Prečo sa svokry stále starajú?
Ahojte, možno sa potrebujem len vyrozprávať ale mám takú úvahu, posledné dni bola u nás svokra, často som čítala na internete ako nevesty neznášajú svokry, ktoré sa len snažia pomôcť a zbytočne spolu súperia. Moja skúsenosť z týchto dní je že chápem asi skôr tie nevesty, prečo si svokry nedajú povedať? Uvediem hneď niekoľko príkladov, dcéra má tri mesiace.
Svokra sa pýta kde má malá fľašu, pýtam sa načo jej je "no šak idem jej tam dať vývar aby mohla cuckat" lebo jej deti začali vývarom a už je dosť stará na to aby mala len mlieko a hneď bola hadka na svete, ďalší príklad čo sa týka jedla, je s dcérou v kuchyni príde tam muž a len vidí ako jej podáva rožtek hovorí jej že jej nič nemá dávať "ale ticho aj ty si dostával v tomto veku rožtek" samozrejme hneď dcéru zobral a bola urazená a takýchto veci mám xxxx dcéra vstane a svokra hneď no daj mi ju do kočika ideme na vychádzku hovorím teraz vstala nebude spať ale ona išla svoje a nakoniec sa urazila aj tak proste stále má tá osoba potrebu robiť veci inak ako chceme namáča cumel do medu aby ho mala chcela lebo bábätko bez cumla je výmysel modernej doby, dáva okolo nej vankúše aby sedela teda chcela by to robiť vždy to zatrhneme, už dovliekla chodítko aj ked ho nechceme. Stále nás v niečom komanduje už jej ani fotky neposielam lebo vždy si nájde niečo v štýle že pekne ale má vyhrnúty rukáv, pekne ale nejaká je smutná, pekne ale neladia jej ponožky ku gatiam a podobne sra*ky...a ja sa pýtam prečo sú tie svokry také? Všetko komentujú a všetko vedia najlepšie?
Prepáčte za vylev ale ulavilo sa mi ❤️
No takto.Raz aj zostarnes,budes zaostala a hlupa,sice Tvoje dieta akymsi nevysvetlitelnym sposobom prezilo Tvoje vychovne metody a priviedlo do domu mudru a vzdelanu nevestu,co ovlada najnovsie teorie o zdravej vychove.Urcite budes dost hlupa a technologie budu pre Teba prilis zlozite.Uvedom si,ze za25,30 rokov Ta presne toto caka!!
@baldinka ja sa vždy zastávam svokier a snažím sa hľadať chyby v našom správaní mladych, ale priznajme si, ze babky sú koľko krát pekne mrchy. Najťažšie je u babiek ci dedkov casto uznať, že už nie sú "najmúdrejší" na svete, ze existujú aj múdrejší a ze nemajú taky prehlad v živote o veciach ako majú mladí. To je silný útok na ego, lebo však mladá generácia nemôže byť múdrejšia ako staršia. Mladí nie sú hlupejsi, ale často im chýbajú skúsenosti co môže aj nemusí byť zlé. Ani jedna generácia nemá právo navysovat sa nad inú, lebo každá žije vo svojej dobe so svojimi starostami, možno sa stačí navzájom sa pochopiť a budeme mat lepšie vzťahy.
@baldinka ja si myslím, že tie zaostalé a hlúpe svokry boli také aj v mladosti. Pretože je milión takých, čo rešpektujú mamy, novú dobu, nové poznatky, dá sa s nimi normálne pokecať a vždy sa spýtajú a dohodnú, keď si nie sú isté. Potom sú tu hlupane, ktoré boli natvrdlé aj keď mali 20-40 rokov, takže si to poniesli aj do staroby. Horšie je, že aj v tomto prípade platí, že múdry človek je plný pochybností a hlupák plný istoty.
@viestta ale toto Nebolo staranie sa. Toto bolo presadzovanie si svojho . 3m babatko nepotrebuje rozok ani vyvar. Svokra sa nepytala ci moze chcela rozhodnut namiesto rodicov . A ked jej to Nebolo po jej tak sa urazila. Tam chyba respect zo strany svokry . A med je silny alergen. Takze frustracia mamicky je na mieste.
Skôr si myslím,že chcú pomôcť,povzbudiť mamičku a povedať jej,že netreba s ničím speci preháňať.
Lebo,či chceme,či nie,majú viac skúseností.
Ale,my,novopečené mamičky,sme alergické na akékoľvek rady.
Nevadí nám opýtať sa cudzí h žien na MK,ale svokry v žiadnom prípade.
toto mas silnu kavu. ja by som ju poslala prec. neexistuje. to je taka.zadubena aj b inych novych poznatkoch? krava co si potrebuje dokazovatm ach nemam slov..... vdaka bohu ze moji nie su ani zdaleka takytom hejtujem ich sa tisicnasobne mensie veci ale asi prestanem ked toto citam..
