Prečo svokra uprednostňuje jedny vnúčatá pred druhými?
Ahojte, neviem ci sa chcem postazovat alebo pocut nazor… asi poznate niektore to, ze svokra ma blizsie k dcerinym detom nez ku synovym. Zvykla som si. Mame 16r dceru, ktora si toto leto privyraba - u rodiny vo firme upratuje, strazi im obcas mensie z deti a este aj doucuje ( v lete nie, najma pocas sk roka). Dostava aj vreckove od nas, ale rada si setri na rozne veci. A svokra, ktora jej za cele detstvo nekupila jedinu zmrzlinu, nic, sa teraz nechava od dcery pozyvat, pricom ma kralovsky dochodok. Keby bola na tom zle, nepoviem. Ale druhym vnucatam (od dcery) kupuje znackove handry, berie ich za vysvedcko na veceru, na vylety, a to od malicka. Netvrdim, ze s nasimi detmi netravi cas - ale len tym stylom, ze dojde k nam alebo nase deti idu k nej na navstevu. Nukala som jej ked bola dcera mensia aj peniaze, nikdy nechcela, ze netreba (napr na zmrzlinu). A teraz, ako sa nechava pozyvat na kolaciky, zmrzlinky od fakticky dietata co si trosku privyrobi po znamosti, ma neskutocne nahnevalo - najma ked mi dcera povedala, kolko platila. Svokra je inteligentna, dochodok ma naozaj brutalny, vela ludi na SK nema ani taky plat. Nezavidim jej ho, len neviem pochopit ako moze nechat vnucku platit 10€ a viac za jej trovy a zrazu sa da chodit aj po kolacikoch, pizzach a pod. Aby som to skratila, dcere prislo naposledy luto, ze co zarobila za den brigadovania nechalala v kaviarni. Mali sme o tom debatu, hodnotu penazi pozna, sama na kolace a pizze s kamoskami chodi malo, kedze maju ine aktivity, a teda povedala som jej, ze za babku platit ucet nemusi, alebo sa jej moze opytat, ci ju teraz pozyva ona. A ked jej toto dcera povedala, ze ci ju teraz pozyva ona alebo si ma vypytat od rodicov, svokra jej vycistila zaludok, ze ju strazila ked bola skolka zavreta a ze vzdy dostane darcek na sviatky (a doplnim ze babka dostane darcek od nas, vzdy si vyberie drahsi a snad necaka od dietata drahy darcek) - povedala jej to diplomaticky samozrejme. Mne zastal rozum. Par dni na to poslala muzovi fotky ako vzala deti jeho sestry do nejakeho aquaparku. Ked som sa potom pytala muzovho svagra, ze kolko ho to vyslo povedal ze nic, ze to svokra platila. Su na tom financne podobne ako my, tak naozaj nechapem tieto rozdiely…
@anonym_autor Svokru nezmenis, ani Ty, ani Tvoja dcera. Je potrebne dceru pripravit do zivota, aby sa naucila jednat s takymi vychcanymi ludmi, este sa jej to zide. Ked babku stretne a ta bude chciet ist na kolacik, tak bud nech to odmietne, alebo jej slusne a jasne povie, ze ona peniaze nema, tak ju bude musiet babka pozvat. Pripadne jej povedat, ze sa mozu pozyvat na striedacku.
@anonym_autor preco babka takto nechutne uprednostnuje jedny vnucata a druhe ma tendenciu financne zneuzivat ti nevysvetlime. Tvoju svokru nepozname. Jednoducho vnucata od syna vychovava, vnucata od dcery rozmaznava. Fuj.
Babka vobec nevie ocenit, ze vnucka sa s nou rada stretne, ide s nou na kavu. A vobec si neuvedomuje, ze o vnuckinu priazen moze prist ked sa sprava ako pazrava neempaticka stara baba. Dceru by som usmernila, ze nabuduce ked ju bude babka volat na kavu, nech povie, ze nema dost penazi. Ale mozu si kupit aspon zmrzlinu a sadnut na lavicku. S ostatnym nemas co robit, zvysok nechaj na samovyvoj.
A prečo to s babou nevyriešis ty s mužom?
Za mňa nepochopiteľné.
