Prečo mu napísala ako prvá?
Ahojte s priateľom som 3,5 roka a včera mu napísala jedna baba vraj ju pozná keďže je to bývalá žiačka jeho mamy ktorá robila učiteľku niekedy a že sa poznajú už dlho, čomu ja neverím pretože doteraz o sebe nevedeli akoze? Len tak mu napíše sama od seba? Nieze by som priateľovi neverila ale neverím na nevinné kamarátstva medzi mužom a ženou keďže v predošlom vzťahu som sa rozišla s bývalym kvôli takýmto jeho kamarátkam s ktorými ma potom na tajnasa podvádzal. Navyše vcera keď si písali ani sa nezmienil o mne že je zadaný a dohodli si stretnutie v jednom bare kam spolu s priateľom chodím pravidelne. Nemyslím si že by ma podviedol ale čo ak,
Čo si o tom myslíte? Včera sme sa o tom bavili a on povedal že aj ona je zadaná čomu opäť neverím lebo odkiaľ to on môže vedieť keď mu o tom že je zadaná tiež nenapísala. Myslíte že to mám nechať tak alebo mu to stretnutie vyhovoriť? Od včera som nervózna a ani som nevedela spat kvôli tomu poriadne. Poraďte ako by ste sa zachovali vy
Vďaka
@nistika Ja chapem, ze vela ludi moze mat take skusenosti, ale nemozu podla toho sudit vsetkych. U nas to funguje, je to cisto kamaratsky vztah, bez akejkolvek sexualnej suvislosti.
Ale nepoviem, mala som aj ja skusenost, vacsinou pri kolegoch sa mi to stalo, ze dobre vztahy, kamosi a za chvilku sa ukazalo, ze oni ocakavaju ze to prerastie do niecoho viac. Dala som jasne najavo, ze nie a tym niekedy skoncilo aj kamaratstvo.
@veronika4495 v Ba Dúbravke na trhovej
podľa toho, čo som prečítala, akú má chlap minulosť, čo už robil a prestal, myslím, že môžete mať dôvod sa domnievať, že by toto nemuselo byť úplne nevinné...ale, nestačím sa čudovať ako si vysvetľujete slovné spojenie "byť na voľnej nohe"...ak nie je úplne sprostý, tak tým určite myslel, že nesedí za počítačom 8-16 ale, že proste si svoj čas riadi sám...so vzťahom toto nič nemá.
@veronika2550 to kde sú otvorené bary???
@veronika2550 asi sa hanbil napísať ze je nezamestnaný,tak to osatil do vzletnejsieho "na voľnej nohe" to sa používa u hercov,co nejamu angažmán v divadle nastálo,ale si lietajú kde zozenie rolu...tvoj to myslel asi aj tak že môže kedykoľvek pocas dna. Je to trápne sa takto doťahovat...jasne mu povedz ako to vidíš ty.
@nafka0483 pisem to preto, nie na zaklade mojej skusenosti ale preto, ze ani psychologovia sa nemozu dohodnut na tom, ci je nieco take mozne....pocitam teda ze jedine vo velmi obmedzenom mnozstve a velmi obmedzenych podmienkach. tieto desiatky - mozno keby si to hlbsie preskumala, zistila by si ze nie vzdy to bolo ciste.
@veronika2550 hmmmm a úrad verejného zdravotníctva s políciou o tom vie?
@veronika2550 keby sa moj ide takto vybrat na stretnutie s akoze kamaratkou tak ho kopnem do prdele ze kam si ako mysli ze ide :D a mimochodom bary su otvorene? ze o tom neviem....
@veronika2550 nema robotu, je na volnej nohe - moze sa stretnut kedykolvek...
@nistika Ruka hore, presný počet nemám, ale aj 💯 kamarátov, bez chémie, bez príťažlivosti, len z dôvodov, že majú iné názory a stojí mi za to pokecať aj o iných náhľadoch. Bez žiarlivosti, bez chúťok. Aj so ženami rada pokecám. Ak má u mňa fungovať chémia, tak tam musí byť mnoho ďalších vlnových dĺžok, ktoré zarezonujú.
