icon

Prečo sú babky zo strany synov ignorované?

11. aug 2026

Ženy, síce sa ma to ani netýka lebo mám 35 a dve dcéry, ale ako je leto a chodím s dievčatami veľa po výletoch všímam si že babky zo strany synov sú úplne ignorované. Veľmi si všímam rodiny či už pri mori/v zoo/na rodinných výletoch kedy dcéra berie svoju mamu ale svokru nie. Vnímam to aj priamo cez kamarátky/známe/susedy... jednoducho tie babky zo strany synov to majú ťažké. Zdá sa mi to ? Vždy mi to je tak ľúto aj keď hovorím, netýka sa ma to...

evkatk
12. aug 2026

Matky mávajú radšej dcéry ako nevesty. To sa prenáša na vnúčatá. Jednoducho majú radšej tie od dcér ako od synov. A poniektoré doslova synove trpia. Čo povedať na babičku, ktorá príde zablahoželať k 18. narodeninám vnučke a donesie jej iba silonky. To by bolo v poriadku. Počas osláv sa však niekoľkokrát ospravedlnila, že doniesla iba silonky, ale nemohla si dovoliť viac, lebo pred týždňom vnučka od dcéry mala meniny a kúpila jej kabát za 130 Eur (13. ročnej). Nie je to iba o vzťahu rodiny k babičke zo strany otca, ale často o vzťahu babičky k vnúčatám. Poznala som jednu, ktorá neustále tvrdila, že deti jej syna nie sú určite synove, lebo sa na neho nepodobajú ani na nikoho z ich rodiny. Nevesta bohvie, kde si ich našla.

anonym_580ec2
12. aug 2026

@anonym_autor u nás babka z mužovej strany sa aj vždy viac venuje vnúčatám mužovej sestry. A keby mám ísť na výlet ja idem so svojou mamou, ale len kvôli tomu že svokra nikdy nejavila rovnaký zaujem o naše deti a o deti od dcery

anonym_502c14
12. aug 2026

Ja trávim s deťmi leto prevažne u mojich rodičov. Nie je za tým nič iné ako to, že si s mojou mamou rozumiem, je to pre mňa najbližší človek a vždy podá pomocnú ruku. Svokru rešpektujem, nie je to zlý človek, ale názorovo sme úplne inde. Nevieme celkom spolu tráviť čas, aj keď vôbec nemám problém sa s ňou stretnúť a s deťmi môže byť kedykoľvek. Navyše to, že trávim čas u našich súvisí aj s tým, že som tam vždy mala silné zázemie - žijú tam kamarátky z detstva, celá moja široká rodina, mám tam obľúbené miesta. Pre mňa je teda čas strávený s mamou niečo úplne prirodzené.

anonym_502c14
12. aug 2026
@biba_18

@ankare nie je to normálne a tebe ako matke by malo záležať aby deti mali dobré vzťahy so všetkými starými rodičmi - je to pre nich dobré a zdravé ...

@biba_18 matke by malo záležať? A muž je na čo? Či všetka zodpovednosť a zároveň vina sa bude hádzať stále len na nevesty? A prečo by nasilu mali mať dobrý vzťah s každým? Tak ti poviem, mne je úplne jedno, aký vzťah budú mať moje dcéry so svokrom. Ospravedlňujem sa za výraz, ale môj svokor je niekedy úplný sedlak. Dve malé dievčatá učí nadávky, porušuje naše pravidlá a dohody o stravovaní, večierke, sledovaní TV/PC, potajomky ich nalieva Colou a pod, pravidelne nám podkopáva autoritu a najmä staršiu si doslova kupuje. Ďakujem, nemám záujem ako nevesta nasilu budovať dobré vzťahy, keď absentuje vzájomný rešpekt.

