Prečo manžel odmieta príspevok svokrovcov?
S manzelom fungujeme tak ze si vsetko platime sami. Byvame sami, pracujeme, normalna mlada rodina. Priznam sa kde tu setrime na roznych miestach aby sme mali aj rezervu. Manzelovi rodicia maju 2x taky prijem a teda asi aj mensie vydaje. Niekedy sa nukaju ci neprispeju na dovolenku na kupu auta alebo na nieco...manzel sa zasmeje a tvrdi ze si pocka na dedictvo a odmietne. Ja som s tym ok. Neriesim. Jeho rodicia ich peniaze atd. Ale teraz nastala situacia so skolkou. Do statnej nam syna nevzali aj ked ma 3. A sukromne stoja 600eur ked si to rozratam na 12 mesiacov do dalsieho skolskeho roku je to 7200 eur. Co som nebola ochotna dat. Ja mam v septembri termin porodu. Co by znamenalo ze by som bola cely rok doma s dvomi detmi. Najprv materska tak od marca rodicak.platit skolku by znamenalo dat cely moj prijem prec. Velmi by mi to pomohlo keby sme boli s babom sami doma aspon cez den a aj syn by mal ovela lepsi program v skolke nez s nami doma. Min. Ten prvy polrok. Syn ma nejake diagnozy a nie je na tom tak ako ine 3 rocne deti. Teda by bolo dost komplikovane mat ich oboch naraz ale bola som odhodlana ze proste bude doma. Co uz, bude to tazky rok ale nejak by sme zvladli. No a teraz prisli svokrovci ze oni na skolku prispeju. Manzel zas odmietol. Ale ja som nejak zacala rozmyslat ze preco. Peniaze stracaju hodnotu.oni neinvestuju nijak len skladuju na kopu a keby chodil do skolky velmi by to pomohlo aj jemu vo vyvoji aj mne s druhym. Svokrovci sa inak nepodielaju na nejakej starostlivosti ani k nam nechodia, len my k nim. Nikdy neboli s malym sami atd...
Sa spamataj ako môžeš toto napísať?
""Nedala si ziadnu radu len utocis a urazas ma a obvinujes ze sexujem akokeby mat 2 deti bol v dnesnej dobe hriech alebo co.. nemam ich 10. Ale ty zjavne nie si schopna uzivit 2 deti co... ?""
Ty si sa rozhodla pre druhé dieťa a vedela si, že na 90% ti ho nezoberú.Mala si ísť do práce a mala by si príjem.Tvoj muž je jedináčik ten lepší prípad predstáv si, že by mal surodenca ako by k tomu prišli, že vám dajú peniaze?
To je ich šikovnosť, že majú príjem a dôchodok do toho teba nič.Dnes ľudia podporujú svojich rodičov a nemalo by to byť naopak
Súhlasím s mužom budeš doma, budeš mať čas na syna a peniaze vieš pouzit raz inak.
Nemusia ti ho zobrať do štátnej škôlky ani o rok a budú platiť 2 roky?to je už dobrá suma.
Ešte nevies či nebudeš platiť nejaké terapie, logopediu, keď píšeš, že má syn nejaké zdr.problemy.Teraz si naplanuj financie tak, akokeby svokrovci nemali.Necitam všetko...tvoji rodičia koľko prispejú?
Raz aj tak všetko zdedite
@luccija ako ok beriem tvoj nazor.. len si zabudla na jednu dolezitu vec. Ja od nich tie peniaze nepytam ani si na nich nijak nenarokujem... proste bolo to len taka debata... a oni sami sa ponukli, ja ich nenutim ani sa na nich nebudem hnevat ked daju 50 ci 500 je to ich rozhodnutie.. manzel to zamietol ale to nebol konflikt ani hadka to bolo medzi recou ze netreba... Proste oni nepostra starsieho ani 2/3 hodiny do mesiaca a su si toho vedomi lebo nemaju cas.. tak mozno maju potrebu aspon takto pomoct kedze ani hracky nekupuju lebo to nechceme... ale ja to spravim tak ze jednoducho sa porozpravam s manzelom a uvidime dalej..
