icon

Prečo šetríte svojich partnerov?

alzbetkabar
6. dec 2015

Moja skúsenosť, keď som bola v kolotoči starostlivosti o dve deti, variť, prať, žehliť, upratovať, učiť sa s deťmi....manžel žiadna starosť, len svoje koníčky, prišiel z práce a čakal, ja som skákala ešte i okolo neho....všetko bral ako samozrejmosť, nepochválil, naopak nevážil si nič, keď som niečo nestihla vytkol,.....Raz som si povedala dosť,
tiež som rozmýšľala nad rozvodom. Našťastie som si našla prácu v Prahe (som z Bratislavy) a odišla som. Od rodiny som bola šesť mesiacov, bolo to ťažké, vydržala som. Za tých šesť mesiacov sa môj manžel oboznámil so všetkými domácimi prácami, učil sa s deťmi......telefonáty ťažké ( ja tu jak taký ko...t kľačím a drhnem dlážku a ty si tam .... s bohvie kým ). Bol to preňho šok, strach, že mu na krku zostanú deti...Po návrate domov, na deti i domácnosť sme boli dvaja to tak i zostalo. Radím ženám budte chytré a nebojte sa im vyplniť ich voľný čas, a seba oslobodiť z kolotoča povinností. Maminy, ktoré sa staráte samé o deti, nemáte čas na seba, dajte pocítiť
otcom, čo je to kolotoč, čo i len na týždeň im odovzdajte deti, a chodte na školenie, dovolenku, kamarátke...uvidíte tú zmenu 🙂 😀 .

alaguema
7. dec 2015

@alzbetkabar tento tvoj príspevok mi pripadá ako keď sa kohút naparuje na hnojisku. Nič v zlom, ale nechať všetko tak a ísť niekam do prdele na niekoľko mesiacov nie je umenie. To dokáže každý. Umenie je, nájsť spôsob, ako fungovať spolu.

natalym
7. dec 2015

Svojho muža šetrím tak ako on šetrí mňa. 😀

simca06022011
7. dec 2015

@timea7 to skusim:D

lavinis
7. dec 2015

niektorí muži si mýlia manželstvo s adopciou 😀

simca06022011
7. dec 2015

@mirorka Nepoznam zenu co ochorela z toho ze pracovala miesto RD 🙂)) a vycitky?? To nemyslis vazne... Mozno nejaka nevyrovnana osobka ktora ide do prace lebo fakt musi a nie preto lebo chce.

maminkynafazulka
7. dec 2015

:DD to bola frajerina zdrhnúúť do čiech a nechať všetko na chlapovi..:D dokáže každá.:D ale čo tak vzchopiť sa a zapojiť ho do dom.prác? :D chce mať upratané?! nech pomôže..navarené?! ak sa mu nepáči že ešte nieje nech si dá chleba s maslom.. a deti? Tak jedine to by ma asi trápilo kebyže mám veľa prác doma.. Treba hľadať riešenie,nie sa sfúknuť preč a staraj sa..🙂))

cecil36
7. dec 2015

@alzbetkabar ak toto mal byt navod ako vychovat chlapa, tak dakujem neprosim si. Pre mna boli, su a vzdy budu deti prednejsie ako vychova (prevychova) chlapa.

sense
7. dec 2015

@mirorka keby to bolo ako pises tak v3lke perc. Zien v zahranici je chorych, kedze vo velakrajinach je materska par tyzdnov a taky prepych byt 3 roky na rodicaku je zrejme len na slovensku...sla som do prace ked ma dcera pol roka a nie som ani chora fyzicky ci dusevne...ani nemam vycitky, preco lebo muz pozna vyznam slova spolocne...ked som v praci nema problem s domacnostou a ma perfektny vztah s dcerkou a nevidi ju ken vecer pred spanim...

@alzbetkabar moj muz nie je dokonaly a ja tiez nie a setrime sa navzajom kazdy spravi nieco podla toho kto ma momentalne viac casu...a sla som sice po materskej do prace na par hodin ale na polroka by som od dcery neodisla aby sa muz uvedomil....

simca06022011
7. dec 2015

Inak myslim ze zakladatelka neodisla aby dala chlapovi pocitit co musi robit... Ale to tak vyslo ze mala pracu v prahe ;)

extrate
7. dec 2015

@alzbetkabar dobre si spravila. Ale nenapísala ti sem asi ani jedna tá žienka domáca čo skáče okolo detí a manžela a nenechá ho nič spraviť. Namiesto toho ti sem píšu tie čo majú všetko podelené spravodlivo, prípadne muž dokonca robí viac v domácnosti ako ony. 😀 ale nejak ma to neprekvapuje, takto dopadne každá téma. Predbiehajme sa komu je lepšie lebo si to vedela zariadiť, alebo si našla najlepšieho chlapa na zemeguli.

