Prečo nenávidím prázdniny: Vyčerpávajúce dni s deťmi doma
Zdravim, kolke si uz tak moc prajete aby skoncili tieto otrasne horuce dni ked nemame kde dat deti aspon na den, dva ( 3r a 5r) a ist si vybavit ci nakupit
Muzovi dovolenku akurat nechcu dat takze max. jednodnove vylety ked nieje akurat 40 na skapanie, (dolniaky).
Uz som na pokraji vyhorenia ked len ratam dni do septembra, hlava ma boli, tlak mam nizky. Babka nam vela pomaha ale ma aj inych vnukov a skoro 80r. nemozem jej ich tam davat furt.. Muz tiez nerobi do vecera ( uz by som bola na psychiatrii ) ale aj tak mi uz tak leze vsetko na nervy od rana ze az.. tak moj vylev...
Lem smekam pred tymi zenami ktore su doma s detmi az do skoly ci ich aj vyucuju a su v pohode.. moje dievky du hrozne zive a furt nieco.. och
No ja mám opačný problém. Mňa “boli hlava” z predstavy, že začne školský kolotoč… milujem letné výlety, dokonca aj v teple. A to nemám okrem muža žiadnu pomoc ani na chvíľu. Ale áno, ja som prvú v škôlke nemala vôbec, tak som zvyknutá popri dieťati pracovať, obriadit domácnosť aj vybaviť nákupy. Keď teraz pribudla druha dcéra aspoň sa spolu zabavia a je to ešte jednoduchšie 🙈
Ja som už tiež na nervy ale to je kombinácia tepla, detí, manžela na home office a zmeny práce u mňa.
Syn v pohode ale dcéra tej sa nič nepáči. Nič nechce už robiť, nikam ísť. Celý deň len kričí že sa nudí. Napriek tomu že vždy má program, vždy sa snažím s ňou dohodnúť kam chce ísť. Škoda reči.
Tieto posledné dni sú také.
Ja mám 3 synov. Už od polovice júla odratavam 😂😂😂 už som 2 krát vyhorela 😂😂😭😂😂😂 neviem sa dočkať keď budeme mať aspoň 2 hodiny sami pre seba 😂😂😂😂
@322sima123 ale ste mega trápna ...tak ste nemala mať rodinu a mohla ste si užívať slobodný život....fakt nepochopím ...
@aurora33 presne aj my užívame si...máme dvoch synov a ja popri MD ešte aj pracujem a striedam sa max. s manželom pri deťoch...babky sú ešte pracujúce ale my využijeme každú voľnú možnosť bez povinností
@322sima123 som ucitelka a teda cele leto som so svojimi dvoji detmi sama. (Muz v praci, obcas ideme k starym rodicom, prip.im dam starsieho syna),ale stale som aspon s mladsim. Lahke to nie je, ale mam pocit,ze si zbytocne zle naladena🙂 ved si deti cchela,treba sa im aj venovat,aj ich nechat pohrat sa same. Na tvojom mieste (ak je moznost) ich dam do letnych primestskych taborov -od 8.do 16.00 su v tabore a potom doma.
@mimka1402 ako učiteľka od deti vypnes vždy keď ides domov.. mama doma s nimi nemá kedy vypnúť a tak jej niekedy lezú na nervy netreba to súdiť ako nejaké odkladanie deti.. (a to teda ja nemám ani babku, prázdniny mám rada a pre mňa je práveže začiatok sk.roka stres.. ale zase nebudem preto inú mamu odsudzovať ak to má inak)
@aurora33 aj ja mám radšej prázdniny.. okrem toho že deti netreba do ničoho hnať, ráno keď idem do práce môžem späť troška dlhšie lebo nemusím robiť desiate 😅 neznášam to..
@322sima123 nie som ten typ na deti, ale čakám tretie ... Nepochopím 🤦 už s dvomi nevieš čo , tak načo ...
@jana_eyre_2 vsak a to je tak obrovské plus 😀😀
Snáď je toto jedna z vymyslených tém, prečo by niekto “nie som veľmi na deti” vyrábal jedno za druhým?
