Prečo manžel odmieta príspevok svokrovcov?
S manzelom fungujeme tak ze si vsetko platime sami. Byvame sami, pracujeme, normalna mlada rodina. Priznam sa kde tu setrime na roznych miestach aby sme mali aj rezervu. Manzelovi rodicia maju 2x taky prijem a teda asi aj mensie vydaje. Niekedy sa nukaju ci neprispeju na dovolenku na kupu auta alebo na nieco...manzel sa zasmeje a tvrdi ze si pocka na dedictvo a odmietne. Ja som s tym ok. Neriesim. Jeho rodicia ich peniaze atd. Ale teraz nastala situacia so skolkou. Do statnej nam syna nevzali aj ked ma 3. A sukromne stoja 600eur ked si to rozratam na 12 mesiacov do dalsieho skolskeho roku je to 7200 eur. Co som nebola ochotna dat. Ja mam v septembri termin porodu. Co by znamenalo ze by som bola cely rok doma s dvomi detmi. Najprv materska tak od marca rodicak.platit skolku by znamenalo dat cely moj prijem prec. Velmi by mi to pomohlo keby sme boli s babom sami doma aspon cez den a aj syn by mal ovela lepsi program v skolke nez s nami doma. Min. Ten prvy polrok. Syn ma nejake diagnozy a nie je na tom tak ako ine 3 rocne deti. Teda by bolo dost komplikovane mat ich oboch naraz ale bola som odhodlana ze proste bude doma. Co uz, bude to tazky rok ale nejak by sme zvladli. No a teraz prisli svokrovci ze oni na skolku prispeju. Manzel zas odmietol. Ale ja som nejak zacala rozmyslat ze preco. Peniaze stracaju hodnotu.oni neinvestuju nijak len skladuju na kopu a keby chodil do skolky velmi by to pomohlo aj jemu vo vyvoji aj mne s druhym. Svokrovci sa inak nepodielaju na nejakej starostlivosti ani k nam nechodia, len my k nim. Nikdy neboli s malym sami atd...
@aurora33 nechápem, prečo tu stále vyskakuješ a urážaš, že sú neschopní. autorka sa už vyjadrila, slušne komunikuje, a ty tu celé strany furt meleš to svoje. svoj názor si napísala, opakovane sa vyjadruješ dokola o tom istom, tak ty si rob po svojom a nechaj autorku nech si s mužom robia ako uznajú za vhodné.
@aurora33 ja by som na Slovensku moc o neschopnosti nehovorila, ja neviem či si ludia uvedomuju, tu su tak podhodnotene platy voči cenam, žeby bolo treba 3x vyššie platy, aby si zaplatila zaklad a ostala na nule...Hrozne po tej krize šlo všetko hore a my mame ceny teraz už ako v Londyne..3.najdrahšie mesto sveta
Tu na koniku su možno sami vysokoškolaci, ale uznaj školka 600 eur, čo ani nie je niekoho plat. Ja by som dala povinne každemu po škole ist na 10 rokov do zahraničia porovnať.Tu su chore ceny voči platom..Väčšinou ludia sa obviňujú, že sú neschopní, ale tu ekonomika nie je normalna..Cena škôlky ako niekoho plat, a ostatne položky si vezmi tu by musela byť minimálka 3000, aby ludia všetko zaplatili a neboli označovani za stroskotancov a ubožiakov
Čo môžem odporučať mladym mamičkam, ak chlap zarobi menej ako 3000, do deti by som teraz ani nešla, alebo potom smer zahraničie, a ešte sa čudujem, koľkí odtiaľ prichádzajú
@karolinakr to mas pravdu ze na Slovensku su chore ceny voci platom, s tym suhlasim.
@karolinakr suhlasim s tebou, že ceny tu sú ake sú. Ďalej suhlasim s tvojimi odporúčaniami pre mladé mamičky. A viac iz nejdem pisat, lebo cacianke by praskla žilka 😅 pekný deň prajem
@aurora33
@bublinka1426
@cacianka
@karolinakr
Baby, cele je to tu chore... ale snáď sa zhodneme aspon na tom, ze ked je možnosť prijať nejaku pomoc, nie je to hriech 🙈
To, ze mnohé si musia poradiť same lebo na ne v mnohých prípadoch rodina jednoducho kašle, neznamená, že to tak je vo všetkých rodinách....
@autorka mas to šťastie, že svokrovci ti môžu a sú ochotní pomôcť... neváhaj preto využiť.
@lienka.7 ok ale vlastne ja nechapem, preco to tu vobec riesila. akoze chcela od nas rozhresenie? to ze sa snad ma v prvom rade z muzom dohodnut je jasne jak facka. na co toto cele?
@bublinka1426 pretože muž tu pomoc prijať nechce, mozno autorka čakala nejaké rady ako ho prehovoriť aby pomoc prijal.
A vymačkol sa vôbec muž, prečo pomoc nechce prijať?
@aurora33 a my pozname jej muza? ved ona ho pozna najlepsie. ako nan. a vobec nepozname ake maju vztahy v rodine.
@bublinka1426 myslím, že na tomto fóre sú aj oveľa viac "od veci" témy od tejto... osobne si myslím, že mnoho krát sa autorka potrebuje len "vypisat"
@aurora33 Toto je z môjho pohľadu pritiahnuté za vlasy. Radšej nemaj druhé dieťa lebo nemáš na to peniaze. Môj pohľad je úplne iný, dieťa je požehnanie a nie všetko ide cez kalkulačku. Keď nebudeme mať na to, nepôjde na krúžok. Ani my sme nechodili na krúžky a sme tu a máme veľa skúseností, postupne sme rozvinuli niektoré talenty. Ak sa nájde niekto, kto chce podporiť talentované dieťa, prečo nie? Predstav si, že ja mám takú myšlienku, že keď rozbehne business bude podporovať deti, ktorých rodičia na to nemajú. Človek má má to srdce, aby sa rozhliadol a pomohol.
@janickacrazy Tak to je super, že nebol chorý. Záleží to aj od škôlky ako selektuju choré deti...ale čo poväčšine počúvam, často choré. Samozrejme, nech ide do škôlky a nech je zdravý. Toto je len skúsenosť, ktorá by sa mohla prihodiť.
@karolinakr staci citat a je tu aj odpoved
povedal, že nechce
Nevidím dôvod, aby ste pomoc neprijali. Svokrovci si to isto premysleli a zjavne nie sú sebeckí. Je to ich jediný syn, tak mu chcú uľahčiť život. možno si povedali, že peniaze strácajú cenu, že si ich aj tak nevezmú do hrobu, na svetské potreby a radosti asi majú dosť alebo o radosti nemajú záujem, tak o čom to je? Nech muž prijme a raz keď budete môcť, pomôžete vy svojim deťom. je to taká reťaz dobra. U nás sa to tak reťazí, že si generácie pomáhajú...mojim rodičom pomáhali ich rodičia, mne pomáhali moji, aj svokrovci, každý podľa možností. Napr. môj otec vždy pošle na začiatku roka deťom "na krúžky". Deťom poviem, že im tie krúžky zaplatil starký a že ja im o to viac odložím na štart do života (ale intenzívnejšie som začala odkladať po 10. roku života, všetci vieme že inflácia je sviňa). Ak má muž pocit zaviazanosti pozvite ich ako poďakovanie na večeru, na nejaký výlet/víkend. Veď o tom je rodina.
@autorka ako si dopadla?

A vlastne ani nie s platením, skôr s vašou neschopnosťou platiť dietatu škôlku.