Prečo sa švagriná neustále sťažuje na deti?
Pisem o mojej švagrinej, máme celkom dobré vzťahy aj jej pomáham keď viem, ale poslednú dobu mi už trochu lezie na nervy s tým aké má názory a na všetko sa sťažuje hlavne na deti. V skratke švagriná má 2 dcéry, majú 6 a 10 rokov, odmalička sa sťažuje aké je rodičovstvo sakra ťažké že už 10 rokov sa nevyspala lebo má deti. Že odvtedy je nonstop unavená a nemá čas kedy si oddýchnuť. Ako začali prázdniny deti dala k mame na týždeň, ona bola zatiaľ s mužom na dovolenke.Teraz od nedele je doma s deťmi a už to nedáva. Prší tak sú celé dni zavreté len doma medzi 4 stenami. Chodí ku nám často na návštevy, bývame blízko seba. A stále sa sťažuje na deti, že doma neposlúchajú robia bordel robia si zle jedna druhej škriepia krik a plač je na dennom poriadku u nich. Ona že potrebuje kľud od detí chce ticho a nič nerobiť.
Pracuje u nás v škole ako upratovačka, celé prázdniny je doma. Dopisem nižšie
To bude typ večný sťažovateľ. Žiadno obmedziť navstevy
Najviac sa sťažujú na deti ti, čo majú najviac pomoci.. aspon také je moje pozorovanie.. možno je to tým že si nikdy nezvykli fungovať s deťmi sami.. aspoň tak si to vysvetľujem.. ale občas aj mne takéto reči od niektorých žien vadia.. najmä keď sa mi sťažuje nejaká, čo má jedno-dve dieti, dve babky, ktoré sa predbiehajú ktorá vnuca vezme a tým ženám sa stále mali, nevidia vôbec koľko pomoci maju.. ja som s deťmi od ich narodenia dá sa povedať že Non stop ak nerátame keď chodia do školy a cez leto na jeden denný tábor.. mne to vôbec nevadí, len mi občas teda vadia tie nezmyselné sťažnosti, ake to má niekto ťažké keď je s dieťaťom par krát do týždňa.. poradiť neviem, ja len že chápem..
(Resp. Treba byť asertivny a odmietnuť keď sa ti to nehodí)
pred švagrinou zamknúť dvere... lebo inak sa jej otravnej nezbavíš... 😉
odveď jej deti že aj ty si potrebuješ niečo vybaviť :D
@anonym_autor Ja robím v jednej firme na ranné zmeny. Mám 18 ročnú dcéru a 5 ročne dvojičky chalanov. Niekedy je to trochu otravné stále ju počúvať ako sa sťažuje. Dôjdem domov z práce idem rýchlo niečo navariť upratať venovať sa deťom a do toho dôjde ona s deťmi a sťažuje sa. Poviem jej čo by som ja dala za to keby som mohla byť doma celé prázdniny a nemusela sa naháňať popri robote a deťoch. Hovorím jej zabav deti vymyslí im hru činnosti alebo upečte spolu niečo upracte je jedno čo veď také malé deti ešte baví všetko. Ale nie ona všetko neguje ako nič sa nedá ako ona je vynervovana z deti a stále prehovára rodinu aby zobrali deti k sebe na týždeň/pár dní aby ona bola doma sama a mohla si oddýchnuť. Večne nespokojný človek je. Každú moju radu nevníma darmo jej niečo poviem. Minule som jej povedala že mala dať deti do táborov aby mala od nich kľud, na to ona a kto mi zaplatí tábor. No tak ani tak ani tak dobre. Ja už neviem čo s ňou. Občas dôjde že musí niečo vybaviť v meste, donesie deti ku nám odíde a dôjde až večer. No ja mám svoje veci povinnosti a nie ešte jej deťom robiť opatrovateľku. Ako raz za čas nepoviem nič ale každý týždeň na deň - dva lebo ona nevládze. Poviem jej zober ich na kúpalisko na výlet alebo do zoo, to nie lebo kto jej to zaplatí. Tak ja už neviem čo s ňou, možno vy by ste vedeli poradiť niečo.
