icon

Prečo má žena mužovi pripomenúť narodeniny a má si niečo prichystať?

9. jún 2023

Všímam si, že sú tu diskusie o tom ako chlap zabudol na narodeniny manželky/partnerky a ich to aj trápi ale teraz viac k veci. Všímam si, že sa nájdu komentáre alebo aj celkovo ľudia, ktorý to berú tak, že žena mu to má pripomenúť, má ona niečo prichystať....Ale mne to akosi nesedi, že si má oslávenec chystať oslavu sám a zase dobre nie keždý si pamätá dátumy ale tak zapíšem si to niekde a plus chlapi nie sú nesvojprávny a tupší ako jednobunkovce, že by nebol schopný dať niečo žene.

Strana
z3
bloger
9. jún 2023

Tak zabudnúť na narodeniny manželky je dosť prúser. Ale tak sme len ľudia. Práca, povinnosti a človek ľahko zabudne.

autor
9. jún 2023

@bloger Niekedy sa stať môže ale zase permanentne ?

bloger
9. jún 2023

Tak uznávam, že permanentne je priveľa. Ak mám niekoho rád nezabudnem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lenka7477
9. jún 2023

aj môj zabúda - aj na narodeniny detí 🙂 , preto všetko píšem do kalendára , okolo ktorého denne chodíme - aj tak sa stane že sa tam nepozrie. Ja to sledujem, a vždy včas pripomeniem .
Niektorí ľudia skrátka majú dôležitejšie veci v hlave , ako len sledovať kto , kedy má čo .
Nijako to neriešim ,hlavne že nezabúda chodiť do práce , pomáhať s domácimi prácami a učiť sa s dcérou 🙂 , keď som ja v práci . To je v mojim prípade dôležitejšie 🙂

viestta
9. jún 2023

Ked ide o narodeniny a meniny, tak to by si musela pripominat aj mne. A nerobime z toho tragediu. Dva dni dipredu myslim na to, ze ten bude mat sviatok a v ten den si na to ani nespomeniem.

autor
9. jún 2023

Otázka bola mierená na to, že prečo to má žena pripomínať chlapovi a prečo si má oslávenec robiť oslavu a pohostenie sám

lindous
9. jún 2023

Pripomínať dátum nemusím, ale pohostenie chystám ja a príde mi to tak nejak prirodzené a normálne aj iba doma s priateľom, rovnako ako keď máme oslavu aj s ostatnými, tak oslávenec je ten, ktorý organizuje a pozýva alebo keď do práce oslávenec berie občerstvenie... Beriem to ako poďakovanie za gratulácie a darčeky 😊

autor
9. jún 2023

@lindous To je práve to čo mi prišlo vždy divné, že oslávenec si chystá oslavu sám. Ved on má sviatok skôr by ostatný mali jemu chystať :D

viestta
9. jún 2023

Ked ma narodeniny tvoj muz chysta si pohostenie sam? Ty len donesies darcek a zagratulujes?

janka1011
9. jún 2023

Ale veď oslávenec si vždy robí oslavu sám, to je asi normálne, či? Mám narodky, tak upečiem koláč, niečo nachystám a pozvem hostí. Čo ti je na tom divné?
U nás sa normálne dopredu bavíme kto ide mať kedy sviatok, ako a či ideme oslavovať, čo budem piecť....žiadne pripomínanie, normálne sa rozprávame a nestriehneme na to, či ten druhý zabudne alebo nie.
Zase to tak neprežívaj, toto sú fakt nepodstatné veci v živote...

autor
9. jún 2023

@janka1011 Lebo ked má niekto sviatok tak on má akoby dostať niečo ako darček a sám sebe si piecť mi príde divné keby ja oslavujem

autor
9. jún 2023

@viestta Je to všeobecná debata

autor
9. jún 2023

@janka1011 To že by ich pozval k sebe ešte beriem ale sám sebe piecť, pripraviť si jedlo mi príde divné

lindous
9. jún 2023

No mne by sa práve asi nepáčilo, keby mi chcel do toho niekto kafrať a neviem si predstaviť, že gratulanti by si nosili vlastné pohostenie... Kto si to nechce chystať, vždy môže pozvať do podniku alebo objednať catering 😄 mali sme aj party s prekvapením, ale to podľa mňa funguje tak raz, že "wau, super, toto som fakt nečakala" 😅 hovorím, to že niečo nachystám je pre mňa také ďakujem a je to pre nich, nie pre mňa, som jednoducho rada, že ľudia so mnou oslavujú tento deň 😊

