Prečo sa švagriná neustále sťažuje na deti?
Pisem o mojej švagrinej, máme celkom dobré vzťahy aj jej pomáham keď viem, ale poslednú dobu mi už trochu lezie na nervy s tým aké má názory a na všetko sa sťažuje hlavne na deti. V skratke švagriná má 2 dcéry, majú 6 a 10 rokov, odmalička sa sťažuje aké je rodičovstvo sakra ťažké že už 10 rokov sa nevyspala lebo má deti. Že odvtedy je nonstop unavená a nemá čas kedy si oddýchnuť. Ako začali prázdniny deti dala k mame na týždeň, ona bola zatiaľ s mužom na dovolenke.Teraz od nedele je doma s deťmi a už to nedáva. Prší tak sú celé dni zavreté len doma medzi 4 stenami. Chodí ku nám často na návštevy, bývame blízko seba. A stále sa sťažuje na deti, že doma neposlúchajú robia bordel robia si zle jedna druhej škriepia krik a plač je na dennom poriadku u nich. Ona že potrebuje kľud od detí chce ticho a nič nerobiť.
Pracuje u nás v škole ako upratovačka, celé prázdniny je doma. Dopisem nižšie
@anonym_autor neverím tomu, že ma upratovačka na skole cele leto dovolenku. Kto by za ňu urobil velke upratovanie, a kde by jej toľko nabrala?
@bebotka Posledný augustový týždeň pôjdu upratovať pred tým než deti nastúpia do školy a samozrejme nemá toľko dovolenky tak si berie od lekára papiere PN a podobne aby vykryla voľné dni. Vlastne to je jedno čo robí ja som napísala že má prázdniny lebo je skoro celé leto doma.
@bebotka Posledný augustový týždeň pôjdu upratovať pred tým než deti nastúpia do školy a samozrejme nemá toľko dovolenky tak si berie od lekára papiere PN a podobne aby vykryla voľné dni. Vlastne to je jedno čo robí ja som napísala že má prázdniny lebo je skoro celé leto doma.
@anonym_autor ja by som asi zamkla. Nech ani nechodí, keď sa len sťažuje.
@sissy27 Tak ona robí v škole kvôli tomu aby vykryla prázdniny, peniaze nerieši koľko zarobí. Kľudne napíš ako by si jej to vysvetlila môže ma to inšpirovať lebo moje argumenty ona vôbec neberie.
@anonym_autor Takemu cloveku zbytocne budes nieco vysvetlovat,jej nepomoze nic. Musis len seba zachranit. Naucit sa ju nevnimat a vediet povedat nie.
Tak ona ide na dovolenku na tyzden sama s mužom a ešte sa sťažuje? To ani neviem čo je…. Mimochodom tie deti si dovolenku nezaslúžia? Keď s nimi nikam nechodia, nečudujem sa ze majú energie na rozdávanie
@sissy27 Tak ona robí v škole kvôli tomu aby vykryla prázdniny, peniaze nerieši koľko zarobí. Kľudne napíš ako by si jej to vysvetlila môže ma to inšpirovať lebo moje argumenty ona vôbec neberie.
@anonym_autor Ak robí v škole upratovačku,tak určite nemá dva mesiace prázdnin..ako nepedagogický zamestnanec má dovolenku ako keby aj v škole nerobila.
@anonym_autor do istej miery s tebou manipuluje, ak nespravis po jej, ohovára ta, aby si opäť spravila to, čo ona chce
Prepáč, ale toto by som na mojom mieste hneď zastavila. Akonáhle by prišla s deťmi, naozaj vždy by som jej povedala, prepáč, dnes sa o ne nemôžem postarať, ideme tam a tam, potrebujem si niečo vybavit, som veľmi unavená, sama mám dosť a nechcem žiadne ďalšie deti. Vyzerá, že si tvoju pomoc neváži, nerešpektuje ta. Ak by si mala chuť na stráženie, môžeš sa ponuknut, inak nie.
A ohladom toho stazovania. Nedávať žiadne rady. Viem, máš to ťažké. Viackrát si mi to spomínala. Nemám náladu a chuť to teraz počúvať. Nech sa hnevá koľko chce.
