icon

Prečo sú babky zo strany synov ignorované?

Včera o 20:21

Ženy, síce sa ma to ani netýka lebo mám 35 a dve dcéry, ale ako je leto a chodím s dievčatami veľa po výletoch všímam si že babky zo strany synov sú úplne ignorované. Veľmi si všímam rodiny či už pri mori/v zoo/na rodinných výletoch kedy dcéra berie svoju mamu ale svokru nie. Vnímam to aj priamo cez kamarátky/známe/susedy... jednoducho tie babky zo strany synov to majú ťažké. Zdá sa mi to ? Vždy mi to je tak ľúto aj keď hovorím, netýka sa ma to...

anonym_2df1c5
Dnes o 08:14
@biba_18

@gaia14 nič nehrotím. čítam príspevky tu na MK ... aj v tejto diskusii ich je dosť ...

@biba_18 aj ja citam.kedze mam 2synov a bude sa ma to tykat..

anonym_2df1c5
Dnes o 08:16

Asi si musi dupnut muz. Znama to kvoli manzelovi musi robit tak, ze kolko je maly u jej mamy, tolko isto musi byt aj u jeho mamy. Znama sa hneva, ale kedze maju zaujem obe babky, je to fer..

anonym_5a9cc7
Dnes o 08:30
@anonym_2df1c5

@anonym_5a9cc7 u nas sa o svokrovcov staram ja.lebo som zena.moj muz zaraba.vcera som upiekla kolac, nechala muza vydychnut po praci, zbalila deti a isli sme na 2hodiny k svokrovcom. Vies, ako sa potesili? Mali radost z vnucat. 2hodiny stacili. Muza by to nenapadlo, bo by isiel robit kolo domu. Ale aj jeho rodicia si zasluzia pozornost..

@anonym_2df1c5 ale ved ja nehovorim ze to nie je spravne, ja svoju svokru tiez zapajam lebo muz neriesi a nema ani cas a mne by jej bolo luto ak by som ju nevolala ale keby si so svokrou nerozumiem tak bohuzial, bud by ju pretlacal muz alebo by s nami nechodila, tak to proste je.. preco by akakolvek zena mala sama od seba travit cas s niekym s kym si nerozumie? Jasne ze zvoli radsej svoju mamu ako cudziu zenu co jej keca do vychovy a do vztahu, je to uplne pochopitelne

anonym_5a9cc7
Dnes o 08:38
@anonym_2df1c5

@anonym_5a9cc7 u nas sa o svokrovcov staram ja.lebo som zena.moj muz zaraba.vcera som upiekla kolac, nechala muza vydychnut po praci, zbalila deti a isli sme na 2hodiny k svokrovcom. Vies, ako sa potesili? Mali radost z vnucat. 2hodiny stacili. Muza by to nenapadlo, bo by isiel robit kolo domu. Ale aj jeho rodicia si zasluzia pozornost..

@anonym_2df1c5 a bohuzial ono to tak velmi casto je ze ta svokra s nevestou nemaju dobre vztahy, lebo sice kazda svokra tvrdi ze sa nestara do vychovy a inych veci mladej rodiny ale aj tak to robi.. celkovo vacsina zien to robi, ze vela rozpravaju, staraju sa, klebetia, sudia, moc riesia a tie co su teraz matkami ktorym vadi ze im to robi svokra tak to iste budu robit ony svojim nevestam (samozrejme su vinimky) ale takto to proste je.. takze sa s tym musi kazda zena co ma iba syna zmierit ze je vysoka pravdepodobnost ze ju ta nevesta sama od seba nikam volat nebude

anonym_5a9cc7
Dnes o 08:46
@anonym_2df1c5

Asi si musi dupnut muz. Znama to kvoli manzelovi musi robit tak, ze kolko je maly u jej mamy, tolko isto musi byt aj u jeho mamy. Znama sa hneva, ale kedze maju zaujem obe babky, je to fer..

