Prečo má žena mužovi pripomenúť narodeniny a má si niečo prichystať?
Všímam si, že sú tu diskusie o tom ako chlap zabudol na narodeniny manželky/partnerky a ich to aj trápi ale teraz viac k veci. Všímam si, že sa nájdu komentáre alebo aj celkovo ľudia, ktorý to berú tak, že žena mu to má pripomenúť, má ona niečo prichystať....Ale mne to akosi nesedi, že si má oslávenec chystať oslavu sám a zase dobre nie keždý si pamätá dátumy ale tak zapíšem si to niekde a plus chlapi nie sú nesvojprávny a tupší ako jednobunkovce, že by nebol schopný dať niečo žene.
@toskanka Mne by to tak neprišlo, kedže (keby som bola) oslávenec
@autor Podla mna sa narodeninam a meninam priklada prilis velky vyznam, a kedze mnohi chlapi to asi vidia rovnako, proste nepodstatne veci neriesia. Mne sa to zda skor taka zenska zalezitost lipnut na tom ako na niecom, co sa patri, co sa ocakava, muzi to skor maju na haku a robia to viac-menej len z povinnosti a aby mali pokoj od sklamanych a nasratych zien.
A zena to chlapovi pripomina preto, aby potom nebola nasrata a ofucana, ze zabudol.
Určite tá torta len na okrúhle narodeniny. Nemôžem čakať, že mi niekto bude stále vypekať torty. Hoci som oslávenec. Ale pokiaľ ide o darček od muža to tá žena prirodzene čaká. Hoci aj len kvety to nie je nepodstatné.
@janka1011 Nemusím :D
Podla mna ak cloveku na niekom naozaj zalezi, tak nezabudne 🤷🏼♀️ resp sa postara o to aby nezabudol. Ja mam naozaj zlu pamat na datum narodenin, vyroci, menin atd., ale veci na kt mi zalezi si zapisem ako pripomienku do telefonu alebo aj na viac miest a hotovo.
Co sa tyka oslav, tak u nas si oslavu organizuje oslavenec a aj na nu pozyva ludi. Pripadne niekto usporiada oslavu ako prekvapenie.
Nikto to predsa nič také neprikazuje. Zorganizuj si narodeniny ako len chceš. Alebo nič neorganizuj.
Každá psychologička ci párový terapeut, kouč ti povie, že muži su v tomto inak nastavení. Ženy to nepochopia rovnako, ako muži nechápu v niektorých veciach ženy. Je to tak a bodka
@huginko Mňa to ale zaujímať nemusí, stane, že človek môže zabudnúť pri ťažšom období ale permanentne...tak nech si to zapisuje 🙂
Však nemusí, ja stále neviem kto ťa s pištolou pri hlave núti niečo mužovi pripomínať.
@bloger Jedine torty, ktoré si z môjho detstva pamätám, boli na moje 9. narodeniny. Boli dve, druhá bola k prvému svätému prijímaniu a v tom týždni som mala aj narodeniny. Ja dodnes viem, ako vyzerali a aj kto mi ich upiekol 🙂. Dostávali sme s bratom symbolické darčeky, ale mali sme šťastne detstvo, nič nám nechýbalo.
Mne osobne tiež vždy vadilo, že ja mám byť v strese a dva dni behať s handrou, upratovať, vypekať... Ale je to tým, že na nemám rada oslavy. Nanajvýš tak okrúhle narodeniny, nech príde celá rodina. Ale roky som sa fakt s vyplazeným jazykom naháňala len kvôli svokre a švagrinej, ktoré len prišli okukať či mám poriadne upratané a veľa napečené. Chápem otázku, prečo sa sa mám na svoje narodeniny naháňať a keď má iný člen rodiny narodeniny, zase len ja sa mám naháňať. Ale u mňa bol problém v tom, že som to robila pre niekoho, koho som tu vlastne ani nechcela, brala som to ako návštevu z povinnosti. Už to tak dávno nerobím a je mi tak lepšie.
A keď majú prísť ľudia, ktorých mám rada, tak im rada pripravím pohostenie.
