Prečo je v rodinách nespravodlivé rozdeľovanie pomoci?
Ahojte zienky, casto tu citam pribehy, ako je pouzivany nerovny meter v rodinach, co sa napr tyka pomoci detom a pod. Musim priznat, ze ani v nasej rodine to nie je ine, moji rodicia a svokrovci tiez maju medzi svojimi detmi "milacikov" alebo ako to nazvat, ktorym pomahaju ovela viac a ktori ich pomoc aj zneuzivaju a potom ostatnych, ktori su dobri tak na pracu akurat.
Rozmyslam, preco je to tak.
To su ozaj taki zaslepeni?
Kde je ocividne zneuzivanie a proste "zeru" im to a nechavaju sa zneuzivat?
Ked moje deti vyrastu, tiez to budem robit? Chcela by som byt spravodliva, rovnako pristupovat aj k detom, aj k vnucatkam, ak nejake budem mat.
Mate aj vy takuto skusenost vo vasej rodine?
Mám. Moje deti to tak cítia, hoci mi to nepovedia, ale vidím to. Pravda to nie je, mám všetky deti rovnako rada a rovnako dostávajú. Kafrú do toho ich parteri a húckajú ich. Tak, ako sa nastavujú na začiatku manželstva nejaké pravidlá, mali by si partneri navzájom povedať, nestaraj sa do mojej rodiny, do peňazí mojich rodičov. Pamätám príspevok, kde baba urazená na vlastnú matku písala, že mama nedala nehnuteľnosť jej, ale jej deťom. To vypovedá o tom, ze svokra nechce, aby po prípadnej smrti jej dcéry dedil zať.
@anonym_097c3e vsetci co robia rozdiely tvrdia , ze su spravodlivi.Casto partner , nie ze sa stara , ale otvori oci tomu dietatu co taha za kratsi koniec, lebo ono v tom vyrastalo a ine nepozna.
@anonym_097c3e vsetci co robia rozdiely tvrdia , ze su spravodlivi.Casto partner , nie ze sa stara , ale otvori oci tomu dietatu co taha za kratsi koniec, lebo ono v tom vyrastalo a ine nepozna.
@sidicek nedá sa zovšeobecnovať. Prípad k prípadu je iný. Každá rodina má svoj príbeh.

@anonym_autor aj v našej rodine je to tak, v mužovej bolo takisto. Triedenie vnúčat, ľudí na 'milacikov " a "robosov ". Neriešim to, ale občas mi príde ľúto...