Prečo mi kamarátky neodpisujú?
Ahojte potrebujem poradiť alebo vysvetliť, prečo sa mi to stáva poslednú dobu. Napíšem nejakej kamarátke a vôbec neodpisuje, alebo odpise po týždni. A ukazuje mi ze si to precitala a nic. A to takto viacerým keď napíšem tak žiadna odozva. Niekedy im musím napísať viac razy aby odpísali. Co som sa zmenila? Ci ľudia sa zmenili, že im nezáleží na kamarátstve a myslia iba na seba? Nemajú čas..Aj ja mam rodinu a deti a stále mam čas na vypisovanie aspoň večer. Alebo stretneme sa vonku s mamičkami a občas vymeníme kontakt a keď im napíšem tak odpisu tiež nie hneď ale samé od seba mi nenapísu nikdy. Je chyba vo mne? Som divná keď chcem mať kamošku, kamošky?
@babulkomale vedia ako to mám, lenže ony sú na materskej a zabudli aké to je nemať čas sa občas ani vycikať
Zaujímavá téma, mňa by naopak zaujimalo vysvetlenie prečo niekto ten intenzívny kontakt potrebuje. Ja som z tých čo neodpisujú. Som skrátka taký typ. Mám rada samotu, nepotrebujem stály kontakt a preto mám kamarátky ktorým tento prístup vyhovuje tiež. Sú obdobia kedy si píšeme dva týždne nonstop lebo sme prečítali nejakú knihu o ktorej chceme diskutovať, alebo sa deje niečo v našom živote čo chceme zdieľať a potom sú hluché obdobia kedy si nepíšeme mesiace niekedy aj pol roka lebo máme aj iných priateľov, rodinu a koníčky. Pre mňa je dôležité mať priestor a obťažuje ma keď kamarátky monitorujú môj život nebodaj sa urazia keď im nenapíšem čo nové sa stalo. Mám kamarátku ktorá odcestovala do zahraničia a nevidela ma tehotnú, fotky nezverejňujem. Poslala mi vtipné video, ja som jej povedala že mám syna a ona sa neurazila, úprimne sa so mnou tešila a poslala malému ručne háčkovanú deku a ja jej novú knihu. Nemusíme byť v kontakte stále, sme tu jeden pre druhého vo chvíľach na ktorých záleží.
Ako sa nad tým zamyšlam tak konkrétne moje neodpisovanie je o tom že nakladám so svojím voľným časom ako ja uznám za vhodné. Prečítam si správu a pokiaľ niesom v nálade a nepríde mi dôležitá ignorujem ju. Komunikácia ma všeobecne vyčerpáva a zaberá veľa času. Málokto sa na pýta ako sa mám. Moja prvá reakcia je "čo ťa do toho?" a druhá "na čo sa pýtaš keď ťa to aj tak nezaujíma?" Úprimne verím že to tak je tak poviem iba formulku fajn dá sa. Mala som známu z práce, dobre sme vychádzali milá žena, ktorá mi napísala dva dni po pôrode gratuláciu k dieťatku ktorú ukončila vetou "Škoda že si mi nedala vedieť skôr, prišla by som ťa pozrieť, pošli mi fotky malého" a mňa to tak neskutočne urazilo, že po prvé ak som ti nedala vedieť tak pre to lebo žijem prítomnosťou a chcem tieto chvíle zdieľať súkromne s manželom a rodinou. Na jej správu som neodpísala, o tri dni cestou z pôrodnice mi prišla od nej ďalšia správa "ako sa máte" a pre mňa to bolo obťažujuce. Dosť že píšem mužovi, bratovi, mame a starým rodičom, ja niesom povinná ukracovať sa o momenty s mojím bábätkom na to aby som kadekomu vypisovala. Udržanie kamarátstva vyžaduje čas a energiu, mám len toľko kamarátiek koľkým sa vládzem venovať a vyberám si také ktoré rešpektujú môj voľný čas, voči ostatným staviam veľmi jasné mantinely. Mňa zaujíma prečo majú niektorý ľudia pocit že sú všetci vždy dostupní a v nálade sa rozprávať.