@anonym_2df1c5 haha, by som mu nabalila dieta po praci ze moze ist.. toto je uplne uz mimo ocakavat ze bude travit so svokrou rovnaky cas ako so svojou vlastnou mamou

biba_18
Dnes o 08:48

všetky tie čo píšete že nemáte dobré vzťahy so svokrou a preto s nimi netrávite čas nie iba vy ale aj vaše deti - už ste zabudli koľko krát ste sa nezhodli s tvojou mamou? 😒 to už je premlčané. a možno aj nie je, možno vás aj vaša mama teraz občas niečim naserie, ale to nevadí, lebo veď to je mama...
tá otázka je všeobecná, nie osobná, ale proste to tak ženy robia - nerozumiem si so svokrou, tak sa s ňou nebudem stýkať. nevadí že som sa s mamou v puberte nerozprávala a bola som 4 dni ofučaná keď ma nechcela pustiť na prespávačku k spolužiačke, ale to je ok... a milion takých situácií by sa dalo nájsť ... 😒 a mužovi to je jedno, tak kašlať na svokru 😒 zvlášť keď to nie je nijaká ježibaba - len si s ňou nerozumiete, lebo má iné názory na život...
ja toto fakt nikdy nikdy nepochopím ... 😒

natalka13
Dnes o 08:50

super logika😂 svokra je pre zenu cudzi clovek,ale svokra pre muza je svadbou zrazu ten najblizsi clovek🙈takze muz uprednuje svokru na dovolenku
a muz pre zenu nieje cudzi? tiez maju uplne odlisnu DNA🤔

sidicek
Dnes o 08:56

Podla mna kazda rodina ma inu dynamiku a ta sa moze aj casom menit , uplne zbytocne sa zamyslat nad tym.Ale vo vseobecnosti svokry su k zatom milsie ako k nevestam ,tak tam by som hladala povod toho celeho.

anonym_c41247
Dnes o 09:00

@anonym_autor ja s mojou terajšou svokrou absolútne nevychádzam a vôbec si neviem predstaviť s ňou dovolenku niekde. Keď vidím jej domácnosť a ako varí, ďakujem neprosím ☹
za to moja ex-svokra s tu mám veľmi pekný vzťah a s ňou zvyknem chodiť na babské dovolenky. Tam si to vždy užijem a dobre sa zabavíme.

anonym_f95703
Dnes o 09:01

Ak má niekto manipulatívnu svokru, ktorá zakaždým vytvorí na návšteve dusno, tak sa ani nečudujem, že nechcú s ňou mladí tráviť čas. Ja som mojej svokre dala XY šancí. Nezmenila sa. Pohádali sme sa, povedali si veci úprimne do očí, odpustila som jej a aj ona mne, no aj napriek tomu opäť začína. Teraz som prvýkrát tehotná a opäť začína manipulovať, citovo vydierať, poza môj chrbát vybavuje vyšetrenia, o ktoré som ju ani nežiadala, len aby bolo vnúča v poriadku. Dáva mi pocítiť, akoby som bola len malé nedospelé dievča. Stále ju chcem mať rada, dať jej šancu, ale niekedy už nevládzem. Jej pomoc znamená, že si za ňu vypýta 2x viac. Keď človek robí podľa nej, je všetko fajn. Akonáhle máme svoj názor, plány, chceli by ste vidieť jej tvár. Je doslova zhrozená, naštvaná, ako sme si to dovolili.

tiezjedna
Dnes o 09:11
@anonym_autor

@bomba36 neokukujem, proste náhoda že teraz sme posledný mesiac stále niekde a vnímam to, že ako sa v lete babky venujú vnúčatám (všímam si to trochu viac lebo moja mama má záujem 0 bodov)... a teda poväčšine vidím že sú to maminy tej ženy (podoba, oslovenie "mami"...)

