Prečo nevesty preferujú svoju rodinu?
Povedzte, co sa to stalo? Preco ked sa dvaja vezmu, nevesta uprednostnuje len svoju rodinu a na jeho rodinu sa kasle??? Co sa toto deje??? Pocuvam to odvsadial a bohuzial to aj zazivam? Pre jej rodinu aj modre z neba a pre nas nic. S jej rodinou sa da vsetko(lebo sa chce), s nami nic. Nik jej nikto nikdy neublizil. Preco sa to deje?
Autorka, neschvalujem to, co robi tvoja svagrina, mozno ma pre to dovody, mozno nie. Nepozname druhu verziu pribehu, ja sa iba opytam, ci si ty alebo tvoja mama vyvinula nejaku snahu o to aby sa to zmenilo vo forme rozhovoru, zistit preco to tak je. Konfrontovat ju zoci voci, slusne, pokojne. Alebo iba lamentujete poza jej chrbat?
Proste mama je len jedna ak máš výborný vzťah s ňou. Pošlem svokrovcom koláč, prídem občas ich pozrieť ale veľmi veľa času trávim s svojou mamou. Deti ešte nemáme, jasne že kľudne prídem k ním keď ich budem mať alebo nech oni prídu hocikedy, ale zase nebudem tam každý deň jak u svojej mami napríkad by som bola. Mám ich rada ale stále sú to “cudzí” ľudia pre mňa. Ja som naviazaná na svojich rodičov a je prirodzene že sa viac stretávame s nimi ako z mužovej strany. Muž sa zastaví častejšie, keď ho mama zavolá na obed počas roboty alebo tak. Ale ja tam chodím tak možno raz do mesiaca aj to niekedy nie. A vidím to aj z ich strany že keďže sú ešte dve sestri že viac idú k svojej máme k (svokre) ako k ich svokrám. Proste dcéri vždy pôjdu k svojej rodine viac.
@hviezdicka002 a co zeny, ktorým sa narodia len synovia?? vsetkym takym ,,uzasnym" nevestam by som dopriala len synov!
@anonym_autor pozri, poviem ti to jednoducho. Ak by tvoj brat chcel, aby ako rodina trávili u vás toľko času koľko u jej rodiny, tak by tomu tak bolo….
@anonym_94c051 to nie je pravda, nemyslim si to! pokial to ta zena nechce, tak sa muz prisposobi...pre pokoj v rodine (hlavne ak je dobrý muz, pre relevantne dovody ako kojenie a podobne väzby a potreby maleho dietata)
Mne je moja rodina bližšia. Máme rovnaké názory, témy, spoločný humor. Trávime spolu veľa času, chodíme na výlety, často strážia naše dieťa, pravidelne tam spíme.
Svokru nemám zlú ale teda vzťah máme skôr formálny. Rešpektujem že je babka nášho dieťaťa a snažím sa v rámci možností. Raz za čas ideme na obed, ihrisko s dieťaťom, zmrzlinu, počas sviatkov ostanem aj na noc nech si vnúča užije.
Uprednostňujem svoju rodinu lebo mi je to bližšie, nemám ale pocit že by som bola zlá nevesta.
Muž je pracovne vyťažený on nemá toľko času, dieťa s svokrou samé neostane takže zabezpečujem stretávanie ja.
@anonym_f50cdb zda sa mi, ze to dieta je syn...raz to zazijes tiez
@anonym_61eb0e
@anonym_autor
Baby, ale to je potom o tom, ako mate vychovaneho syna/brata. Ake su tam vztahy medzi vami. Priamou rodinou.
Lebo ak mu je pohodlnejsie sa prisposbit a neriesit, tak vy budete zbytocne riesit nevestu ako zdroj problemu.
To je prehadzovanie zodpovednosti z bezmocnosti.
@hviezdicka002 a co zeny, ktorým sa narodia len synovia?? vsetkym takym ,,uzasnym" nevestam by som dopriala len synov!
@anonym_b56e27 tie matky majú synov a ti predsa môžu chodiť na návštevy a aj návštevám nachystat kávu ,upiecť koláče
@anonym_61eb0e
@anonym_autor
Baby, ale to je potom o tom, ako mate vychovaneho syna/brata. Ake su tam vztahy medzi vami. Priamou rodinou.
Lebo ak mu je pohodlnejsie sa prisposbit a neriesit, tak vy budete zbytocne riesit nevestu ako zdroj problemu.
To je prehadzovanie zodpovednosti z bezmocnosti.
@moonlight1210 Presne si to napisala..každý háže vinu na nevěstu..ale aké vzťahy majú reálne so svojím synom,bratom..to nevidia.ze často práve ani ten syn nechce ísť tej svojej rodine a tiahne viac k rodine svojej ženy 🤷♀️
@anonym_autor Veľmi cítiť z tvojich príspevkov zášť až odpor. Vôbec v nich nevnímam nejakú snahu o napravenie vzťahov, respektíve o pochopenie druhej strany. Snažíš sa ju tu čo najviac zhodiť. Stále len spomínaš, že nevarí a finančne ju podporujete. Dotuješ ju aj ty zo svojej peňaženky alebo rodičia? Skúšala si sa vôbec švagrinej spýtať priamo aký má problém alebo sa na ňu len usmievaš a za chrbtom ju ohováraš?
