Ako zlepšiť vzťah medzi otcom a synom počas prázdnin?
Ahojte, píšem sem lebo už dopredu mám obavy ako prežijeme prázdniny. Ide o to že manžel robí ranné a poobedne, ja robím iba ranné. Keď bude mať manžel poobedne môže byť doma so synom. Cez ranné som mu vybavila denný tábor, plus budem čerpať dovolenku ja 2 týždne aj manžel 2 týždne.
Problém je ten že môj manžel to nedáva doma so synom. Vymýšľa, neposlúcha, vôbec ho nepočúva, proste žiadny rešpekt k otcovi. Keď nemá to čo si zaumieni tak to dosiahne plačom. Manžel je z neho hotový. Čo robiť ako zlepšiť ich vzťah? Manžel má fóbiu z ľudí tým pádom sú len doma a nikam syna nezoberie.
Ja keď som doma so synom tak je to úplne iné dieťa, poslúcha, pomáha mi, nechá ma aj oddýchnuť si. Ja stále vymýšľam kam pôjdeme, bravam ho všelikade.
Manžel už teraz má nervy ako prežije s ním prázdniny.
Pomoc od rodiny nemáme.
@anonym_autor no... začnite trénovať, manžel musí navýšiť svoj čas so synom a konečne si vybudovať vzťah. Zažívať aj nepríjemné a ťažké situácie, hľadať si k nemu cestu. Ideálne by bolo, keby si vtedy nebola nablízku. On si poradí, možno inak ako Ty, ale poradí.
Ahoj,mozete vopred naplanovat program na kazdy den, tam, kde nebude vela ludi, kde to poznate - mensie kupko v nejakej obci, tura do prirody, hrady a zamky, rodinne zoo, bazen u kamaratov, elektricke kolobezky v prirode, grilovanie u znamych
Prázdniny sú ideálny čas aby si muž dal dokopy veci so synom
Ma fóbiu z ľudí? Ako potom chodí do prace?
Zrušila by som celé výhovorky a nech sa ako otec postará o dieťa
hlavne ty nijako nezlepsuj ich vztah.. to je vec manzela.. je dospely muz, otec, snad ty ako jeho zena toto nebudes za neho riesit? to by si este zhorsila.. respekt u syna si musi vybudovat svojim chovanim a nie ze ty to spravis za neho
ak ti vadi, aky ma jeho pristup dopad na syna, tak to by som potom riesila.. najlepsie zmenou manzela, ak on nic nezmeni
Akoze pardon, ale aby vlastny otec nevydrzal s vlastnym synom par hodin cez prazdniny, je trosku...trapne. Podla mna chce len hnit na gauci pri TV (SK chlapi), tak povie, ze ma fobiu🙄 zaujimave, v robote fobia nie je. Hnala by som ho.
Zas sú tu všetky najmúdrejšie a súdia človeka, ktorého ani nepoznajú. 🙄🙄 Poraď mužovi nech zoberie syna do prírody - na bicykel, turistiku, môžu si nájsť trasy kde nestretnú živú dušu. Alebo kúpať sa niekam na menej frekventované jazero. Budú mať priestor byť spolu a zblížiť sa. Alebo môžu spolu niečo majstrovať, robiť v záhrade (ak máte) alebo variť či piecť - podľa záujmov.
@anonym_autor fobiu z ludi ? A čože v práci je sám? To je výhovorka nad mraky..
V práci je zavretý v kancelárii, má tam pár kolegov no s nimi sa pozná už pár rokov tak to je iné. Čo som nazvala tú fóbiu čo má no ťažko sa zoznamuje s novými ľuďmi a ani nerád chodí medzi ľuďmi proste nemá to rád. Posledné roky ostal taký domased. Porobi čo treba doma no dostať ho niekam von je umenie. Na kúpalisko určite nie nemá rád vodu. A ostatné miesta hovorí že všade je veľa ľudí. Ťažko to je s ním.