Keď sa na tomto nezhodnete tak ťažko niečo riešiť...ak bývajú starký bližšie keby ste sa miesto toho s nimi dohodli na nejakom väčším strazeni keď bude druhý drobec na svete? Napr nejaká prespavacka cez víkend ak sú pracujúci a to sa potom aj vy doma "vyvetrate", dedkovci budú mať nové zážitky a aj malý ak by boli ochotní 🙂
Nikdy by som si peniaze nevzala, su to moje deti, moje starosti. Mala som si zariadit veci inak. NEslo by sa na vylety, dovolenky, ak by som checla aby dieta islo do skolky. Proste bud to alebo ono. Neda sa mat dve male deti po sebe, aj dovolenkovat, aj skolky platit, aj vydaje mat neobmedzene na co si zmyslim = proste by som preratala, co netreba. SKolky by osm obehla v okoli aj sirsom okoli, na dedinach a tak (ja inak som za kolektiv, cize ziadna mama co, dieta bude doma drzat do 6rokov). A ak by to neslo = nasla by som napr. na pol dna opatrovatelku, alebo by som ako vela zien bola doma s dvomi detmi.
A inak neviem ake diagnozy, vela deti v 3r absolutne nerozprava a su v poriadku
Ja normálne neverím,že chces trojrocaka cpat do škôlky,lebo sa narodí druhé. Kebyže má štyri atď,tak ok,ale takto? Plus ti majú akože cvakať svokrovcov dosť dráhu škôlku a ty sa hadas s mužom,že on odmietol peniaze od svojich rodičov na tento absolútne zbytočný ťah. A rozmýšľaš ,že peniaze niekoho druhého strácajú na hodnote. Ty vole.....
Ja som bola s dievčatami spolu doma do šesť rokov staršej a bol to ten naj čas. Okrem iného menej ziarlenia,pekne si budovali spolu vzťah a neskôr sme si to fakt užívali,kým iní škôlka,škola práca,tak my aquaparku,múzea,výstavy,kútiky a mali sme programu viac než dosť. Nuž a keď ti teda tento scenár nevyhovuje,tak si ho snáď financujte sami ako rodina. Akože ,pokiaľ by si išla robiť. Ale ty vole takto...
@luccija a tiez ako ze mlady ludia podporuju rodicov? Teda nie som si ista ci je to tak. Vacsinou to vzdy a nie je tomu inak ani teraz bolo opacne.. a o opaku ma nik nepresvedci. Nikdy som nevidela aby mlady clovek dal mamke babke na narodky 100 ale opacne ano.. tiez som sa nestretla s tym aby mlady clovek dal rodicom pozemok na dom ... zalozil nehnutelnost aby mlafy dostal poviatocnu hypo alebo aby mlady platil rodicovi oslavu 60 narodenin kde je 50 ludi. Zatial co rodicia mladym takto prispievaju napriklad na svadbu.. stary clovek si este aj pohreb zaplati..
@luccija nikto od rodičov € nepýta, bol to obyčajný všedný rozhovor, a padla aj veta, iba jedna jediná že prispeju. Druhá bola že netreba.
Ale ty a tebe podobné už štartujú, že je autorka nejaká hamižná a cicia € od svokrovcov, a práve ona by mala pomáhať im , nie oni jej.
Z bežného rozhovoru urobíš autorku pomali zlatokopku.
A tá veta že všetko zdedia !? to vôbec tak nemusí byť, svokrovci môžu majetok prepiť, rozhádzať v kasíne alebo si užiť dovolenky, použiť ich na DSS, alebo darovať jehovistom.
Nikde nepíše že čaká na dedičstvo, ale apriori mladá rodina potrebuje pomôcť teraz, nie o 25 rokov. však si poradia a pomôžu sami.