biba_18
12. aug 2026
@anonym_502c14

@biba_18 matke by malo záležať? A muž je na čo? Či všetka zodpovednosť a zároveň vina sa bude hádzať stále len na nevesty? A prečo by nasilu mali mať dobrý vzťah s každým? Tak ti poviem, mne je úplne jedno, aký vzťah budú mať moje dcéry so svokrom. Ospravedlňujem sa za výraz, ale môj svokor je niekedy úplný sedlak. Dve malé dievčatá učí nadávky, porušuje naše pravidlá a dohody o stravovaní, večierke, sledovaní TV/PC, potajomky ich nalieva Colou a pod, pravidelne nám podkopáva autoritu a najmä staršiu si doslova kupuje. Ďakujem, nemám záujem ako nevesta nasilu budovať dobré vzťahy, keď absentuje vzájomný rešpekt.

@anonym_502c14 mne je jedno ako ty vychovávaš deti, aj čo im chceš dať do života… ja to ale nepovažujem za správne všetko hrotiť.. 🤷‍♀️ lebo im kúpi kolu, prepána…

anonym_502c14
12. aug 2026
@biba_18

@anonym_502c14 mne je jedno ako ty vychovávaš deti, aj čo im chceš dať do života… ja to ale nepovažujem za správne všetko hrotiť.. 🤷‍♀️ lebo im kúpi kolu, prepána…

@biba_18 tak to ani zďaleka nie je o jednej cole.. a bavíme sa o deťoch vo veku 4r a 2r, ktoré rozhodne nepotrebujú ochutnávať colu, kávu či nebodaj iné dospelácke “šmakocinky”.. kristepane 🙈 navyše tá cola by bol ešte najmenší problém…

anonym_17cb8d
12. aug 2026
@evkatk

Matky mávajú radšej dcéry ako nevesty. To sa prenáša na vnúčatá. Jednoducho majú radšej tie od dcér ako od synov. A poniektoré doslova synove trpia. Čo povedať na babičku, ktorá príde zablahoželať k 18. narodeninám vnučke a donesie jej iba silonky. To by bolo v poriadku. Počas osláv sa však niekoľkokrát ospravedlnila, že doniesla iba silonky, ale nemohla si dovoliť viac, lebo pred týždňom vnučka od dcéry mala meniny a kúpila jej kabát za 130 Eur (13. ročnej). Nie je to iba o vzťahu rodiny k babičke zo strany otca, ale často o vzťahu babičky k vnúčatám. Poznala som jednu, ktorá neustále tvrdila, že deti jej syna nie sú určite synove, lebo sa na neho nepodobajú ani na nikoho z ich rodiny. Nevesta bohvie, kde si ich našla.

@evkatk hm, u nás mala babka vždy rade deti od dcér, tie boli chovné, ako od syna ... my sme boli na robotu, čiže ťažné

marsmykkok
13. aug 2026

@anonym_autor proste žena chce ísť s matkou a chlap sa prispôsobí hoci je to pre neho cudzia žena, ale opačne to nie je a žena nikdy nebude súhlasiť s tým aby išla s nimi svokra

marsmykkok
13. aug 2026
@beronsche

Toľko krát je tu napísané, že chlapom je to jedno..
Dokonca, že svokra na výlete je len +1 osoba, či tam je, či nie je, na tom nezáleží..
To si vážne myslíte?
Čo to poznáte za chlapov? Stroje? Ľudí s emóciami ukrytymi hlboko na dne duše?
Môj má na prd rodičov. my ich až tak nezaujimame.. A jeho to veľmi mrzí. Neverím, že keby sa dali dokopy, že by mu nevadilo, keby ich nezmyselné odsuvam do druhu koľaj. Určite vadilo.

