Prečo sa tento rok neteším na Vianoce?
Keď tu pozerám fotky všetky sa nemôžete dočkať Vianoc a píšu najkrajšie obdobie roka atd… aj ja som to tak mala pred pár rokmi ale teraz tento rok vôbec sa neteším, deti na Vianoce nechcú skoro žiadne darčeky,všetko majú a len tak niečo povedia aby sa nepovedalo,ja si neprajem nič čo chcem si kúpime z manželom počas roka . Rodiny mame ďaleko ,tak sme spolu s deťmi cez Vianoce,a ktomu ešte nervy z deti ktoré sa stále hádajú a správajú sa k sebe akoby sa ani nepoznali len keď majú ps5 spolu tak sú pri sebe…
Dakujem Vám všetkým za odpovede,úplne ste mi s niektorými zmenili pohľad na to všetko čo prežívam. Skúsim aspoň pár veci zmeniť a naozaj tak do toho netlačit len za to že sú Vianoce. Dakujem Vám
@mirkava presne a potom ta niekto odpise, ze prehanas🤦 keby sme aspon mohli chodit von a bolo vidiet svetlo na konci tunela...ale nie. My sme uz niekolko tyzdnov len v byte. Pozeram oknom ako sa deti santia v snehu a je mi do placu, ze nemozem zobrat aj svoje deti. Pritom u nas je sneh len par dni v roku. Vcera som porusila a vzala von decka aspon snehuliaka postavit. Boli sme dokopy 30minut. A celu noc som prekaslala aj s najmladsou🤯
@aceris tiež sme všetci chorí, nemám darčeky, koláče kúpim.Prehanas už sa vidíš v nemocnici.Uz to vydržíte ísť včera von bola hlúposť tak sa liečite nech ste čím skôr zdraví.Buden rada, keď stihneme ísť aspoň na trhy.Mas 2 malé deti moje kolegyne sú všetky doma s deťmi plus ja pri mojich 2 musím robiť z domu pomedzi lekárov nie si jediná čo sa má na h....o
My sme si zvykli na Vianoce vždy spraviť niečo pre cudzích. Píšeme vianočné pohľadnice dôchodcom, balíme "Vianoce v škatuli od topánok" alebo zbehneme niečo doniesť ci pomôcť do vyvarovne pre bezdomovcov, tento rok sme boli odniesť čosi do azylovych domov, podľa našich možností, časovych i financnych. A človek (aj deti) si pri tom uvedomí, ako dobre sa ma, ze ma strechu nad hlavou, rodinu a jedlo na stole a ze ma byt za co vďačný, aj keď ho srdi šéf aj muž/zena, z detí je na maslu, ľudia sú besni a celé Vianoce by najradšej vystrelil do vesmíru.
Vianoce nemusia byt vobec len o bombastickej vyzdobe, haldach jedla a darcekov. Dajte si len drobnost a radsej medzi sviatkami spolu niekam vyrazte - na hory alebo hocikam vas to taha. Decka budu mat program, bude menej hadok z nudy a budete mat spolocne zazitky.
Asi nikdy nepochopím toto naháňanie pred Vianocami.
Upratujem priebežne takže tu nie je bordel ani keby som teraz dva týždne neurobila nič. Výzdobu spravila mama - povyberala zo skrinky a rozložila po dome, strom ozdobíme 24. Napečieme 1-2 druhy sladkého alebo kúpim v obchode. Darčeky si rieši každý sám alebo povie presne čo chce a to aj dostane, všetci sme dospelí. Deťom, ktoré nič nechcú by som kúpila knihu, kozmetiku a poukaz do hry alebo obchodu. Darčeky netreba baliť, na to slúžia darčekové tašky. Čaro Vianoc u mňa obsahuje spoločne strávený čas, ako to už je na nás.
Ahoj,ja sa teším,že pôjdeme spolu všetci na Vianočnú omšu o 16:00,má to také inakšie čaro..Potom na voľno,rodinu,hádam bude sneh,deti pôjdu von.
A moji chlopi -10r a 8r. ti by si navyberali darcekov🤣😁.
Ale všetko s mierou.Upeciem max.vanilkove rožky, medovníky, linecké a tímové guľky _vzdy v malom množstve a možno pôjde muž kúpiť nejaké krémeše-ak budú 23.12.
A budeme pozerať rozprávky a večerné kino _caksju na Harryho Pottera -videli ho aspoň 100x😉.
Jeden z problémov konzumnej doby je ze sa všetko kupuje, stále, neustále a nikto po ničom netúži. Potom sk človek nemá nejakú duchovnú potrebu prežiť Vianoce slávnostne, nemá sa na čo tešiť. Deti sa netešia na Vianoce = to je pre mňa priam alarmujúce.
Áno fotky skresluju, vôbec to všetci nemáme také veselé a nie sm3 nateseni. Popravde ja sa teším keď bude 2.1. A budem mat pokoj.
A ze deti sa vadia... tak možno výchovné vrece uhlia im treba dat :D
Ja si pamatam, ked som dostala na vianoce jednu knihu. Bola som trocha sklamana, ale nikdy som to nedala najavo, aby som sa mojej mamky nedotkla a nebola pre to smutna.
U nas bol takovy zvyk, ze darcekom k narodeninam alebo k meninam bola gratulacia hned zrana a ubezpecenie, ze dnes si mozes zit, t.j. hrat sa ako sama chces, vsetci ti cokolvek podaju, pre teba urobia a ty vobec nemusis pomahat. Inak sme mali kazdy den zadanu svoju pracu, pomoc v domacnosti.

Neviem aké máš veľké deti....ale atmosku si viete urobiť peknú, nemusíš mať prezdobeny byt, stačí uvariť čaj/horúcu čokoládu a niečo si spolu ako rodina pozrieť...My to robíme aj počas roka, taký spoločný večer, dáme si popcorn a niečo si pozrieme. Deti to majú veľmi radi.
Aj naši sa pohádajú, zúria,ale vedieme ich k tomu, že majú jeden druhého 😊 a majú pri sebe stáť.
Čo sa týka pečenia, jasné že ich to nebude baviť niekoľko hodín, tak skús jednu dávku a nimi upiecť, pokecať pri tom...
Čo sa týka darčekov,aj my si kúpime čo potrebujeme počas roka,ale vždy si s manželom vymyslíme aj maličkosť pod stromček.... veľmi sa na to vždy tešíme....
A takisto aj deťom, nekupujeme 10 darčekov, ale v skromnosti a s prekvapením....
Podľa mňa je to o tom ako sa k tomu ty postavis.... každý to prežívame ináč, po svojom....