icon

Prečo sa človek cíti nechcený a zbytočný na tomto svete, keď je sám?

24. jan 2021

Ahojte. Prečo sa človek cíti nechcený a zbytočný na tomto svete ked je sám/a. Je ťažké sa s tým vyrovnať. 😞

Strana
z2
mikadooo
24. jan 2021

Asi mu to okolie dáva pocítiť, že ho nikto nepotrebuje? Neviem. Práve riešim niečo podobné s kamarátkou... Podľa mňa teraz na ľudí, ktorí žijú sami aj bežne, hrozne zle pôsobí korona, že sú ešte izolovanejší ako predtým 😟. Do toho mi príde, že pre ľudí, ktorí sú sami, je teraz najhoršie obdobie v roku (skoro tma, Vianoce už sú za nami, zima, sychravo,...). Nie je to jednoduché, ale treba počkať do jari, nejak to prežiť. Asi treba si nájsť cieľ, niečo na čo môžeš myslieť v budúcnosti a trošku sa na to upnúť (napríklad dovolenka v lete a podobne...?). Neviem, žiaľ nie som úplne v takej situácii, neviem sa úplne vcítiť. Ale verím že je to ťažké. Možno skúsiť zamestnať hlavu niečím iným? Začať sa učiť cudzí jazyk? Alebo nejaký zaujímavý program na Pc? Vytvoriť si vlastnú webku(napríklad webnode.sk)? A tam hodiť myšlienky na "papier"? Premyslieť, čo by ťa vedelo zabaviť a skúsiť tú myšlienku rozvíjať, fakt neviem... Držím palce...😔

vejapa76
24. jan 2021

Ty si asi veľa veci domýšlaš. Citujem ťa: "Aj to mi vadí ked idem nakúpiť a vidím ako spolu nakupujú a potom na mna pozerajú ze sám." 🤦 Aj ja som sama a sama nakupujem ale nemám pocit žeby na mňa pozerali "že sama". Myslím že parikom v obchode je úplne šumafuk s kým a či vôbec s niekým ja či ty nakupujeme 🤷

lucilaines
24. jan 2021

Mas pravdu, patris do ruk psychologovi a to myslim uplne v dobrom. Nezavrhuj to, myslim, ze by ti to pomohlo. Nie je problem, ze si sam, problem je tvoj pristup. To, ze si myslis, ze na teba v obchode pozeraju alebo ze tvoj brat sa pekne oslovuje so zenou, len aby ti to dali pocitit. Mylis sa, pravda je taka, ze kazdy sa stara o seba a ty si vsetkym ludom v obchode absolutne ukradnuty, ci si tam sam, s tromi zenami alebo hoc aj v pyzame so zelenymi vlasmi. A to iste musis spravit ty, sustredit sa sam na seba, najst sam seba a neriesit ostatnych. V takomto stave si priatelku nenajdes alebo len velmi tazko. Popracuj na sebe po vsetkych strankach, zacni cvicit, citat, zajdi za tym psychologom a urob zo seba tu najlepsiu verziu tvojho ja ako sa ti bude dat. Uvidis ako ti stupne sebavedomie a potom to uz pojde.

autor
24. jan 2021

@vejapa76 už som písal nie sme rovnaký. Chýba mi objatie opora. Keď vidím ľudí spolu tam mi ostane smutno a najradšej mi som vybehol von. Ale sa premôžem lebo musim. Stále to musím nefunguje.
@mikadooo Už sa snažím robiť všetko čo sa len dá. Starám sa o seba sám. Tak roboty mám dosť.

julls51
24. jan 2021

Ahoj, paradoxne najväčšiu oporu dokáže mať človek sám v sebe...a keď toto pochopíme opora v druhých je už potom len akými si "bonusom". 😉 Ps: negativita priťahuje negativitu, pozitivita priťahuje ďalšiu pozitivitu ale pozor, negativita niečo pozitívne nikdy nepritiahne, ale skôr to odloženie. A keďže všetko začína myšlienkou... ďalej je to už na tebe 🤞

alvaluka
25. jan 2021

@danielinaa nemyslim, ze sme jedine, ako som pisala, kym som sa odhodlala, tak som chvilku riesila, ze ako to bude vyzerat ked pojdem sama do divadla napriklad, a zrazu som bola spokojna, nikoho som nemusela riesit. Presne to, ist na dovolenku a vystupit niekde, kde to nepoznas. Bola som sama v Srbsku a ja ani policia neviem precitat v azbuke ale ak som potrebovala opytala som sa.
Pre mna to nebolo, ze som osamela, alebo zbytocna, no zas ak som mala potrebu s niekym byt vedela som zajst na kavu/pivo s niekym. Partnera mam, aj dieta ale nebolo to z dovodu, ze musim, bolo a je mi s nim dobre, ale stale robim veci aj sama a pre seba.

