icon

Prečo manžel odmieta príspevok svokrovcov?

16. aug 2024

S manzelom fungujeme tak ze si vsetko platime sami. Byvame sami, pracujeme, normalna mlada rodina. Priznam sa kde tu setrime na roznych miestach aby sme mali aj rezervu. Manzelovi rodicia maju 2x taky prijem a teda asi aj mensie vydaje. Niekedy sa nukaju ci neprispeju na dovolenku na kupu auta alebo na nieco...manzel sa zasmeje a tvrdi ze si pocka na dedictvo a odmietne. Ja som s tym ok. Neriesim. Jeho rodicia ich peniaze atd. Ale teraz nastala situacia so skolkou. Do statnej nam syna nevzali aj ked ma 3. A sukromne stoja 600eur ked si to rozratam na 12 mesiacov do dalsieho skolskeho roku je to 7200 eur. Co som nebola ochotna dat. Ja mam v septembri termin porodu. Co by znamenalo ze by som bola cely rok doma s dvomi detmi. Najprv materska tak od marca rodicak.platit skolku by znamenalo dat cely moj prijem prec. Velmi by mi to pomohlo keby sme boli s babom sami doma aspon cez den a aj syn by mal ovela lepsi program v skolke nez s nami doma. Min. Ten prvy polrok. Syn ma nejake diagnozy a nie je na tom tak ako ine 3 rocne deti. Teda by bolo dost komplikovane mat ich oboch naraz ale bola som odhodlana ze proste bude doma. Co uz, bude to tazky rok ale nejak by sme zvladli. No a teraz prisli svokrovci ze oni na skolku prispeju. Manzel zas odmietol. Ale ja som nejak zacala rozmyslat ze preco. Peniaze stracaju hodnotu.oni neinvestuju nijak len skladuju na kopu a keby chodil do skolky velmi by to pomohlo aj jemu vo vyvoji aj mne s druhym. Svokrovci sa inak nepodielaju na nejakej starostlivosti ani k nam nechodia, len my k nim. Nikdy neboli s malym sami atd...

aurora33
17. aug 2024

@karolinakr nehovorim o tom nič nezobrať. Ale v poriadku, už sa mi to tu nechce vysvetľovať a rozoberať. Ja len, ze rozumiem, prečo jej chlap nechce tie peniaze.

lienka.7
17. aug 2024

@nyusika niektoré to berú tak, že keď si odtrhali od huby ony, musia vsetci🤦‍♀️

lienka.7
17. aug 2024

@aurora33 ty keď budeš mat peňazí, ze nevieš čo s nimi nepomozes svojej dcére, vnučke... atď? Asi by to to tiež nedalo, keď by si videla, že im chýba a teba prebýva, hm?
A keď by sa zdrahali prijať pomoc, poveda by som, že vrátia keď budu mat (samozrejme by som to neocakavala).

aurora33
17. aug 2024

@lienka.7 ale vsak autorka píše, že oni nemaju odkial vedieť že im chýba. Citala si to?

lienka.7
17. aug 2024

@aurora33 moji starkí pomohli bratrancovi so skolnym v zahraničí napr. a bolo to rozhodne pár desiatok tisíc eur. Teta protestovala, babka ju však "uzemnila", ze to dava vnukovi, nie jej, nech sa do toho ona ani nestará. Tu vnuk ešte nevie povedať co a ako...

mira0611
17. aug 2024

Ahoj, citala som len 1.stranu.
Ja si myslim, ze je to od svokrovcov velmi mile.
A tiez si myslim, ze mat doma 2 male deti je vyzva, aj novorodeniatko, mala by si to urcite lahsie, keby bolo dieta v skolke.
Alebo chod po porode spat pracovat, nech s nimi zostane manzel doma, a po mesiaci si rozmyli, ze ci bude doma s 2 detmi, alebo 1 dat do skolky.
Manzel lahko rozhoduje, ked nie on je doma s dvoma malymi detmi.
Pripadne skuste najst o nieco lacnejsi skolku, alebo sa opytaj na UPSVaR, ci v takomto pripade sa neda, nejaky prispevok pytat na sukromnu skolku, kedze bol odmietnuty.
Odvolat sa proti odmietnutiu ma este napada, pripadne ak byvate vo vacsom meste opytat sa v ktorej skolke maju volne miesto, alebo na blizsej dedine v okoli? Napr.u nas bola mala skolka 14 deti, byvame 7km od mesta a uz sem zacali nosit aj deti z mesta a teraz su uz 2 triedy.

lienka.7
17. aug 2024

@aurora33 tak asi keby lopatami prehadzovali v pivnici peniaze, tak by asi mu tu skolku zaplatili a nepolemizovali nad tým. To je uplne normalne. Ja tiež som raz niečo potrebovala kúpiť, ale mali sme výdavky pri zariaďovaní a nevyšlo mi to. Na druhý deň mi to mama doniesla domov. Počula ako sa o tom proste bavím s mm cez telefón. Potrebovali sme, pomohla nám. Ako som ja rovnako potom pomohla jej, a budem jej pomáhať aj stále. Proste je to moja rodina, u nás je pomôcť si bezne. Už neviem, ako to mam inak napísať 😁

mira0611
17. aug 2024

Baby pocuvajte, je ked mam vnuca a viem mu financne nieco dat a nejak ma to financne nezatazi, tak mne ako babke by to sposobilo radost. Vsak vnuca mam rad nie?!
Komu ma dat ak nie rodine?!

