Prečo sa doma cítime smutní a podráždení?
Ahoj bývame doma 3 traja dospelý a jedno dieťa
Moja mama,priateľ a 6 ročné dieťa, keď sme všetci spolu 3 tak sa nevieme zniesť každý je podráždený rozhorčený smutný bez nálady a ked sme vonku medzi priateľmi tak sme úplne iný smejeme sa máme chuť do života a prídeme domov a sme i tichý nevieme čo si povedať a len pozeráme na seba a v kuse sa musí doma robiť, nezvladame to lezie nam to na nervy,normálne mám pocit že to je domom zla energia ? A nieje to tým že sa hádame alebo niečo vôbec proste nevieme to vysvetliť
Niečo je zle.Clovek by sa mal na domov tešiť.Clenovia domácnosti by nemali mať problém spolu komunikovať a zároveň si dopriať vzájomne aj súkromie
A máte dosť miesta - izbu pre každého, súkromie, možnosť venovať sa doma svojim koníčkom... Prečo na seba zazerate, veď každý do svojej izby a robiť, čo ma baví. Kde a Prečo vlastne bývate s mamou?
Preco sa nechcete s frajerom osamostatnit?
Akoze mna by mrzelo teda aj to, ze ma nechce za manzelku - ale chapem, ze niekomu taketo zitie vyhovuje takze toto nesudim - kazdopadne, mama ma nejaky problem, treba jej pomahat, starat sa o nu, ze neriesite vlastne byvanie za tie roky co aj dieta mate?
Preco sa nechcete s frajerom osamostatnit?
Akoze mna by mrzelo teda aj to, ze ma nechce za manzelku - ale chapem, ze niekomu taketo zitie vyhovuje takze toto nesudim - kazdopadne, mama ma nejaky problem, treba jej pomahat, starat sa o nu, ze neriesite vlastne byvanie za tie roky co aj dieta mate?
@anonym_839e66 neutiahli by sme byt, tu v Spišskej nieje toľko možností zárobku, priateľ robí za minimálnu. Áno máme každý svoju izbu. Manželstvo sa nerieši keď niesu financie a mňa to ani neťahá, skôr mi je veľmi ľúto ze každý s niekým iným sa má super smeje sa a proste my sa nevieme usmiať, stále len kricime po sebe že urob toto urob tamto nikomu sa nechce lebo v kuse nejaká robota doma, človek si chce aj oddýchnuť, mám pocit že zo mňa ťahajú životnú energiu
@anonym_839e66 neutiahli by sme byt, tu v Spišskej nieje toľko možností zárobku, priateľ robí za minimálnu. Áno máme každý svoju izbu. Manželstvo sa nerieši keď niesu financie a mňa to ani neťahá, skôr mi je veľmi ľúto ze každý s niekým iným sa má super smeje sa a proste my sa nevieme usmiať, stále len kricime po sebe že urob toto urob tamto nikomu sa nechce lebo v kuse nejaká robota doma, človek si chce aj oddýchnuť, mám pocit že zo mňa ťahajú životnú energiu
@anonym_autor ty a mama pracujete?
@anonym_autor a na manzelstvo financie nepotrebujete, obrad na urade vela nestoji
Nemáte sa o čom spolu bavit, nemáte spoločne zážitky, nevymieňajte spolu vzduch……
@anonym_autor Akú robotu máte vkuse v byte, keď ste tam 3 dospelí a z toho sú 2 ženy? Záhradu nespomínas, tak na čom sa idete zodrať v byte?
@anonym_autor nehnevaj sa na mňa ale ja nepochopím ako nedokážu dvaja mladí, zdraví ľudia s jedným dieťaťom utiahnuť domácnost. Keď priateľ robí v SNV za minimálku a nestačí vám to, tak sa zoberte a choďte žiť niekde kde to ma väčšiu perspektívu. Podľa mňa je totiž problém, že žijete s mamou a ten sa inak nevyrieši ako odstahovanim.
@anonym_autor sorry ale ťažko mi veriť že v Spišskej je menej pracovných ponúk ako u nás vo Fiľakove. A predsa obaja pracujeme nad minimálku, máme vlastné bývanie. Máme iba sš. Nikdy sme neboli nezamestnaných viac ako pár mesiacov. Dokonca moja mama dôchodkyňa robí pár hodín popri dôchodku.
@anonym_autor to dieta je tvoje a priatelove?
Matka ma doma cudzieho chlapa, ktoreho musi tolerovat. Kazdy potrebuje svoje sukromie a nemate ho. Ved dieta pride zo skolky, vsetci z prace, co riesite?
@anonym_autor
1. Na manzelstvo financie nepotrebujete, len volu.
2. Aj keby ste obaja robili za smiesne platy, spolocne v SNV najom utiahnete.
3. Svet nie je len SNV, bezne ludia, aj otcovia, aj ti bez kvalifikacie, chodia zarobit aj inde, kvoli rodine. Ci frajer sa nepohne zo Spisskej?