A @viestta u nás v podstate áno, aj keď má narodeniny partner, kúpi dobré víno a navarí alebo objedná niečo na jedlo on 😊 ale je pravda, že rada pečiem, tak tortu alebo obľúbený koláč má ako darček odo mňa..

rorino
9. jún 2023

To sú ešte asi staré vzory prevrate od starých mám starých mám...

viestta
9. jún 2023

Ja sa vseobecne pytam, ci kazdy oslavenec ma to stastie, ze mu oslavu nachystaju. Bez ohladu na funkciu, ktoru zastava v rodine

sidicek
9. jún 2023

Normálna žena to pripomínať nemusí a chlap ju niekde pozve, takže nechystá nič ak nechce.

janka1011
9. jún 2023

Jemine a ty kde si žila doteraz? Však všade to funguje tak, že oslávenec nachystá oslavu a hostia mu prinesú darčeky. A nepečieš sebe, pečieš to pre hostí. Ak sa ti nechce piecť, nemusíš, veď nikto ťa nenúti tú oslavu robiť predsa. Alebo môžeš si objednať reštiku, ale keďže si oslávenec, platíš ty 😉

janka1011
9. jún 2023

@autor a ako si to vlastne predstavuješ, že pozveš hostí k sebe lebo máš sviatok, ale koláče,chlebíky a víno im nakážeš priniesť a ešte aj darčeky pre teba? A vieš čo, dobrý nápad 🤣🤣🤣

viestta
9. jún 2023

@lindous u nas ak sa robi oslava a kazdy spravi nieco. Ten (ta) co vie piect upecie, uvari, ten co ma dostatok fyzickej sily donesie pitie. Upraceme spolu aj pred aj po oslave.
A uprimne povedane uplne najradsej mam "kolektivne" oslavovacie grilovacky, kde sa spravi oslava pre vsetkych co v poslednej dobe mali a v kratkej dobe budu mat sviatok. Kazdy nieco donesie, spolocne si uzijeme a nikto nema doma bordel. Zvycajne sa vyberie termin, ktory vyhovuje vacsine. Ked sa nejedna o dieta alebo okruhle vyrocie ani darceky tym co oslavuju nenosime. My sme taki nestandardne neformalni co sa oslav tyka.

autor
9. jún 2023

@janka1011 Ja viem veľmi dobre že to takto funguje :DDD ale nesedí mi to

autor
9. jún 2023

@janka1011 A to objednanie reštiky je ešte vyšší level :D prečo to mám ja platiť iným ked ja mám sviatok, skôr by mali oni oslávencovi niečo také zorganizovať

lindous
9. jún 2023

@viestta ak sa bavíme o spoločných rodinných oslavách, nie len v súkromí presne v ten deň doma, tak aj u nás všetci letní oslavujú takto spolu na grilovačke, rovnako každý donesie niečo... no a potom som tu ja jediná odveci zimná, takže to riešim klasickejšie 😅

viestta
9. jún 2023

@lindous zimni maju smolu, musia chystat a upratovat... Ale nie, u nas ked sa jedna o neokruhliny, tak sa to vybavi bud na poslednom jesennom gulasi alebo na prvom jarnom. Uz sme mali narodeninovy gulas v januari, lebo strykovia (dvojcata) sa rozhodli, ze uz sa nebudu striedat v oslavach ako roky pred tym. Dobre bolo, skoro lepsie ako v lete, lebo neotravovali muchy a komare 😅

toskanka
9. jún 2023

@autorka Tvoja predstava je taka, že ty len sfuknes sviečky na torte? 🙂. Trochu detinske, nie? Kazdy dospelý človek si to vie zorganizovať a uctiť si gratulantov.

janka1011
9. jún 2023

@autor No pozri, keď nechceš platiť, nič neoslavuj, iné ti nemám k tomu čo poradiť. Nie je to povinné. Kto na oslavy nemá, tak ich nerobí alebo oslavuje len v úzkom kruhu. Hostia ti prinesú darčeky, možno fľašu vína, ale tam to končí, fakt ti nikto oslavu, teda pohostenie nezaplatí. Pozeráš asi veľa amerických filmov.

tanyan
9. jún 2023

Nie sme v americkom filme, aby sa pre oslávenca chystali tajné oslavy...
Ja niečo oslavujem a ja chcem, aby to ľudia oslávili so mnou, tak si pre nich pripravím občerstvenie a všetko ostatné podľa vlastného uváženia, aby nám bolo spolu dobre.

autor
9. jún 2023

@toskanka Nemyslím si a dosť vecí si si domyslela :D

autor
9. jún 2023

@tanyan Ved ano ale nevidím dôvod aby si oslávenec piekol tortu sám

Strana
z3