Prečo odporúčate rozvod kvôli odlišnej voľbe?
Dnes sú tu dve témy že manželia/partneri volia opačne a všade plno komentárov že s takým mužom by ste neboli, zamávali mu, poslali ho kade ľahšie atď atď. To naozaj ? Naozaj by ste odkopli inak super muža zato že vôli Smer a vy PS, alebo že on voli SaS a vy republiku ? A podobne úplne opačne strany/kandidáti ?
Ja mám pocit že tu sa radi rozvod na všetko. Že sa tu všetky hrajú na pani dokonale a aj v tomto. Ako si ony úžasne vybrali partnera lebo vedeli že budú voliť rovnako.
To si fakt myslíte že niekto kto voli opačne tak musí byť zlý človek aj v živote ?
Aj ty máš určite nejaké názory a predstavy na ktorých sa potrebuješ s partnerom zhodnúť, a aj preto si si vybrala práve jeho, alebo nie?
@yelena159 🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Autorka, nemyslím si, že sa hrajú/hráme na dokonalosť (jasné, sú to aj také, o tom potom)… len tieto témy boli poňaté v úplnom extréme… my sme v parlamentých s partnerom nevolili rovnako, ale dôležité pre mňa je, že sme obaja volili liberálne strany… a ľudí, ktorí tak nevolili nemám potrebu nijak urážať, ani ich kompletne vyškrtnúť zo svojho života, lebo sa o určitých témach baviť proste nemusíme, no v partnerskom spolužití sa odignorovať nedajú… ono je tam veľká sivá zóna, kedy sú možno obaja názorovo viac-menej uprostred, jeden sa prikloní o kúsok viac na jednu stranu, druhý na druhú, ale v podstate to vnímajú podobne… ako som však písala vyššie, mam pocit, že väščina v diskusii si predstavila tie úplne opačné póly, pri ktorých je proste náročné nájsť spoločné názory na výchovu napríklad a vyjadrovali sa k týmto prípadom…
Nie 🤣 často, pri rôznych témach tu vidím ako hrdinky radia pri najmenšom konflikte rozvod, rozchod. Ale keby došlo na lámanie chleba vo vlastnej rodine, nespravili by to. A to radia rozvod aj pri hlúpostiach typu ,, muž na mňa nemal minulý víkend čas ; muž má kolegyňu na ktorú sa usmial ; muž pozerá nevhodné stránky atď atď 🤣 klávesnica veľa znesie, no neviem či by sa maminka s 2-3 deťmi a ešte lepšie stále na rodicaku, kvôli takýmto hlúpostiam hneď rozvadzala, to by si rýchlo rozmyslela. Ale hrdinsky to tu radiť bude, to je jasne.
Nemyslím, že manželia môžu mať až tak rozdielne názory, že by jeden volil PS a druhý ĽSNS. Takí ľudia by sa podľa môjho názoru nezobrali.
Tieto diskusie som necitala. No pekne tu vidno ako vnimaju tieto autorky slovicko respekt. Vyzadujeme respekt od partnerov ale naopak to uz nevieme. Ani my s manzelkm sa nezhodneme na volbach- nikdy za celych 20 rokov- ale ani sa kvoli tomu nehadame, nerozchadzame.....
@lucia13022023 To sa bohuzial niekedy zmeni pocas manzelstva vplyvom zivotnych skusenosti. Clovek zazije nejaku traumu, osobnu krizu, celkom sa s tym nevysporiada a zacne uvazovat inac. Mam take pripady v okoli, ked sa ludia dali k Ficovi alebo Kotlebovi po velmi zlych skusenostiach, ktore ich traumatizovali. Cize tu sa nebavime o tom, ze niekto zacne vztah s niekym inak politicky zameranym, ale ze sa mu dlhorocny zivotny partner "zvrhne". Tam je otazka, co dalej, do akych dalsich oblasti zivota sa to premieta...tie pripady v mojom okoli neskoncili rozvodom.
@reanda my s manželom máme na 90% rozdielne názory na našu Slovenskú politickú scénu a na 100% čo sa týka zvyšku sveta. Napriek tomu máme šťastné manželstvo.
Dokážeme sa konštruktívne porozprávať, ja vypočujem jeho on mňa. Nevravím, že sa nestalo, že by sme to riešili mierne zvýšeným hlasom ale rozviesť sa kvôli tomu?
@marianarem áno máš pravdu. Tak som sa na to nepozerala. Ale radšej som zmazala odpoveď lebo toto je veľmi citlivá téma pre každého a neviek ci sa do takejto témy chcem púšťať v sobotu poobede 😁
Ak by moj muž volil Harabina tak to si píš že sa rizvediem, fuj až mi zle pri tej predstave prišlo. Toto už nie je len odlišny politický názor, ale rozdielne hodnoty a videnie sveta.
reci na koniku ma vela zien, ze by sa rozvadzalo keby to a hento, realne to maloktora urobi, ved toleruju facky, milenky a ovela horsie veci ako iny politicky nazor.