@beronsche chlapov to trápi ale pre pokoj v rodine čušia. Ale je to hlavne o tom že treba uznať že chlapi sú prispósobivejší ako ženy. Proste chlap tú svokru akceptuje, žena nie. Máš to rovnako aj s deťmi. Ak je na zoznamke 35 ročná s dvomi malými otravnými deckami vo svojej opatere na krku pre drvivú väčšinu chlapov tie deti prekážka nie sú. Ale ak je tam 35 ročný s dvomi malými deťmi vo svojej starostlivosti pre väčšinu žien tie deti budú stopka a nevedia si predstaviť že by sa tej situácii že proste fungujú s cudzími deťmi vedeli prispôsobiť...

anonym_dca353
13. aug 2026

Pridam maju skusenost. Na uvod: svokra nie je ignorovana, je s detmi kedykolvek chce, minimalne 2x tyzdenne. Castejsie ako moja mama. Ale dovody, preco uprednostnujem mamu.
1) logicky, kedze ma mama vychovala, sme podobne povahy. Menej na seba narazame a ked uz, vieme si to vyriesit bez zbytocnych prehnanych emocii
2) svokra je vo vsetkom moj opak. Nazorovo, hodnotovo… nevadilo by to, roky som sa snazila s nou najst spolocnu rec, no z jej strany nebol zaujem. V jej ociach, ak ju na slovo neposluchas, tak je zle. Jej prve slova ku mne, kratko po zoznameni s mojim muzom: ved my ta prerobime. No neprerobili, a tu nastal problem. Berie to dodnes tazko, ze sa neobliekam ako ona, nepouzivam kozmetiku ako ona a neprebrala som vsetky jej nazory
3) mama prijala svoju babkovsku ulohu, deti rozmaznava, hra sa s nimi, maju zazitky. Co sa deje u babky, ked tam nie som, ma nezaujima (to ale plati aj u svokry). Respektuje ale nas ako rodicov a ked tam sme, nejde proti nam a nase slovo plati. Svokra uz len z trucu robi vsetko naopak, ked detom nieco dovolim/zakazem, cezo mna krici na ne opak, uplne ignoruje co som povedala. Ked ju poprosim, aby nieco s detmi nerobila, natruc to robi dalej a tvAri sa ze som jej to nikdy nepovedala. Chce rozhodovat o tom, co nosia oblecene, kam pojdu do skoly, kam na kruzky, co budu robit vo volnom case. Ak s muzom rozhodneme inak, urazi sa, krici, hysterci
4) a tak by som mohla pokracovat donekonecna, raz z toho napisem knihu. Skuste si odpovedat sami, koho pritomnost potom vyhladavam radsej a komu, ak sa da, sa vyhybam. Dusevne zdravie mam len jedno
(Muz sa jej vyhyba tiez, ak mu poviem nech s nou nieco dohodne, rozculuje sa, preco jej musi volat on a nie ja, neraz hodil telefon o zem ked s nou dovolal. Takze to nie je len nevestou)

anonym_e9ec97
13. aug 2026

Prirodzene bude mať vždy žena (muž) bližšie k rodičom ako k "svokrovcom". Áno, svojich rodičov vždy uprednostním, trávim s nimi oveľa viac času, vymýšľam spoločne aktivity. Keďže sú a aj vždy boli úžasný rodičia je to pre mňa úplne prirodzené. U nás je chlap pracovné vyťažený, jeho mama je tu iba pár dní z týždňa takže možnosti sa stretnúť majú oni dvaja veľmi obmedzené. Ja sa snažím aby vnúča videla pravidelne, aby mali spoločné zážitky, mám ju rada ale je to proste úplne iný vzťah.
Takže áno, mojich rodičov uprednostňujem a trávime spolu viac času. Napríklad na zmrzline,obede, detskom ihrisku ma uvidíš rovnako s mamou ako aj s druhou babkou. Dlhšie akcie si ale s druhou babkou neplánujem tam volám iba rodičov.

anonym_288c91
13. aug 2026
@anonym_cfd1e5

@anonym_288c91 Možno sa mama bojí aby ju nevesta neodstrihla, preto neodporuje aby mohla byť s vnúčatami. K dcére si prirodzene dovolí viac.

