Prečo rodina neberie môj názor vážne?
Ahojte,
Doma ma nikto neberie vážne. Keď niečo poviem ja a niečo brat alebo sestra tak vždy všetci uprednostnia ich názory. Ja si myslím že nemám zle názory. Myslím si že som aj dosť múdra. V skupine priateľov mám pocit, že sme debaty viedli, že každý niečo povedal a akceptovalo sa to. Doma sa mi však niekedy za to aj zasmejú. Cítim, že vo vzťahu som potom nerozhodna a mám tendenciu pritakavat partnerovi. Neviem či to spolu súvisí no chcela by som sa opýtať či ste mali s niečím takým skúsenosť. Či myslíte, že by pomohol psychológ aby som to nejako zvládla sa naučiť? Mať hranice a podobne? Alebo stačí nejaka kniha? Bola som vždy v pohode len teraz má to nejako zlomilo, že asi robím niečo zle. Prajem ešte pekný dník
@anonym_autor Ked toto zazivas od rodiny dlhodobo, co je pre teba primarne prostredie, tak samozrejme sa to zial odrazi aj v tvojich vztahoch s partnermi. To, ze sa to v tebe zlomilo az teraz- ono, ked sa nieco deje dlhodobo, vzdy pride ten zlomovy bod, taky ten spustac, uvedomenie si. Urcite to, ze pritakavas privelmi casto partnerovi suvisi s tym co si prezila, pretoze si dlhodobo zazivala,ze tvoj nazor nie je dolezity, bola si v tom utlacana a nevypocuta. Tym padom davas kvazi "prednost" tomu, co rozhodne partner, aj ked sa ti moze vnutorne stavat, ze sa vnutorne tvoj nazor s jeho bije. Ty mu to nepovies, lebo v tom podvedomi mas,ze tvoj nazor nebol v rodine vypocuty. Myslim si, ze toto je nieco, co by bolo fajn, aby si isla k psychologovi, pretoze keby si si aj precitala knihu, nemusis to vediet tak aplikovat do praxe co tam bude pisane. Predsa len psychologovi povies vsetky svoje pocity z dlhodobeho hladiska co si v rodine zazivala a on ta postupne nasmeruje k tvojmu sebavedomejsiemu ja s vytvorenim si hranic. Sprav to pre seba, bude sa ti lahsie zit a sama v sebe pocitis zaroven ulavu🍀
@anonym_autor aj u nás to je tak že som najmladšia, mám ideálny život (podľa nich) a nemám sa na čo sťažovať ani čo rozprávať druhým do života 🤷 zmierila som sa s tým keďže tam chodím 4-5 razy do roka na pár dní.
@anonym_autor Jak keby som videl seba pred 10 rokmi. To, že je niekto rodina ešte neznamená, že nemôže byť toxický. Moja rada: Nová rodina, ktorú zakladáš a buduješ je vždy dôležitejšia ako rodina, z ktorej pochádzaš.
Mne pomahalo jednym uchom dnu a druhym von. Aj tak som si vždy urobil tak ako som chcel ja.
Je to smutné, hlavne keď je to od rodiny.. no v prvom rade sa nauč stáť za svojim názorom, to že niekto s ním nesúhlasí, nie je tvoja chyba, je to ich problém 🙂 ... neboj sa, ani s mojim nazorom nesuhlasi moja rodina, hlavne čo sa týka politiky 😅😅😅

musis sa naucit stat za svojim nazorom .. zrejme maju dovod aby ti neverili ..alebo maju hold ine zmyslanie... odstahujes sa a obklopis s ludmi s rovnakym nazorom a budes stastnejsia .. alebo sa nechas prekrikovat a nikdy stastna nebudes.. hlavne popracuj na sebe a svojom prejave lebo aj to dost zavazi