@tykat To by už asi bolo moc surové odo mňa nech ich dá na adopciu. Jej manžel sa venuje deťom po večeroch aj cez víkend aj ich berie von a ona je doma sama, no nestačí jej to.
@anonym_autor "..To by už asi bolo moc surové odo mňa nech ich dá na adopciu.."
Neboj nebolo, otrasie sa ako hus. Len si uz mozno k tebe tolko nebude dovolovat.
@anonym_autor tak nech sa nestazuje ze nema prachy, ked chcela mat volne prazdniny, to mas hned dalsi argument, ked sa bude snazit hodit ti na krk jej deti - nie moja zlata, nepostaram sa, na to predsa mas pracu aku mas, aby si mohla byt s detmi.
Ako to co by som jej ja povedala, nie je verejne publikovatelne 😂 ale nedostala by ani sancu sa stazovat, stopla byt som ju hned v uvode a otocila na prahu dveri, nech sa pakuje. Alebo nech ti deti necha ale zaplati, ma hovno co na robote ked nechodi do prace.
@anonym_autor takito ludia mi idu strasne na nervu zaaluzila by si preplesknut nech sa spamata (obrazne povedane) s takymto clovekom sa neda, ktory nechce na sebe pracovat. Ona len potrebuje od druhych pritakavanie lutovanie ofukovanie prosto ako niektore uz pisali energeticky upir. Jedine co sa da spravit je obmedzit kontakt a na rovinu povedat, ze nemas na nu cas nebavi ta to stale pocuvat atd.
@anonym_autor Pre ňu bude každá tvoja rada zlá. Ale to si už zistila. Ja by som jej neradila nič, ona v skutočnosti poradiť ani nechce, chce sa len vysťažovať a aj tak nič nerobiť inak. Ty to ale počúvať, samozrejme nemusíš. Asi by som ju pri každom sťažovaní jednoducho stopla. Ale keďže sa z toho vie za pár dní otriasť, tak by som to možno skúsila aj tak naopak. Začni sa raz na niečo sťažovať ty ešte skôr, než spustí ona.
@culienka Ona mi povie že ja ju vôbec nechápem že ona potrebuje okolo seba ľudí čo ju polutuju a ja jej dávam divné rady čo ani nefungujú.
@anonym_autor rady jej dávať je podla mňa úplne zbytočné, lebo to je len ďalšie vyciciavanie energie a sluzia len na to aby ich mohla odmietnuť a povedať Ti ďalšie staznosti prečo sa to nedá. . Na každého platí niečo iné, neviem co na tvoju svagrinu musíš vyskúšať. Ja by som jej teda určite žiadne rady nedávala a polutovat neviem asi by som jej povedala ze som ju už polutovala a viac neviem. A keďže je to rodina tak by som dúfala ze kvôli tomuto nedostatku pozornosti ju to prestane baviť 😂
@anonym_autor Pre ňu bude každá tvoja rada zlá. Ale to si už zistila. Ja by som jej neradila nič, ona v skutočnosti poradiť ani nechce, chce sa len vysťažovať a aj tak nič nerobiť inak. Ty to ale počúvať, samozrejme nemusíš. Asi by som ju pri každom sťažovaní jednoducho stopla. Ale keďže sa z toho vie za pár dní otriasť, tak by som to možno skúsila aj tak naopak. Začni sa raz na niečo sťažovať ty ešte skôr, než spustí ona.