Ja prázdniny milujem, presne preto, že sa netreba nikam hnať, nič ráno stíhať. Ma to kopu plusov. A na deti sme s mužom sami, minimálna šanca, nechať deti občas dva dni u starkých.
No ja zas milujem prázdniny 🙂. Som učiteľka, lebo milujem aj deti. S mojimi som nonstop od narodenia, ešte aj do tej istej zš chodili ako učím ja. Teraz majú 16, 18 a veľmi mi chýba, že už nie dú maličkí
No niekedy ma tieto vaše odpovede fakt prekvapujú. "Načo si si narobila deti..., ja mám choré dieťa..." Veď tá žena potrebuje povzbudiť, čaká troška pochopenia s nie ešte viac doraziť. Z väčšiny z vás by psychológ byť nemohol. Ja tiež mám dvoch chlapcov a prázdniny tiež boli vždy problémové. Babky pracujúce tak sme to riešili ako sa len dalo. Hlavu hore milá pisateľka zvládneš to veď si predsa žena a tie len tak ľahko nič nepoloží.🙂
@stefuri tak ono modrý koník vôbec nie je o podržaní niekoho iného, ale veľmi často len o dokazovaní si že ktorá vie lepšie žiť život..
@stefuri beriem keď ma niekto robotu ,že vstáva ráno o pol 5 ide na rannú , poobednú alebo nočnú a lata plata prázdniny , keď starí rodičia nie sú k dispozícii,je to náročné...ale nie že som doma s dvomi malými deťmi ,nezvladam ich a urobím si tretie...a navyše zadrem ,,že nesom na deti,, ...ako nonsens fakt ,..to je na psychológa podľa mňa
@victory7897 a keby to aj bolo na psychológa, tak to sa snáď nepodáva takými útočnými pouckami, alebo nie?..
@jana_eyre_2 žiadne poučky... otázka - načo tretie???
@victory7897 ved napisala, ze sa zadarilo, ci ma ist na potrat?
@322sima123 aj ja mam doma teraz na mesiac kym je zavreta skolka 4,5r a 1r4m a teda dost si to uzivame 🤷🏼♀️ obcas starsiu vezme babka, cez vikend si spravime vylety aj s muzom, na dovolenke sme uz boli.
Teba nebavi sa hrat s detmi, nie si typ na deti, mate maly bytik a cakas tretie 😂🤦🏼♀️ tak ja neviem ci je to na smiech alebo na plac.
Esteze podporujes vyhradne tradicnu rodinu 🙈
@322sima123 milujem toto počasie a nenávidím zimu 😄😂 ale nemám deti a bohužiaľ pracujem takže prázdniny skončili vtedy keď mi skončila škola , ale brala by som naspäť všetkými desiatimi časy keď som mala medzi skuskovymi tak 5 mesiacov úplne voľno
@0silvia0 to zvládam s prehľadom 🤣
Ale nie, mám doma pubertiaka, zo zdedenou povahou "Kinga" 😱🤣 dcéru, ktorá od začiatku prázdnin mňauči, kedy sa už začne škola a škôlkara, ktorý sa snaží podobať čo najviac svojmu staršiemu bratovi 🫣. Prednedávnom mal 4 roky a vieš čo si pýtal?
Skakaciu kolobežku, penyboard, skákací bycikel, pretekárske kolieskové korčule. Najstarší je typ "kamikadze" čo ma nezabije, to ma posilní, a tým, že aktuálne ešte nemajú krúžky, "vystrája" ako besny. Má kopec času, tak driftuje,.skáče, lieta, vozí kamoša bez držania sa volantu na bicykli atď...
Nie je to u neho nič neobvyklé, ale tym, že sú prázdniny a ja som s nimi doma, to akosi inak prežívam 😱
Chápeš ako to myslím?

@322sima123 ja sa uprimne čudujem ľudom, ktorí odratávajú dni do skoly/ škôlky. My si prázdniny vždy užívame. To voľno, žiadne povinnosti, projekty, desiate nič 😀😀 a to sa moje deti učia super; len prázdniny mám radšej ako školu.