Pretože väčšine chlapom na tom nezáleží - to je všetko. Nie, nie sú inak nastavení ani nič podobné. Keby si chceli zapamätať tie dátumy, tak si zapamätajú, ale jednoducho ich to až tak nezaujíma
@anetka34 Pozývaj si ľudí ktorých máš rada 🙂 nenúť sa určite a nekaz si sviatok
mne zase prišlo čudné keď som pred viac ako 20 rokmi videla v amerických seriáloch že oslavu chystajú kamaráti 😀 a úplne najlepšie / najhoršie v byte oslávenca 🙈 u nás niečo nemysliteľné... potom z toho vznikajú videá na YouTube ako príde domov, odhodí podprsenku a v tom sa zapne svetlo a plná miestnosť ľudí 😂
Nenapadne treba pripomenúť, nezabudne..
Po chystaní ani neviemkoľkej vlastnej oslavy mojich narodenín/mením pre “priateľových” rodinných príslušníkok v pomere 18:2(jeho strana 18 a my/ ja a mama) som to rovno zrušila. Ja nechodím ku nim, ale oni sa všetci natrepú ku nám🙄Vraj som lakomá, keď neoslavujem. Nech, aspoň nie som sprostá
@huginko A chlap svoje nemá žene nenápadne pripomenúť ?
svojej*
+ si kúpim darček🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️Sama sebe nakoľko tie “čudné veci z wishu”(čo dostanem) spĺňujú kategóriu max. žiačok prvého stupňa
@sulavikova Ked chceš oslavovať osláv s ,,normálnymi" ľudmi 🙂 a to s takými o ktorých vieš, že ked už darček tak sa ti bude páčiť 🙂
Jasné… kľudne si ich adoptujem😆
Niekto narodeniny a meniny jednoducho velmi neriesi. Moj muz a rovnako moj otec su schopni zabudnut aj na svoje vlastne, nieto este na cudzie. Proste to nesleduju. Ja to proste muzovi vzdy par dni dopredu poviem. Sice by ma potesilo, keby si spomenul sam a nieco mi doniesol, ale potom si to dam na vahu s tym, ako sa ku mne sprava kazdy den, aky je kazdy den ku mne pozorny, ako sa snazi kvoli mne a synovi...a neni o com, ci si spomenie na narodeniny mi popri tom pride nepodstatne.
Inac kolegyni sa raz stalo, ze sa nejako pomylila a zagratulovala manzelovi k meninam o mesiac skor, aj to oslavili. Muz si vobec nevsimol, ze meniny vlastne nema 🙂 Mnohi chlapi to fakt nesleduju ani u seba.
Pre jednoduchší život ti odporúčam dve veci. Uvedomiť si, že 1. Muži sú z Marsu a ženy z Venuše a 2. každý človek je jedinečná bytosť.
1. Muži majú úplne iné myslenie ako ženy (väčšinou) a to je dobre. Ak by sme mysleli rovnako, ľudstvo vyhynie.
2. Každý človek je iný, ale že úplne iný. Mám tri deti a podobajú sa ako vajce vajce. Ale iba výzorom. Povahou sú rozdielny ako oheň a voda. A je mi už teraz jasné, že každý sa bude ku svojej partnerke (teda predpokladám, lebo je jasné, že môžu mať aj útočnú helikoptéru 🤷🤪😅), chovať úplne inak.
A tak treba pochopiť, že to, čo je dôležité pre teba nie je dôležité pre tvojho partnera. A dokonca aj to, že to, čo je dôležité pre teba v tento moment nemusi byť pre teba dôležité o pár týždňov, mesiacov či rokov.
Je úplne jedno, či si partner spomenie na moje narodeniny (ak hej, poteším sa, ak nie, zamrzí ma to, ale svet sa nezrúti). Hlavne, že si spomenie, že keď som chorá, teplý čaj mi urobí dobre. Že keď mám zlú náladu, potrebujem objatie a nie reči. Že keď som nervózna z detí, mal by prevziať štafetu on. Že keď ide zima, leto treba mi vymeniť pneu na aute. Že mi donesie od svojej mamy zo záhradky tulipán. Že mi kúpi burger v mekáči. Že keď chcem ďalšiu poličku na knihy, tak mi ju namontuje. Že kvôli mne cestuje 200 km autom, aby som bola doma skôr, ako keby som išla vlakom. Jednoducho milión drobností, ktoré, si človek občas ani neuvedomí, lebo ich ten druhý robí pravidelne, každú chvíľu a často.

@autorka Ja by som sa cítila trápne 🙂. Takéto prekvapenia, o akých ty píšeš, že mi niekto upečie tortu, si viem predstaviť len pri okrúhlych narodeninách.