timea7
7. dec 2015

@extrate nemyslím si, že je to o predbiehaní sa. Mne je úplne jedno, ako to má kto doma zariadené, ak mu to vyhovuje. Ale je mi ľúto každej ženy, ktorá doma skáče okolo muža, je nešťastná, že to on neocení a myslí si, že to tak má byť. Ja som mojím prvým príspevkom zareagovala na úvodný, pretože rada - odísť na pol roka z domu od manžela a detí preto, aby si nerobil zo ženy slúžku sa mi nezdá najšťastnejšia. Chápem, že je šťastná, že sa to u nich zmenilo, ale dávať to ako univerzálnu radu 😝 😝 😝

cecil36
7. dec 2015

@simca06022011 neexistuje praca pre ktoru by som bola ochotna byt pol roka bez deti. Rovnako ako neexistuje chlap, ktoreho by som takymto niecim prevychovavala resp. trestala.

petra7777
7. dec 2015

Väčšina žien tu napísala, že "jej chlap" varí....upratuje....kúpe deti....nakupuje....rozváža ich po lekároch....učí sa s nimi a neviem, čo ešte.....Tak sa pýtam, čo do pekla robia potom tie ženské, ak všetko robí doma chlap? Alebo je to dámy len vaše zbožné želanie, aby ste sa ukázali pred ostatnými mamičkami? Tvrdím teda, že "LEN" poniektoré....nie, že sa tu do mňa zase pustíte, ako pirane 🙂

natalym
7. dec 2015

@petra7777 Nie myslia pozitívne. Nakupuje raz do mesiaca a tzn. že nakupuje. 😀

0silvia0
7. dec 2015

@petra7777 ono je to myslené skôr tak, že to chlap dokáže robiť, ale pravdepodobne nebehá ten dotyčný chlap s vysavačom a so zásterkou a varechou v ruke každý jeden deň... šak aj môj varí, ale 2-3 x do mesiaca a tých ostatných 20x v mesiaci varím ja 😀

lara1507
7. dec 2015

Na 6 esiacov by som neodišla od rodiny ani keby ma mali rezať!!! a nie to ešte kvôli chlapovi aby som opúšťala deti. Našťastie ja mám úžasného manžela. A keby bol nejaký takýto problém - s prepáčením - vyserem na celú domácnosť, áno zašla by som si na dovolenku (krátku), ku kamarátke, atd atd.
Dá sa to riešiť aj inak. A okrem toho si myslím, že veľa žien (teraz nehovorím o tebe) si myslí, že chlap má iniciatívne robiť doma to čo by sme my chceli. Možno jeden z 50 je taký kt. sa chytí niečoho bez toho,aby sme o to poprosili. Stačí pekné milé slovo, objať a pobozkať a povedať mu, že by vám veľmi pomohlo, keby robil toto, hento tamto a bla bla.. Mužom sa viac páči milé slovo. A prečo okolo neho skákať? Ja tiež obslúžim môjho muža ale určite si požiadam od neho aby aj on mňa, ked nestiham alebo som vyčerpaná. Ale treba mu to povedať a pekne!!! Toľko môj názor..

no utekať z domácnosti na 6 mesiacov. To už by musel byť aký trest preboha pre neho a za čo? a od detí?

0silvia0
7. dec 2015

@lara1507 tiež mi toto konanie nepripadá až také úžasné chvályhodné ako píše zakladateľka.
U normálnych ľudí sa dá rovnováha v partnerstve a rodičovstve docieliť aj normálnym rozhovorom, nie hneď takouto vypätou situáciou. Odchod matky od detí na 6 mesiacov rozhodne krajná situácia je...

tamia
7. dec 2015

@sasa1310 ako môžeš povedal, že nikdy? človek nikdy nevie čo sa môže stať takže také silná reči by som nepoužívala.

sasa1310
7. dec 2015

@tamia no tak môžem, že sme si podobné zažili

extrate
7. dec 2015

@timea7 a kde napísala že má niekto odísť z domu na pol roka? Lebo ja tam vidím len odporúčanie nechať deti s mužom na týžden a odísť na školenie, dovolenku, za kamarátkou. A nevidím na tom nič zlé. Ste tu pomaly z nej spravili kriminálnika že nahovára ženy aby opustili svoje deti.
A toto 😝 😝 😝 patrí tiež mne? bežne vyplazuješ jazyk ked sa bavíš s dospelými?