@anonym_autor nic proti upratovackam, ale vsetci vieme, ze to nie je zrovna skvelo platena praca, zvlast ak upratuje len v skole. Takze by som jej odporucila najst si lepsie platenu pracu, kde bude viac vytazena (a teda menej s detmi) a zarobi viac, takze bude mat peniaze na tabor pre deti ci vylety.
Ja by som jej to hned vysvetlila, tak po mojom 😂 a nie ze dobru radu, tych dostala isto viac nez dost, ale velmi tvrdo by som jej vysvetlila, aka je realita a za strazenie deti si vypytala peniaze. Naposledy by ti ich doniesla.
Bola by blbá keby nechodila keď ju stále vypočuješ aj deti postrážiš. Dobre si to vymyslela.
Ona nechce radu. Chce sa len postazovat... jedna moja kamoska psychologicka na to vedela v reakcii spustit taky vodopad svojich staznosti, ake to ma ona tazke atd...
Ahoj, nooo mne to pride uz take,ze ta svagrina svojim sposobom vyuziva a ty jej na to nepovies nic, tak to robi smelo dalej. Hod s nou priamu rec, ze aj ty mas svoju rodinu a deti a nie vzdy sa ti hodi,aby si mala doma o 2 deti navyse ked si ona zmysli. Ak sa urazi, aspon si potvrdis, ze ta ozaj len vyuziva...alebo to skus tak, ako tu uz bolo pisane vyssie, daj jej svoje dvojicky,ze potrebujes ist nieco vybavit a tiez sa po ne vrat az vecer a uvidis aka bude na to jej reakcia😄
@anonym_autor Ja robím v jednej firme na ranné zmeny. Mám 18 ročnú dcéru a 5 ročne dvojičky chalanov. Niekedy je to trochu otravné stále ju počúvať ako sa sťažuje. Dôjdem domov z práce idem rýchlo niečo navariť upratať venovať sa deťom a do toho dôjde ona s deťmi a sťažuje sa. Poviem jej čo by som ja dala za to keby som mohla byť doma celé prázdniny a nemusela sa naháňať popri robote a deťoch. Hovorím jej zabav deti vymyslí im hru činnosti alebo upečte spolu niečo upracte je jedno čo veď také malé deti ešte baví všetko. Ale nie ona všetko neguje ako nič sa nedá ako ona je vynervovana z deti a stále prehovára rodinu aby zobrali deti k sebe na týždeň/pár dní aby ona bola doma sama a mohla si oddýchnuť. Večne nespokojný človek je. Každú moju radu nevníma darmo jej niečo poviem. Minule som jej povedala že mala dať deti do táborov aby mala od nich kľud, na to ona a kto mi zaplatí tábor. No tak ani tak ani tak dobre. Ja už neviem čo s ňou. Občas dôjde že musí niečo vybaviť v meste, donesie deti ku nám odíde a dôjde až večer. No ja mám svoje veci povinnosti a nie ešte jej deťom robiť opatrovateľku. Ako raz za čas nepoviem nič ale každý týždeň na deň - dva lebo ona nevládze. Poviem jej zober ich na kúpalisko na výlet alebo do zoo, to nie lebo kto jej to zaplatí. Tak ja už neviem čo s ňou, možno vy by ste vedeli poradiť niečo.
@anonym_autor povedz jej nech ich da na adopciu ked sa nevie postarat o deti a tak velmi ju otravuju. A ich otec ako funguje?
povedz jej, že keď chce chodiť na návštevy nech sa toľko nesťažuje, lebo ty máš toho tiež dosť a nebudeš k tomu ešte toto neustále počúvať. A keď nedodrží, poslať preč, že si unavená a nevládzeš počúvať sťažnosti, ktoré si už tri stokrát počula.
