Prečo sú babky zo strany synov ignorované?
Ženy, síce sa ma to ani netýka lebo mám 35 a dve dcéry, ale ako je leto a chodím s dievčatami veľa po výletoch všímam si že babky zo strany synov sú úplne ignorované. Veľmi si všímam rodiny či už pri mori/v zoo/na rodinných výletoch kedy dcéra berie svoju mamu ale svokru nie. Vnímam to aj priamo cez kamarátky/známe/susedy... jednoducho tie babky zo strany synov to majú ťažké. Zdá sa mi to ? Vždy mi to je tak ľúto aj keď hovorím, netýka sa ma to...
@anonym_autor keď je žena doma s deťmi vždy ide radšej k mame ako ku svokre.Co som si všimla so svokrou sú vzťahy väčšinou dobre iba, ak nevestina mama je problémová, alebo majú celkovo.komplikovaný vzťah.A hlavne povahy nekonflitna dobrosrdečna svokra je výhra.
Taká čo sa do všetkého stará, presadzuje si svoje musí mať submisivnu nevestu.Ak sa stretnú dve čo majú svoju hlavu a chcú šéfovať je koniec.Ak je syn submisivny a matka svokra generál, tak si vnúčatá vydobije a riadi rodinu.Je to len o povahach v rodine
Toľko krát je tu napísané, že chlapom je to jedno..
Dokonca, že svokra na výlete je len +1 osoba, či tam je, či nie je, na tom nezáleží..
To si vážne myslíte?
Čo to poznáte za chlapov? Stroje? Ľudí s emóciami ukrytymi hlboko na dne duše?
Môj má na prd rodičov. my ich až tak nezaujimame.. A jeho to veľmi mrzí. Neverím, že keby sa dali dokopy, že by mu nevadilo, keby ich nezmyselné odsuvam do druhu koľaj. Určite vadilo.
Aj u nás je to tak. Pre nevestu nie sme rodina, ja a manžel sme cudzí ľudia pre ňu. Spolu sme len keď blahoželáme vnúčatám k sviatku. Jej rodičia, to už je iné, spolu trávia čas, výlety, grilovačky ... A nemyslím si, že synovi je to jedno, ale je to podpapucnik.
Zvykla som si. A ako čítam tieto diskusie o svokrach, už sa nevesty radšej na nič nepytam, aby si nemyslela, že vyzvedam, nič nekomentujem, rozprávame sa doslova len o počasí. Keď ma požiadajú o pomoc, pomôžem, ale sama od seba sa nevnucujem.
Aj u nás je to tak. Pre nevestu nie sme rodina, ja a manžel sme cudzí ľudia pre ňu. Spolu sme len keď blahoželáme vnúčatám k sviatku. Jej rodičia, to už je iné, spolu trávia čas, výlety, grilovačky ... A nemyslím si, že synovi je to jedno, ale je to podpapucnik.
Zvykla som si. A ako čítam tieto diskusie o svokrach, už sa nevesty radšej na nič nepytam, aby si nemyslela, že vyzvedam, nič nekomentujem, rozprávame sa doslova len o počasí. Keď ma požiadajú o pomoc, pomôžem, ale sama od seba sa nevnucujem.
@anonym_1190f5 je to hrozne.kam sme to dospeli.preco netlacis na syna? Da sa na toto zvyknut? Je mi smutno aj za teba. Ach jaj.❤️
@anonym_1190f5 preco nadalej kupujete darceky? Ja by som sekla. Ked teda nie sme rodina, nerodina si nekupuje darceky...
Ved ale tato tvoja diskusia je záozena na com? Na osobnom pocite? Mozes si to zobrat aj z druhej strany. Ze mozno stari rodicia zavolali na dovolenku svoju dceru so zatom a nevestu so synom nie. Preto si to videla okolo seba. To iste sa deje u nas. Svokrovci idu kazdy rok na dovolenku s dcerou a so zatom, nas nezavolali nkdy a teraz ako mame my aj oni deti, tak boli aj so svojim vnukom od dcery ale s vnukom od syna nie. Toho chceli zobrat bez nas na dovolenku a deti su rovnako stare, pod 3 roky.
Neviem kde si zobrala to, ze dcera si vola na dovolenku svoju mamu. Mozno si mama vola na fovolenku dceru, zata a deti. Preco nezavola nevestu? Rovnako by sa tu dala zalozir opacna diskusia, kde sa bude kydat na svokry a nie na nevesty. Teraz ue to tabor zoa nevesta, inokedy tabor zla svokra.
Môj muž má tri sestry a keď boli všetky deti male a babka vladala, čo myslíš koho deti si vybrala babka radšej? Svojich dcér, alebo syna? No ano, správna odpoveď je dcér. Moje deti jej neboli nikdy blízke a nebolo to mnou, lebo ja rodičov nemám už veľmi dlho. Takže aj tu je odpoveď, že babky samé viac inklinujú k vnúčatám od dcer. Ani neviem spočítať koľko krát na tie moje zabudla na Vianoce, zatiaľ co vnúčatá od dcer - na tie sa nezabudlo

@anonym_2df1c5 ale ved ja nehovorim ze to nie je spravne, ja svoju svokru tiez zapajam lebo muz neriesi a nema ani cas a mne by jej bolo luto ak by som ju nevolala ale keby si so svokrou nerozumiem tak bohuzial, bud by ju pretlacal muz alebo by s nami nechodila, tak to proste je.. preco by akakolvek zena mala sama od seba travit cas s niekym s kym si nerozumie? Jasne ze zvoli radsej svoju mamu ako cudziu zenu co jej keca do vychovy a do vztahu, je to uplne pochopitelne
@anonym_5a9cc7 napr.kvoli mužovi, za ktorého sa vydala a ktorý má k tej "cudzej" osobe vzťah?
Samozrejme za predpokladu, že nejde o vyslovene patologické správanie zo strany svokry..