@anonym_cfd1e5 áno, myslím , že máš pravdu. Ale neuvedomuje si, že týmto správaním sa odsudzujeme veľmi my dve 😔

anonym_7ad722
13. aug 2026
@anonym_2df1c5

@ankare nie.nie je to normalne.. a muzovi to nie je jedno, ale pracuje a zena lohni doma na materskej a k svojej mame vie ist, ale na svokru sere.. aj ked si rit vyvaza v luxusnom aute, ktore jej kupil muz, k svokre 7min cestu nemera
Ale k mamicke vyse hodinu ano
Chore smutne bolestive
Vobec nepozerate na tie svokry, nedoprajete im ulohu babky. Raz sa Vam to vrati. Potom okusite svoju medicinku..

@anonym_2df1c5 S tym nesúhlasím, mama je mama, dcera a mama maju špecifický vztah, je logicke, ze od nej si pýta radu, pomoc, lebo to tak bolo celý zivot. Zrazu sa objaví svokra, ktorá do vsetkeho kafre, pouca, vezme dieta a pred dieťaťom hovori, ze nepocuvaj mamu, ja ti to dovolím, kupim... Nie o tomto je 90% diskusii na koniku? Radite nenavstevovat ju. A teraz zrazu ma mat nevesta taky istý vztah so svojou svokrou ako s mamou, navštevovať ju rovnako ako mamu, lebo vnúčatá...
Nezdá sa vam to chore trochu? Ak su tam dobre vzťahy, tak nevesta tam pôjde aj sama od seba a bez muža, ak nie, tak je to, ako to je. Uprednostňuje mamu, s ktorou ma dobre vzťahy.

anonym_172b59
13. aug 2026

@anonym_autor ja som svokru mala veľmi rada a aj som ju obdivovala pre jej šikovnosť a pracovitosť ale má aj iné stránky. Zhadzovala ma pred jej synom (bežne) a aj na verejnosti ma vedela trefne dať dole. Postupne do toho zaškolila aj jej široké rodinné okolie. Muž si ma nikdy nezastal aj keď stál fyzicky vedľa mňa, povedal že nevidel nepočul. Pár krát som jej to oplatila, ale nestojí mi to za to. Škoda že so mnou vždy súperila o jej syna. Možno to je dôvod, prečo sa ženy cítia spokojnejšie so svojou mamou. Neviem aká budem svokra ja ak budem mať to šťastie, ale rada by som, aby moje deti žili v harmónii a úcte ako manželia a aby sa nepozerali na takéto tolerované zákernosti od svokrovcov.

beronsche
13. aug 2026
@anonym_7ad722

@anonym_2df1c5 S tym nesúhlasím, mama je mama, dcera a mama maju špecifický vztah, je logicke, ze od nej si pýta radu, pomoc, lebo to tak bolo celý zivot. Zrazu sa objaví svokra, ktorá do vsetkeho kafre, pouca, vezme dieta a pred dieťaťom hovori, ze nepocuvaj mamu, ja ti to dovolím, kupim... Nie o tomto je 90% diskusii na koniku? Radite nenavstevovat ju. A teraz zrazu ma mat nevesta taky istý vztah so svojou svokrou ako s mamou, navštevovať ju rovnako ako mamu, lebo vnúčatá...
Nezdá sa vam to chore trochu? Ak su tam dobre vzťahy, tak nevesta tam pôjde aj sama od seba a bez muža, ak nie, tak je to, ako to je. Uprednostňuje mamu, s ktorou ma dobre vzťahy.

@anonym_7ad722 problém v tomto uvažovaní je predpoklad, že každá jedna svokra , citujem: "do vsetkeho kafre, pouca, vezme dieta a pred dieťaťom hovori, ze nepocuvaj mamu, ja ti to dovolím, kupim."
Toto je patologické, či to robí mama, svokra, otec dieťaťa.

