Prečo sa všetci starajú do toho, čo jem?
Snažím sa jesť zdravo, ale nepreháňam to, normálne si dám aj prasárnu keď na to dostanem chuť. Ale tie reči ľudí okolo ma vytáčajú. Ja by som si z toho ani nič nerobila, ale už ma to nebavi. V podstate jediny, kto to chápe je môj muž a moja mama. Ani alkohol moc nepijem a pochadzam z presne takého miesta, kde keď si nedam na návšteve prosseco a klobásku, som za divnú, dorobenu…. Mentalita hornej dolnej. Ja viem že týmto nič nevyriešim, len som sa prišla vyžalovať, lebo včera čo sa stalo to už som myslela že budem kričať. Prišla nás pozrieť mužova rodina. Jedna ženská sa do mňa vyslovene pustila, že aký som pokrytec, že sa tvarim že neviem aké dietky držím a teraz si tu dávam omáčku so smotanou. A že keď sa chcem tváriť, že som niečo viac, mám sa toto aspoň držať a nie to robiť len na oko. Mňa už to tak dorazilo, že som jej povedala a bolo mi jedno, že je to staršia osoba, že si ma svoj komplex zo svojej tučnoty vybíjať radšej v posilke a nie na mne. Tak im samozrejme za zlu, ona urazená, ale to sa už nedá počúvať, jak mi konkrétne táto osoba pomaly do psychopatiek nadáva. Počúvam to aj od iných ľudí, ale táto vyslovene rýpe a ja som už proste vypenila, za tie roky sa to nazbiera. Viem, ze by som sa mala ospravedlniť, ale ja vôbec nemám chuť sa jej za niečo ospravedlňovať.
@minenkak stále sa tu hráte so slovíčkami zdravo a normálne. To, že pre vás je striedme stravovanie normálne, ešte neznamená že to nie je zdravé. Veď nerobme tu zo zdravého životného štýlu nejaké extrémy, o tom to byt nemá a je len super, že väčšina ľudí pokladá za normálne práve to zdravé. V nejakej mojej bubline priateľov, by ma ani nenapadlo poukazovať na to, že jem zdravo, lebo je to moja súčasť, nepotrebujem na to poukazovať, pokiaľ by rodina nebola uštipačná a nepokladala striedme stravovanie za diétu pre anorektička
Možno sa na to inak pozerám, ale tu asi vôbec nejde o jedlo. Zažívam situácie, keď napr. poviem, že som si bola zabehať - len ako súčasť rozhovoru.... a spustím tým polhodinovú lavínu ako by to nikdy nerobili, prečo to robím, fuj a podobne. Ponižovanie a znevažovanie. Dennodenne zažívam nepríjemné situácie, kedy všetci vedia lepšie, kto by mal čo urobiť, a ako. S kým si potykať, kedy dieťa pokrstiť a presne to aj razantným spôsobom povedia a ani im nenapadne, že každý má právo sa zariadiť tak, ako mu to vyhovuje a ako chce. Do všetkého strkajú nos. Žiaľ, zahriaknuť ich nepomáha. Vydrží to iba chvíľu. Je to v nich. Zatiaľ som okrem izolácie nenašla spôsob obrany. Preč od takých.
@rozculena mali by sa obe samozrejme. Priala by som si zit v state kde sa nenazyvame privlastkami- ta tucna,ta chuda,ta pokrytecka....Toto ucime deti v skolkach/skolach aby sa nenalepkovali a hla my dospelaci to robime v jednom kuse 🙈
povedala si jej pravdu, ona s tým začala, netráp sa kvôli tomu. Ja vždy počujem najviac mudrovať na pohľad najnezdravších ľudí, ale už som zvyknutá prehltnúť a v duchu sa len usmiať
Nerieš, dobre si jej povedala. Ja raz nerozumiem, prečo ľuďom príde úplne normálne, ak sa tuční navážajú do chudych, ale keď je to naopak (aj len v rámci obrany), tak už si neslušná a arogantná. A tiež nerozumiem, prečo tu niektoré pokladajú tvoje stravovanie za nie zdravé. Stačí sa pozrieť okolo seba a vidíme, koľko ľudí trpí nadváhou (teda trpí asi nie je správny výraz, ale neviem ho narýchlo nahradiť) a to najmä preto, že sa stravujú nezdravo.

ono je to ale tazke na urovni odovedat niekomu, koho IQ proste nepusti a cakat, ze to pochopi, slusne sa zahanbi a uz to neurobi... niekedy je naozaj treba sa s ludmi rozpravat tak, aby to pochopili, aj ked to zrovna nie je vas styl. Napriklad, darmo budete sebeckemu manipulativnemu psychopatovi vysvetlovat, ako niecim ranil vase city a ocakavat od neho empatiu. Vtedy treba rozmyslat ako on, a poslat ho do teplych krajin jeho recou. A toto vyzera byt ten isty pripad - ked tetka za roky nepochopila, ze jej komentare su nevhodne, neslusne a primitivne, tak to tazko pochopi, ked sa autorka na nu usmeje. Autorka, pani si poslala na miesto jej recou a mozno sa to po rokoch konecne stretlo s pochopenim. neospravedlnovala by som sa. "Aky pozicaj, taky vrat" alebo "Ako sa do hory vola, tak sa z hory ozyva"....