@anonym_autor Veľmi cítiť z tvojich príspevkov zášť až odpor. Vôbec v nich nevnímam nejakú snahu o napravenie vzťahov, respektíve o pochopenie druhej strany. Snažíš sa ju tu čo najviac zhodiť. Stále len spomínaš, že nevarí a finančne ju podporujete. Dotuješ ju aj ty zo svojej peňaženky alebo rodičia? Skúšala si sa vôbec švagrinej spýtať priamo aký má problém alebo sa na ňu len usmievaš a za chrbtom ju ohováraš?
@tatiana288 Veru na mna teda autorka působí velmi zle 😔..velmi zlá energia ,postoje,vyjadrovanie..čím viac píše,tým viac sa otvára a teda nedivím sa,že asi teda "švagriná" nechce a nevyhladáva spoločnosť..a ak teda celá rodina má takéto prejavy ,no ďakujem pekne.
lebo svetom vladne velky egoizmus...uplne sa vytraca pokora a sebaobetovanie pre druheho
@anonym_b56e27 Sebaobetovanie pre druheho????Jedini,prvi a posledni za koho by som spravila velmi vela veci su moje vlastne deti.Taky chlap ci ktokolvek iny sa este nenarodil aby som sa za niekoho sebaobetovala.Co som Jezis??To musi byt hrozny zivot ked clovek nema seba sameho na prvom mieste.
Možno jej nie ste sympatickí. Nesadli ste jej. Napríklad mne tvoje reakcie prídu jedovaté, nenáhlila by som sa za tebou ani ja 😹
A z mojej skúsenosti. Moja svokra je super, moja kamarátka, mám ju rada. Je ďaleko preč a chýba mi- tak naozaj. Teším sa, keď sa vráti zo zahraničia a bude u nás tráviť víkendy ako predtým.
@anonym_autor Keby si nenapísala, že máš svokru, povedala by som, že zrejme budeš stará panna, ktorá sa upäla na svojho brata, a to ťa nechcem uraziť. Nechceš tu rozoberať čo všetko v tom je a to je chyba, pretože bez všetkých informácií ti nikto nedá relevantnú radu. Trochu sa upokoj, si natlakovaná ako papiňák. Pýtam sa ešte raz, bavila si sa o tomto so svojou "nehodnou" švagrinou priamo?
@anonym_autor v kratkosti (nez zase vsetko prekryje reklama, zamrzne a znemozni pisanie): A vtedy, mile deti, konecne pridu na navstevu s detmi aj k jeho rodine. Alebo aspon on s detmi.
Problem vyrieseny. Koniec narekov.
@anonym_autor tak potom je to chyba tých synov a nie neviest
@anonym_autor a ešte ,kde by mali sedieť a komu sa venovať
Fakt už by si mala prestať a zacat menej nenávidieť,uľaví sa ti
@anonym_b56e27 Sebaobetovanie pre druheho????Jedini,prvi a posledni za koho by som spravila velmi vela veci su moje vlastne deti.Taky chlap ci ktokolvek iny sa este nenarodil aby som sa za niekoho sebaobetovala.Co som Jezis??To musi byt hrozny zivot ked clovek nema seba sameho na prvom mieste.
@maminkadeticiek fuha, a tvoj muz za teba?
@anonym_autor Tvoje reakcie hovoria za všetko,mňa uražať nemusíš. Ja mam čisté svedomie.Ty sa skús skôr zamyslieť prečo to je u vás v rodine tak ako je..
A skus si po sebe prečítat aké jedy vypúšťaš..tak prepáč,nie naozaj neverím že sa u váš tá dotyčná môže cítiť príjemne.Ved z každej tvojej vety srší taká nenávist že ma až zovrelo.
@maminkadeticiek fuha, a tvoj muz za teba?
@zuzana76 Neviem,neocakavam to.Treba zit pekne ale obetovat sa za seba navzajom.Cez ciaru.
@zuzana76 Neviem,neocakavam to.Treba zit pekne ale obetovat sa za seba navzajom.Cez ciaru.
@maminkadeticiek tak my by sme sa asi obetovali jeden za druheho, resp. robime pre seba vela veci navzajom, muz je pre mna prva osoba najblizsia a dufam, ze aj ja pre neho. Tak ma to tak zaujalo, lebo mnoho ludi je alergickych na slovo obeta.
@anonym_autor a? Ako dopadol ten rozhovor. Co Vam povedala ako dovod nenavstevovania a zakazovania muzovi sa s Vami stretavat?
@anonym_autor U nas sa to nedeje. Rovnako sa spravame k mojim rodicom aj svokrovcom. Mame to obaja v hlave spravne zrovnane a rovnake hodnoty. Mala by si sa so synom porozpravat.
@anonym_f50cdb zda sa mi, ze to dieta je syn...raz to zazijes tiez
@anonym_b56e27 Čo je na tom zlé? Veď je úplne prirodzená vec že dieťa má bližší vzťah s matkou. Dôležité ale je že nevesta má záujem budovať vzťah aj s svokrou. Nikto ale nemôže očakávať že to bude rovnaké.
Tak isto chlap bude mať vždy bližšie k svojej mame.

@anonym_autor tak zalezi niekedy aj od svokry, lebo poznam aj take, ze uprednostnuju napr. dceru a jej deti, alebo druheho syna a jeho deti, ze robia rozdiely medzi vnucatami. A nevesty su tiez kapitola sami o sebe. Ved len tu vidno, ako svokra nemoze toto, tamto, ofucia sa pre kazdu malickost atd... Ano, zavisi od ega, s tym suhlasim.