Prečo sú babky zo strany synov ignorované?
Ženy, síce sa ma to ani netýka lebo mám 35 a dve dcéry, ale ako je leto a chodím s dievčatami veľa po výletoch všímam si že babky zo strany synov sú úplne ignorované. Veľmi si všímam rodiny či už pri mori/v zoo/na rodinných výletoch kedy dcéra berie svoju mamu ale svokru nie. Vnímam to aj priamo cez kamarátky/známe/susedy... jednoducho tie babky zo strany synov to majú ťažké. Zdá sa mi to ? Vždy mi to je tak ľúto aj keď hovorím, netýka sa ma to...
Babky zo strany synov asi chodía na výlety inde, aby ťa tam nestretli 😂
Akože na výlete len kukneš a vidíš, že je to mama tej ženy a nie chlapa?
@bomba36 neokukujem, proste náhoda že teraz sme posledný mesiac stále niekde a vnímam to, že ako sa v lete babky venujú vnúčatám (všímam si to trochu viac lebo moja mama má záujem 0 bodov)... a teda poväčšine vidím že sú to maminy tej ženy (podoba, oslovenie "mami"...)
U nás je to opačne, všade si radšej vezmem svokru, než mamu
moja mama moju babku (tatkovu mamu) tiež oslovovala “mami”, pritom to priamo jej mama nebola…
Nie, vnučky chodia na návštevu rovnako na obe strany. Dokonca by som povedala viac svokra/ svokor, lebo ti sú stále doma a naši často cestujú.
@anonym_autor ja som rada, že mám aj dcéru , aj syna
Lebo tiež si myslím, že dcéra bude mať snáď ku mne bližšie , synova manželka asi ku svojej mame. Tak si to myslím, bárs by som sa mýlila a boli by sme si blízki všetci
To, že babka nejde na dovolenku so synovou rodinou neznamená, že je ignorovana. To, že ma zať na dovenke aj svokru ešte neznamená, že je z toho nadšený, možno by sa bez nej celkom rad zaobišiel keby mohol. Babky by mali brať na dovolenku svojich dedkov, pripadne aj vnúčata, nie chodiť s mladými. Ti nech dovolenkuju sami s detmi ako rodina, už sú veľkí, nepotrebujú dozor.
@anonym_autor Ale "mami" moze oslovovat aj svokru. Byva to tak docela casto. Takze tvoja otazka nie je celkom v poriadku, ze si si nieco vsimla, co vobec nemusi byt tak ako si myslis🙂
Tak prirodzene si asi viac rozumiem s vlastnou mamou ako cudzou ženou ktorú len trpim pretože jednoducho je 😅
Ked ta svokra hovori neveste ze deti ma bit a detom hovori: ty si zle dieta... cudujes sa ze ju neveste ignoruje? Nevesta je aj bola slusna, ale zblizovat sa snou nepotrebuje.
@anonym_autor Ja poznam aj opacny pripad, ked vlastna mama dcery ani nekontaktuje a prakticky jedini stari rodicia su z otcovej strany. Ale v principe asi je to casto tak, ze zena si lepsie rozumie s mamou ako so svokrou. Ten vztah svokra-nevesta byva casto komplikovany, sama som zvedava, coho sa dozijem ja 🙂 Ja osobne by som ale aj neviem co dala, aby sme mali babku aj z muzovej strany, bohuzial sa nasho syna nedozila a neprejde tyzden, aby ma to nemrzelo.
Môžeme sa rovnako opýtať , prečo ženina matka, keď príde na návštevu donesie koláč, hneď jej berie z ruky deti, keď náhodou vidí nejaký neporiadok, riady , hneď sa toho chytí a prečo svokra si sadne na gauč nechá sa obskakovať a správa sa ako " návšteva".
Moja svokra svoju vnučku ani nepoznala, nemala záujem, vôbec nebola ignorovaná ... takže mi príde prirodzené, že ma sprevádza moja mama.
