Prečo ma dovolenky vyčerpávajú?
Ako to fungujete u Vás na dovolenkách? Lebo mňa popravde každá jedna tak neskutočne vyčerpáva … cestujeme viackrát do roka na menej dni. Posledné roky cítim strašnú únavu z toho, vôbec si to neužívam. Cestujeme po vlastnom. Na dovolenku všetko chystám pre seba a deti aj spolocne - napríklad kozmetiku, veci na pláž. Môj muž? zabalí seba. Ma poloprázdny vak, my na prasknutie. Prídeme na dovolenku a stále niekto odomna niečo chce, urob mi toto, urob mi cop, kde mám plavky, ktoré si mám zobrať, kde sú krémy, akú si zobrala tašku - áno raz ma dokonca obvinil, ze nemám tašku a nemá si kam dať veci. On sa ráno zobudí, ide do hotelovej posilňovne a keď dôjde my mame byt akože pripravení lebo veď potrebuje sa najesť … Ideme k moru.Vezme si svoje jedny plavky na seba a do ruky jeden uterák .. a kde mame krém? kde ma dieta okuliare? kde si môže sadnúť na aký uterák? ak vyrieši tak zahlási že Ok no on ide… A aj ide, veď tréning plávania ma na 30 minút. Deti sú zevraj samostatné netreba im robiť ani spoločnosť ani nič “nepotrebujú” majú more a dovolenku … Naposledy som sa takto zbitá vracala z plaze na hotel o 8 vecer - dlho sme cestovali. Celu cestu som rozmýšľala, že ako to ešte dnes dám, že nevladzem. Deti špinavé mokré, treba pomôcť pri umývaní vlasov, potom fenovat, prať mokré plavky nech sú na zajtra čisté a dotoho samozrejme aj ja existujem. Sú to iba základne veci. Žiadne neviem aké pontičkárstvo. Akonáhle dôjdeme do izbu muž zahlási že no on ide na welness lebo ten je len do 21:00. Tak to už som vybuchla a poslala ho deťom umyvat vlasy. On sa v takom prípade otočí a deti sa spyta…. Vy si ešte neviete samé umyť vlasy???? Toto robí vacsinou keď ho pošlem niečo urobiť čo on ani nemá sajnu že tým deťom robím ja denne. “Umyl” vlasy a nasraty odišiel sa prejsť. Ešte dalších 5 veci trebalo urobiť a si rozdeliť…. Deti unavené ja špinavá a fenujem im vlasy … často mi tieto dovolenky vyčíta. On ma zato, že musí pracovať aby sme na tieto dovolenky mali, že v podstate všetko on kúpi (letenky a ubytko, auto) a vybaví a ja sa iba sťažujem a som nevďačná … To čo robím ja - čo dotoho vkladám nemá absolútne za nič! Lebo veď len peniaze majú hodnotu. XYkrat som povedala, že dobre na ďalšiu už nejdem lebo je to pre mna niekedy už ako za trest. Ale chodím kvôli deťom. Prídeme domov a on ani šajnu nemá ako sa jeho špinavé veci a vaky a všetko dostane z autá do skrine … prosím neraďte mi ako Vaše deti si už vedeli v 3 rokoch umyť vlasy po pas same. Moje proste nevedia … Raz sa ma dokonca opýtal, či ja sa opäť na dovolenke chcem iba “zviesť” …
@anonym_autor no vsak uz napis ten vek. Ci preco nenapises? Lebo by si sa dozvedela to co uz davno vies a to to ze by malo byt to dieta ovela samostatnejsie a tym padom by si aj ty mala vacsi klud? Ved samej by ti to pomohlo
@anonym_autor no ja neviem, my chodime s deťmi na dovolenky od malička a nikdy som sa necítila vypľutá a unavená. Ani nesuhlasim s tým, že dovolenka s deťmi je vždy taká. Nie je. Záleží ale na tom s kým tie deti máš. Môj muž nemá problém sa deťom venovať. Keď boli menšie bežne ich on sprchoval, kým ja som vybavovala veci z pláže. Alebo naopak. On robil s vecami a ja s deťmi. Takže keď teba baví robiť slúžku, tak rob. Je to tvoja voľba.
@anonym_autor "..dieta v zariadení do 17:00 druhé doma samé..." tak dieta ktore moze byt same doma by si uz malo vediet zbalit plavky, umyt vlasy a pod. To v skolke uz tiez moze ponahat pri baleni na plaz. Lebo ty robis sluzku asi automaticky bez ohladu na vek deti.
Btw kolko teda maju rokov?
@anonym_autor veď spoločné zážitky môžeš mať aj keď ho pošleš sa hrať samé a potom pojdeš za ním keď si odpočinieš. Nemusíte byť spolu 100% celý deň, nechaj mu priestor.
