icon

Prečo sa všetci starajú do toho, čo jem?

10. mar 2024

Snažím sa jesť zdravo, ale nepreháňam to, normálne si dám aj prasárnu keď na to dostanem chuť. Ale tie reči ľudí okolo ma vytáčajú. Ja by som si z toho ani nič nerobila, ale už ma to nebavi. V podstate jediny, kto to chápe je môj muž a moja mama. Ani alkohol moc nepijem a pochadzam z presne takého miesta, kde keď si nedam na návšteve prosseco a klobásku, som za divnú, dorobenu…. Mentalita hornej dolnej. Ja viem že týmto nič nevyriešim, len som sa prišla vyžalovať, lebo včera čo sa stalo to už som myslela že budem kričať. Prišla nás pozrieť mužova rodina. Jedna ženská sa do mňa vyslovene pustila, že aký som pokrytec, že sa tvarim že neviem aké dietky držím a teraz si tu dávam omáčku so smotanou. A že keď sa chcem tváriť, že som niečo viac, mám sa toto aspoň držať a nie to robiť len na oko. Mňa už to tak dorazilo, že som jej povedala a bolo mi jedno, že je to staršia osoba, že si ma svoj komplex zo svojej tučnoty vybíjať radšej v posilke a nie na mne. Tak im samozrejme za zlu, ona urazená, ale to sa už nedá počúvať, jak mi konkrétne táto osoba pomaly do psychopatiek nadáva. Počúvam to aj od iných ľudí, ale táto vyslovene rýpe a ja som už proste vypenila, za tie roky sa to nazbiera. Viem, ze by som sa mala ospravedlniť, ale ja vôbec nemám chuť sa jej za niečo ospravedlňovať.

Strana
z4
dadis
10. mar 2024

Musis sa spravat takto? Uz z pisaneho textu na mna posobis arogantne. Ved sa usmej a zmurkni na tetu, tym ju odzbrojis aj na par rokov..ale nadavat jej do tucnych? 😳😳 To by som si nedovolila k nikomu...

januska12323
10. mar 2024

Jesť zdravo sa dá aj bez informovania o tom ostatných.

minenkak
10. mar 2024

Veď nejesť zdravo podľa toho čo píšeš,stravuješ sa úplne normálne, tak nechápem o čo ide .Ja sa stravujem podľa toho čo píšeš o moc zdravšie a nikdy nik nič neriešil

tomika
10. mar 2024

Ja zas ťa viem pochopiť, a dobre si urobila.
Roky počúvať,a usmievať sa na tom??
Ja som počúvala tiež,a už ma to naozaj nebavilo. Keď bol vietor tak nech dám tehly do vrecka,alebo keď som si dala sladké hneď komentáre okolo jedla. Koľko by som mala,ako vyzeram atď,a mám pribrať..
Potom tie vtipy na štíhlych ľudí: že kosťami sa hrajú len psy a podobné...
To naozaj štihly ľudia musia nad tým sa len usmievať sa ????

biglovemom
10. mar 2024

Haha konecne niekto kto si hubu otvori🤣🤣👌🏻👌🏻
Dobre si jej povedala👌🏻👌🏻👌🏻

svetlonos
10. mar 2024

@dadis
no vies, niektory ludia - ano tucni, to maju za normalne a ti chudi su za debilov, lebo riadne nejedia. Ja som zazila ako sa studentovi nepracujucemu serviroval obed v tej kovovej myse, kde inak miesa cesto. Proste porcia realne pre 4 dospelých.

aurora33
10. mar 2024

Mozno okolo toho zdravého jedla až moc mudrujes. Ja sa napr tiež stravujem zdravo, ale nekomentujem to. Ani nepijem alkohol a normalne na navsteve poviem: nie, dakujem, neprosím si. A každý to akceptuje.