4. Ty nepracujes? Ak by ste sli do Presova ci Kosic, nie je sanca aby ste si obaja nenasli pracu aj na obycajnych poziciach a neutiahli na zaciatok najom v dvojizbaku na sidlisku, s jednym dietatom.
Z toho vsetkeho mi vychadza, ze ste si jednoducho strojcami svojho stastia... A smutni ste preto, lebo nerobite viac preto, aby ste boli stastni. Prepac za uprimnost.
Nuz treba urobit dom,tak aby ste robili len bezne uptratovanie,riad kazdy po sebe umyt,jeden po zameta,druhy za nim umyje.Dalsi prah zotrie a je cisto raz dva,a uz len oddychovat.
Ale asi mate okolo domu vela roboty a neviete co skor.
@anonym_autor jeden z Vas je energeticky upir a vycuciava zvysok osadenstva.
Normalna ponorka, mat tak neschopnu dceru, ktora si spravi dieta s kamaratom a nasackuje sa ku mne, tiez by som mala nervy. 2 dospeli ludia so zdravymi rukami nemaju na podnajom, to je na hanbu.
Ste smutni, lebo tam je jeden clovek navyse. Prv ako ste si urobili dieta ste sa mali osamostatnit. Si predstav, ze zije s vami svokra. Pre tvojho priatela je to cudzia zena. A pre tvoju mamu je to cudzi chlap, ktory s vami zije. Kym si nenajdete svoje byvanie, bez tvojej matky bude u vas zla energia, ako ty pises. Nehladaj vyhovorky, ako sa to neda. Hladaj moznosti ako sa odstahovat od tvojej matky co najskor.
Lebo mate ponorku..., byt tvojou mamou, tiez neskacem meter 20, ze mam doma dospelu dceru s dietatom, dcerou a frajerom.., robite obaja za minimalku? Akoze dvaja dospeli ludia si neviete dovolit ani podnajom? Tak sa vezmite a chodte do zahranicia, alebo si hladajte lepsie platenu pracu
Ste neschopní, s mamou sa v byte s dieťaťom k tomu nebýva!
Zabudla si spomenúť zopár dôležitých info. Robíte všetci? Pre kieho dvaja by to dvom mladým zdravým pracujúcim nemalo vijsť?? Hlavne keď to zvládnu ostatní? Tam máte generačný rozdiel a cudzí neschopní v byte tvojej mamy. Veď to je na hanbu sveta. Ja byť ňou, máte ultimátum. Do 2 mesiacov ste vysťahovaní, nech sa konečne začnete chovať zodpovedne a dospelo! A nie ako male deti, nech sa mama postará.
Ja by at s rodičmi, už sa dávno nebavíme.
A ten tvoj feši jakto že sa s tebou nebaví? Aspom vy by ste mali mať medzi sebou harmóniu. A že musíte stále niečo robiť? Nuž keď ste nechápavo, mama sa snaží vám to buď znechutiť aby ste sa prestali alebo nemieni po vás upratovať. No vám to obom evidentne nedochádza. Prestaňte na čas riešiť stretávku s kamarátmi a radšej sa odsťahuje. Potom uvidíš, ako čarovné sa aj vzťahy nápravia! Ten chlap sa ukáže buď ako schopný alebo ako slaboch a ty už sa podľa toho zariadia. Prepáč, ale kto dokáže takto existovať, mal by dokázať aj zniesť takúto odpoveď. To aký príklad chcete dať tomu dieťaťu do života?
tak treba sa od mamy odstahovat...a nie si k nej nastahovat este aj priatela...
Normalna ponorka, mat tak neschopnu dceru, ktora si spravi dieta s kamaratom a nasackuje sa ku mne, tiez by som mala nervy. 2 dospeli ludia so zdravymi rukami nemaju na podnajom, to je na hanbu.
@cyberk ono to bude asi zlozitejsie, asi ani mama sama byt neutiahne. Tam je vzajomna financna zavislost.
@anonym_autor neviem ci ste v byte ci dome. Ked v byte, tak to je malo sukromia pre vas. Ked v dome, tak neviem ako mate vztahy s mamou...ci ona vsetko riadi alebo si mozte robit aj veci podla seba. Ked ides z prace a doma zase len praca a nie si s tym stotoznena/i, tak doma mate z toho zrejme nervy.