@witchlucia zaujimavy pohlad. Mne by nikdy nenapadlo, ze by si jedna kamoska mohla pomysliet ze inu kamosku nezaujima ako sa ma a ze jej prva myslienka je "co ta do toho". Teda predpokladam ze cudzi sa to nepytaju.
Nie som prehnane doverciva ani naivna ale nenapadlo by mi toto si mysliet ked mi niekto pise.
Inak s tym casom a venovanim sa tolkym kolkym zvladas to je ok a suhlasim.
A ze by mala niekoho urazit ta veta od tvojej kolegyne, to tiez cumim.
Teraz som si spomenula preco ja osobne jednej znamej odpisem vobec alebo za dva tyzdne. Ju jedinu vedome ignorujem.
Ked som sa pristahovala ako nova na nove miesto tak to vyzeralo ze by sme mohli byt kamosky.
Pozvala som ju na kavu, zakusok, nakupy.
Raz mala akusi narazku ze "aby nechodila vela minat", doslo mi to az po case ked zacala ignorovat navrhy na travenie volneho casu a raz mi pisala ze moje dieta sa u nich zostalo hrat a ja som ju pozvala na kavu ked sa pohraju u nich ze mozu prist zas k nam . Ignor.
Po case mi zacala vypisovat a pchat sa z ulice pozerat co mam nove v zahrade. Skoro ma odvalilo, nechapala som.
Tak takychto ludi ignorujem uz.
Ale normalnym ludom vzdy odpoviem.
lebo ludia su uz presyteni vypisovanim, preto. CO maju vypisovanim si? nic. Ja tiez odpisuejm casto neskoro, proste mi to niekde pipne, ja to aj niekedy pozriem, ale zabudnem v ramci dna a odpisem inokedy. a vecer neexistuje aby som chatovala... ani cez telefon sa nevykecavam, zdvihnem vybavim co treba, dohodnem a koniec. Kedysi ano, teraz uz nie. Vobec. Kto chce, vie kde byvam, mozeme ist na kavu albeo hocico.
A hlavne ked niekto pise: "Ahoj, ako?" no nijak.. a take co orbite ako sa mate, kde ste co ste atd atd.. o nicom. Ak napise konkretne kovli niecomu odpisujem hned, ak nieco treba odo mna. INak neriesim a zabudnem :D
...alebo sú kamošky, ktoré si v danej chvíli zmyslia, že práve teraz potrebujú niečo vyriešiť, pripadne si len popísať, lebo sa práve nudia (a myslia si, že sa určite nudí aj tá druhá strana 😁) A z nevinného ,,Ahoj, ako sa máš?,, sa vykľuje aj hodinová debata cez mobil (o blbostiach) až ma bolia prsty z ťukania, ja napr. preruším žehlenie, za ten čas vyžehlím len 5 ks oblečka, namiesto celého koša, čas stratený...Mám kamošku, ktorá je schopná prepísať aj 2 hodiny o tom, ako sa má moja babka, dedko, sestra, prebrať ich prácu, choroby, život, no všetkooo naraz 😁 Preto, ak práve nemám čas, neodpíšem ihneď, ale až cez voľno.
Pár krát urob aj ty im to iste a možno sa poniektorí pamätajú. Ja stále tvrdim, ze materská je zaberak hlavne na psychiku, kedy je matka izolovaná od sociálneho života a v kuse s deťmi sama, mám dvojičky a som fakt vďačná, lebo ten čas mi pri nich aspoň rýchlejšie ubieha vdaka rôznym úkonom, ktoré treba urobiť 2x. Pri prvej dcérke sa mi tie dni a celkovo čas neskutočne vliekol.
Pre mňa to bol dosť šok, pretože som si žila aktívnym životom a zrazu sek, celé dni zrazu byt doma. Do toho sme sa presťahovali na dedinu, kde som nikoho nepoznala, detské ihrisko prázdne, takze ti rozumiem. Teraz je to už lepšie, z môjho okolia tu poznám skoro všetkých, ale skús si tie hluché chvile vyplniť knihami, alebo aj tu na MK 😀.