@anonym_autor to o com prosim ta teraz hovoris? Absolutne nechapem…ja hovorim, ze keby si vedelo dieta same umyt vlasy a zbalit si tri veci na plaz (co by zrejme podla veku malo) tak to tebe ulahci robotu. A nie ze ho mas na dovolenke nechat same 🙄 to si ako na toto prisla?
Za mna je zakladom komunikacia o tom, ze ako si kto danu dovolenku predstavuje, co od nej ocakava a ako budu rozdelene "kompetencie". Kto bude za co zodpovedny, co vybavi a pod. Lebo ak sa vopred nedohodnete, tak je potom uplne zbytocne pisat, ze chlap je sebec, co sa oduje ked mi nieco povies, ty budes ustvana uz prvy den, pojde Ti na nervy komplet vsetko, decka budu jak z divych vajec. Lebo dovolenka je o oddychu pre kazdeho. Neviem, preco zavrhujes rezortove dovolenky. Ty mozes ist sama do rezortu presne ako s CK, na kolko dni chces, dopravou aku chces.
Keď vie byť dieťa doma samé do 17.00, tak by sa mohlo vedieť aj osprchovať, umyť si hlavu a vyfénovať min. pod dozorom. A cez HO mohlo byť napríklad v dennom tábore. Ak nemá teda nejakú diagnózu, ktorá to znemožňuje.
Mne príde na hlavu, že na dovolenke pri mori, kde idete KAŽDÝ deň na pláž, dokážu 3 zo 4 prísť bez plážových veci, ako píšeš, že keď to nerobíš ty.
Syn má 9, doma sám neostane ani za nič, na výlety sa chystá sám už roky, o pláži ani nehovorím, že si nezoberie "čo potrebuje".
@mikadooo prosím ta... tipek ktorý má svoju ženu za sluzku, dáva si ráno fitko a poobede wellnesik by si tu dovolenku bez svojej ženy a deti užil 220x lepšie. To hy bolo ako za odmenu. Nech ide autorka sama a on nech sedí doma s deťmi....
@simona20201309 presne, toto by som spravila! Ked je nechapavy!
Osobne si myslim, ze vela muzov to ma tak, ze aj tak viac veci je na zene, oni proste na vela veci nemyslia. Mna sokovalo po 20 rokoch spolu a co sme skoro 12 rokov rodicia, ze "on nevedel, ze opalovak treba natierat opakovane, ze naco?" No on je taky, ze sa prejde raz po slnku a je ako keby mesiac lezal na plazi. Len deti to maju inak a hlavne male, ze ano...Akoze hlupost, lebo ked mu poviem, ze natri ho, tak to spravi, aj poberie veci na plaz, zakladne veci vie, postara sa, ked je sam, aj vodu a jedlo im zoberie alebo kupi, ale ked sme spolu, tak pitie a taketo, to robim ja. Ale nemam pocit, ze by mi vsetko padalo na hlavu a hlavne nechodi sam do fitka a wellnessika, ked sme na dovolenke spolu. To teda by som zarazila hned take.
@anonym_autor V rezorte by sa aj tak nič nezmenilo, jedine by si nemusela variť. Ale to je tak všetko 😀 Len v rezorte môžeš svoje deti nechať hrať sa samé kde len chcú a môžu sa ísť s animátormi baviť a ty máš na chvíľu veget. 😀
@nevenka ďakujem za tento pohľad. Nuž môj musí vyskúšať každý welness a saunu a posilku …
@anonym_autor V rezorte by sa aj tak nič nezmenilo, jedine by si nemusela variť. Ale to je tak všetko 😀 Len v rezorte môžeš svoje deti nechať hrať sa samé kde len chcú a môžu sa ísť s animátormi baviť a ty máš na chvíľu veget. 😀
@miselka257 presne o tom je rezort,o nic sa nestarat,mat o vsetko postarane a len oddych a relax.
Ahoj, skáčeš všetkým okolo zadku, robíš možné-nemožné podľa mňa odjakživa. Rodina to berie ako samozrejmosť a nie sú nútení pohnúť prstom, lebo vedia, že to zariadiš Ty. Doma to ako-tak zvládaš, ale na dovolenke by si si chcela aspoň trochu oddýchnuť, ale všetci vyžadujú Tvoju "opateru" naďalej a keď sa postavíš na zadné, je zle.
Musíš to zmeniť. Deťom dám do ruky presný zoznam, čo si majú zbaliť. Nezbalí, nech nesie následky. Bude chodiť v jednom tričku, nevezme šupky na pláž, bude chodiť po kamienkoch bosá.....
Mužovi rovno ráno zadeľ úlohy, ktoré musí urobiť. Napr. pôjdeš na nákup, vezmeš deti k moru na 3 hodiny, ja urobím večeru.....