@anonym_autor ja oslovujem svokru "mama" alebo "babi", úplne rovnako ako svoju mamu. Takže výpovedná hodnota 0. A u nás ani ten zvyšok neplatí. So svokrou sme boli na výletoch oveľa viackrát ako s mojou maminou, kvôli veku a vzdialenosti. Ja som si ale napríklad medzi svojimi kamarátkami všimla úplne inú paralelu - tam kde je dobrý a pekný vzťah medzi manželmi, tam funguje dobre aj vzťah nevesta/svokra. Tam, kde to "škrípe" alebo sú dlhodobé nezhody, tam je tento vzťah buď chladný alebo žiaden.

anonym_add906
Dnes o 09:49

A že do toho má čo hovoriť aj svokra ti nenapadlo? Sú ženy, ktoré neradi chodia po výletoch, poznám babky, čo sú zatvorené na svojom pozemku a nevytiahnu päty keď nemusia. Naopak moja svokra je skvelá, je mi ako druhá mama a úplne v pohode ju vezmem s nami hocikam, ale samozrejme po opýtaní. Ak by mi povedala joj nie, nejdem tak čo ju mám za vlasy dotiahnuť? A možno tomu mužovi už ani mama nežije, preto s nimi nie je.

1mina
Dnes o 09:52

My sme u svokry nasackovany furt a hlavne v lete, možno jej to aj lezie na nervy ale tvári sa že nie 😀

anonym_add906
Dnes o 09:55
@natalka13

super logika😂 svokra je pre zenu cudzi clovek,ale svokra pre muza je svadbou zrazu ten najblizsi clovek🙈takze muz uprednuje svokru na dovolenku
a muz pre zenu nieje cudzi? tiez maju uplne odlisnu DNA🤔

@natalka13 chlapi nie sú tak na rodinné vzťahy ako žena, jemu je v podstate jedno, či na tom výlete je člen navyše alebo nie. Takže keď tam žena chce svoju mamu, pretože je to jej blízky človek, chlap povie okej a nerieši. Častokrát je to žena kto musí navrhnúť - nezavoláme aj tvoju mamu? A chlap je taký že aha, šak zavolaj.

la_dolce_vita
Dnes o 09:57
@anonym_f95703

Ak má niekto manipulatívnu svokru, ktorá zakaždým vytvorí na návšteve dusno, tak sa ani nečudujem, že nechcú s ňou mladí tráviť čas. Ja som mojej svokre dala XY šancí. Nezmenila sa. Pohádali sme sa, povedali si veci úprimne do očí, odpustila som jej a aj ona mne, no aj napriek tomu opäť začína. Teraz som prvýkrát tehotná a opäť začína manipulovať, citovo vydierať, poza môj chrbát vybavuje vyšetrenia, o ktoré som ju ani nežiadala, len aby bolo vnúča v poriadku. Dáva mi pocítiť, akoby som bola len malé nedospelé dievča. Stále ju chcem mať rada, dať jej šancu, ale niekedy už nevládzem. Jej pomoc znamená, že si za ňu vypýta 2x viac. Keď človek robí podľa nej, je všetko fajn. Akonáhle máme svoj názor, plány, chceli by ste vidieť jej tvár. Je doslova zhrozená, naštvaná, ako sme si to dovolili.

@anonym_f95703 nemozes cakat, ze sa niekto zmeni, toboz starsi clovek a len preto, ze si to zelas. Ona ina nebude.

anonym_533c18
Autor odpoveď zmazal
ivana11155
Dnes o 10:27

@anonym_autor baby je neviem teda, ale ja mam svokru co odjakziva uprednostnuje svagrinu (svoju dceru) predo mnou, mojimi detmi aj muzom. Vzdy ju uprednostnila ked trebalo pomoct zobrat zo skolky atd. my sme si museli pomoct sami. A mna to tiez vzdy mrzelo, ze my sme ti druhi, ti na vedlajsej kolaji, pri rodinnej oslave pozornost vnucatam od dcery. A to teraz ja mam uprednostnit svokru pred mojou mamou? Najlepsie nesudit iba podla toho co clovek vidi.

anonym_5a9cc7
Dnes o 10:53
@biba_18

všetky tie čo píšete že nemáte dobré vzťahy so svokrou a preto s nimi netrávite čas nie iba vy ale aj vaše deti - už ste zabudli koľko krát ste sa nezhodli s tvojou mamou? 😒 to už je premlčané. a možno aj nie je, možno vás aj vaša mama teraz občas niečim naserie, ale to nevadí, lebo veď to je mama...
tá otázka je všeobecná, nie osobná, ale proste to tak ženy robia - nerozumiem si so svokrou, tak sa s ňou nebudem stýkať. nevadí že som sa s mamou v puberte nerozprávala a bola som 4 dni ofučaná keď ma nechcela pustiť na prespávačku k spolužiačke, ale to je ok... a milion takých situácií by sa dalo nájsť ... 😒 a mužovi to je jedno, tak kašlať na svokru 😒 zvlášť keď to nie je nijaká ježibaba - len si s ňou nerozumiete, lebo má iné názory na život...
ja toto fakt nikdy nikdy nepochopím ... 😒