Takýto ludia čo sa neustále sťažujú a na každý návrh reagujú kriticky tak to sú energetický upíri. V podstate tvoja švagriná to robí preto, že ona sa takto u teba dobíja.
Povedz jej, že keďže je cez prázdniny doma a ty chodíš do práce, tak jej donesieš aj dvojičky 😁
Najviac sa sťažujú na deti ti, čo majú najviac pomoci.. aspon také je moje pozorovanie.. možno je to tým že si nikdy nezvykli fungovať s deťmi sami.. aspoň tak si to vysvetľujem.. ale občas aj mne takéto reči od niektorých žien vadia.. najmä keď sa mi sťažuje nejaká, čo má jedno-dve dieti, dve babky, ktoré sa predbiehajú ktorá vnuca vezme a tým ženám sa stále mali, nevidia vôbec koľko pomoci maju.. ja som s deťmi od ich narodenia dá sa povedať že Non stop ak nerátame keď chodia do školy a cez leto na jeden denný tábor.. mne to vôbec nevadí, len mi občas teda vadia tie nezmyselné sťažnosti, ake to má niekto ťažké keď je s dieťaťom par krát do týždňa.. poradiť neviem, ja len že chápem..
(Resp. Treba byť asertivny a odmietnuť keď sa ti to nehodí)
@jana_eyre_2 Presne aj ja zdieľam ten istý názor aký máš ty. Ona má z každej strany pomoc a nestačí jej to. Ja som na deti sama a ja si to užívam každú voľnú chvíľu s nimi. Lebo teraz sú malý a čas ide tak rýchlo zachvíľu vyrastu a budú žiť svoje životy. Ja som aj iná povaha ja beriem deti že teraz sú malý tak ma potrebujú. Neberiem to nejak tragicky ako ona.
@anonym_autor nic proti upratovackam, ale vsetci vieme, ze to nie je zrovna skvelo platena praca, zvlast ak upratuje len v skole. Takze by som jej odporucila najst si lepsie platenu pracu, kde bude viac vytazena (a teda menej s detmi) a zarobi viac, takze bude mat peniaze na tabor pre deti ci vylety.
Ja by som jej to hned vysvetlila, tak po mojom 😂 a nie ze dobru radu, tych dostala isto viac nez dost, ale velmi tvrdo by som jej vysvetlila, aka je realita a za strazenie deti si vypytala peniaze. Naposledy by ti ich doniesla.
@sissy27 Tak ona robí v škole kvôli tomu aby vykryla prázdniny, peniaze nerieši koľko zarobí. Kľudne napíš ako by si jej to vysvetlila môže ma to inšpirovať lebo moje argumenty ona vôbec neberie.
Otazka je, preco sa ti to chce pocuvat, co mas z toho?
Za take kecy by sa podla mna malo platit. Nech si zacvaka hodinu u psychoterapeuta, vykeca sa tam a nie tym obtazovat rodinu
" Večne nespokojný človek je."To je ta spravna veta. Nespokojnost a stazovanie je jej podstata, tu ziadna rada a ani pomoc nepomoze. Kasli na to aby si jej radila a jednoducho ju nechaj nech trepe a trepe a trepe svoje staznosti bez odozvy. Sice sa potom bude stazovat kade tade aj na teba, ale mas nadej, ze ked nenajde pochopenie tak ta prestane obtazovat. Alebo jej jedneho krasneho dna povedz, ze uz mas tych jej staznosti plne zuby a ked sa chce chodit len stazovat, tak nech viac ani nechodi.
Ju nezmenis, jedine co zmenit mozes si ty a tvoj pritup k nej.