A syn vlastne on ho vidí len každý druhý týždeň možno aj tvoje chyba neviem že nie sú každý deň spolu v kontakte.
V práci je zavretý v kancelárii, má tam pár kolegov no s nimi sa pozná už pár rokov tak to je iné. Čo som nazvala tú fóbiu čo má no ťažko sa zoznamuje s novými ľuďmi a ani nerád chodí medzi ľuďmi proste nemá to rád. Posledné roky ostal taký domased. Porobi čo treba doma no dostať ho niekam von je umenie. Na kúpalisko určite nie nemá rád vodu. A ostatné miesta hovorí že všade je veľa ľudí. Ťažko to je s ním.
A syn vlastne on ho vidí len každý druhý týždeň možno aj tvoje chyba neviem že nie sú každý deň spolu v kontakte.
@anonym_autor ze nema rad ludi .. ok.. ale aby nemal rad vlastneho syna? lebo keby ho mal rad, tak si cestu k nemu urcite najde.. chodit s detmi medzi ludi, nie je jedine, co sa s nimi da robit.. ale to by niekto musel chciet
@anonym_autor nuž...takto to dopadne, keď sa ten vzťah nebuduje od bábätka. Ale to je časté aj tu na konikovi, že však mama je doma a o dieťa sa otec starať nemusí, lebo chodí do roboty...Chybu ste urobili obaja, ten malý za to nemôže. Teraz to musíte obaja aj napraviť, a začať hneď a nie až v lete. Keby mal byť muž s malým len hodinu denne, aj to pomôže. A že ho vidí každé dva týždne? Môj otec chodil na turnus do zahraničia, no keď bol doma, tak sme nonstop boli s ním, takže to je opäť vaša chyba, že ten čas netravi so synom poriadne. Výhovoriek má očividne kopu, ale tie ignoruj, na výlet nech ide s vami a denne aspoň nejaký čas nech je s ním sám. Ved oni dvaja sú si možno ako cudzí ľudia, keď sa spoznajú, budú mať spoločné zážitky, bude to lepšie.
do prazdnin nech si manzel zaplati termin u psychologa/psychiatra aby sa naucil fungovat s dietatom a nejako nech rieis tie fobie
@anonym_13ace5 A čo tak, aby to decko začalo chodiť k psychológovi alebo k psychiatrovi, keďže sa správa pri oboch rodičoch rozpoltene a otec nerobí nič zlé ? Nie každý má rád ľudí a čo teraz, máš s tým problém ? Veď decko môže byť teda rado, že aspoň mater ho kdesi berie, ak si aj to vôbec zaslúži ?
@anonym_13ace5 A čo tak, aby to decko začalo chodiť k psychológovi alebo k psychiatrovi, keďže sa správa pri oboch rodičoch rozpoltene a otec nerobí nič zlé ? Nie každý má rád ľudí a čo teraz, máš s tým problém ? Veď decko môže byť teda rado, že aspoň mater ho kdesi berie, ak si aj to vôbec zaslúži ?
@anonym_5ebcf5 uplne prvy, kto by mal zajst k psychiatrovi, si ty
@anonym_autor nuž...takto to dopadne, keď sa ten vzťah nebuduje od bábätka. Ale to je časté aj tu na konikovi, že však mama je doma a o dieťa sa otec starať nemusí, lebo chodí do roboty...Chybu ste urobili obaja, ten malý za to nemôže. Teraz to musíte obaja aj napraviť, a začať hneď a nie až v lete. Keby mal byť muž s malým len hodinu denne, aj to pomôže. A že ho vidí každé dva týždne? Môj otec chodil na turnus do zahraničia, no keď bol doma, tak sme nonstop boli s ním, takže to je opäť vaša chyba, že ten čas netravi so synom poriadne. Výhovoriek má očividne kopu, ale tie ignoruj, na výlet nech ide s vami a denne aspoň nejaký čas nech je s ním sám. Ved oni dvaja sú si možno ako cudzí ľudia, keď sa spoznajú, budú mať spoločné zážitky, bude to lepšie.