aurora33
10. mar 2024

@minenkak asi tak 🙂

svetlonos
10. mar 2024

Baby tie, ktore s okolim nemate problem - zijete s ľuďmi, ktori su schopni projat aj iny nazor. Ale ta mentalita z hornej dolnej je ozaj specificka a nevysvetlis inteligentne. Mnohym to hlava neberie a ti maju ozaj specialne nazory, kde len pokrutite hlavou a rozmýšľate, ci zo je len zly vtip. Zistite vsak, ze to je len cista obmedzenost vedomia. Žiaľ

laurita285
10. mar 2024

Vieš že si to spôsobuješ sama však? 😀

dadis
10. mar 2024

@svetlonos Netreba urazat ludi len preto, ze su z vidieka. Tiez mam rodinu na vidieku a nic take sa u nas nedeje. Ziadne urazky chudych, tucnych a nakladanie do lavorov.

beata_k
10. mar 2024

@svetlonos Nikde nie je napisane, ze im to musis vysvetlovat. Poklepem si po cele a jem dalej to co chcem. Ak mi tecu nervy zmenim temu.

beata_k
10. mar 2024

@dadis To, ze je niekto z vidieka neznamena, ze je blbec. Debilov mas aj v meste....

aurora33
10. mar 2024

@svetlonos by si sa čudovala, koľko ľudí z ,,hornej dolnej” rozmýšľa normalne a majú doslova otvorenú myseľ.

viky173
10. mar 2024

Takych sedlakov, co nemaju nic ine na robote, len sa do Teba navazat, kvoli tomu, ze nemaju ani podpriemerne IQ, si domov nabuduce nepustaj, nech to je kludne aj muzova matka. Vysvetli muzovi, ze si tu doma Ty a nebudes sa predsa nechavat urazat este aj u seba doma. Ked sa rodina nauci co sa patri a co nie, moze prist. Dovtedy by mali u mna dvere zatvorene.

autor
10. mar 2024

Baby ale ja nikoho neinformujem o tom, že jem zdravo. To, že odmietam na návštevách väčšinou pochutiny a alkohol nie je podľa mňa informovanie. A príde mi maximálne trápne robiť udalosť z toho, že som si dala niečo nezdravé a komentovať vždy, keď si dám niečo do úst . Áno, zachovala som sa nevhodne. Uvedomujem si to. Ale k človeku, ktorý sa ku mne nevhodne choval roky a narážky na to ako som anorektička, mám v hlave kalorické tabuľky a mám vraj problém boli na každej návšteve. Tým pojmom mentalita hornej dolnej som nemala na mysli len ľudí z dediny, sedláci sa nájdu aj v Bratislave, ale tak kto chcel, tak pochopil. Inak hodnotiť, či sa stravujem príliš zdravo alebo nezdravo snáď nikto nemôže podľa par riadkového príspevku, takže tieto komentáre mi prídu úplne bezpredmetné

harrisson
10. mar 2024

Posobis neprijemne a arogantne, prepac

aurora33
10. mar 2024

Tak ako sa mozes stravovať zdravo a zároveň jesť niečo nezdravé? To mi nejako nevychádza.

rorino
10. mar 2024

@aurora33 to sa nevylučuje,aj my doma jeme zdravo,ale keď ma niekde pozvú,napríklad svokra mala výročie,tak sme jedli,čo bolo objednané,nevymyslame,ale doma také nevaríme ako je rok dlhý .Aj ten čo sa zdravo stravuje,môže mať svoje odbočky.😉

letfenixa
10. mar 2024

@autorka bežne na návštevách nezjem nič sladké, mastné , alkohol nepijem vôbec a nikdy to nikto nekomentuje.
Za mňa dovre, že si sa ozvala, len nabudúce to skús bez urážania.

aurora33
10. mar 2024

@rorino rozumiem, ale ona píše, že ich prišla pozrieť mužova rodina, z toho vyplýva že asi chystali jedlo doma. Tak zrejme nachystala niečo nezdravé. Preto to asi tá pani okomentovala.