Ja to skôr vidim tak, že ak si dvaja ludia povahovo sadnú, môžu mať výborný, blízky vzťah, aj ak ide o nevestu a svokru. Ak si až tak úplne nesadnu, stále môžu spolu slušne tráviť čas, kde sa navzájom akceptujú.
No a potom je ešte skupina nezrelých zenstin, ktore baví si navzájom strpčovať život.

beronsche
13. aug 2026
@marsmykkok

@beronsche chlapov to trápi ale pre pokoj v rodine čušia. Ale je to hlavne o tom že treba uznať že chlapi sú prispósobivejší ako ženy. Proste chlap tú svokru akceptuje, žena nie. Máš to rovnako aj s deťmi. Ak je na zoznamke 35 ročná s dvomi malými otravnými deckami vo svojej opatere na krku pre drvivú väčšinu chlapov tie deti prekážka nie sú. Ale ak je tam 35 ročný s dvomi malými deťmi vo svojej starostlivosti pre väčšinu žien tie deti budú stopka a nevedia si predstaviť že by sa tej situácii že proste fungujú s cudzími deťmi vedeli prispôsobiť...

@marsmykkok nesúhlasím. Toto je o ľuďoch, nie pohlaví.
Aj to s deťmi veľmi zovseobecnujes, nikdy nič neplatí celoplošné.

anonym_7ad722
13. aug 2026
@beronsche

@anonym_7ad722 problém v tomto uvažovaní je predpoklad, že každá jedna svokra , citujem: "do vsetkeho kafre, pouca, vezme dieta a pred dieťaťom hovori, ze nepocuvaj mamu, ja ti to dovolím, kupim."
Toto je patologické, či to robí mama, svokra, otec dieťaťa.

Ja to skôr vidim tak, že ak si dvaja ludia povahovo sadnú, môžu mať výborný, blízky vzťah, aj ak ide o nevestu a svokru. Ak si až tak úplne nesadnu, stále môžu spolu slušne tráviť čas, kde sa navzájom akceptujú.
No a potom je ešte skupina nezrelých zenstin, ktore baví si navzájom strpčovať život.

@beronsche Chapem, ako to myslíš, ale to nie je predpoklad, ale realita vacsiny SK domácnosti. A to sa niekde odraziť musí.

beronsche
13. aug 2026
@anonym_7ad722

@beronsche Chapem, ako to myslíš, ale to nie je predpoklad, ale realita vacsiny SK domácnosti. A to sa niekde odraziť musí.

@anonym_7ad722 ako vieš, že väčšina? Alebo že toto je výlučne doména svokier?

anonym_7ad722
13. aug 2026
@beronsche

@anonym_7ad722 ako vieš, že väčšina? Alebo že toto je výlučne doména svokier?

@beronsche Mam vela, vela sestrenic, kamaratiek, kolegyn, susediek a ako som aj pisala, kazdy den je minimalne jedna takáto téma aj na MK.
Proste, s kym vychádzas, vyhladavas jeho spoločnosť a moze to byt hocikto. Pokial nie, tak vrámci slušnosti, ako si aj pisala, a potom ano, su extrémy, kedy vobec nie.
Proste myslim, ze kazdy dokáže zhodnotiť svoju individuálnu situáciu, kedy ano a kedy menej alebo vobec.
Ja mam svojich rodicov rada, vychovali ma, dali mi dobry základ do zivota, aj vdaka nim som tam, kde som. Chodili sme na výlety, venovali sa nam vrámci moznosti. Je logicke, ze s nimi chcem tráviť cas, lebo mi chýbajú, bývajú dalej. Chcem za nimi chodit teraz, kym este žijú, a nie navštevovať ich len na cintoríne. Vela závisí aj od muža, aký ma on vztah s rodičmi a ci tam chce chodit alebo nie.
Ale o tom vsetkom sa da vela polemizovať...