Dom, ktorý popisujete, nie je zakliaty a nemá v sebe „zlú energiu“. Skôr to znie, akoby sa napätie medzi vami tromi aktivovalo práve v domácom prostredí. To, čo zažívate, je klasická emočná nespokojnosť prenesená do priestoru. Vo vašej domácnosti funguje vzorec, ktorému sa hovorí kolektívne potláčanie a prenášanie emócií. Žijete traja dospelí s jedným dieťaťom pod jednou strechou, čo je emočne mimoriadne zahustený priestor. Vonku, medzi ľuďmi, zo seba túto ťažobu zhodíte, pretože tam hráte spoločenské roly, ktoré vás rozptyľujú. Keď však prekročíte prah domu, masky padnú. Namiesto otvorenej komunikácie o tom, čo koho trápi, čo komu prekáža alebo čo od seba navzájom potrebujete, prinášate domov nepomenované napätie. Preto sa doma uchylujete k neustálej práci a upratovaniu. Kmitanie okolo domácnosti je vo vašom prípade útekový mechanizmus. Je to vytvorenie „fiktívneho zamestnania“, aby ste nemuseli sedieť v tichu a čeliť pravde, že sa spolu pravdepodobne necítite dobre, alebo že nemáte nastavené jasné hranice a roly. Neorganická aktivita nahrádza skutočnú blízkosť. Keď sa človek bojí ticha, začne radšej upratovať, len aby nemusel počuť vlastné myšlienky a atmosféru v miestnosti. Prestaňte obviňovať „energiu domu“. Pomenujte slona v izbe. Sadnite si a povedzte naplno to, čo všetci cítite: „Cítim, ako tu zrazu zostalo ťažko. Čo sa to medzi nami práve teraz deje?“ Zaveďte pravidlo vedomej nekreativity. Možno teda nejde o to, že sa „neviete zniesť“, ale že domov sa vám postupne spojil s povinnosťou, únavou a výkonom namiesto bezpečia a oddychu. Potom sa človek vráti domov a jeho telo akoby automaticky preplo do režimu: čo treba urobiť, čo treba vybaviť, čo zase nie je hotové. A keď sú takto nastavení traja ľudia naraz, podráždenosť sa môže šíriť medzi nimi bez jedinej otvorenej hádky. Skúste zámerne vytvoriť doma každý deň chvíľu, keď sa nič nemusí. Bez upratovania, bez vybavovania, bez mobilov. Aj 20 minút, počas ktorých spolu iba ste. Čo všetci traja doma robíte preto, aby bol domov „v poriadku“, ale pritom tým nevedomky spôsobujete, že sa v ňom nikto necíti dobre? Niekedy totiž nepotrebujeme zmeniť „energiu domu“ ale potrebujeme zmeniť to, čo sa v tom dome medzi ľuďmi opakuje.
@anonym_autor napíšem ti to v bodoch, akoby som to riešila ja:
1. Vezmite sa - nikoho tam nepotrebujete, len 2 svedkov. Potom choďte spolu na obed a po pár dňoch to oznámte rodine.
2. Nájdite si podnájom
3. Priateľ v práci, predpokladám, že ty si doma, tak dieta daj do jaslí alebo školky aspoň na 2-3 dní a ty choď na ten čas do práce. Aj čiastočný úväzok je lepší ako nič.
4. Stravujte sa doma, var zo základných surovín, vieš pekne na tomto ušetriť.
5. Deľba práce - každý má svoju miestnosť alebo činnosť, ktorou udržiava poriadok v dome/byte
6. Zrazu začne byť čas s tvojou mamou vzácnejší a nebudete sa na seba fučať, lebo sa vidíte len párkrát za mesiac.
A ďalej by som tu mohla Pišta o zvýšení si kvalifikácie a o zmene práce za lepší peniaz ako je minimálka...
@anonym_autor napíšem ti to v bodoch, akoby som to riešila ja:
1. Vezmite sa - nikoho tam nepotrebujete, len 2 svedkov. Potom choďte spolu na obed a po pár dňoch to oznámte rodine.
2. Nájdite si podnájom
3. Priateľ v práci, predpokladám, že ty si doma, tak dieta daj do jaslí alebo školky aspoň na 2-3 dní a ty choď na ten čas do práce. Aj čiastočný úväzok je lepší ako nič.
4. Stravujte sa doma, var zo základných surovín, vieš pekne na tomto ušetriť.
5. Deľba práce - každý má svoju miestnosť alebo činnosť, ktorou udržiava poriadok v dome/byte
6. Zrazu začne byť čas s tvojou mamou vzácnejší a nebudete sa na seba fučať, lebo sa vidíte len párkrát za mesiac.
A ďalej by som tu mohla Pišta o zvýšení si kvalifikácie a o zmene práce za lepší peniaz ako je minimálka...
@anonym_3818bd zeny citajte prosim, ked chcete mudre rady rozdavat🙏. To dieta je 6rocne!!!, to uz aj do skoly pojde ak nechodi, naco pises o jasliach a skolke?🙄 Tato zena uz ma mat riadnu pracu, nie jej radit ciastocne uvazky a 2 dni do prace🤦♂️
@anonym_3818bd zeny citajte prosim, ked chcete mudre rady rozdavat🙏. To dieta je 6rocne!!!, to uz aj do skoly pojde ak nechodi, naco pises o jasliach a skolke?🙄 Tato zena uz ma mat riadnu pracu, nie jej radit ciastocne uvazky a 2 dni do prace🤦♂️
@anonym_68a125 tak v podstate je to to isté, len namiesto školky dieťa do školy a žena do práce na celý deň. Ostatné všetko platí tak ako som písala..

@anonym_autor pises ze ked ste spolu tak sa neviete zniest, tak nejaky problem bude