Mam relatívne mladú svokru, keď môže pomôže ale nestará sa do nás absolútne;)
@baldinka a možno nečaká, niesu všetky svokry takéto a existujú aj ľudia ktorí vedia rešpektovať názor druhého
@terezka1947 niesom alergická na rady...ale toto sú veci ktoré robí mimo našej vôle, keď chcem radu opýtam sa či už mami alebo svokry ale keď mi niekto poradi ako prvý prikrm vývar a už ho aj ide liať do fľaše tak sorry ale tadiaľto cesta nevedie
@juliet86 nové poznatky sú výmysel modernej doby
@zuzinka888 má 59 a čo sa týka technológií je dosť zdatná len si nedá povedať
Tak to nie je o svokrach ako celku ale o cloveku. Ci sa aj on vzdelava,ide s dobou, a hlavne aku ma povahu. Moja svokra si cita o gentle parentingu a pozera na tik toku o tom videa, a to ma 67 rokov!!! 😂 Moja mama ma tiez 2 zatov a v zivote nikdy by nieco taketo ako pises nevypustila z ust. Povie ze: ako dobre ze uz sa umyvaju zuby od prveho zubku a nie namacat cumel do medu ako kedysi…
Úplne rozumiem, že ti to vadí. Napchávať trojmesačné dojča šošovicou, vývarom alebo chlebom nie je žiadne staranie sa a snaha pomôcť, ale neochota pochopiť, že doba šla dopredu a dnes už sa vie, preto to je nevhodné. Myslím, že toto je veľmi častý jav hlavne preto, že mnohé si nechcú priznať, že to, ako to robili ony, nebolo to najlepšie, čo mohlo byť 🤷🏻♀️ moja svokra je zlatá, ona dá nesúhlas najavo len zdvíhaním obočia, prevracaním očí a pochybovačnými otázkami "to sa dnes robí takto?!", ale nesnaží sa robiť po svojom a keď na niečo poviem nie, ustúpi 😁 jediné riešenie je slušne povedať, vysvetliť, ale keď nebude chcieť chápať, nepochopí a v tom prípade už len nenechávať ju z bezpečnostných dôvodov s bábätkom samú.
@amelia89 chápem, áno ona voláš vždy taky človek čo si presadzoval svoje a len jej názor bol dobrý
@thoughtfulweirdo nechápe 🙈 vysvetľovali sme ale zbytočne. Tak táto to ani neberie že dnes sa to robí takto ale to len ja robím lebo nikoho iného nepozna kto by to tak robil😂
@kukulda1234 mne ako bábätku takto dala mama s babkou šošovicovu precistovaciu diétu lebo to povedala ľudová liečiteľka že to pomôže na ekzém, niekoľko dní len šošovica ako polročnej- skončila som v nemocnici (viem z rozprávania). Potom ako skolkarke mi dávali nepasterizovane kozie mlieko z toho istého dôvodu. Potom ryžové a neviem aké diéty. Prežila som 😂 ale ekzem mám napriek experimentom doteraz 😂
nechápem ten názor, že akonáhle si starsia osoba presadzuje svoje, aj napriek slušnému upozorneniu že si to niekto neželá, mladšia generácia ma byt automaticky ticho. lebo sa to tak robilo…
akože keby nejde o deti, ale o ja neviem- napríklad zariadenie domácnosti, a svokra vam nútila silou mocou že stenu v obyvacke si musíte vymaľovať na oranžovo, lebo sa to tak robilo a aj napriek nesúhlasu vam ju na oranžovo vymaluje, tak by to bolo asi dost cez ciaru však? ale akonáhle svokra natlačí 3M dietatu rožok do úst, tak tam ma byt mlada mamička ticho, zaujímavé.
za mna- keď raz mi niekto povie že si niečo neželá, nebudem mu robiť napriek a už vôbec nie poza chrbát. na truc. aby bolo po mojom! to kde sme?
Toto nie je ani tak o svokrach ako o povahe cloveka.
@dzulli1980 smutne... 💦
Ale už asi bol internet, knihy o batoľatách aspoň a robit veci intuitívne je niekedy lepšie, ako nechať si batoľa natlačiť fasirkou🥯 od svokry👽
dzulli1980
•
Včera o 22:25
Ja Ti napíšem takto: keď sa dcéra narodila, môj otec umieral na rakovinu pankreasu, mama nemohla prísť, starala sa o otca ... svokra nejavila o vnučku žiadny záujem, hoc už bola na dôchodku, nikdy neprišla, nemala som žiadne skúsenosti v starostlivosti o dieťa, nevedela som čo robiť, čo nerobiť, muž chodil na 12-tky atď. ... tým chcem povedať, že žiadny extrém nie je dobrý ... veď povedz svokre na rovinu, slušne no na rovinu ... je to Tvoje dieťa, Ty rozhoduješ ... ak sa aj urazí, časom sa odrazí, z toho nemaj strach ... takéto niečo si jednoducho dovoliť nesmie.
Povedz milej svokre: túto tento chlap je vaše dieťa, tomu dajte cumel s medom, strkajte ho do chodítka a obkladajye vankúšmi a kŕmte čím chcete.
Toto (bábo) je moje dieťa a zodpovedná som za neho ja, a ja viem čo je pre neho dobré. Rešpektujte má.
Konec.
Nie sú všetky také, mňa ex rozvodom tak trochu obral o super svokričku a švagrinky. Stále sa máme rady ale už je to také iné. Skôr je to ľuďoch než o postavení v rodine.