brrunetkaa
10. mar 2024

Správne si povedala. Všetci sa obúvajú do ľudí čo jedia zdravo, cvičia a sú śtíhli ako by mali jesť viac ako by mali jesť ,,normálne” jedlo ako by mali pribrať lebo sú ,,kosť a koža alebo majú mužskú postavu a už to nie je pekné” ale akonáhle sa trochu ohradíš na tučných ľudí, nech sa starajú o seba a o svoje zdravie už si arogantná osoba 😆

dixitka
10. mar 2024

Ak ti fakt povedala, že si pokrytec atď. a nebolo to prvý raz, čo týmto spôsobom komentovala teba a tvoje stravovanie, tak si jej odpovedala dobre :D ako dalo sa to aj slušnejšie, jasné, ale nie si povinná nechať sa urážať. Ona sa správala maximálne neslušne, prišla na návštevu a komentovať týmto spôsobom hostiteľku je des. Aj keby si zhltla 3 veterníky a inokedy jedla len šalát, ju do toho nič. A úplne chápem, aké je otravné a nepríjemné, keď do teba niekto rýpe kvôli jedlu či alkoholu, poznám to, aj keď našťastie nie až taký extrém, ako popisuješ ty 🙄

samimami777
10. mar 2024

Dobre že si sa ozvala a zastala si svoje princípy ale nehnevaj sa k staršej osobe sa hentakým spôsobom vyjadrovať je úbohé, nevychované a infantilné . Hanbila by som sa za seba ako pes keby som vypustila to čo ty z úst . Názor sa dá vyjadriť slušne a zdvorilo , jediné čo si ty docielila bolo že si ukázala ako nevychovaná a Nedozrelá ty sama si. Mohla si s úsmevom na tvári odvetiť napr: "Teta, viem že máte na stravu iný názor ako ja , ale sme inteligentný ľudia a mali by sme sa vedieť rešpektovať. Ja rešpektujem váš výber stravy a vy by ste mali môj." Viem že niektorí ľudia nemajú filter a sú hrubí ale najviac tento typ ľudí naštveš keď uvidia že ich poznámky ti vôbec nič nerobia a venuješ im k tomu úsmev na tvári 😉 tým by si ukázala že nielen jej teatrálny výstup nemá na teba žiadny efekt ale aj že máš omnoho vyššiu úroveň ako ona keď sa k jej praktikám neznižuješ a ona sama by z toho vyšla ako nevychovaná stará bába a ty ako inteligentná baba čo nepotrebuje sa hádať. Škoda , bohužiaľ toľko elánu a bontónu v sebe nemáš.

zeldia
10. mar 2024

Jasne ty sa máš ospravedlniť a druha strana nemusi ta je v pohode lebo je to senilna, stara, tucna, hlupana tak takým sa ospravedlňuje a odpúšťa, “lebo takí za to nemôžu”?
Naozaj ta trápi že ťa nepride navštíviť domov senilna, stara, tucna, hlúpa, krava? Myslim ze nic lepšie sa ti stat nemohlo nepotrebuješ sa stretávať s každým, nikomu nepotrebuješ vysvetľovať ako sa stravujes a prečo a už vôbec nie neakej “rodine” z muzovej strany.

mandzula
10. mar 2024

Ja si nemyslim, ze sa jej mas nejako extra ospravedlnovat - pride na navstevu, ty navaris nieco, co predpokladas, ze jej bude chutit, lebo tvoj bezny typ jedla by zrejme osomrala, comu si sa asi chcela vyhnut, a este budes za zlu. Z mojej osobnej skusenosti viem, ze do sposobu stravovania sa stihlych, nedajboze este aj cviciacich ludi sa s radostou obuvaju mangalice gaucove - ja za tym vidim zavist.

stanulienkat
10. mar 2024

Nie, nemas sa jej ospravedlnovat. Nechapem, co sa tu do teba obuvaju baby. To, ze je niekto stary, nedava mu pravo sa obuvat. Duplom, ked je to stara tucna papuca, co sa nevie spravat. A co ked je stara? Plati iny bonton? A ano, je to vysada ludi z hornej dolnej, zo zaostalej dedinskej mentality. Ked to robi opakovane, treba ju upratat. Zaujimave, ze stihlych ludi mozno urazat a navazat sa, ale tucnej mrochte sa nemoze nic povedat, lebo je to neslusne.

