Prečo starí rodičia nejavia záujem o vnúčatá?
Ahojte , viem že tu budú reakcie rôzneho druhu . Asi sa len potrebujem vyrozprávať . Lebo to na mna dolahlo . Už som naozaj vyčerpaná a ešte aj chorá tak nemám síl už dajak zvládať emócie . Ale trapi ma že hlavne babky nejavia záujem sa s malym pohrať ani nic . Keď vidím na instagrame napr ako sa babky starajú o vnúčatá a tie ig hviezdy si idu na nechty robia si sami aktivity a majú proste komu tie deti dat . Alebo u známych ako im babky vezmú deti a nechajú ich niekam ai vyjst . Veď ja nechcem kazdu chvilu vesat dieta niekomu na krk . Ale sama bez dietata som
Bola naposledy asi pred 5 mesiacami von . Teraz má ešte take obdobie že je stále nervózny a robí naprieky a už cítim zeby som trochu vypadla lebo niekedy je to na psychiatriu . Ale naozaj vidím že babky nemajú záujem o maleho . Mylsim aktívny . Jasne pasívne sa zaujímajú volajú na skype alebo pýtajú fotky keď neprideme na navstevu my oni ani toľko . Vtedy ok ako tak sa pohraju keď prídeme my . Ale tie ich náreky ako nic nestihaju má fakt odrádzajú ich požiadať aby prišli na 2-3 hodinky k dietatu aby som napr s manzelom sla niekde na veceru alebo do kina . Podotýkam že za 2 roky sme
Nikde sami neboli . Ja neviem už či to ja som veľmi citlivka alebo chcem nemožné tosku prečistiť si hlavu . Fakt má
To výcucava cele dni nic nerobím lebo má maly stále niekam ťahá a stále mu musím vymyslat zábavky . A keď ho uspim
Neviem či najprv variť alebo upratovat . Ja neviem ako to mate vy . Ale fakt potrebujem aspoň raz za mesiac mozno 2x na par hodin myslieť aj na nieco iné a nie len na to čím zabavím dieta a davat pozor aby daco na seba nestiahol 🥺
Kamarátky nemáš? ja to nerobím, ale moje kamarátky si bežne takto striedajú deti...raz sú u jednej a tá druhá si vybehne s manželom, inokedy zas u druhej a ide tá prvá s manželom a občas im deti vezmem aj ja, keďže ja manžela ani partnera nemám, tak nemám problém na pár hodín postrážiť...alebo ich vziať von na ihrisko...aj tak im robím von animátorku 😁 a deti ma poslúchajú, nasledujú, pekne sa spolu hráme...
Jedna znama,co robi v DSSke mi minule vravela,ake je smutne,ak vela starkych takmer nikdy nikto nenavstivi.Jednym dychom dodala,ze pri niektorych sa ani necuduje,kedze ako zistila,nepestovali ziadne vztahy.Mne tiez nie vzdy vyhovuje navstivit moju 86 rocnu babku,ked idem okolo,caka ma milion povinnosti a padam na hubu,ale ano,aj o tom su vztahy.Ona sa mi totiz venovala ako dietatu,teraz sa jej venujem ja,lebo ona uz z bytu len tak nevyjde.
Tak ja len,ze je to smutne cele.
U nás je to podobné, tiež sa nerada vnucujem a všetko u starých rodičov má prioritu väčšiu ako vnúčatá...malý ma už 2,5 roka a dcéra skoro 9, a nechcú sami ostat s babkami. A to uz chodia do škôlky a školy. A keď poviem ze treba sa zastaviť častejšie, že si zvyknú tak protiargument je ten, že sú na nás príliš deti naviazané. Ale že si malý za ani nie mesiac krásne zvykol na pani učiteľky v škôlke, to už je vedľajšie. Úplne preto chápem tvoje pocity lebo za tie dva roky co som s nim bola doma som častokrát padala na hubu. A to moja mama býva 10 minút od nás a v zdraví si užíva dôchodok. Ale pochopila som presne že chyba nie je v nás. Ideme preto budúci víkend vyskúšať opatrovateľku lebo už chápeme že pomoci sa nedočkáme, resp. Tam nejde ani tak o pomoc ako o to budovanie si vzťahu. Ale na darčeky na Vianoce sa už pýtali obe, čo je pre nás úplne nepodstatná vec, lebo deti sa nedajú kúpiť. U teba je to o to horšie, že to máš pri prvom dieťati lebo s mužom sme sa aspoň párkrát niekam dostali keď bola dcéra malá.takto vždy je jeden s deťmi doma.