beronsche
13. aug 2026
@anonym_7ad722

@beronsche Mam vela, vela sestrenic, kamaratiek, kolegyn, susediek a ako som aj pisala, kazdy den je minimalne jedna takáto téma aj na MK.
Proste, s kym vychádzas, vyhladavas jeho spoločnosť a moze to byt hocikto. Pokial nie, tak vrámci slušnosti, ako si aj pisala, a potom ano, su extrémy, kedy vobec nie.
Proste myslim, ze kazdy dokáže zhodnotiť svoju individuálnu situáciu, kedy ano a kedy menej alebo vobec.
Ja mam svojich rodicov rada, vychovali ma, dali mi dobry základ do zivota, aj vdaka nim som tam, kde som. Chodili sme na výlety, venovali sa nam vrámci moznosti. Je logicke, ze s nimi chcem tráviť cas, lebo mi chýbajú, bývajú dalej. Chcem za nimi chodit teraz, kym este žijú, a nie navštevovať ich len na cintoríne. Vela závisí aj od muža, aký ma on vztah s rodičmi a ci tam chce chodit alebo nie.
Ale o tom vsetkom sa da vela polemizovať...

@anonym_7ad722 mňa v tejto súvislosti prekvapuje koľko ľudí nemá srdečný vzťah ani s vlastnými rodičmi.. koľkí majú pocit, že ich rodic ani v dospelosti nerešpektuje..
Ako vychádzajú ok, aj sa navštevujú, ale skôr je to o pocite zodpovednosti, či povinnosti, , než by spolu úprimne radi voľný čas..

anonym_7ad722
13. aug 2026
@beronsche

@anonym_7ad722 mňa v tejto súvislosti prekvapuje koľko ľudí nemá srdečný vzťah ani s vlastnými rodičmi.. koľkí majú pocit, že ich rodic ani v dospelosti nerešpektuje..
Ako vychádzajú ok, aj sa navštevujú, ale skôr je to o pocite zodpovednosti, či povinnosti, , než by spolu úprimne radi voľný čas..

@beronsche
Ano, aj s tym s tebou suhlasim. Našťastie ja to neberiem ako povinnosť, ale ako radost 🥰.
Verím, ze aj s mojimi deťmi a ich polovickami budem mat v starobe výborný vztah.
Aj som im povedala, ze ak mi bude sibat a prepinat, nech mi to rychlo povedia, nech nie som zla svokra 😜.
Krásny den ti prajem 🌞

anonym_c6689d
13. aug 2026

starka s otcovej strany na vnucata serie, popri tom som jej vela krat povedala nech pride kedykolvek kludne kazdy den pozriet deti, takze otazka nieje preco su starke s otcovej stany ignorovane ale preco starke s otcovej strany vnucata ignoruju..... ps moja wtarka s otcovej strany bola s nami casto byvali sme bluzko moja mamka ju tiez oslovovala mamka v toto som dufala aj pre svoje deti no tak ako ich otec aj jeho mama sa im otocili chrbtom

marsmykkok
13. aug 2026
@beronsche

@marsmykkok nesúhlasím. Toto je o ľuďoch, nie pohlaví.
Aj to s deťmi veľmi zovseobecnujes, nikdy nič neplatí celoplošné.

@beronsche Píšem väčšina a nie všetci a za tým si stojím

marsmykkok
13. aug 2026
@beronsche

@beronsche To je o tom, že žiadny človek ani rodič nie je dokonalý, každý má chyby. Len nevesty proste chyby svojich rodičov sa naučili ignorovať a žiť s nimi a je smutné že proste nemajú v sebe trocha zhovievavosti aj voči rodičom muža nebyť malé urazené decko, ale proste pustiť jedným uchom dnu a druhým von a to aj kvôli mužovi a aj kvôli deťom. Proste neexistuje dokonalý človek, dokonalý rodič ani dokonalá svokra a proste vždy sa na tom druhom chyba nájde.

64jarka64
13. aug 2026
@marsmykkok

@beronsche To je o tom, že žiadny človek ani rodič nie je dokonalý, každý má chyby. Len nevesty proste chyby svojich rodičov sa naučili ignorovať a žiť s nimi a je smutné že proste nemajú v sebe trocha zhovievavosti aj voči rodičom muža nebyť malé urazené decko, ale proste pustiť jedným uchom dnu a druhým von a to aj kvôli mužovi a aj kvôli deťom. Proste neexistuje dokonalý človek, dokonalý rodič ani dokonalá svokra a proste vždy sa na tom druhom chyba nájde.