dooomca
7. dec 2015

@velkacica .. počas materskej som sem tam išla do práce a robila 9-10 hodín ako čašníčka do 2.00 a to som ešte v noci k malému vstávala, ráno o 7.00 bola hore, porobila, čo bolo treba postarala sa o dieťa, 3 hodiny s ním vonku behala a zase o 16.00-17.00 do roboty a vládala som...a muž má na starosti len prácu a nezvládne niekedy ani dieťa prebaliť, takže to je len pohodlnosť a nie, že šetrenie 🙂

timea7
7. dec 2015

@petra7777 zrejme je to myslené tak, že tieto činnosti ovláda, aj ich vykonáva, ale nerobí ich denne. Aspoň u nás je to tak. Obaja máme popri zamestnaní ešte ďalšie, ktoré ale nevykonávame denne, ale nárazovo, často aj cez víkend. Takže varí ten, kto je doma, upratujeme väčšinou spolu, teda ak sa dá, ak nie, tiež ten, ktorý je doma, do práčky tak isto, žehlím len ja, žehličku mal môj partner v ruke len keď ju opravoval 😎 . Nakupuje väčšinou on (ja to veľmi nemusím), alebo spolu. Deti máme dospelé, takže okolo nich už netreba nič. Tak podobne je to asi aj u ostatných. A prečo sa ti zdá také nenormálne, keby všetko to, čo baby opísali vykonával chlap? Žena by nerobila nič, sedela by pri PC, alebo TV. Divné, že? Ale keď je to opačne, tak to spoločnosť akceptuje, žije tak veľa žien. Ak by nič doma nerobila žena, je lajdákom, feministkou a neviem čím ešte. Pre mňa je napr. varenie a pečenie koníčkom, my sa o sporák pomaly bijeme 😀 ,lebo varí aj syn, ale poznám páry, kde je varenie doménou muža, lebo je to jeho koníčkom a jeho žena k tomu nemá vzťah. Spokojní sú všetci a o to ide. Nie o to, čo si o tom kto myslí, ale o to, aby boli spokojní obaja.

tamia
7. dec 2015

samé dokonalé manželstvá, kde sa potom berie toľko rozvodov keď každá tu má ideálneho partnera, ktorý varí, perie, žehlí, nakupuje. Nenapadlo vám, že možno mamička sa chcela len podeliť o to čo musela prežiť a vy jej nakladáte o vašich super manželoch. Rada by vedela či je skutočne všetko pravda čo ste tu popísali alebo je to tak, že muž raz za čas navarí a vy to prezentujete tak, že varí pomaly každý deň.

dooomca
7. dec 2015

@alzbetkabar ...neviem, či by som dokázala až na 6 mesiacov odísť, ale urobila si aj dobre... aj keby si sa porozprávala s mužom, možno by sa zmenil na 2 týždne a zase by sa vrtáil do svojho pohodlného života... kým chlapi nezažijú, tak nevedia...tiež mi bolo koľkokrát povedané aj od môjho brata, že však ja som na materskej, 3 roky doma, tak čo sa sťažujem...ale ako som písala vyššie v príspevku tiež som sem tamm išla do roboty a zvládala som...teraz čakáme druhé a som zvedavá čo bude hovoriť priateľ, ked budem 5 dní v pôrodnici, že či to je ozaj len na riti sedieť... tiež ked ma raz naserie odídem na týždeň a som zvedavá ako by sa postaral o všetko

timea7
7. dec 2015

@extrate som sa pobavila na tom, ako si si vysvetlila použitie tohto smajlíka 😝 , no ako myslíš. Ja som z úvodného príspevku cítila niečo také ako - aha, ako som to urobila ja! Už názov - prečo šetríte svojich mužov - tomu zodpovedá. Napísala som, že chápem, že je šťastná, že sa to u nich otočilo ,ale že odchod od detí a muža na pol roka nepovažujem zrovna za najšťastnejší recept na to, ako muža dokopať k tomu, aby priložil ruku k dielu. Za tým názorom si stojím, aj za tým, že kto si ako rozmazná, tak má. Život s partnerom by mal byť ľahším, nie ťažším.

lara1507
7. dec 2015

@timea7 100 bodov za to,ako si to napísala. Po tvojom príspevku už nemusia byť ďalšie, lebo úvodný príspevok si jednoducho zhrnula a vysvetlila o čom je. Máš recht

petra7777
7. dec 2015

@timea7 Keby tak aspoň raz za život niekto navaril za mňa....čo by som za to dala.....

natalym
7. dec 2015

@petra7777 A synovia nevaria?

petra7777
7. dec 2015

@natalym Ak si ma chcela naštvať, tak sa ti to podarilo 🙂 Ale nie....žartujem....nebývajú už s nami, ale pokiaľ viem, tak nie....ani doma sa k tomu nikdy nemali....A môj starký šporák nevidel ani z rýchlika 🙂

spirit16
7. dec 2015

Baby skuste zacat chvalit svojho muza aj vtedy, ked nieco neurobi podla vasich predstav. Povysava zle a chytaju vas nervy, ze ste si to mohli urobit sama? Pochvalte ho aj tak. Uvidite ten zazrak na druhy pokus.