@biba_18 toto absolutne nie je to iste.. svojej mame povies ked ti nieco vadi.. kdezto ked to povies svokre tak si za harpiju, nevychovanu, nevdacnu

Moja svokra bola az prilis “dobra” .. chodila mi bez pozvania upratovat, presadzat kofliky, pred narodenim maleho si zariadila celu detsku izbu, vratane vanicky na kupanie nakolko predpokladala ze par mesacne dieta bude u nej pravidelne prespavat.. v tej dobe som ju nevedela zniest, vzdy som jej sice povedala ze toto teda nie ale pokazde prisla s niecim novym a tak bohuzial, nestretavala som sa s nou, maleho mohla prist pozriet raz do tyzdna a hotovo.. casom sa ukludnila, pochopila ze sa nema starat do mna a nasich veci, ze moze byt babkou ale rady a pomoc davat len ked o to poziadame a ja som ju zrazu zacala aj sama volavat do mesta na kavu, s malym do zoo alebo sme ju len tak prisli pozriet.. ak by ma moja mama rovnako nerespektovala ako ona v tej dobe tak by som sa s nou taktiez nestretavala

anonym_2df1c5
Dnes o 10:58
@gaia14

Preco to hadzete na nevestu? Hadam svoju mamu si ma na vylet zavolat muz. Tato mentalita ze zena ma manazovat vsetky rodinne vztahy, darceky, navstevy atd mi pride sialena, co muz je nesvojpravny a stratil cislo na svojich rodicov? Nechapem logike...

@gaia14 chlap sice riadi a zabezpecuje rodinu, ale zena je krk a tou hlavou hybe..

anonym_2df1c5
Dnes o 11:00
@anonym_add906

@natalka13 chlapi nie sú tak na rodinné vzťahy ako žena, jemu je v podstate jedno, či na tom výlete je člen navyše alebo nie. Takže keď tam žena chce svoju mamu, pretože je to jej blízky človek, chlap povie okej a nerieši. Častokrát je to žena kto musí navrhnúť - nezavoláme aj tvoju mamu? A chlap je taký že aha, šak zavolaj.

@anonym_add906 presne.mozno by to mamy mali synom povedat. Pojdeme spoli niekedy na vylet?

anonym_2df1c5
Dnes o 11:01
@anonym_5a9cc7

@anonym_2df1c5 haha, by som mu nabalila dieta po praci ze moze ist.. toto je uplne uz mimo ocakavat ze bude travit so svokrou rovnaky cas ako so svojou vlastnou mamou

@anonym_5a9cc7 iba vnuca..zena nie..🤦‍♀️😁

anonym_2df1c5
Dnes o 11:01
@anonym_7e62f5

@anonym_autor je to tak. A každej žene-matke, čo takto bezdôvodne vyčlení svokru z rodiny prajem, aby mala synov a raz si to vyskúšala na vlastnej koži.
Priznám bez mučenia, že ja jedného syna mám a až pri ňom som si uvedomila, že čo a ako. A veru snažím sa budovať vzťah, alebo aspoň my nebranit.

@anonym_7e62f5 presne..

gaia14
Dnes o 11:11
@anonym_2df1c5

@gaia14 chlap sice riadi a zabezpecuje rodinu, ale zena je krk a tou hlavou hybe..

