Prečo má žena mužovi pripomenúť narodeniny a má si niečo prichystať?
Všímam si, že sú tu diskusie o tom ako chlap zabudol na narodeniny manželky/partnerky a ich to aj trápi ale teraz viac k veci. Všímam si, že sa nájdu komentáre alebo aj celkovo ľudia, ktorý to berú tak, že žena mu to má pripomenúť, má ona niečo prichystať....Ale mne to akosi nesedi, že si má oslávenec chystať oslavu sám a zase dobre nie keždý si pamätá dátumy ale tak zapíšem si to niekde a plus chlapi nie sú nesvojprávny a tupší ako jednobunkovce, že by nebol schopný dať niečo žene.
Niekto niečo zabudne len vtedy, keď mu nevadí to zabudnúť 🙂 teda, mám na mysli majiteľov mobilov. Moja babička s pevnou linkou si pripomienku skutočne nenastaví, ale každý s mobilom, hoci len tlacitkovym áno. Stačí, aby mu na tom záležalo natoľko, že obetuje asi minútu času na nastavenie pripomienky 🙂
@thoughtfulweirdo poviem ti to tak, ze ani pripomienka nepomoze. Teda u mna to nie je ziadna zaruka. Pripomienku precitam, v tom momente nemozem napriklad zavolat, alebo kupit cokoladu. Poviem si, ze neskor a potom na to v navale inych veci zabudnem.
@sidicek Ja to predsa neprezentujem ako normu. Ale je normalne mať očakávania, že dospelej žene majú pripravovat občerstvenie iní ľudia, lebo ona je oslávenec? Bavíme sa o bežných narodeninách, nie okrúhlych. Ja som písala, že narodeniny oslavujem a občerstvenie pripravujem sama. Treba čítať poriadne 🙂
A napísala som to len preto, lebo na oslavu svojich narodenín nie som citlivá. Neurazim sa, keď niekto zabudne alebo mám pripraviť tanier chlebikov a spraviť kávu.
@viestta Ja mám tiež pamäť rybičky Dory, čiže to chápem, ale keď je niečo ozaj dôležité, dávam si kvôli tomu pripomienku s opakovaním každé dve hodiny 😅 po pol dni už mám na to také nervy, že len ťažko zabudnem 🤣

@bloger len to su v dnešnej elektronickej technickej dobe hlúpe výhovorky. Dnes má snáď každý človek mobil a v ňom kalendár. Stačí si uložiť dôležité udalosti aj s pripomienkou vopred ( mesiac týždeň....)
Ono treba hľadať spôsoby ako niečo urobiť a nie ako sa to nedá ;) a žiaľ je dnes bežne resp muži sú nami zle vychovaný že vám tolerujeme tieto preslapy a preto ste väčšina taký aký ste. Ženy si za to môžeme samé ( a výchova od mamičky tam to začína)