Prečo rodičia deťom vyčítajú ich povinnosti voči nim?
Prečo rodičia vyčítajú svojím deťom ako ich živili dali strechu nad hlavou atď. pritom je to ich povinnosť. Na čo si potom niekto narobí deti keď im to mieni vyčítať.
Povaha sa nededi na 100% a uz vobec sa geny nededia len po rodicoch. Dospely jedinec ma predsa vlastny rozum a skúsenosti a zodpovednosť. Aj ked ta mozno ucili nejakej veci, opakovat to budes len do isteho veku, ked nevies realne zhodnotiť. Neskor si vieš zhodnotiť ci to dava zmysel a ci je to s tebou /mozno aj inými ok alebo nie
Ved to vidis na sebe, si len cvicena slepa opica ci vies sa rozhododovat?
Ale vyčítať decku že ho matka živila to je choré.
ja v reáli nikoho takého nepoznám, ale tu som sa už všeličo dočítala
@katulienkax čiže decko, keď aj má vlastný názor, ktorý sa nezhoduje s názorom učiteľa,matky,tak je automaticky drzé lebo však je to decko, či?
Píšeš príliš všeobecne, neviem, koľko máš rokov, prečo ti to rodičia vyčítajú. Z mojej skúsenosti väčšinou toto robia rodičia, keď ich dieťa nejak sklame, napríklad nejde študovať na VŠ alebo nepracuje a oni ho musia živiť aj v dospelosti. Ťažko povedať, keď nepíšeš okolnosti.
Ešte si vlastne nič nenapísala ,len nadavaš na rodičov
@autorka povedala Ti to, lebo vďačnosť a pokora Ti nič nehovorí. V 18ke si vypadla z domu a dovtedy si chúďatko živorila pod strechou s rodičmi a len prežívala a čakala kedy sa uživíš sama? Nie je žiadna povinnosť robiť deti. Rodičia Ťa vôbec nemuseli priviesť na svet. Mohli Ťa šupnúť na adopciu alebo do decáku, tiež Ťa nemuseli živiť.
@anketkarka nepíšem, že to bolo mne povedané,tak nepíš na mňa, že mne nič nehovorí pokora a vďačnosť, pretože ma nepoznáš. O adopcii a rodičoch plebejoch, to je na úplne inú diskusiu.
Tak ked to nebolo povedane tebe, co riesis? Zuris tu, ako by si mala z toho osobnu traumu... tak skludni hormon a bud zacni normalne diskutovat o co ide, alebo kasli na tuto zbytocnu temu...
Nie vsetci si urobili deti lebo chceli. Denne je tu xy diskusii kedy citam ze sa urobil do nej samozrejme omylom a neplanovane a len sa obtierali a chrania sa prerusovanym atd.
Kazdopadne moje deti mi nic nedlzia a dali mi v zivote toho uz tolko co som si nikdy nevedela predstavit.
@tiezjedna je to možné, možno potreboval iný prístup, iný štýl výchovy.
@katulienkax prave problem je ten, ze im je bezhranicne dopriate a myslia si, ze vsetko je o dostavani ale oni nie su schopne aj nieco vratit i ked len v podobe pozornosti. A potom pridu nevesty a to je uz uplne v prdeli - podla toho co sa tu vela krat manifestuje svokrovci sluzia akurat tak na to aby odovzdali papiere od baraku a cvicili skok do truhly- v tom pripade sa necudujem ked im rodicia pripominaju co vsetko pre ne urobili
@colsami nechapes. Vztahy sa budu od narodenia. Ak to rodic spacka na zaciatku je dieta povinne to napravovat? V konecnom dosledku to ako vychovavas deti uvidis az o par rokov neskor. Ziadne dieta sa nerozhodne same ze tak a teraz si znicime vztahy. Je jedno aka stara osoba sa to pyta. Je to vsetko nasledok
@tiezjedna neznášam násilie a to v akejkoľvek podobe.