Moja dcéra má 18, začala brigádovať ešte počas šk.roka a tešila sa, že nás z prvej výplaty pozve na pizzu. Aj sme šli, ale keďže sme 4, účet nás vyšiel na cca 50€ a mne bolo nepríjemné nechať ju platiť takú vysokú čiastku pri výplate 250€. Zaplatila som to ja a ona nás potom pozvala na zmrzku.
Babka by mala upiecť koláč a pozvať vnučku k sebe a nie si nechať platiť účty v cukrárni 🙁
Muž sa nema k činu? Super tatko, tak by som svokre vyčistili žalúdok ja.
Fakt veľmi smutne. Ja by som aneovinu jednala so svokrou. Neboj sa, ona ti určite nejaký dôvod streli… ;D Možno davno kedysi finančne viac pomohla synovi? Alebo nie ne to o peniazoch ale čosi proste tam je v podobnej réžii… Moja babka bola podobná. Veď sa o nás starala… ;) :D keď sme boli malé…ha ha.
@anonym_autor u nás je to tiež. Byt prepísala na švagra, všetko kupuje len ich dieťaťu. Z druhej strany len keď boli malé také blbosti do 5€ raz za čas. Aj to nepotrebnosti, darmo som jej povedala, nech radšej viackrát nedonesie nič a potom nejakú kvalitnejšiu hračku za tie peniaze. Keď ona vraj nemôže prisť s prázdnymi rukami, tak blbosti od Číňana nosila. A mám podozrenie, že im pomáha tajné platiť aj hypotéku, lebo má už aj dôchodok a ešte aj zarába pár rokov a vraj nenašetrila nič, lebo všetko je drahé. Nechodí nikde, niekedy si kúpi niečo na seba, ale sama nemôže minút toľké peniaze. Takže im asi pomáha splacať. A to sú finančne oveľa lepšie na tom a majú len jedno dieťa.
@anonym_autor Niekedy koncom júna je u nás akcia, kde je možné ochutnať chute Talianska aj kúpiť nejaké dobroty.Moj zamestnaný syn,ze poďme sa pozrieť.Vedela som z rozprávania kolegýň, že tam človek kupi nejaké syry, nejaké cestoviny, olivový olej, ochutná pizzu, nejaké prosecko,ci kávu a má 100-120€ preč,a tak som ho odhovárala, lenže syn trval na tom,ze to jeho pozvanie je moj narodeninový dar.Citila som sa neskutočne trápne,a vôbec by mi ani nenapadlo,ako spomínanú babku, že však som sa o syna starala,zivila ho, tak teraz je on na rade
A prečo to s babou nevyriešis ty s mužom?
@sidicek podla muza je vsetko ok. A ja uz zo skusenosti viem, ze nema zmysel nieco s nou preberat, co jej je proti srsti, lebo vsetko obrati, s kludom anglicana. Lepsie je to nechat tak, ona vie ze urobila nieco nepekne, lebo zrazu nestiha prist na navstevu.
@anonym_autor Niekedy koncom júna je u nás akcia, kde je možné ochutnať chute Talianska aj kúpiť nejaké dobroty.Moj zamestnaný syn,ze poďme sa pozrieť.Vedela som z rozprávania kolegýň, že tam človek kupi nejaké syry, nejaké cestoviny, olivový olej, ochutná pizzu, nejaké prosecko,ci kávu a má 100-120€ preč,a tak som ho odhovárala, lenže syn trval na tom,ze to jeho pozvanie je moj narodeninový dar.Citila som sa neskutočne trápne,a vôbec by mi ani nenapadlo,ako spomínanú babku, že však som sa o syna starala,zivila ho, tak teraz je on na rade
@viera012345 tiez to nechapem.
Prečo je lepšie nechať tak ,keď to tej dcere robi zas a znova? Ty chran dieťa nie starú ,aby sa neurazila a neviem co.Alebo sa bojíš reakcie muža?

@gribka1 nieco taketo som mu povedala, ze nech jej da za to peniaze, jasne ze jej nedal. Dostala odomna, velmi chcela jednu vec, na tu si setrila, tak som jej doplatila zvysok cca v hodnote tych uctov, aby to stihla pocas leta vyuzit
@anonym_autor Tak mala by si ho riadne spracovať, pred týmto by teda zavierať oči nemal. Či mamička je viac ako jeho rodina? Jedine tak...