Ahoj, nooo mne to pride uz take,ze ta svagrina svojim sposobom vyuziva a ty jej na to nepovies nic, tak to robi smelo dalej. Hod s nou priamu rec, ze aj ty mas svoju rodinu a deti a nie vzdy sa ti hodi,aby si mala doma o 2 deti navyse ked si ona zmysli. Ak sa urazi, aspon si potvrdis, ze ta ozaj len vyuziva...alebo to skus tak, ako tu uz bolo pisane vyssie, daj jej svoje dvojicky,ze potrebujes ist nieco vybavit a tiez sa po ne vrat az vecer a uvidis aka bude na to jej reakcia😄
@motylik2559 Ja som s ňou hodila o tom reč neraz, jasné že sa urazila,potom po pár dňoch sa odrazila a zas bola u nás.
Nie každý človek má fyzickú a psychickú kapacitu na deti. Čo jednu ženu napĺňa, druhej to berie kus osobnej slobody. Nemôžeš nikdy porovnávať druhých so sebou. To čo ty zvládaš ľavou zadnou, pre druhého môže byť zvládanie na pokraji síl. Zrejme sa nenašla v materstve, aj, deti a deti sú rozdiel. Treba, ju upokojiť že deti má už pomerne veľké a budú každým rokom samostatnejšie , len to treba nejako vydržať.
@motylik2559 Ja som s ňou hodila o tom reč neraz, jasné že sa urazila,potom po pár dňoch sa odrazila a zas bola u nás.
@anonym_autor tak musis to zopakovat zakazdym, ked uz bude otravna. Kludne aj po 15 minutach stazovania ju mozes utat, ze uz jej mas plne zuby a ked nezacne o inom, tak nech ide. Uvedom si, ze ona si k tebe dovoli len tolko, kolke jej dovolis ty. A ked jej nedovolis, tak budes mat pokoj.
@anonym_autor povedz jej nech ich da na adopciu ked sa nevie postarat o deti a tak velmi ju otravuju. A ich otec ako funguje?
@tykat To by už asi bolo moc surové odo mňa nech ich dá na adopciu. Jej manžel sa venuje deťom po večeroch aj cez víkend aj ich berie von a ona je doma sama, no nestačí jej to.
povedz jej, že keď chce chodiť na návštevy nech sa toľko nesťažuje, lebo ty máš toho tiež dosť a nebudeš k tomu ešte toto neustále počúvať. A keď nedodrží, poslať preč, že si unavená a nevládzeš počúvať sťažnosti, ktoré si už tri stokrát počula.
Takýto ludia čo sa neustále sťažujú a na každý návrh reagujú kriticky tak to sú energetický upíri. V podstate tvoja švagriná to robí preto, že ona sa takto u teba dobíja.
@culienka Ona mi povie že ja ju vôbec nechápem že ona potrebuje okolo seba ľudí čo ju polutuju a ja jej dávam divné rady čo ani nefungujú.
Povedz jej, že keďže je cez prázdniny doma a ty chodíš do práce, tak jej donesieš aj dvojičky 😁
@sima234 To by nedala
Otazka je, preco sa ti to chce pocuvat, co mas z toho?
Za take kecy by sa podla mna malo platit. Nech si zacvaka hodinu u psychoterapeuta, vykeca sa tam a nie tym obtazovat rodinu
@bluka2 Nemám z toho nič ale ona k psychologicke nepôjde nechce.
@bluka2 Nemám z toho nič ale ona k psychologicke nepôjde nechce.
@anonym_autor teba svagrina otravuje rovnako ako ju otravuju deti. Je to emocionalna pijavica a ty sa vyciciavat nechavas. Nechcel by sa uz konecne postavit sama za seba a branit svoje "ja" pred zneuzovanim a vyciciavanm? One ta normalne manipuluje a ty sa nechas a drzis jak hluchy dvere len preto aby sa ona neurazila. Noa? Urazi sa, stane sa nieco nezvratne? Najde si inu butlavu vrbu. Vztahy maju byt korektne aj medzi pribuznymi, ale to neznamena, ze bude niekto niekoho vyuzivat. A ona ta vyuziva.