Ja moju svokru volam "maminka" a moj muz moju mamu tiez. A boli sme na dovolenke vlani s rodicmi mojho muza, aj po vyletoch chodime skor s nimi, nasi su o dost starsi a uz velmi nechodia s nami. Ja som teraz v 39tt., tak deti boli same u svokrovcov na chalupe a s nimi boli aj na kupku, a raz boli este na inom vylete len deti, muz a jeho rodicia, lebo ja by som tu turu nedala s bruchom uz. Su rozne modely.
v živote som nebola na dovolenke ani so svokrou, ani s mamou. dieťa trávilo prázdniny u svokrovcov (žili v inom meste), moja mama ho mala na starosti počas školského roka. má dobrý vzťah s obidvomi babkami doteraz…
@anonym_autor u nás je to tiež tak. Lebo mamka je vždy bližšia dcére ako svokra. Moja švagriná toto predvádza a mojej mame to ubližuje. Ja nekomentujem. Ja by som zaujala iný postoj.
@anonym_autor podľa mňa to je vysoko individuálne a záleží to často od vzťahu svokra/nevesta, ja mám svoju svokru úprimne rada, chodia s nami na dovolenky, chodíme spolu samé nakupovať, do divadla, myslím, že je to ale tým, že moja svokra nie je jedna z tých, čo nevestu vníma ako zlo a možno som naivná ale má ma úprimne rada 🙂 lebo aj takto sa dá na to pozrieť, koľko vzťahov je narušených lebo nevesta má problém so svokrou a naopak. Nebude to podľa mňa syn vs. dcéra ale dve ženy, ktoré sa vedia alebo nevedia znášať (niekedy oprávnene), ak máš svokru, ktorej sa nezavďačíš, nič nerobíš dobre, synáčik doma trpí a pri návšteve ti chodí s bielou rukavicou po byte...tak to potom ťažko a samozrejme platí to aj naopak, keď nevesta vníma svokru ako ani vlastne neviem čo, nepriateľku, rivalku...dosaďme si čo sa nám hodí a sedí.
Sledujem to vsade. Muzova rodina je osrata. Uprednostnuje sa zenina rodina. Moja svagrina to iste. Ignoruje nas, odmieta. Moju mami to mega mrzi, az z toho ochorieva...
@anonym_autor lebo svokra je pre nevestu proste cudzi clovek. Plati to obojstranne. Malokedy sa zblizia tak velmi aby spolub chceli travit napr.dovolenku. To plati aj o vnucatach. Vacsinou tie od dcery su oblubenejsie.
Pises ze sa ta to netyka lebo mas dcery ale
ty to mas so svokrou ako?
Aj my chodíme na dovolenky len s mojimi rodičmi so svokrovcami nie . A vieš prečo? Lebo svokrovci cely život otročili domu a záhrade, také že výlet nebodaj dovolenka s deťmi nehrozilo. Teraz v seniorskom veku sú chorí z toho keď majú ísť niekde mimo domu . Takže už ich ani nikde nevoláme . A rozhodne nemienim utnúť dovolenky s našimi aby sa náhodou svokra necítila ignorovaná.
@anonym_autor lebo svokra je pre nevestu proste cudzi clovek. Plati to obojstranne. Malokedy sa zblizia tak velmi aby spolub chceli travit napr.dovolenku. To plati aj o vnucatach. Vacsinou tie od dcery su oblubenejsie.
Pises ze sa ta to netyka lebo mas dcery ale
ty to mas so svokrou ako?
@anonym_06d73c bože, a čo otec tých detí? ten má s manželkinou mamou čo aby s ňou trávil čas, alebo on musí?
Tak prirodzene si asi viac rozumiem s vlastnou mamou ako cudzou ženou ktorú len trpim pretože jednoducho je 😅
@anonym_b6de4d presne 🤣
My sme mali radsej otcovu babku a dedka
@anonym_06d73c bože, a čo otec tých detí? ten má s manželkinou mamou čo aby s ňou trávil čas, alebo on musí?
@biba_18 preco by otec mal travit cas s manzelkinou mamou? Preco nie s jej otcom? Ved si povedzme ako to je ze muzi su v tychto vztahovych taneckoch 99% bokom alebo zat neznasa svokru a svokra jeho. Asi najcastejsi model.
A dalsia vec, zenich/nevesta sa predsa nesobasia s celou rodinou. Ani vztah bez sobasa nevznika tak ze si vyberie celu rodinu. Tak naco sa pretvarovat ak si ludia nesadnu?