siska53
10. mar 2024

Ja ta aj chapem..obcas skus spravit kompromis a dat si nieco z toho, co oni pripravili, alkohol nemusis. A chapem, ja nejem maso, lebo mi nechuti a vsetci tiez s tym mali problem, len ja nie, sak si dam vsetko ostatne, okrem masa.. kde je problem? A raz, ked svagor rypal, ze nejem maso a problem, ze co je on kralik na zeleninu, prosto nejake pindy, uz davno to bolo, tak presne si nepamatam, co vravel, ale ja som mu na to vtedy povedala, ze ja zas nejem mrtvoly.

jumama
10. mar 2024

Isla som sem po nasom obede s trochu takym smutkom a tak som sa zacitala do tvojej otazky, je podobna ako to z coho som zostala smutna, aj ked je to vlastne v nej naoapak. Napisem ti preco som bola smutna.

Dnes som robila ryzu a kuracie prsia na prirodno, nic zlozite len matu a kusok masla a podliala som vodou v jenskej miske pri peceni v rure. Moja dcera je od mala vyberavy jedak, musia to byt jednoduche jedla, kde je viditelne, co v nich je. Toto je pokrok, ze som objavila, ze bylinky mozu byt. Okrem toho som urobila do polomakka narychlo osmahnutu zeleninu - cibula, cesnak, zazvor, kel, fazulky a trosku postrasila brusnice. To pre nas s muzom ako prilohu, my vzdy mame takto nejake zeleniny alebo zeleninnovy salat. A ja do tych salatov dam fakt vselico, pokombinujem, co doma mame, cize pestre, kazdy den ine. A potom som robila bublaninu maliny, cucoriedky, brusnice, co je kyselkave ovocie, neni ani pocukrovana na vrchu, ovocie nesladim ked to tam davam... Muz si kusok kolaca co si vzal posypal ovsennymi vlockami na tanieri. Ze aby tam v tom kolaci bola vlaknina. Mne z toho zostalo smutno, ze naozaj aj zdravo je, ale s takymi vycitkami si da kus kolaca, ze ani ho nemam chut uz nikdy piect. Pritom bublaninu napriklad robim preto, ze iny kolac dcera nezje. A robim ju len raz za cas a aj to len z 3 vajec na taky maly polovicny plech, nakolko sme len traja.

Mne je to luto hlavne preto, ze tento vzor komentovania jedla ci je zdrave alebo nezdrave a prehnane sledovanie, co do jedla ide ma muz od svojej maminy. Podla mna je to aj hrozne zly vzor pre dceru. Uz pri tom ako ona senzoricky mnohe jedla odmieta, ze jej smrdia, alebo maju strkuturu, co jej vadi a nezahryzla by do toho. My sme doma jedlo nikdy nekomentovali, pretoze ak niekto nico lubi a ty na to povies fuj, ako sa moze potom citit... Respektive je to zly navod pre dieta, moze zostat vyberave, lebo opakuje po kritickom rodicovi ci starom rodicovi. U nas to bolo ak, ze nelubis, nedas si, ok. Nik nekomentuje. Ale ani ty to nezhnusuj to inym, za to ze to nechces.

Ty to mas tak, ze nedas, a si ticho, len ti ostatny do teba rypu daj si, daj si...
U nas zase muz a jeho mamina furt hodnotia, ci je to jedlo dost zdrave. A vies co, je mi niekedy uz fakt az do placu, starej koze, ze muz spravi taku hovadinu, ze si kolac posype vlockami. Aj ked proti gustu ziaden disputat. Ale je to akoby znevazenie mojej prace a hlavne mi vadi ten ortorekticky vzor, co dava dospievajucej dcere.

fauko
10. mar 2024

Ked som bola chdunka, vzdy sa domna navazali taki ludia, ktori mali komplexy zo svojej postavy. Je to zrkadlenie ich pocitov zo seba samych a...zavist. Zavist je velky nepriatel.

Strana
z4