@anonym_autor tak musis to zopakovat zakazdym, ked uz bude otravna. Kludne aj po 15 minutach stazovania ju mozes utat, ze uz jej mas plne zuby a ked nezacne o inom, tak nech ide. Uvedom si, ze ona si k tebe dovoli len tolko, kolke jej dovolis ty. A ked jej nedovolis, tak budes mat pokoj.
@viestta Skúsim niečo lebo už fakt mi s tým lezie občas na nervy. Ako ja som tolerantná aj vypočujem keď sa chce posťažovať ale nie nonstop, už mi to berie energiu.
@anonym_autor Ona je este aj ako bumerang😄 Normalne ju stopni,podla toho co pises, tak po dobrom to nejde a ak ti to ozaj uz lezie na nervy, tak jej to povedz razne a nekompromisne...taktiez nereaguj na jej telefonaty, spravy a ked dojde namatkovo tak jej povedz,ze nie...alebo skratka neotvor dvere...len to vydrz dlhodobo kym sa vobec spamäta, ak sa vobec spamäta😄 Prepac, ze sa smejem, to nie na tebe, ale na jej hluposti...ved to je cisty vyciciavac...Ja by som spravila s takou razne poriadky aj za cenu,ze by sme sa dlhy cas nekontaktovali.
Viem,ze to nie je to iste, ale mala som jednu kolegynu taku (normalne som sla oslavovat, ked odisla z prace,lebo ze si nasla blizsie k jej bydlisku)...vsetko bolo zle, na vsetko sa stazovala, podla mna jej muselo vadit aj to,ze nebo je modre😂 no ked mi docvaklo, ze to je vyciciavacka energie a chvalabohu to tak dlho netrvalo, tak dalsie razy som jej uz pekne z duse povedala svoje...lenze len 3 mesiace trvalo jej "urazenie" a dosla zas😂😂😂 ja uz som nevedela, ci sa smiat alebo plakat...a tak som na nu skusila protichodnu metodu...na vsetko co sa ona stazovala som jej odpovedala pozitive...a ver ci never zabralo...uz asi nevysavala zo mna co potrebovala a nepacilo sa jej veru,ze ja jej staznosti ja odpovedam pozitivne😂 tak som zas mala klud na hooodne dlhu dobu🙏🙏🙏 no a potom uz len doslo k tomu,ze odchadza..to bolo tolko radosti,ze si nevies predstavit, aj druhe kolegyne sa tesili,ktore s nou prichadzali do kontaktu😄 Tak popripade skus este aj toto ak nezaberie ozaj razne😁 Drzim palce
Su zeny, ktore by nemali mat deti vobec, tvoja svagrina je jednou z nich. Nie je kazda zena materinsky typ.
@anonym_autor neverím tomu, že ma upratovačka na skole cele leto dovolenku. Kto by za ňu urobil velke upratovanie, a kde by jej toľko nabrala?
@anonym_autor neverím tomu, že ma upratovačka na skole cele leto dovolenku. Kto by za ňu urobil velke upratovanie, a kde by jej toľko nabrala?
@bebotka presne tak, aj u nás chodia na 2 týždne upratovať cez prázdniny
@anonym_autor teba svagrina otravuje rovnako ako ju otravuju deti. Je to emocionalna pijavica a ty sa vyciciavat nechavas. Nechcel by sa uz konecne postavit sama za seba a branit svoje "ja" pred zneuzovanim a vyciciavanm? One ta normalne manipuluje a ty sa nechas a drzis jak hluchy dvere len preto aby sa ona neurazila. Noa? Urazi sa, stane sa nieco nezvratne? Najde si inu butlavu vrbu. Vztahy maju byt korektne aj medzi pribuznymi, ale to neznamena, ze bude niekto niekoho vyuzivat. A ona ta vyuziva.
@viestta Už sa stalo že ma ohovárala po rodine keď som ju poslala preč, že ju nechápem a nechcem jej pomôcť a pred rodinou ona bola chudatko a ja tá zlá čo ju nechápem.