@petka_p ja mám takú skúsenosť, lebo nám sa podobne sťažuje svokra teda hlavne jej synčekovi 😀 a tiež to na ňu takto skúšal, že sa jej sťažoval on a dopadlo to tak, že nakoniec bol síce on chudáčik, ale ona bola väčšia lebo jej synček má toho veľa a potom jej nemôže tak pomôcť ako by potrebovala 😀😀😀
@anonym_autor Ja robím v jednej firme na ranné zmeny. Mám 18 ročnú dcéru a 5 ročne dvojičky chalanov. Niekedy je to trochu otravné stále ju počúvať ako sa sťažuje. Dôjdem domov z práce idem rýchlo niečo navariť upratať venovať sa deťom a do toho dôjde ona s deťmi a sťažuje sa. Poviem jej čo by som ja dala za to keby som mohla byť doma celé prázdniny a nemusela sa naháňať popri robote a deťoch. Hovorím jej zabav deti vymyslí im hru činnosti alebo upečte spolu niečo upracte je jedno čo veď také malé deti ešte baví všetko. Ale nie ona všetko neguje ako nič sa nedá ako ona je vynervovana z deti a stále prehovára rodinu aby zobrali deti k sebe na týždeň/pár dní aby ona bola doma sama a mohla si oddýchnuť. Večne nespokojný človek je. Každú moju radu nevníma darmo jej niečo poviem. Minule som jej povedala že mala dať deti do táborov aby mala od nich kľud, na to ona a kto mi zaplatí tábor. No tak ani tak ani tak dobre. Ja už neviem čo s ňou. Občas dôjde že musí niečo vybaviť v meste, donesie deti ku nám odíde a dôjde až večer. No ja mám svoje veci povinnosti a nie ešte jej deťom robiť opatrovateľku. Ako raz za čas nepoviem nič ale každý týždeň na deň - dva lebo ona nevládze. Poviem jej zober ich na kúpalisko na výlet alebo do zoo, to nie lebo kto jej to zaplatí. Tak ja už neviem čo s ňou, možno vy by ste vedeli poradiť niečo.
@anonym_autor ... negatívnych ľudí je najlepšie odstrihnúť, ľudí, ktorí majú sklon využívať iných tiež... Švagriná, či nie,by som jej jasne povedala,ze nemám možnosť riešiť, ani počúvať o jej problémoch, keďže mám dosť svojich a keby to nezabralo, začala by som i ja robiť prepadovky, začala by som jej vykladať,ze aká som z celého dňa unavená a sem-tam by som jej nechala na stráženie svoje deti.
@viestta Skúsim niečo lebo už fakt mi s tým lezie občas na nervy. Ako ja som tolerantná aj vypočujem keď sa chce posťažovať ale nie nonstop, už mi to berie energiu.
@anonym_autor ahoj nečítala som všetky komentáre od iných, no švagriná je asi večný sťažovateľ. Ja som mala takú známu. Veľmi rýchlo som jej dala zbohom. S tým nič neurobíš, má takú povahu. Sú tie jej deti ozaj také zlé ako ona tvrdí? Ako s nimi vychádzaš ty? Ona nie je materinský typ a asi na to prišla neskoro. Možno aj tým, že pracuje v škole a je stále ohučaná od iných detí, tak už to nedáva vôbec.
Každopádne obmedziť s ňou kontakt, ona nepotrebuje poradiť, ona sa potrebuje sťažovať. Teba to iba uberá o nervy a energiu.
@anonym_autor ahoj nečítala som všetky komentáre od iných, no švagriná je asi večný sťažovateľ. Ja som mala takú známu. Veľmi rýchlo som jej dala zbohom. S tým nič neurobíš, má takú povahu. Sú tie jej deti ozaj také zlé ako ona tvrdí? Ako s nimi vychádzaš ty? Ona nie je materinský typ a asi na to prišla neskoro. Možno aj tým, že pracuje v škole a je stále ohučaná od iných detí, tak už to nedáva vôbec.
Každopádne obmedziť s ňou kontakt, ona nepotrebuje poradiť, ona sa potrebuje sťažovať. Teba to iba uberá o nervy a energiu.
@dismonika Neviem ja keď som s jej deťmi tak sú normálny možno len u nej sú ako utrhnuté z reťaze a neposlúchajú.

@viestta Už sa stalo že ma ohovárala po rodine keď som ju poslala preč, že ju nechápem a nechcem jej pomôcť a pred rodinou ona bola chudatko a ja tá zlá čo ju nechápem.
@anonym_autor a ty si robis z toho tazku hlavu? Cela rodina ju pozna, je vecny stazovatel, stazuje sa na kazdeho a na vsetko. Myslis si, ze niekto jej to uveril? A ak aj uveril co sa tym meni? Ty sa staraj (uz konecne) o seba. Mas dost starosti aj bez toho, ze budes pocuvat jednu ufrflanu chuderu, ktora si nevie rady s vlastnym zivotom.