@michaela329 U nás to bolo tak že od bábätka trávil s ním veľa času, mohla ho uspaval kúpal, no ako bolo dieťa staršie tak to nezvládal. Chodiť s ním von medzi ľudí, do škôlky riešiť veci, tak čoraz menej času s ním trávil.
@anonym_5ebcf5 Nemyslím si že problém by bolo v dieťati, on je podarený také malé zlatíčko, poslúcha, dobre sa učí, je nápomocný, nerobí deťom zle nebije ich, myslím si že je dobre vychovaný. Len vidím rozdiel keď je so mnou je taký normálny detský a keď je s otcom tak ako vymenený taký nesvoj že není vo svojej koži, neviem lepšie to opísať.
Môj ex sa tiež nerád zoznamuje z ľuďmi, nemá rád veľké teplo takže kúpalisko, more a pod v lete nehrozí, a takisto nemá rád masy ľudí, napriek tomu má s dieťaťom dobrý vzťah, aj keď doma sa u neho podľa nej nudí, keďže von idú na tú istú prechádzku, k tomu istému jazeru do toho istého lesa ale zase napr veľa stávajú lego , vyrábajú všetko možné z papiera, kartónu, dcéra kreslí, spolu varia a takisto ho rešpektuje a vie že plačom nic nedosiahne, len to zhorší . Takisto veď cez do obeda nemusia nikam chodiť môžu čas stráviť doma
Problém u vás vidím nie v Tom ,že muž nemá rád cudzích ľudí ale v Tom že nemá s dieťaťom vybudovaný vzťah a prirodzený rešpekt, nemá na dieťa "náladu" a trpezlivosť. Ostatné je len výhovorka, lebo dieťa ktoré posluchne jedného rodiča, dokáže poslúchnuť aj druhého rodica
@anonym_5ebcf5 Nemyslím si že problém by bolo v dieťati, on je podarený také malé zlatíčko, poslúcha, dobre sa učí, je nápomocný, nerobí deťom zle nebije ich, myslím si že je dobre vychovaný. Len vidím rozdiel keď je so mnou je taký normálny detský a keď je s otcom tak ako vymenený taký nesvoj že není vo svojej koži, neviem lepšie to opísať.
@anonym_autor Ty by si sa ako dieta ako spravala k cloveku, ktoreho vidis raz za 2 tyzdne? 🤔
No chlap sa musí prestať vyhovaravat co in všetko nemá rad a kvôli synovi začať so sebou niečo robiť. Obhajuj ho ako chceš, je proste pohodlný a lenivý so sebou nieco robiť. Keby chce, existujú terapeuti, psychológovia aj psychiatri. Už dávno tam mohol byt. Ja sa dieťaťu nečudujem. Mať takéhoto rodiča je na palicu.
No chlap sa musí prestať vyhovaravat co in všetko nemá rad a kvôli synovi začať so sebou niečo robiť. Obhajuj ho ako chceš, je proste pohodlný a lenivý so sebou nieco robiť. Keby chce, existujú terapeuti, psychológovia aj psychiatri. Už dávno tam mohol byt. Ja sa dieťaťu nečudujem. Mať takéhoto rodiča je na palicu.
@lucia147852 Toto keby povedala nejaka matka, ze nikam nechodi von a dietatom, rozniesli by ju v zuboch. Ale chlap moze. Vsak on je len do poctu🙄
@anonym_autor z tvojho opisu mi príde, že muž by potreboval návštevu minimálne psychológa ak nie aj psychiatra.
A čo robia keď sú spolu? Môj muž nie je moc rodinne založený, ale teda s deťmi hráva šach, karty, a pod. v garáži strieľajú z luku... tým sa vždy dokážu doma zabaviť a je to niečo, čo ich zbližuje.

do prazdnin nech si manzel zaplati termin u psychologa/psychiatra aby sa naucil fungovat s dietatom a nejako nech rieis tie fobie