Prečo sa svokra smiala mojej dcére?
Ahojte stala sa včera taká vec.
Boli sme von ja, snúbenec, dcérka (15m) a svokra. Malá behala ale sa potkla a padla rovno na tvár. Čiže samozrejme začala dosť plakať, bola celá od kamienkov a piesku. My rodičia sme ju mojkali utešovali a svokra pri nás stála a smiala sa ako koza. Doslova sa nevedela ovládnuť a nahlas sa rehotala a dlho, nevedela prestať. Malá nahlas revala no šialené. Tak som ju zobrala na rukách preč a vravím jej poď ideme ďalej lebo starká sa ti smeje. V tom svokra že ale ja sa nesmejem na tom že plače ale na tom ako spadla. Na to som nereagovala a išla som s ňou ďalej. Keď sa malá ukludnila tak sme sa išli hojdať atď.
Ja som v takom šoku ostala. Prečo sa tak smiala. Malá má z toho hrču na čele a škrabance na tvaričke 🫣. Inak so svokrou vychádzame celkom v pohode. Vnučku ľúbi. Tak neviem čo si mám myslieť.
@viky7 podla mna je dost velky rozdiel, reflexne sa zasmiat , ked niekto smiesnym sposobom spadne, ale nasledne reagovat adekvatne situacii (ci sa smeje aj dotycny, ci si nahodou neublizil a podobne) a niekolko minut sa vkuse nezadrzatelne rehotat, ked sa mi vlastne 15mesacne vnuca rozplesti dolu tvarou a place od laku a bolesti.. takato reakcia je hodna akurat psychopata
Toto robila aj moja svokra. 🤦♀️ Samozrejme závisí od situácie, ale keď si moje deti ublížili, tiež mala tendenciu sa smiať 😡 a nie, nebolo vtipnými pádmi a situáciami. Človek snáď vie rozlíšiť, kedy je ešte vhodné sa smiať a kedy už nie. Keď má dieťa oškretú tvár a hrču na hlave, tak to nie je smiešne. A nie, nie som tá mamička, ktorá bude dieťa pol hodinu ľutovať. Raz staršia škaredo spadla, oškrela si a silno udrela nohu a v tej chvíli sme nevedeli, či to nie je niečo horšie a ona sa náramne zabávala. Rupli mi nervy a naštvaná som sa jej opýtala, či jej príde normálne, smiať sa niekomu, kto má evidentne bolesť. Či sa jej ja môžem vysmievať, keď si ublíži. Odvtedy si na to dava pozor.
Musím však povedať, že tieto jej reakcie značne narušili dôveru detí k nej, nechceli k nej chodiť a celkovo s ňou tráviť čas. 15 mesačná to ešte nevníma, ale ak to bude robiť pravidelne, môže to prísť.
@petulda333 ja ta podporim, aj ja sa zasmejem. Dieta sa bud zasmeje tiez alebo pride a polutujeme 🙂
Možno je hlúpa, myslím tá svokra
@reanda áno áno určite by si jej dala facku, všetky ti to veríme a obdivujeme ťa, aká si super drsnacka 💪
Vieš čo, v takýchto situáciách je určite lepšie obrátiť to na srandu a nelutovat dieťa do aleluja, lebo bude revat dva krát toľko. Zasmiať sa a chytro odpútať pozornosť. Ja som tento týždeň spadla v robote ako vrece zemiakov a s kolegyňou sme sa smiali až nám slzy tiekli.
@petulda333 a ja píšem o nejakom predlžovaní trápenia? Vravím ti, že sa nemajú v dieťati vyvolávať ambivalentne pocity, že to je to najhoršie.
@fajnova 🙂 nezvyknem ludi fackovat, moj prispevok bol hyperbola, aj ked, neda sa cakat, ze to vsetci pochopia, samozrejme.. na to musi mat clovek tiez urcitu uroven chapavosti a ludia, co nedokazu adekvatne pracovat s emociami, radsej ich popieraju a odvadzaju pozornost, ju veru maju malokedy
@julish nebudem sa tu dotahovat. Ano,aj ja pomojkam dieta,ale ked je to skor o tom,ze sa zlakne,tak to otocim na srandu a traumu mat nebude. S nami tiez tak robili a som normalna
Nebolo to od nej pekné, ale na druhej strane, ja som našich chalanov tiež naučila na to, že keď spadnú, tak sa začneme smiať (fakt vždy keď spadnú alebo spadli, kukli na mňa. A od mojej reakcie sa odvijala ta ich) ked som bola ľútostiva, revali jak najati.. keď som to otočila na smiech, tak sa smiali a šantili ďalej. Teraz sme ich naučili že ked spadnu, povieme Spidermaaaaan.. proste nerevu ale povedia že aj spiderman padne a idú ďalej.