- kedy sa chces stretnut?
- som na volnej nohe, mozem kedykolvek.
Preklad: mam casu habadej, lebo nerobim. Povedz si, kedy mas cas ty, ja sa prisposobim. Ale nebudem pisat, ze som neschopny alebo lenivy najst si robotu.. napisem 'som na volnej nohe' znie to viac bohemsky.
10 zien ti tu napise, ze skutocny vyznam 'som na volnej nohe' sa vobec, ale ze vobec netyka informacii o vztahovom zadani - jedna si vymysli blbost o otukavani a ty skocis na to 🤦♀️ mas problem, lebo si prehnane ziarliva, nedoverciva, a chces muza kontrolovat. Ak mu neveris kvoli minulosti, hladaj si novy vztah, lebo ocividne na tom nechces pracovat. Ak chces, mas prave skvelu prilezitost. Ale to ty si musis poznat chlapa.
Btw, naco sa idu stretavat?
Ale autorka píše, že jej priateľ písal tej danej kamarátke, v zmysle, " áno si mi nejaká povedomá"
To znamená, nie sú to nejaký starý známy :-/
Načo potrebuje silou mocou utekať za osobou, kt. mu je iba "tak trocha povedomá"
Je to niečo ako spoznať niekoho nového, a nie rozprávať sa o starých zážitkoch a príbehoch, keďže sa vlastne ani nepoznajú.
@katkamatka7 mozes toto iste povedat aj o druhej strane? o muzskej strane? si si 100% ista ze ani oni nic nechcu ani nikdy nechceli?
ja by som sa stavila zeny, ze ak by autorka povedala priatelovi, super podme s nou von, rada s niekym pokecam....tak to stretnutie by sa zazracne odlozilo alebo z rozlicnych dovodov nekonalo.
@nistika Ano, je mozne, ze niekto z nich mal take myslienky, alebo naklonnost. Ale nikdy to nijak neprejavil, nic neskusil. A to je dolezite, nie? Ak tam aj bola pritazlivost a vysporiadali sa s tym a nijakym sposobom nenarusili vztah so svojou partnerkou (ak vtedy nejaku mali), alebo so mnou (ze by sa pokusili o nieco viac, alebo by naznacili zaujem), tak kde je problem?
Ako pisem, mam skusenost aj s kolegom, rozumela som s nim ako kamaatka a on velmi skoro povedal, ze on by rad nieco viac. A to vedel, ze som vo vztahu. Tak som dala jasne najavo ako je to z mojej strany a skoncilo tym cele kamartstvo, kedze on uz zrazu nemal zaujem byt len kamarat.
A rovnako by z mojej strany skoncilo akekolvek kamaratstvo keby sa ten druhy pokusal o nieco viac. Ja som sa k nim nikdy nespravala tak, ze by si mohli nieco zacat namyslat, ziadne flirtovanie.
@nic0le presne je to divne načo sa idú stretnúť keď sú si len tak povedomí.
@nistika Ak chceli, nedovolím. Obrátim to na stranu kamarát. Samozrejme, súvisí to aj s povahou mojej práce, nepripustím si ich ku telu.
@nafka0483 dobre toto chapem, citis sa fajn ked mas veci pod kontrolou, ked to riadis vies o tom ze nic nezakonne sa nedeje....pozrime sa na to z druheho uhla....nejakym sposobom zistis,ze kamoska tvojho partnera, by chcela nieco viac alebo aj rozumovo nechcela ale....evidentne ked je pri nom tak nou lomcuju hormony a simol si to aj tvoj partner.....brala by si to uplne vpohode? pustila by si ich samých von? na kavu? na vecernu prechadzku?
@taga to by aj mňa zaujímalo načo sa idú stretnúť. V živote ma nenapadlo mat chlapa kamaráta už len z toho dôvodu že som vo vzťahu a stačí mi jeden chlap nepotrebujem ich mať stovky.