@babulkomale mňa sa moje kamošky nezvyknú pýtať ako sa mám, proste to nieje spôsob ako vedieme konverzáciu. Robia to iba ľudia ktorý mi píšu s iným úmyslom, robia prieskum či chcem poistenie, taký čo sa zapojili do pyramídoveho podvodu, ženy čo robia pre avon/Oriflame alebo sa oni chcú vyrozprávať a opýtať na niečo iné ale keďže spolu nemáme blízky vzťah volia túto neškodnú formulku. Na tieto situácie som myslela, keď od začiatku viem že tu osobu nezaujímam a oni im často neodpisujem. S kamoškami sa bavim iným spôsobom a vieme čo tie ostatné prežívajú bez toho aby sme zistovali ako sa majú. Väčšinou si povieme bez vyzvania tak medzi rečou.
@witchlucia tak to je jasne.
Tiez mam taku skusenost. S kamoskami si tie piseme konkretne, bud udalosti alebo otazku k veci..
Ja neznášam robenie bútľavej vŕby na fb a v súkromných správach. Je to strašný žrút času, energie a chuti do života. Celkom mi ku šťastiu stačia moja rodina a 1-2 najlepší priatelia, s ktorými si píšem často a s radosťou, lebo máme po tých rokoch o čom. Ak nejde o obchodné, alebo administratívne veci, ostatných ignorujem. Nie som extrovert, ktorý rád vykecáva. Totálne neznášam, keď píšem napr. pod inzerát a dotyčná osoba mi začne vypisovať veci zo svojho súkromného života. Chcem len predať/kúpiť a hotovo, žiadne tlachanie. Ženy hrozne veľa a rady rozprávajú a oberajú človeka o čas...🙈 Mňa reči o ich deťoch, problémoch, deťoch a vzťahoch ani trochu nezaujímajú.
@tripetta
😀😀😀 tiež som mala raz takú akčnú a ukecanú. A to som chcela predať iba capačky, ale ako ona zakazdym dokázala rozvinúť debatu…
Nepatris medzi vecne stazovatelky? Mozno si to ani neuvedomujes ale mozes z ludi vyciciavat energiu, mozno preto ta ignoracia z ich strany?
@0kristina0 to určite nie, skôr sa snažím písať pozitívne a viem co myslíš a akých ľudí, tiež sa snažím takým vyhýbať.
@0kristina0 v tom prípade by ma zaujimalo keď ja mám / mala som ? Kamarátku ktorá má myslím ako kamarátku využila venovala som jej kopec času sťažovala sa mi komplet na všetko ostalo to pri mne nikdy som nikomu nič nepovedala a teraz sa totálne odmlčala ledva odpíše na týždeň . Prečo to potom taká urobí🤔 . Ľudia sú všelijaky a nikdy sa v nich nedá vyznať aspoň teda ja jej už nerozumiem .
@mariska1989 som na tom rovnako ako ty, tiez som mala taku kamaratku. Uz nou nie je.
@0kristina0 najhoršie je ži človek si myslí čo vedľa seba má , obetuje tej osobe veľa času , energie atď a potom človeka odhodí ako použitú handru . Úplne sa nedá odstaviť zo života lebo má nejakú rolu v rodine ale už nemám o čom s ňou rozprávať, sklamala ma
@hederamonstera Úplne takto to mám aj ja čo sa týka aj rodiny... Onedlho mám oslavu a píšem sesternici aj bratrancom (pozývam ich) a oni nič len si prečítali pozvanie a ticho tma..
@witchlucia do bodky s tebou suhlasim 👍

Ja ked neodpisem hned ako si spravu precitam, tak neodpisem vobec.
Alebo ozaj po dlhooooom case ked si spatne precitam dosle spravy.
Kazdopadne tento rok som si dala “zavazok” nepisat prva. Len ozaj ked je to nevyhnutne.
Zvykla som napisat obcas aspon ahoj ako sa mas?
Ale uz tento rok teda nie….