@maciatkolulu ty čítaš s porozumením ? trojročáka chceli dať do škôlky kvoli jeho hendikepu, nie sa ho zbaviť, preboha. aby to diťa jeho rovesníci potiahli dopredu , k lepšej socializácii. ale čo sa čudujem, v každej diskusii iba útočíš a ponižuješ
autorka a co tvoji rodicia? to som nejako nezachytila, ze ci byvaju blizko a mohli by pomoct fyzicky, nie financne.
ja ti poviem tak, moja je od 2r v sukromnej skolke, po pol roku ako tam nastupila, sa nam narodilo druhe dieta.
ja na to nedam dopustit, ze ona je v skolke, kym som ja s malym doma..lebo maly je narocny, treba s nim byt a venovat sa mu.
malej skolka velmi pomohla, videla som, ze uz potrebuje kolektiv a nove podnety. chora nebola vobec. za mna to absolutne nie su vyhodene peniaze, ved je to investicia do vlastneho dietata a jeho vzdelania.
sama pises, ze starsi nerozprava, ma nejake diagnozy. vies si predstavit, co to bude, ak bude druhe dieta narocne? ja by som tu skolku skusila urcite, ale peniaze od svokrovcov by som nebrala. chapem, co celym prispevkom si chcela povedat a je to ok, ze sa nad tym zamyslas takto, nie je na tom nic zle, len aby sa ti to nevypomstilo.
inak sukromne skolky maju aj poldenne programy aj to, ze dieta chodi iba na niektore dni v tyzdni, tam je cena nizsia.
@simca06022011 no okolici BA tiez nie su tie statne skolky prazdne.. toho roku sme aj rozmyslali ze nepojdeme na dovolenku ale inak tuez svojra ze musime ist a ja ze nam to ani financne velmi nebude stacit tak nam chcela doplatit za 1000 do grecka. Neboli sme. Isli sme autom do bulharska a zariadili sme sa ze dovolenka stala 1000 eur a nevzali sme od nej peniaze. Oni boli toho roku uz na 2 dovolenkach suma spolu cca 5000 a aj vravela ze je to blebe ze my sme isli na taku lacnu autom s vlastnym varenim ze sme mali ist na all.. ale nesli sme .. a ruku na srdce kolko tu super zien by to odmietlo.. letecky all grecko alebo autom vlastna strava bulharsko.. ano snazime sa si dovolit kolko na co mame...
Viem ze vela deti nerozprava lenze my sme trochu iny pripad nie je to len o rozpravani od narodenie je sledovany neurologom pre ine veci a nejak to lekari riesia. Asi by sme ako rodicia boli od veci keby sme to ignorovali.
Same výhovorky. Máš veľa možnosti zvlašť ak budeš mať 2 dieťa. A tvoji rodičia by neprispeli na súkromnu škôlku ked natrčaš ruky že svokrovci majú a dajú.Ale neskôr to bude treba vrátiť v podobe opaterí teraz môžu byť zdraví a staroba a nemusi staroba ale choroba sa môže prejaviť aj skôr a bude treba opatrovať už taka horliva asi nebudeš.Manžel vie prečo nechce od rodičov peniaze.Takže musite sa zariadiť sami.A ak nevezmu do spádovej škôlky štatnej tak ake sú podmienky aby si dostavala príspevok podľa mňa nič ťažke.Píšeš syn ma zdravotne problémy môžeš si vybaviť aj opatrovateľský alebo predlženu matersku od 3 do 6 rokov ak má zdravotne problémy alebo rodičovský príspevok.
pocuj. ak ma.dietatko diagnozy. spoj sa s cppp a mozno denny stacionar by bol najlepsi pre vsetkych pripadne specialna skolka.
@maciatkolulu ty musis byt riadne zaostala byt doma izolovana tolko rokov.. a ano predstav si bezne deti chodia do skolky od 3 rokov a aj skor.. a neviem kde si sa docitala ze sa doma kvoly tomu hadame alebo ze sj na nieco narokujem...
ach bože, mam príležitosť si prilepšiť, tak radšej budem trieť biedu, lebo mi to ine mamičky odporučili,,,uplne vymaž z hlavy všetky tieto komentare a priamo manžela sa spytaj, prečo je taky hrdy a čo je za tym, že všetko odmieta..a ked zapaĺatiš tu škôlku, nič ti neostane ako to chce riešiť dalej s vydavkami, na toto sa ho spýtaj, povedal, že peniaze netreba, tak aký má plán B..