@marsmykkok úplne s Vami súhlasím👍

beronsche
13. aug 2026
@marsmykkok

@marsmykkok veď samozrejme.
Akurát , že keď o tom píšeš,veľmi tak zovšeobecnene mi to znie...

anonym_14c99c
13. aug 2026
@anonym_7e62f5

@anonym_autor je to tak. A každej žene-matke, čo takto bezdôvodne vyčlení svokru z rodiny prajem, aby mala synov a raz si to vyskúšala na vlastnej koži.
Priznám bez mučenia, že ja jedného syna mám a až pri ňom som si uvedomila, že čo a ako. A veru snažím sa budovať vzťah, alebo aspoň my nebranit.

@anonym_7e62f5 súhlasím

luccija
13. aug 2026
@anonym_f95703

Ak má niekto manipulatívnu svokru, ktorá zakaždým vytvorí na návšteve dusno, tak sa ani nečudujem, že nechcú s ňou mladí tráviť čas. Ja som mojej svokre dala XY šancí. Nezmenila sa. Pohádali sme sa, povedali si veci úprimne do očí, odpustila som jej a aj ona mne, no aj napriek tomu opäť začína. Teraz som prvýkrát tehotná a opäť začína manipulovať, citovo vydierať, poza môj chrbát vybavuje vyšetrenia, o ktoré som ju ani nežiadala, len aby bolo vnúča v poriadku. Dáva mi pocítiť, akoby som bola len malé nedospelé dievča. Stále ju chcem mať rada, dať jej šancu, ale niekedy už nevládzem. Jej pomoc znamená, že si za ňu vypýta 2x viac. Keď človek robí podľa nej, je všetko fajn. Akonáhle máme svoj názor, plány, chceli by ste vidieť jej tvár. Je doslova zhrozená, naštvaná, ako sme si to dovolili.

@anonym_f95703 to treba stopnúť hneď v začiatkoch ja som to nespravila veď je to jeho mama úcta....až po 10 r a odvtedy je doma kľud.Lutujem iba jediné, že som bola taká hlúpa a myslela si, že nájdem k nej cestu.A veľká chyba, že to nespravil muz

anonym_d4ba43
13. aug 2026
@ria_sprout

Môj muž má tri sestry a keď boli všetky deti male a babka vladala, čo myslíš koho deti si vybrala babka radšej? Svojich dcér, alebo syna? No ano, správna odpoveď je dcér. Moje deti jej neboli nikdy blízke a nebolo to mnou, lebo ja rodičov nemám už veľmi dlho. Takže aj tu je odpoveď, že babky samé viac inklinujú k vnúčatám od dcer. Ani neviem spočítať koľko krát na tie moje zabudla na Vianoce, zatiaľ co vnúčatá od dcer - na tie sa nezabudlo

@ria_sprout dcery viac s matkami manipulujú, viac sa sťažujú a zdieľajú veci o svojej rodine.

anonym_c02e9c
13. aug 2026
@anonym_5a9cc7

@anonym_17cb8d ale tu nie je problem ci to tak chlap chce, jemu je to vacsinou jedno.. problem je ze chlapi vo vacsine nepretlacaju svoju matku, keby pretlacil tak by urcite chodila svokra castejsie lenze on to nerobi lebo mu to je ukradnute a jasne ze zena si radsej vyberie svoju mamu ako svokru.. cely problem su chlapi, synovia matiek, co nemyslia na svoje matky a nepotrebuju s nimi travit cas.. a nie zeny co chcu travit cas so svojimi mamami

@anonym_5a9cc7 Presne ako píšeš, problém nie je nevesta ale syn vychovaný tak že len jeho potreby sú dôležité, mama je preto aby robila servis a vlastne nič nepotrebuje. Keď si taky chlap vyberie nevestu čo sa nesnaží aby rodina držala po kope, svokra sa ľahko ocitne na druhej koľaji.