Nedá sa všetko niesť na svojich pleciach. Budeš nervózna, pridajú sa iné choroby, muž sa zbalí, odíde a budeš sama. V niektorých prípadoch je to aj lepšie, ale to už Ty musíš vedieť. Nauč sa povedať NIE!!!
@anonym_autor tak sa venuj sa nesťažuj. To co opisujes si si zaviedla ty, aj si si ten bic = behat cely den okolo deti a všetkých zaviedla ty. To ze tvoj muž povie, že sa vedia osprchovať a vedia sa aj zabaviť je úplne normálne. Ak nemajú 5rokov. Co asi nie. Ranné fotkou, 30min plávanie a večer welness zase nie je cely den. A deti nemusíš cely den držať na p)!zi, vyspať sa viete cez obed a vecer ísť do welnessu všetci 😂 ale to by si musela napísať koľko maju drobci rokov.
Ak chceš byt 100% všade tak máš problém. Iba ty si pomôžeš s tým. Nemáš rada to a nemáš rada hento a nemáš rada toto. Tak čo vlastne chceš? Aby aj muž s tebou cely den pozeral na deti? A pomáhal ti ich obliekať a cesat? A na co potom dakam idete?
@anonym_autor v poriadku, nechces rezort, akceptujem to. Lenze v tom rezorte by si mala stravu tak, ze nemusis premyslat kde sa najes, animatorov pre deti, ze by si si oddychla. A su aj hoteli, kde sa nebijes s tisic ludmi o lehatka a jedlo. Ale rozumiem tomu, ze Ti to nevyhovuje a nechces ist na taku dovolenku. Predpokladam, ze s tym mas skusenost a na zaklade nej mas taketo nastavenie. Pre tvojho muza je priorita on sam, posilka, wellness, sauna. Ty si strhana a frustrovana z toho celeho. A co keby si mu tak povedala, ze ma povinnosti, ma deti, ma sa o ne starat rovnym dielom a ked mu cas dovoli, tak moze ist po svojom, co ho zaujima? Lebo rodinna dovolenka je spolocne straveny cas tak, aby si kazdy oddychol a zrelaxoval. Osobne neverim tomu, ze doma je to otec roka, ktory sa o deti stara a zaujima 24/7.
Ahoj, skáčeš všetkým okolo zadku, robíš možné-nemožné podľa mňa odjakživa. Rodina to berie ako samozrejmosť a nie sú nútení pohnúť prstom, lebo vedia, že to zariadiš Ty. Doma to ako-tak zvládaš, ale na dovolenke by si si chcela aspoň trochu oddýchnuť, ale všetci vyžadujú Tvoju "opateru" naďalej a keď sa postavíš na zadné, je zle.
Musíš to zmeniť. Deťom dám do ruky presný zoznam, čo si majú zbaliť. Nezbalí, nech nesie následky. Bude chodiť v jednom tričku, nevezme šupky na pláž, bude chodiť po kamienkoch bosá.....
Mužovi rovno ráno zadeľ úlohy, ktoré musí urobiť. Napr. pôjdeš na nákup, vezmeš deti k moru na 3 hodiny, ja urobím večeru.....
Nedá sa všetko niesť na svojich pleciach. Budeš nervózna, pridajú sa iné choroby, muž sa zbalí, odíde a budeš sama. V niektorých prípadoch je to aj lepšie, ale to už Ty musíš vedieť. Nauč sa povedať NIE!!!
@anonym_4823e1 aký nákup a večera? Však hádam je to rozumná žena a na krátke dovolenky nejde variť večer... najeme sa v restike a vybavene. Ze večeru robiť 😂 však je unavená deťom vlasy umyť a fenovat.. a to nemyslim v zlom
@miselka257 presne o tom je rezort,o nic sa nestarat,mat o vsetko postarane a len oddych a relax.
@vladuska20 áno, veď ja viem. 😁 nikto cudzí ti tam nepríde a máš ľudí, ktorí sa postarajú, ale nie úplne o všetko, lebo onarada behá aj tak za zadkami svojich detí ako tak čítam, čiže plavky, vlasy, sprcha a vlastne aj hranie sa kvôli spoločným zážitkom by boli na ňu aj tak 😂
@simca06022011 veď ja chcem normálnu dovolenku akú mame, len aby muž na seba prebral viacej povinnosti 🤣 nič viac. Mne miesta aj cesta aj jedlo vyhovuje. Len potrebujem viac oddychu a menej robiť robiť. Jasne že viem čo chcem.