evora
25. jan 2021

Bude to mozno tvrdé, ale keď budeš takto "smrdiet zúfalstvom" žiadna normálna zena ti nedá šancu. Sam sa musíš vzchopit, zacni chodit na terapiu, športuj, nájdi si hobby. Hlavne nepremarni svoj život v mindrakoch (mozno nezmyselných, ak nemáš 3 oci alebo 2 iq body, vždy sa niekto nájde, kto ta bude mať rád). Je to len tvoja volba, ci sa chceš ľutovať a život ti uplynie, alebo chceš na sebe pracovať. Ak chces mať vzťah, musíš aj mať čo ponúknuť tomu druhému. Pretoze aby som si nasla partnera, ktorý sa sťažuje, narieka, trpí rôznymi komplexami atd., to by som musela byt masochistka. 😀 aj keď viem, ze v terajšom rozpoložení budes brat tento môj komentár ako útok q ze ničomu nerozumiem, verím, ze sa aspon pokúsim nakopnúť sam seba.

alvaluka
25. jan 2021

Vyssie pisala slecna, ze sa tu zhrkli introverti a budu ta masirovst, ake je super byt sam/sama. Napisala som ako to mam ja, ze si viem uzit zivot aj sama a netreba robit tragediu. Nie som v style ze v praci som pichla sluchatka do ucha rano prisla a po obede odisla a hotovo. Normalne sa viem aj socializovat a ak zistim, ze mame aj nieco spolocne a vieme sa porozpravat aj o inom ako o pocasi, tak rada som rada s ludmi. Inak jedna slecna je extrovert tyzden na PN a ubija ju to. Ja som introvert rok na materskej/rodicovskej a som z toho na prasky. Jeden by cakal, ze ma to tak nezasiahne.
Ty nepises aka si povaha, mal si priatelky, nevyslo, mal si tazku rodinnu situaciu, ale prave preto by si mal skusit psychologa, ono to pomoze. Ver mi, nikoho v obchode nezaujima, ze ty, ja, iny clovek nakupuje sam. Potom, tvoj brat na stastne manzelstvo, verme tomu a doprajme im to, ze to tak je. Mal si vztahy a sam vies ako to chodi, ani v tom najlepsom manzelstve nie su stastni na 100% cely cas. Ani moj brat sa nestazuje v manzelstve, ale tiez sa pohadaju, ja s priatelom sa tiez niekedy pohadame. Skus si rozobrat preco sa skoncili tvoje vztahy predchadzajuce, ale hlavne si nemysli, ze si nebol dost dobry, niekedy sa nevyplaca byt prave prilis dobry.

alvaluka
25. jan 2021

@evora dobre napisane, hadam ho to podpori, lebo ja mam pocit, ze chlapi su prave ti, co sa vidia ako Antonio Banderas hoci su skor ako Voldemort (hadam nikoho neurazim). Ja mam kamosku co nie je ziadna modelka, ale vzdy mala charizmu, ma dve deti s dvoma muzmi, no bohuzial aj jej posledny vztah nedopadol dobre a su spolu zatial kvoli detom.

autor
25. jan 2021

Neviem ako bi som to opísal aký som. Neviem sa riadiť vlastnou hlavou. Ja nechodím ako kopka nešťastia. Ale nechávam sa ovplyvňovať. Na psychológa sa necítim. Ja som smutný a výčitky len ked som sám. Proste Chýba mi osoba ktorá bude somnou a viem ze je jedna ososba s ktorá ma čaká a má ma rada. Ja som chodieval von aj do pizzerie aj prechádzky. V kine som nebol to je pravda. Ja fungujem celé dni ako mám. Aj domácnosť si sám ťahám. Ale Po večeroch pri telke pokecať. S niekým pár viet prehodiť. Pozeram tv a a okrem tv počujem len krb a akvárium bublotat. Žiaden hlas. Preto ten pocit. Neberte to ze sa tu ľutujem aby ste ma ľutovali. Nie.