@anonym_2df1c5 ja sa nestacim cudovat nad niektorymi odpovedami, v ktorom storoci zijete? My sme s manzelom partneri, zarabame a zabezpecujeme obaja, nikto nikoho neriadi, dohadujeme sa spolu. Preto nevidim dovod preco by zena mala robit nejaku nadpracu a dohadovat obe polky rodiny. Telefon nerastie z vaginy, maju ho vsetci, aj muzi.

raszuz
Autor odpoveď zmazal
anonym_17cb8d
Dnes o 11:13
@anonym_5a9cc7

@anonym_17cb8d ale tu nie je problem ci to tak chlap chce, jemu je to vacsinou jedno.. problem je ze chlapi vo vacsine nepretlacaju svoju matku, keby pretlacil tak by urcite chodila svokra castejsie lenze on to nerobi lebo mu to je ukradnute a jasne ze zena si radsej vyberie svoju mamu ako svokru.. cely problem su chlapi, synovia matiek, co nemyslia na svoje matky a nepotrebuju s nimi travit cas.. a nie zeny co chcu travit cas so svojimi mamami

@anonym_5a9cc7 ja si nemyslím, že im je to úplne jedno ...

anonym_2df1c5
Dnes o 11:14
@gaia14

@anonym_2df1c5 ja sa nestacim cudovat nad niektorymi odpovedami, v ktorom storoci zijete? My sme s manzelom partneri, zarabame a zabezpecujeme obaja, nikto nikoho neriadi, dohadujeme sa spolu. Preto nevidim dovod preco by zena mala robit nejaku nadpracu a dohadovat obe polky rodiny. Telefon nerastie z vaginy, maju ho vsetci, aj muzi.

@gaia14 tak u nas riesim vsetko ja. Asi som taky typ😁aj darceky kupujem ja a muz mi da pre jeho stranu peniaze za ne.. na vylety a dovolenky chodime len s mojou stranou, ale volam aj svokru a svagrinu, ale nejavia zaujem..

anonym_2df1c5
Dnes o 11:15
@anonym_17cb8d

@anonym_5a9cc7 ja si nemyslím, že im je to úplne jedno ...

@anonym_17cb8d nie je. A hromadi sa v nich zlost, ak maju s mamou pekny vztah.. az raz buchnu..

anonym_cfd1e5
Dnes o 11:32
@anonym_288c91

@anonym_06d73c ja som výnimka, moja mama uprednostňuje bratove deti, tie môžu všetko, moje nič 😢 nevesta jej môže hocičo povedať a mama drží hubu a krok, doslova sa jej ide do riti vopchať, ja som dobrá len na robotu. A čo sa svokry týka tak zomrela skoro po našej svadbe ale to bol anjel na zemi doslova.keby aj žila tak na výlety by sme spolu nechodievái, mala problémy s chôdzou , tak bola najradšej doma, ja som s nou veľmi rada trávila čas 😔

@anonym_288c91 Možno sa mama bojí aby ju nevesta neodstrihla, preto neodporuje aby mohla byť s vnúčatami. K dcére si prirodzene dovolí viac.

tomiholjubavi
Dnes o 11:35

Ja mám dobrú svokru. Aj svokra, aj moja mama sú skvelé babky. Od oboch bývame zhruba 200 km a obidve sa snažia. Aj nakúpia vecičky, aj sa tešia zo záplavy fotiek, ktoré im denne posielam. 😀 (som premotivovaná prvomatka)
Je pravda, ze k našim chodievame my a svokra chodieva k nám. Ale to je z dôvodu, že môj tato je dlhodobo ležiaci pacient a moji rodičia sa kvôli tomu nikde nedostanú. 😢
Tiež by sa mohla svokra uraziť, že musí chodiť a naši nemusia. Ale je to rozumná žena s mozgom v hlave a vidí, čo sa deje.
Vždy keď príde, sa veľmi teším. Ostane na víkend, robíme si guláš, ohovárame až nás jazyky pália. 😝
Chodí tak raz do mesiaca a toľko často chodíme aj k našim.

anonym_cfd1e5
Dnes o 11:38
@anonym_autor

@anonym_2df1c5 no veď toto, ja mám takú kamošku čo radšej nejde s mužom na večeru než aby dala dcéru svojej svokre. Keď sa jej pýtam prečo ju tak nemusí tak povie že nedôveruje cudzej žene... svokra je z toho na dne, je to jej jediné vnúča a nemôže sním byť

@anonym_autor Tak tu je hlupák ak ten muž, mal by si zastať aj svoju matku. Ako že cudzia žena???