@anonym_4823e1 aký nákup a večera? Však hádam je to rozumná žena a na krátke dovolenky nejde variť večer... najeme sa v restike a vybavene. Ze večeru robiť 😂 však je unavená deťom vlasy umyť a fenovat.. a to nemyslim v zlom
@simca06022011 len zas vezmi si, že nie každý má na to, chodiť hore dole po reštauráciách, ale dá sa to poriešiť aj paštékou a rožkom, dám im toto na stôl, umyjem paradajky a hodujme, snáď najesť sa vedia aj samé. 😀
@simca06022011 veď ja chcem normálnu dovolenku akú mame, len aby muž na seba prebral viacej povinnosti 🤣 nič viac. Mne miesta aj cesta aj jedlo vyhovuje. Len potrebujem viac oddychu a menej robiť robiť. Jasne že viem čo chcem.
@anonym_autor tak si rozdelte úlohy a vybavené. 😂
@anonym_autor tak to povedz muzovi, nie modremu konikovi🤷🏻♀️. Ale toho uz asi nezmenis, take exemplare treba obchadzat este pred svadbou
@anonym_autor ak mate zabezpecene ranajky v hoteli, tak so stravou nemas ziadny problem, varit ani umyvat riady na dovolenke nemusis, kedze predpokladam, ze na večere niekam sa chodite najest. po prichode z plaze by som poziadala manzela aby vybalil veci, dal vysusit osušky, detom by som isla umyt hlavu, ak to teda podla tvojich slov mozes robit len ty a s umytou hlavou by som ich posadila na balkon kde im tie vlasy preschnu, aspon ciastocne a ked sa aj ty osprchujes, nech si ich dofenuju, pripadne uz dofenujes ty im, to je par minut. zatial sa mozu hrat nejake hry. plavky kludne manzel nech hodi do umyvadla, preperies za chvilku a vyvesis. pisala si ze o 9 hod vecer v izbe sa detom vlasy nevysusia. tak treba to robit skor, o 9 uz by ste mali byt uz aj po večeri.
@simca06022011 ale áno máš pravdu.
Ja neviem čo niektoré si myslite že existuje dovolenka v CK Hydrotour a potom až na nejakej zdieľanej chate v Chorvatsku? Nie možnosti je XY. Ja jedlo nevarim. Ideme sa najesť. Jedlo ani nákupy a podobne neriesim. Nezaťažuje ma to. Rada zájdem na rôzne potraviny v rôznych krajinách. Keby som sla do rezortu tak okrem tohto som ešte nervózna z milión ľudí naookolo. Proste každý mame svoje preferencie a mne naše ubytovania vyhovujú, nevyhovuje mi nedostatočná podpora manžela
@simca06022011 ale áno máš pravdu.
Ja neviem čo niektoré si myslite že existuje dovolenka v CK Hydrotour a potom až na nejakej zdieľanej chate v Chorvatsku? Nie možnosti je XY. Ja jedlo nevarim. Ideme sa najesť. Jedlo ani nákupy a podobne neriesim. Nezaťažuje ma to. Rada zájdem na rôzne potraviny v rôznych krajinách. Keby som sla do rezortu tak okrem tohto som ešte nervózna z milión ľudí naookolo. Proste každý mame svoje preferencie a mne naše ubytovania vyhovujú, nevyhovuje mi nedostatočná podpora manžela
@anonym_autor tak to ries s manzelom, co Ti nevyhovuje a nie na diskusnom fore. Lebo nikto z nas tu Ti to proste doma nezmeni. Zmenit musis v prvom rade seba a svoje nastavenie. NIe si nikoho sluzka, mas narok na oddych rovnako ako tvoj muz. A nie, nespadli sme z jahody, ze nevieme, ze je v sucasnej dobe nespocetne mnozstvo moznosti ubytovania na dovolenke. Cez apartmany, chaty, prenajmy vil pri mori, male butikove hotely, ktore nie su v ponuke ziadnych CK az po velke rezorty s tisic izbami.
Musis urobit to iste! Rano odist do fitka a oznamit mu, nech sa nachystaju. Kludne nechaj zoznam. Potom ich nechaj a odid do wellnesu. Proste ukoluj ho. Ukoluj ho viac a viac. Ak mas dievcata starsie 10 rokov (Chlapci ovela skor), MUSI si vediet umyt a vysusit vlasy. Ak robis vela zbytocne za deti, robotu si robis uplne sama. Nechci aby deti vychovaval ako ty, ale taktiez si nenechaj od neho skakat po hlave. A rob to rafinovane, nie hadkami a vycitanim. Krok po kroku mu pridavaj zodpovednost.
To ze chlap nechce travit cas detmi - on taky je a ani na dovolenkach iny nebude, takeho si si vzala.
Ale zas zbalit deti na plaz - taska plavky kremy uteraky flasa vody do auta je az taky mega problem? Stale neviene kolko maju deti rokov.
Ja som chodila aj sama s detmi k moru do app aj sme baby varili a uplne v poho dovolenky. Chlapi prisli na vikend.