alvaluka
25. jan 2021

Preco nie si s tou osobou, co ta ma rada? Ci som to zle pochopila a je to myslene tak, ze je na svete moja druha polovicka?
Ocividne si, ako sa vravi normalny, nesedaval si doma. Ked sa uvolni situacia bude to myslim lepsie pre nas vsetkych, teraz sa mnohe okrem sedenia doma neda robit aj kvoli pocasiu.
Ak nechces hovorit s psychologom, nejaku butlavu vrbu treba; ber to tak ze nikto nie je dokonale a vzdy stastny, ani majitel Amazonu, bohaty ako fras, rozvadzal sa a prisiel o peniaze, co ho asi ani nezabolelo ale...
Ak citis, ze ti chyba partnerka, skus ju hladat, ak teda necakas na nejaku konkretnu. Vztah je podla mna aj o tom, ze sa buduje a nie iba, ze och ja ju tak bezhlavo milujem. To ze ti to uz niekolko krat nevyslo neznamena, ze to tak bude stale, ale nemal by si sa nechat ovplyvnovat. To moze znamenat tiez vela, ale musis mat nazor a stat si za nim, ale zas nebyt ako tur, nechcel si sushi, ale dal si sa ovplyvnit a isiel si nan oki, ale druhy raz ovplyvni ty niekoho a chodte na pizzu, ak to dava zmysel. No v zakladnych otazkach musis mat jasno, co chces a nechces.

luccija
25. jan 2021

Co tym myslis, ze sa nechavas ovplyvnovat?
Si typ, ktory potrebuje zit v dvojici a s tym Ti mi nepomozeme jedine hladat, zoznamky
Len nebud domyslavy, ze vyzeras v obchode divne, ze u brata si nevitany tiez si myslim, ze na take nakopnutie a prehodnotenie by bolo fajn ist k psychologovi.

julls51
25. jan 2021

"Proste Chýba mi osoba ktorá bude somnou a viem ze je jedna ososba s ktorá ma čaká a má ma rada."

Aj ja sa chcem spýtať, prečo niesi s tou osobou?, či sa to momentálne nedá alebo sú tam nejaké iné prekážky?

karmen118
25. jan 2021

Skús tú zoznamku, za to nič nedáš, ja som sa na jednej takej zoznámila so svojím mužom. Obaja sme introverti, ja väčší, takže nám pomohla nájsť sa. Myslím, že zo začiatku by ti pomohlo aj to, keby si si s niekým písal. Aj partnerku sa ti tam môže podariť nájsť, prípadne priateľov 🙂
Tým ovplyvňovaním si asi myslel, že si namýšľaš, ako asi druhý myslia, čo si o tebe myslia, za každým pohľadom si pomaly predstavuješ, že ťa odsudzujú a pod.? Niektorí možno takí sú, ale nie všetci ľudia. To si podsúvaš hlavne ty, pracuje tvoje podvedomie, pretože sa zožieraš tým, čo ťa najviac trápi a vadí ti, že si sám a očividne to berieš ako vlastné zlyhanie. Tak sa snaž urobiť všetko pre to aby si to zmenil, takto sa len ľutuješ, upadáš na duchu, akurát si depresiu uženieš. Ako ti tu už radili, aj psychológa by ti mohol pomôcť, prípadne nejaký terapeut.
A ak o niekom vieš, čo na teba čaká, prečo s tou osobou aspoň pravidelne nekomunikuješ, ak teda sa nemôžete stretávať, z nejakého dôvodu.

leuchtturm
25. jan 2021

ked nastane pravy cas, spoznas niekoho, kto ti bude vyhovovat. Niekedy je lepsie si pockat na nieco dobre, ako zobrat prve, co sa vyskytne a potom lutovat. Ked bude po korone, mozes sa prihlasit do turistickeho spolku. Kedysi sa tam chodili zoznamovat osameli ludia, dnes to bude asi tiez tak.

autor
26. jan 2021

Iné mi nezostáva len čakať. Asi mi je súdené viesť takýto život. Ďakujem za vaše rady a dobrý pokec. Tu je príklad ze su aj dobrý a ochotný ľudia. 👍

alvaluka
26. jan 2021

Chlapce zlaty, ak budes iba cakat nic sa nezmeni, treba aj nieco robit. Ak je niekto s kym chces byt, tak mu to povedz, ak povie nie, ide sa dalej, po nejakej dobe smutku.
Urcite sa nepodkopavaj pod ciernu zem, ze mas byt sam teraz do konca zivota.
Mas zenateho brata, nech ti jeho zena dohodi rande naslepo, ako ja hovorim, jest treba a ak to inak nedopadne budes syty a s historkou navyse 🤷‍♀️
Ja sa trapit viac ako je nutne zo vztahov ktore mi nevyslu a z rande, ked sa mi uz neozval som v Pezinku.

autor
26. jan 2021

Že chlapče zlatý no to ma pobavilo. ☺ tak učíte treba hľadať ale na rovinu jej to povedať nemá zmysel. Skôr pokecať a ked bude komunikovať tak potom si to uvedomí. Ako sa hovorí Amorov šíp vás musí zasiahnuť. ☺

Strana
z2