icon

Prečo sa tento rok neteším na Vianoce?

10. dec 2023

Keď tu pozerám fotky všetky sa nemôžete dočkať Vianoc a píšu najkrajšie obdobie roka atd… aj ja som to tak mala pred pár rokmi ale teraz tento rok vôbec sa neteším, deti na Vianoce nechcú skoro žiadne darčeky,všetko majú a len tak niečo povedia aby sa nepovedalo,ja si neprajem nič čo chcem si kúpime z manželom počas roka . Rodiny mame ďaleko ,tak sme spolu s deťmi cez Vianoce,a ktomu ešte nervy z deti ktoré sa stále hádajú a správajú sa k sebe akoby sa ani nepoznali len keď majú ps5 spolu tak sú pri sebe…

Strana
z2
sunflower87
11. dec 2023

Neviem aké máš veľké deti....ale atmosku si viete urobiť peknú, nemusíš mať prezdobeny byt, stačí uvariť čaj/horúcu čokoládu a niečo si spolu ako rodina pozrieť...My to robíme aj počas roka, taký spoločný večer, dáme si popcorn a niečo si pozrieme. Deti to majú veľmi radi.
Aj naši sa pohádajú, zúria,ale vedieme ich k tomu, že majú jeden druhého 😊 a majú pri sebe stáť.
Čo sa týka pečenia, jasné že ich to nebude baviť niekoľko hodín, tak skús jednu dávku a nimi upiecť, pokecať pri tom...
Čo sa týka darčekov,aj my si kúpime čo potrebujeme počas roka,ale vždy si s manželom vymyslíme aj maličkosť pod stromček.... veľmi sa na to vždy tešíme....
A takisto aj deťom, nekupujeme 10 darčekov, ale v skromnosti a s prekvapením....
Podľa mňa je to o tom ako sa k tomu ty postavis.... každý to prežívame ináč, po svojom....

autor
11. dec 2023

Dakujem Vám všetkým za odpovede,úplne ste mi s niektorými zmenili pohľad na to všetko čo prežívam. Skúsim aspoň pár veci zmeniť a naozaj tak do toho netlačit len za to že sú Vianoce. Dakujem Vám

aceris
11. dec 2023

@mirkava presne a potom ta niekto odpise, ze prehanas🤦 keby sme aspon mohli chodit von a bolo vidiet svetlo na konci tunela...ale nie. My sme uz niekolko tyzdnov len v byte. Pozeram oknom ako sa deti santia v snehu a je mi do placu, ze nemozem zobrat aj svoje deti. Pritom u nas je sneh len par dni v roku. Vcera som porusila a vzala von decka aspon snehuliaka postavit. Boli sme dokopy 30minut. A celu noc som prekaslala aj s najmladsou🤯

eliska13
11. dec 2023

@aceris tiež sme všetci chorí, nemám darčeky, koláče kúpim.Prehanas už sa vidíš v nemocnici.Uz to vydržíte ísť včera von bola hlúposť tak sa liečite nech ste čím skôr zdraví.Buden rada, keď stihneme ísť aspoň na trhy.Mas 2 malé deti moje kolegyne sú všetky doma s deťmi plus ja pri mojich 2 musím robiť z domu pomedzi lekárov nie si jediná čo sa má na h....o

vroni
11. dec 2023

My sme si zvykli na Vianoce vždy spraviť niečo pre cudzích. Píšeme vianočné pohľadnice dôchodcom, balíme "Vianoce v škatuli od topánok" alebo zbehneme niečo doniesť ci pomôcť do vyvarovne pre bezdomovcov, tento rok sme boli odniesť čosi do azylovych domov, podľa našich možností, časovych i financnych. A človek (aj deti) si pri tom uvedomí, ako dobre sa ma, ze ma strechu nad hlavou, rodinu a jedlo na stole a ze ma byt za co vďačný, aj keď ho srdi šéf aj muž/zena, z detí je na maslu, ľudia sú besni a celé Vianoce by najradšej vystrelil do vesmíru.

jumama
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
kp7333
11. dec 2023

Vianoce nemusia byt vobec len o bombastickej vyzdobe, haldach jedla a darcekov. Dajte si len drobnost a radsej medzi sviatkami spolu niekam vyrazte - na hory alebo hocikam vas to taha. Decka budu mat program, bude menej hadok z nudy a budete mat spolocne zazitky.

januska12323
11. dec 2023

Asi nikdy nepochopím toto naháňanie pred Vianocami.
Upratujem priebežne takže tu nie je bordel ani keby som teraz dva týždne neurobila nič. Výzdobu spravila mama - povyberala zo skrinky a rozložila po dome, strom ozdobíme 24. Napečieme 1-2 druhy sladkého alebo kúpim v obchode. Darčeky si rieši každý sám alebo povie presne čo chce a to aj dostane, všetci sme dospelí. Deťom, ktoré nič nechcú by som kúpila knihu, kozmetiku a poukaz do hry alebo obchodu. Darčeky netreba baliť, na to slúžia darčekové tašky. Čaro Vianoc u mňa obsahuje spoločne strávený čas, ako to už je na nás.

zabka1124
11. dec 2023

Ahoj,ja sa teším,že pôjdeme spolu všetci na Vianočnú omšu o 16:00,má to také inakšie čaro..Potom na voľno,rodinu,hádam bude sneh,deti pôjdu von.
A moji chlopi -10r a 8r. ti by si navyberali darcekov🤣😁.
Ale všetko s mierou.Upeciem max.vanilkove rožky, medovníky, linecké a tímové guľky _vzdy v malom množstve a možno pôjde muž kúpiť nejaké krémeše-ak budú 23.12.
A budeme pozerať rozprávky a večerné kino _caksju na Harryho Pottera -videli ho aspoň 100x😉.

mirkava
11. dec 2023

@aceris juj je mi to ľúto 😒. Predpokladám že krv, výter mate urobený. Synovi až druhý odber krvi ukázal chlamýdie. Už mal asi všetko. Teraz sa zdá, že ešte aj 5tu chorobu chytil, alebo alergiu nejakú. Tak nech to z prejde, nechuz sú detičky zdravé.

simca06022011
11. dec 2023

Jeden z problémov konzumnej doby je ze sa všetko kupuje, stále, neustále a nikto po ničom netúži. Potom sk človek nemá nejakú duchovnú potrebu prežiť Vianoce slávnostne, nemá sa na čo tešiť. Deti sa netešia na Vianoce = to je pre mňa priam alarmujúce.
Áno fotky skresluju, vôbec to všetci nemáme také veselé a nie sm3 nateseni. Popravde ja sa teším keď bude 2.1. A budem mat pokoj.
A ze deti sa vadia... tak možno výchovné vrece uhlia im treba dat :D

roja01
11. dec 2023

Ja si pamatam, ked som dostala na vianoce jednu knihu. Bola som trocha sklamana, ale nikdy som to nedala najavo, aby som sa mojej mamky nedotkla a nebola pre to smutna.
U nas bol takovy zvyk, ze darcekom k narodeninam alebo k meninam bola gratulacia hned zrana a ubezpecenie, ze dnes si mozes zit, t.j. hrat sa ako sama chces, vsetci ti cokolvek podaju, pre teba urobia a ty vobec nemusis pomahat. Inak sme mali kazdy den zadanu svoju pracu, pomoc v domacnosti.

Strana
z2