456
Dnes o 19:56
@anonym_097c3e

@anonym_097c3e "..a budu dvaja jedno telo.."takze tvoj syn uz nie je v prvom rade tvojim synom ale je predovsetkym manzel svojej zeny

anonym_96a456
Dnes o 19:57
@anonym_097c3e

@anonym_097c3e inak to mas riadne pomotane v hlave s tymi vztahmi.asi tak potom vyzeraju tie rodinne vztahy u vas

anonym_a31e05
Dnes o 19:59

Môj otec je v tomto spravodlivý, ale v širšej rodine to máme, jasné - mohla by som o tom napísať veľmi škaredú knihu.

ekira1
Dnes o 20:09
@anonym_097c3e

@ekira1 evidentne nechápeš pointu. Tak sa nevyjadruj.

@anonym_097c3e hlavne, že chápem čo píšeš.