@ichi no tak to úplne chápem čo sa týka tych darčekov tiez sa už pytali . Taktiež to pre mna nema význam … každopádne mi dochádza že viac ako túžba vypadnut niekam ma mrzi presne to ako si napisala .. že ich zaujíma vsetko ostatne len nie vnúčatá … ja už som dnes hovorila manzelovi že raz mesačne vybehneme keď len na veceru a raz dame maleho jednej babke a druhý mesiac druhej . Snáď ich nebude obťažovať mat maleho raz za 2 mesiace na 2-3 h . Snáď sa aj odhodlame , lebo naozaj ma strašne odrádza keď sa sťažujú že nic nestihaju lebo koníčky , práca , tomu sa sľúbili hentam musia ist . Ja neviem pre mna je to
Signál že : “ešte aj ty daco chces ? 🤦♀️“ ..
@prasiatko30 tak moji rodičia majú 57r. Sú pri sile sz až . No áno maly má vek keď mu ešte treba chodit za zadkom a stále si vyžaduje pozornosť . A áno má teraz debilne obdobie ale inak je zlaty rozumný . Len obcas pridu take dni že priste dáva patrične najavo že má vlastný rozum …dedkovcoch pozná celkom dosť lebo my tam chodievame . Aj nema problem s nimi ist sám 🙂.len ako pisem vyššie . Mrzi má že sa sami od seba trosku nesnažia .
Nechápem tieto témy....načo ti bolo dieťa,keď chces chodiť kade-tade? Buď si za služby opatrovania dieťaťa zaplať alebo nechoď nikde. Starí rodičia nie sú povinní sa hrajkat s deťmi a mnohí nemajú na to ani chuť. Určite si neotehotnela preto,že ich túžbou bolo stať sa starými rodičmi. Keby mali na výber,tak by mozno nimi nikdy nechceli ani byť. Treba žiť svoj život a nechať žiť iných tiež podľa vlastných predstáv.
57r to znamena, ze este aj pracuju a ty sa cudujes, ze sa nehrnu do opatrovania v ich volnom case. Stojim si za svojim 2r dieta je velmi male na to aby dedkkvci prrvzali za neho zodpovednost dobrovolne a z vlastnej iniciativy. Skor by som sa snazila abb mali prilezitost byt s nimi, volala mamu aby isla s tebou aj so synom na aktivity, aby si spolu zvykli, a ked bude syn starsi a bude samostatnejsi tak aj dedkovci budu skor vediet sa o neho postarat. Tie male deti su dost nevyspytatlene a v 57 sa uz vela ludi nechce zapodievat malym babom, tak akurat pomojkat na chvilu a ked dieta place alebo potrebuje prebalit hajde k rodicom
Podla mňa by sa mal viac zapájať manžel.
@anita6666 🤣 mile . Neviem kde som pisala že chcem chodit kade tade 🤣 že chcem ist raz do mesiaca na 2-3 hodky vyvetrať hlavu z jedného kolobehu aby som načerpala novú energiu nemyslím ze znamená ze chcem behať kade tade . Nepotrebujem sa tu obhajovať . Cakala som aj komentáre typu : naco si si robila dieta 🤣 podľa mna ani Budha by nedal byt nonstop s dieťaťom a nic iné s prepáčením ani sa najesť ani vyee. Ale ok rešpektujem kazdy pohlad na vec .
Autorka, rodičia ste dvaja nie? Prečo sa nezapája manžel?

Tak ja neviem ale ak sa jedna o male dieta, 2r, ktore ked tam dojdu stari rodicia tak je atomicka mys, co sa nezastavi, sama hovoris, ze je teraz nervozny a aj ty mas z neho nervy a dedkovci vidia, ze vnuk nepocuva ani vlastnu matku tak sa asi do toho moc nehrnu. Je to velka zodpovednost a ak dieta je narocnejsie, treba za nim viac behat, nie je to dieta “kde ma posadis tam som” tak stari ludia uz asi nevladzu a nemaju energiu behat za nim a bat sa, ze sa mu nieco stane. Pripadne, ze niekam pojdu a dieta sa im hodi o zem a nebudu vediet co s nim. Tiez je tam faktor, ze sa asi moc nepoznaju - ak chodia na navstevy len raz za cas a dieta nie je na nich moc zvyknute tak nevedia ci ho zvladnu. Skor skusit zvysit frekvencie navstev - vy ku nim, oni ku vam, nechavat ich castejsie aby spolu isli niekam na chvilku - kupit nieco do obchodu pred domom, zajst na preliezky pred barakom. Tiez sa to moze zmenit ked dieta bude vacsie, rozumnejsie, dokaze sa porozpravat so starkymi a hlavne povedat co chce, co nechce, co chce robit.
Vzdy tu citam o tom ako mamicky na materskej su sklamane z toho ako malo sa venuju dedkovci ale neuvedomuju si, ze tak male deti su velmi narocne a je to naozaj velka zodpovednost pre inych