@katkamatka7 vidis ak...ale otazka bola polozena inak...nezistne z oboch stran aj muzskej aj tvojej....ja viem zeny ze my sme plnohodnotne tvori, ktore sa vedia ovladat...otazka je ci to vedia aj muzi.
@veronika2550 pochopila by som starých známych, že majú nejaké zážitky, historky spred rokov, že čo to spolu zažili, zaspomínajú, pokecajú, prípadne vás zoznámi, t.j že fakt sa poznajú. Nie dve cudzie osoby, kt. sú si len tak povedomé / aj to neni isté / a silou mocou sa idú stretnúť. Fakt je to ako nejaké rande na slepo....
@veronika2550 ale ty si musis uvedomit, ze on je slobodny clovek, moze sa sam slobodne rozhodnut s kym, kedy a ako sa chce stretnut. Nikto nikoho nemoze ovladat, ani mu rozkazovat ci sa moze s niekym stretavat. Aj keby mal uplne nulovy dovod.
Ber to ako prilezitost:
- popracovat na svojej ziarlivosti
- popracovat na dovere
- a v konecnom dosledku, ved nech ide a prejavi sa! Nic lepsie sa ti ani nemoze stat! Bud pojde a ty zistis, ze vsetko je v pohode. Alebo sa to k niecomu zvrtne a aspon budes vediet, ze mate ist od seba. Ziadne dalsie natahovanie sa a domyslanie a klepanie sa podvedie ma - nepodvedie ma... a pitvanie sa v hypotetickej situacii s neznamymi osobami na mk
@nistika Ženy si chytré tvory, aby tým mužom dali dosť dobre najavo, že chytrí sú aj chlapi, ktorí ženám rozumejú a že na to prišli úplne sami.
@nistika Ak by si manzel vsimol, ze kamaratka to berie takto, tak by tiez v tomto smere zakrocil - jasne by vysvetlil ako to vidi on a bud by to dokazala akceptovat a byt kamaratka, alebo by kamaratstvo skoncilo. V pripade, ze by povedala, ze budu len kamarati ale stale by davala najavo naklonnost, flirtovala a snazila sa "vnutit", tak by mu to pripadalo dost trapne a skoncil by to.
On totiz nie je zvieratko, ze vidi zenu, ktora javi zaujem tak nema kontrolu a lomcuju nim hormony.
Manzel je svojpravny, rozumny clovek, viem, ze lubi mna a pripadne "ctitelky" si vie ukocirovat, rovnako ako si ja viem vybavit pripadny neodbytny zaujem od muzov.
Manzela nepustam von, nemusi si pytat povolenie, proste ide von a hotovo, on ma tiez nemusi pustat ked idem s kamosmi, proste si povieme: dohodol som sa xyz, ideme na kavu.
Takto to normalne fungovalo od zaciatku nasho vzathu, kym sme spolu len chodili a funguje to aj v manzelstve. S tym rozdielom ze cim viac sme sa spoznavali, tym viac sme spoznavali aj kamaratov a cim boli vztahy dlhodobejsie a prechadzali do manzelstva, tak tym viac sme sa stretavali spolu aj s partnermi/partnerkami.
Ale stale mam aj ja kamosov, s ktorymi sa manzel nestretava a ona ma kamosky, s ktorymi sa ja az tak velmi nestretavam.
@nic0le a potom nemaj dôvod neziarlit keď to robil aj predtým akurát na pokeci ponúkanie sa na sex a podobne zvrátenosti.
@veronika2550 a preco si zacinas vztah / pokracujes vo vztahu s niekym, kto riesi sexualne navrhy na pokeci? S takym razny koniec a hotovo.. netreba sa udrziavat v nefunkcnom vztahu, treba otvorit oci a porozmyslat, co mi asi taky partner moze ponuknut a ci mi to staci a budem tak stastna!

@nistika presne nieže by som mu neverila ale niečo podobné robil už aj predtým nižšie som popísala ako písal cudzím ženám na pokeci v sexuálnom podtone.