Uplne normalne ze zena uprednostnuje svoju mamu pred cudzou zenou.. na to tu ma byt ten chlap aby zase pretlacal svoju mamu lenze chlapom su take veci ulradnute, je im kedno ci ich matka bude smutna alebo nie a tak maju tieto babky smolu.. ak ma dana svokra aj dceru tak ta zase uprednostni ju.. bohuzial, zeny ktore maju len synov sa s tymto musia zmierit, ze je vysoka pravdepodobnost ze pri vnucatach a rodinnych vyletoch nebudu uprednostnovane
@biba_18 preco by otec mal travit cas s manzelkinou mamou? Preco nie s jej otcom? Ved si povedzme ako to je ze muzi su v tychto vztahovych taneckoch 99% bokom alebo zat neznasa svokru a svokra jeho. Asi najcastejsi model.
A dalsia vec, zenich/nevesta sa predsa nesobasia s celou rodinou. Ani vztah bez sobasa nevznika tak ze si vyberie celu rodinu. Tak naco sa pretvarovat ak si ludia nesadnu?
@anonym_06d73c písala si že pre teba je svokra cudzí človek, preto je normálne tráviť viac času so svojou mamou. pýtam sa prečo ten čas má tráviť s tvojou mamou aj tvoj muž? keď idete na dovolenku s tvojou mamou napr…
Uplne normalne ze zena uprednostnuje svoju mamu pred cudzou zenou.. na to tu ma byt ten chlap aby zase pretlacal svoju mamu lenze chlapom su take veci ulradnute, je im kedno ci ich matka bude smutna alebo nie a tak maju tieto babky smolu.. ak ma dana svokra aj dceru tak ta zase uprednostni ju.. bohuzial, zeny ktore maju len synov sa s tymto musia zmierit, ze je vysoka pravdepodobnost ze pri vnucatach a rodinnych vyletoch nebudu uprednostnovane
@anonym_5a9cc7 takže pretláčať.. 😏 pekne vyjadrené
@anonym_06d73c písala si že pre teba je svokra cudzí človek, preto je normálne tráviť viac času so svojou mamou. pýtam sa prečo ten čas má tráviť s tvojou mamou aj tvoj muž? keď idete na dovolenku s tvojou mamou napr…
@biba_18 lebo chlapom su take veci ukradnute.. kto s nimi kam pojde.. naopak zenam to jedno nie je, preto su uprednostnovane matky zien
Chlapi su odjakziva ti menej citlivi, menej emotivni, to nie je ziadna novinka myslim.. keby nebolo zien tak by neboli pretlacane ani mamy zien, lenze zenam zalezi na tom aby ich mama bola spokojna, chlapom nie, resp. nie je to pre nich zasadne lebo to nedokazu pochopit nakolko im by taka situacia bola ukradnuta, je im jedno ci oni ako svokrovia raz pojdu so svojim synom a jeho nevestou na vylet, preto nechapu ze ich mame by na niecom takom mohlo zalezat
Aj tak celé toto zmýšľanie v tejto diskusii je zvláštne.
Tak manžel musí na dovolenke tolerovať svokru/svokra (poprípade manželkiných súrodencov), aj keď ich možno nemá rád a nerozumie si, ale jeho manželka jeho mamu/otca (poprípade jeho súrodencov) neznáša. Úplne neviem, či je toto ok, že jeden tolerovať niekoho, koho nemá rád musí, pretože podľa logiky má žena bližší vzťah s matkou ako so svokrou, ale muž napriek tomu musí mamu na dovolenke odpísať, aj keby možno rád zobral, pretože jeho žena ju nemusí, alebo už vyššie spomenutý vzťah. Tie, ktoré sa tu prsíte (nerátam to, že sú svokrovci už starší, alebo nechcú ísť, resp. nemá s nimi syn dobrý vzťah tiež), že logika bližšieho vzťahu s mamou ako so svokrou, opýtali ste sa niekedy manžela, či to tiež tak chce, alebo, čo vôbec chce, alebo len držia ústa, aby
a este ked ma muz dobry vztah so svojou matkou, je automaticky mamickar...ale ked ma zena dobry vztah so svojou matku, denne u nej sedi alebo jej vyvolava, tak to je uz uplne v pohode...

Babky zo strany synov asi chodía na výlety inde, aby ťa tam nestretli 😂
Akože na výlete len kukneš a vidíš, že je to mama tej ženy a nie chlapa?