@really8 nie, Ty asi nechapes ze ja reagujem na pravdepodobne dospelu osobu, u ktorej je realne aby budovala tie vztahy s rodicmi uz nejeden rocik aj ona z jej strany. Cely tento prispevok krici subjektivitou, je proste ukrivdena a nie, nikto nepozna cely podkoad situacie, spravanie jej a jej rodicov, rodinne zazemie, atd.
Nemusis mi vysvetlovat vsetko od narodenia, proti tomuto Tvojmu nazoru nemam nic a suhlasim s nim.
Mne len pride smiesne ze dospela osoba sa tu stazuje na rodicov a tvari sa, ze jej sa to vobec netyka. No ano, uz davno je vo veku, kedy sa jej to tyka - ci s ohladom alebo bez ohladu na to, ako rodicia pristupovali v detstve. Dieta nie je povinne nic napravovat - ale fakt si nevidela vo svojom okoli ziadneho timedzera, ze to spackal aj on? A nie vzdy je to vec rodicov? Lebo ja teda vidim aj pripady odtrhnute z retaze zo skvelych rodin, dobrych rodicov, medzi "ok" surodencami... A decko ano, nevdacne a s prusermi, pretoze predstav si, to dieta okrem rodicov formuje aj prostredie a ludia okolo neho. A niekedy sa rodic moze aj na hlavu postavit a neurobis nic. Nic take Ti nikdy nezelam. Ani ja som take nezazila. Ale nie som slepa voci okoliu a realite, ze sa to stava a nie je to rarita. A kto tvrdi nieco ine, asi zije v bubline.
Takze este raz, reagovala som na aktualnu autorku a aktualnu otazku. Nie na filozoficku situaciu o vztahu rodicov k detom od narodenia
@colsami prekáža ti,že mám celkom iný názor? Či o čo sa ti jedná?
Autorka,si sa sem prišla "vybiť" na každej mamičke,alebo už konečne napíš, čo ti rodičia zakázali? 😉
@tiezjedna k tvojmu bratovi máš najbližšie predsa ty 😆
čí rodičia? Prečo tvrdíš,že všetci rodičia?
Moji nie.Nikdy.Dokonca odmietali pomoc,že nepotrebujú....
Nakoniec som doopatrovala mamu a teraz otca.
@autorka nikdy v zivote mi moji rodicia nevycitali, ze ma živili ani podobne "novodobe" blbosti.
A vieš, ono v podstate nie je nikoho nič povinnost. Všetko robíš uplne dobrovolne. Chceš, robis, nechceš, nerobíš... tebe co také rodicia urobili, ze mas potrebu to takto ventilovat?
A inak deti sú obrazom svojich rodičov, cize ked boli takýto tvoji rodicia, tak podobnú "medicinu" asi dostávali aj oni od tých svojich.
Staré známe-moja strecha,moje pravidlá,by malo fungovať všade,kde sú drzí a nevďační potomkovia 😏. A keď sa ti nepáči,nech sa páči,tam sú dvere 🤭.
@zuzanita1609 vieš čo je na tom najvtipnejšie? Že tieto plochodrážne generácie majú plnú hubu kritiky voči rodičom, ale keby sa mali postarať sami o seba čisto vo vlastnej réžií, tak naprostá väčšina z nich nemá bez rodičovského backupu ani na slanú vodu, nie tak ešte na strechu nad hlavou 😎
Ja som nepochopila o čo vlastne ide. Tvoji rodičia ti vyčítajú, že ťa živili?
@tiezjedna o akej generácii je reč? Nežijeme v 50 rokoch našťastie. Ty budeš jedna z tých čo kvitujem násilie na deťoch, však? Veď predsa jedna vzduchom chladená nie je násilie, tak ?

@euka210 ale to je ta chyba ,výchova nemôže byť rovnaká pri rôznych povahach a predispoziciach.