@mamickalisticka Áno ja neriešim nejaké malé buchnutie. To veľa krát ani neplače len teraz spadla naozaj škaredo. Rýchlo utekala a bolo. 🫣 Na jednej strane mi srdcervúco plače dieťa a na druhej strane sa strašne svokra rehoce.
@mamickalisticka toto všetko sú praktiky kvôli rodičovi, lebo plac sa zle počúva. Pre deti to ma veľmi zle následky a fakt by som si radšej trosku nastudovala
@julish mám troch chlapcov pod 5rokov, ktorí sú nonstop v pohybe a robia také kúsky, že by človek neveril. Keby ich zakaždým mojkám a ľutujem, nič iné cez deň nerobím. Prepáč, je to len môj názor. Samozrejme, že ich nenechám tak vždy, ale naozaj viem odhadnúť, kedy je to malé padnutie a kedy poriadny tresk.
Aj mna by to nahnevalo a veľmi sklamalo keby sa niekto smial na tom, ako si malé dieťa ublíži. No súčasne nevieme pochopiť možno zvláštny zmysel pre humor. Humor je veľmi dobrý a liečivý. Žiaľ existuje aj škodoradostný humor a ten je dobrý len pre toho, ktorý sa smeje. Smiech je emócia a nedá sa úplne ovládať. Je to niečo ako keď sa niekto rozosmeje v kostole alebo na pohrebe. Svokra ale nezačala brzdiť ten smiech. Podľa mňa nepochopila dobre situáciu a chýbala jej empatia. Vidíš ale, že sa zháčila keď si jej povedala že sa dcérke vysmieva. Až vtedy pochopila, že prestrelila. Nie je to nič vážne prestaň sa tým trápiť. Nie si zodpovedná za cudzie pocity a reakcie nezmeníš ju. Priamo ublížiť ani uraziť nechcela. Akurát odhalila svoje čudné chápanie grotesknej situácie a málo súcitu.
Moja manželka nevie pochopiť ako sa môžem smiať na komédiách ako je Fantuci a komédie s Leslie Nielsenom. Dokonca aj Mr.Bean sa jej nie veľmi páči. Ja to beriem ako grotesku. Aj prvé nemé grotesky boli o pádoch a buchnátoch. Proste tvoja svokra to vnímala ako film a zabudla že dieťa aj trpí pri tom.
@mamickalisticka ja sa ticudujem, že pri troch chlapcoch nemáš čas mojkat, ale vždy presne vieš, čo sa stalo a aký ma kto prah bolesti a kto bol na vine… pozri, ja ti nedávam svoj názor, ale zdieľam odporucania psychológov, ako vychovať deti s emocionálnou vyspelosťou
@julish veď koľkokrát neviem, čo sa stalo, iba počujem padnutie, tresknutie a iba spidermaaaan 😆 jasné že keď to je vážne, tak mojkam, pofukame, ale u nas doma priemerne 20x denne niekto zletí. Fakt zakaždým nemojkam. Mám dvojičky vo veku troch rokov. Kto to zažíva, tak pochopí.
@avonladyba bože. ani nehovor. ked ma chytil na pohrebe v zadnej rade smiech a nedalo sa to zastavit :( :( nič trápnejšie sa na tejto zemeguli ešte nestalo 😀
Tento typ humoru som nikdy nechápala. Keď niekto spadne alebo si inak ublíži, čo je na tom smiešne? Mne je to práve že ľúto a som smutná. Raz moja mamina spadla zo stoličky, zlomila sa a všetci naokolo sa rehotali.. to, že si narazila kostrč a potom som jej musela pomáhať domov, to nikoho natankovalo, však pod dospelou ženou rupla stolička a žena skončila na zemi, no ha ha ha 🤦♀️ čo tam po tom, že ju to bolí... Uvidíš či takéto reakcie bude mať svokra častejšie, ak áno, na rovinu jej povedz, či je normálna a že či sa aj ty máš potom smiať, keď si na staré kolená nejak ublíži
Myslím, že tu nikto nedramatizuje. Reacia takýmto smiechom bola naozaj neadekvátna. Môže sa takto vysmievať akurat sebe, keď takto spadne.
...normálne daj svokru ukameňovať... fuj, že sa nehanbí, takto sa smiať ! Bože, čo ak bude mať Tvoja dcéra teraz traumu do konca života?

@reanda 🫨