Nevzala by som ani keby mi ich na silu strkali. mam s tym velmi zlu skusenost.nam svokrovci pred rokmi tiez takto ponukli peniaze, prijali sme. velka chyba. nasledujuce 2 roky nas mali "v hrsti". cokolvek sme urobili nie s ich suhlasom, nasledovali vycitky s dodatkom "dali sme vam peniaze." neprisli sme k nim ked oni chceli, vycitka "ved sme vam dali peniaze." po 2 rokoch sa moj muz nasral, peniaze im vratil. nechceli ich vziat, nechal ich u nich doma na stole. odvtedy bol klud s vycitkami. vztahy sme mali vzdy dobre aj ich mame dobre, v tom obdobi to nase vztahy kazilo. odvtedy kazdemu radim taketo "dary" neprijat. a mimo toho by som extra zvazila k novorodencovi skolkara, ktory predtym v kolektive nebol. nasa pediatricka to vyslovene ani neodporuca, zbytocny risk. ja som mala skolacku s vybornou imunitou a napriek tomu som ju nechala po porode dcery par tyz.doma. pchat do par dnoveho dietata atb a odsavat mu sople nikdy nebolo mojou ambiciou.
@nairia dakujem za odpoved zvazujem nad 3 dnami.. ale poradim sa s manzelom.. moji rodicia su v inom state.. cca 250 km.. a su o dost starsi. Nepomohli by velmi.
to su kecy...a co ked svokra hovorila ze musite ist? :DDD aj nam hovoria ze musime ist, a ked povieme, ze nejdeme, tak proste nejdeme... a na kolko a za kolko boli oni na dovolenke tebe moze byt uplne jedno. Proste tvoj muz od nich penaize nechce = je to vybavene. Chces sukrmonu skolku = musite sa uskromnit a zaplatit, alebo budes s detmi doma. to si musis uz samozrejme dohodnut s muzom, s nim sa rozpravat, ako to chce teda riesit, z coho platit, kludne si to nakreslite/napiste.
A k zdraviu = minimum deti prezije zaciatok skolky bez chorob. Naozaj ja osobne nepoznam take, tu som parkrat citala o tom. CIze mas vysoke riziko toho z ebudes mat doma choreho skolkara a k tomu babatko... to riziko je podla mna vyssie ako to, zze sa bude s vami syn nudit.
@alickapusinka nie nemozem si vybrat ziadny predlzeny rodicak.. rodic nemoze brat rodicak na jedno dieta a aj matersku na druhe alebo 2 rodicaky.. dalej s tym ze ich raz doopatrujeme je samozrejmost. Ved nikoho ineho nemaju.. manzel by im dal aj posledne a aj ked mal prilezitost ist pracovat do zahranicia za ovela lepsi plat nesiel lebo proste id nich neodijde..
@alickapusinka podmienky su dost velke.. nie kazdy ma narok na vsetky prispevky.. ved to by ani nemohlo fungovat
@alickapusinka si empatická a milá, ako osina v ri... zadku. fakt je že všade kam prídeš písať, len otravuješ a kazíš vzduch. daj si už konečne pohov, už ťa veľa krat upozornili, aby si sa stiahla a nepísala bludy.
@juliet86 specialna skolka stoji v BA 1200 eur na mesiac.. to uz sme riesili
@matkahelka určite su take pripady, moji rodičia boli nezištní, takže nie vždy to plati, zaleží, na koho narazíš
@karolinakr ano porozpravame sa trochu hlbkovo len my dvaja ... ten 1. Rozhovor bol len taky strohy
@simca06022011 ty aj čítaš ?! povedali že musia, no nemuseli a nešli, € na dovolenku neprijali
@simca06022011 ano hovorila ze musime.. a nie neboli sme .. teda boli ale inde.. ja som neriesila kolko oni dali.. ona to riesila..
Tak ja by som nemala problém prijať od nich pomoc. Ved sami sa ponúkli.

Ak vieš, že by tá škôlka pomohla, daj ho tam. Ale zaplať ju. Dostaneš materskú a potom vyšší rodičak plus dva prídavky. To je veľmi slušné na dve deti. Naozaj mu tu škôlku máš z čoho zaplatiť.