vevapeto
17. aug 2024

Nevidím nič zlé na tom, keby ti svokrovci prispievali na škôlku- môžu si to dovoliť, je to ich vnúča a navyše sa sami ponúkli. Veď komu pomôžu keď nie vlastnej rodine? A hlavne chcú pomôcť ked je naozaj treba - malému to pomôže a teba to odľahčí. Problém by som videla len v prípade, keby má manžel súrodencov, pretože sama viem aké dusno to vie narobiť, keď sa “ pchajú” €€€ len jednému.
Každopádne je to OK, keď ti budú prispievať.

aurora33
17. aug 2024

@lienka.7 tu by mozno vnúčik povedal, že chce ostať doma pri mamičke ☺️

autor
17. aug 2024

@vevapeto nema surodencov

lienka.7
17. aug 2024

@aurora33 joj ty moja 😘
Tvrdohlavka 🤗

autor
17. aug 2024

@lienka.7 ale my sme nad tym nepolemizovali..my sme sa iba rozpravali ze ktoru.. a porovnavali sme vsetko nie len ceny

aurora33
17. aug 2024

@lienka.7 😀😀☺️

lienka.7
17. aug 2024

@autorka ako som viac krát napisala, nevidím nič zlé na tom si nepomoct.
Navyše, je to pre vnuka. Tak by som to povedala aj mužovi.
Za mna majú tvoji svokrovci u mňa veľké plus 👌 musia mať obrovské 💜 lebo uprimne, stačí si tu čítať niektoré názory a normalne je mi zle, kam sa vytráca nejaká ľudská empstia, spolupatričnosť, pomoc a podpora, a to v rámci rodiny paneboze 🤦‍♀️

katuskamala1
17. aug 2024

Prve 3str precitane a ja az zasnem ake ste vsetky samostatne a hrde...

Ja mam opacny nazor. Viem ake to je ked dieta nechodi do skolky a som s novorodencom a nim doma prvy rok a ano,ved chcela som obe,ale venovat sa zotaveniu po porode, dospat prebdenu noc som nemohla... a to nehovorim o tom,ze starsiemu uz som proste nestacila,chcel deti a kolektiv a ine aktivity ktore som mu ja dat nevedela nie ze nechcela.

Nic ste nepytali, svokrovci sa sami ponukli a na ten jeden rok kym by nesiel do klasickej skolky by som prijala pomoc. Ved ho lubia,je to ich vnuk a ste rodina.. navyse ak maju a chcu preco nie...

nyusika
17. aug 2024

@aurora33 pretože sa cíti ako debil, že nedokáže zaplatiť drahú škôlku on...ale pre jeho ego má trpieť dieťa ?
Super, tak - ako píšem vyššie, verím, že rovnako zásadný bude aj v prípade dedenia

aurora33
17. aug 2024

@nyusika ved ja neviem prečo nechce tie peniaze. To sa opýtaj autorky, nie mňa.

mira0611
17. aug 2024

@nyusika mas pravdu, len by som pridala, ze nielen dieta trpi ale aj mamicka 🙂

margotka17
17. aug 2024

Veď daj dieťa do škôlky, hoci len na pol dňa a zaplať zo svojho. V prípade núdze, vieš, že sa môžeš obrátiť o finančnú pomoc na svokrovcov.

bublinka1426
18. aug 2024

@katuskamala1 to je pravda ale ked jej muz nechce od nich, co caka autorka ze jej tu napiseme, ber poza jeho chrbat?

na co tato diskusia, ma doma muza s nim sa ma dohodnut,
tu si mozeme kazda pisat a aj tak bude konat inac, je to jej zivot
a ked cakala od nas rozhresenie, tak aho nasla aj nenasla.

anouschka5
18. aug 2024

@bublinka1426 tak toto nepochopím - rodičia majú dostatok a chcú pomáhať - matka teraz potrebuje škôlku a má nedostatok financií - to nemá logiku / moji rodičia popredali pozemky a peniaze nám deťom rozdelili - my sme s vďačnosťou prijali ( preboha o akom zlyhaní to hovoríte ??? - ostatní-

bublinka1426
18. aug 2024

@anouschka5 tak si sa narodila pod stastnou hviezdou a co mame teraz spravit my, porozpravat sa s jej muzom?
ved uz x krat jej zeny napisali nech si to vybavi s muzom,
mame jej to napisat zlatym pismom?

lukbe
18. aug 2024

A ešte nepovedala, prečo muz nechce. Nejaký dôvod musí mať.

aurora33
18. aug 2024

@anouschka5 jej muž vie prečo tie peniaze nechce.

bublinka1426
18. aug 2024

@aurora33 ved prave. my tu darmo radime, ved nevidime do ich vztahov.

mirabela888
18. aug 2024

Lepsie urobis ak si nechas starsieho doma, lebo tak ci tak bude doma kvoli chorobam. A najhorsie mat v kuse chore babatko. Na tvojom mieste by som nad skolkou ani neuvazovala. Spravite si pekny program so starsim, male bude aj tak stale spat alebo v kociku na ihriskach.

jarmilaj
18. aug 2024

@karolinakr podotýkam, že autorkin manžel nechce dar

lienka.7
18. aug 2024

@autorka napis tu pripadne, ako ste sa dohodli/dopadli. Len pre našu zvedavosť 🙂

lienka.7
18. aug 2024

@mirabela888 to je taky hoax asi ako to, ze ked dieta dlho kojis, bude mať lepšiu imunitu 👌