No viacerým po korone preplo a začali voliť antisystémove strany kde teraz po zradikalizovani radím aj stranu Smer. Je to dôvod na rozvod? No ak taký človek s ktorým vychovávam deti začne ovplyvňovať deti svojim svetonázorom čo sa týka migrantov, LGBT, xenofobie, ukrajinsko- ruska otázka,korupcia a právo tak sa obávam že dôvod na rozvod tu je.
Keby mužovi preplo a ťahal ma dovnutra s tým, že ide lietadlo a praskuju, keby mi zakázal očkovať , lebo to prejde aj na neho a nakaziM ho a isto do 2 rokoch zomriem, keby mojim deťom tlačil do hlavy , že Ukrajinci sú kkti ( áno, aj s takým som sa stretla na detskom ihrisku, nech mal ten zasran 9 rokov), tak áno, rozviedla by som sa milé rada .
Ak by sa mi zrazu manžel zmenil na homofoba, rusofila a fanúšika mafie, rozvod by som žiaľ zvažovala. Lebo to nikdy nie je len o krúžku na volebnej listine, ľudia krúžkujú tých, ktorí hlásajú hodnoty, ku ktorým sami inklinujú a to sa vždy odráža aj v každodennom živote.
Podla tohto by som sa dnes rozvadzala s vacsinou Slovenska, ked som nevolila nikoho z tych dvoch, ktorych uvidime v druhom kole:D
@kleopatra114 toto je samozrejme niečo úplne iné a to by som netolerovala ani ja
@erikab82 takže ak by sa ti večer priznal, že napriek tomu, že si si myslela iné, on proste volil harabina, tak napriek všetkému čo máte za sebou, tak by si zajtra išla na súd podať žiadosť o rozvod?
autorka, ty tu pises o uplne nerealnych a vyfabulovanych veciach.. ziaden pricetny clovek by nevolil strany a osoby, ktore jednaju nepricetne.. a to, ze manzel nie je pricetny, by si manzelka vsimla davno predtym, nez by boli dake volby
neviem, o ake temy, ktore ta viedli k zalozeniu tejto diskusie islo, ale pochybujem, ze tam jedinym problemom bolo, kto koho volil
Zalozila temu o teme, naco je toto dobre?
Mne nevadi kto koho voli ale neznasam ak kvoli rozdielnemu politickemu nazoru ide druheho oznacovat za hlupaka, zosmiesnovat ci presviedcat ho ze je debil ked nevoli toho "spravneho". S takym clovekom by som zit nevedela.
@klementinka58 ale treba chápať aj to, ze chudery co su bite ci podvadzane, majú úplne iné starosti, ako riešiť rozlicne politické preferencie.tie sa tu zapájať nebudu.Ved kopa ludi ti aj povie , že ich politika nezaujíma, pripadne sa opytaju muža ci farára koho treba voliť, a sú v pohode.
@tykat absolútne súhlasím. Ja síce som v kategórii že volím Korčoka a PS, ale pride mi úbohé označovať voličov smeru, peleho, harabina alebo kohokoľvek za hlupáka, neinteligentneho, hodného rozvodu, bez morálnych hodnôt a neviem čo ešte
Tiež sa mi rozum pozastavuje nad tým, čo som si tu dnes na spomínanú tému prečítala 🫣
Podľa mňa inteligentný človek nenazve voliča Smeru, Hlasu, Kotlebu alebo ktorejkoľvek inej politickej strany odpad, hnus, dement a neviem čo ešte 🧐 alebo že politický názor sa automaticky rovná výške IQ 😱
Ja osobne poznám inteligentných a vzdelaných ľudí ako na strane liberálnej, tak aj ľavicovej a naopak 🙃
A nikdy by som sa s manželom nehádala kvôli nejakému krúžku na papieri a už vôbec nie rozvadzala...
Mimochodom som liberálny volič...tak teraz som čo vlastne? 😁
Moji rodičia majú na politiku diametrálne odlišný názor..aj dnes volili obaja ináč,úplne ideologicky odlišných kandidátov....nehádali sa preto nikdy...len sa na to pousmeju...a jeden na druhého mi bonzoval...že predstav si ona volila toho....a predstav si že on ako môže dať hlas tomuto....a idú si ďalej...nehádali sa pre politiku nikdy
@emasss111 IQ nie, no dosiahnute vzdelanie na volebne preferencie vplyva https://www.vysokeskoly.sk/clanok/volebne-prefe...
S nadavanim nesuhlasim v kazdom pripade na ktorejkolvek strane.