Prečo ten môj nechce svadbu?
Tuto temu pisem pre vsetky, ktore sa trapia nad tym, ze ich partner nechce o svadbe ani pocut.
Na fore je tema, kde sa vela bab vyjadruje k svadbe a to takym sposobom, ze pokial chlap nechce svadbu, tak je to vlastne nedospely blbec a treba od neho dat ruky prec. Ze sa nechce viazat a ze pokial partnerstvo nie je zaviazane svadbou, tak sa z neho lahsie uteka a teda ze takyto muzi chcu mat zadne vratka.
Nehovorim ze to pri niektorych chlapoch neplati. V kazdom pripade to neznamena, ze vas vztah nema vyznam.
Ja som zena a svadbu nechcem. Pre mna svadba znamena stratu mna samej. Preco by som sa mala volat inak a preco by som sa mala volat tak, ze to evokuje to, ze som majetkom nejakeho muza. Nie som a pokial sa o nas vztah nebude ten muz starat tak ako sa o neho staram ja, tak nevidim dovod preco by si mal byt mnou isty len preto, ze sme podpisali papiere.
Toto vsetko vsak neznamena, ze svojho muza nemilujem a ze chcem mat otvorene zadne dvierka a ze neplanujem svoju buducnost s nim. Milujem ho a chcem s nim zostarnut. Ale zaroven chcem, aby sme na vztahu pracovali a boli spolu stale bez toho, ze sme podpisali papiere, ze to tak bude na cely zivot.
A osobne si myslim ze prave podpisanie papierov a svadba ako taka je zaciatkom konca mnohych nadejnych vztahov. Pre mnohych je svaba symbol. Mnoho bab si mysli, ze momentom, ked chlap suhlasi so svadbou, tak sa automaticky zacne jej sen o idealnom manzelstve. Ze chlap zacne automaticky riesit zivot tak ako si ona predstavuje manzelstvo. Napriklad, ze zacne riesit poriadne byvanie, ze zacne riesit dieta a ze sa potom o to dieta bude ukazkovo starat, prestane sa tolko venovat sebe a svojim zaujmom, pretoze teraz uz je manzel a otec. Tieto vsetky veci teda zena zacne od muza automaticky ocakavat a muz to casto citi ako omnoho vacsi natlak, nez to v skutocnosti je. A preco? Lebo aj pre neho je svadba urcity symbol. Symbol toho, ze zena, ho teraz zacne uhanat a tlacit do veci, ktore on az tak moc nechce, ale kedze suhlasil so svadbou, tak vlastne suhlasil aj s tymto a teda uz nema na vyber.
Pisem to velmi zjednodusene, ale toto sa bohuzial na psychickej a podvedomej urovni deje. A zacina kolotoc, ktory mnoho parov jednoducho nevie zastavit a situacia sa len zhorsuje.
Takze baby prestante prioritne riesit svadbu. O svadbu vobec nejde. Ide o to, ako velmi poznate hlbku svojho vztahu. Ako dobre poznate svojho partnera. Ako si viete uvedomit jeho nedostatky a ako velmi ste ochotna sa s tymito nedostatkami vyrovnat. Ako velmi ho milujete a ako citite, ze tento clovek miluje vas.
Ak viete o com je vas vztah, ak mu rozumiete a rozumiete najma samej sebe, tak nemusite riesit, ci mate na to papier. Istoty totiz v zivote neexistuju.
@timea7 😀 ona sa chválila sama, ešte pred svadbou mi prišla povedať, že jej syn dostane 4 pérové vankúše a 2 periny - akože výbava 😀 dodnes som ich nevidela. a čo sa týka jedla tak všetko musím variť tak ako ona,lebo to tak najlepšie 😀 našťastie už sa na tom len smejem, ale začiatky boli kruté 😒
preco by sa dieta nemohlo volat po mne?
@dai ved presne...ved preco chlapi potom aj tie milenky vystavuju a tak 🙂 To uz som v extreme..ale tak doma pribrata zena, s neumytymi vlasmi, okolo nej 3 deti..ziaden sex..vecne kritizuje muza...a milenka kocka, kazdy den obsluzi, stale chvali 🙂 Proste taka spolocenska norma...co samozrejme vobec nemusi platit, ale oni sa tohoto velmi boja....a zase - toto nie je tym, ze sa ozeni..tak ako dlhorocna partnerka moze byt takato ista, tak aj manzelka moze byt super kocka a dracica v posteli 🙂 Ale je proste ine randit na zaciatku plny zalubenia a potom o par rokov behat okolo deti, riesit hypoteky, strachovat sa o pracu atd atd..a to vsetko je partnerstvo, nie priamo manzelstvo, ale strach chlapov je z toho "zena ma uz ulovila a ma ma na obojku" 🙂
@timea7 ja si varim tiez podla seba,periny mi zatial netreba,ved mam vlastne :D a mozno aj to ich obcas skrie ze nie sme na nich odkazani,oni by sa vyzivali keby sme boli taki neschopni aby nam vsetko museli riadit oni,ale zial to sa im nesplnilo...teraz po takmer 6 rokoch ako ich nevesta som si uz ako tak zvykla,ale na tie zaciatky nechcem ani spominat,musela som si trosku to svoje miestecko vybojovat :D
@natalym hehe..no mozno hej, ale tak iste toto si niekto prizna 🙂 To je inak ale zasa jedna z tych veci - to ja vidim aj u nas tiez -- ked muzovi hovorim, ze ci uz zabudol, ze zenu treba stale cicikat - no zial, nemusi sa snazit ako na zaciatku, ale zas proste aj on by nemal zabudnut ze manzelstvom nekonci dobyjanie zeny 🙂 Ze na to, aby zena tuzila po nom a intimnostiach treba stale davat jej najavo aka je uzasna a vsetko...lebo oni asi tiez si myslia, ved ked som uz v manzelstve, tak sa nemusim snazit
Ono to je vzdy o oboch...len chlapi sa nejako viac boja, ze sa to vsetko zmeni ( aj to dobre aj to zle)...a pritom oni sami sa musia o vela veci pricinit
@m.i.r.i no, niekde to ale tym zial je - pozeraj len tu na mk ako zeny obhajuju svojich 100kg tym ze porodili, mastne vlasy tym ze pri detoch nestihaju a nechut na sex neprespatymi nocami😉 cize asi to az take len pokecavanie nebude - vies ako to je - bez vetra sa ani listok nepohne😉 - ale teda toto skor tie deti , nie svadba ako taka sposobuju...
ja osobne ako som spominala manzela zdaleka nevnimam ako nieco samozrejme a automaticke - fakt mozem to ako riesime niektore problemy nazvat priam pracou - ale pracujeme natom preto lebo nam to obom zato stoji - raz taha jeden, potom druhy - kto prave moze...
dobre clanky su inak na stranke www.manzelskyslub.sk - podla mna by mnohym zenam i muzom otvorili oci - velmi pekne tam autor popisuje veci ci uz z pohladu zeny ako aj muza...
@m.i.r.i treba dať mužovi najavo, že nie je jediný, že sú tu zástupy iných 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 raz som čítala o žene, ktorá v hádke mužovi povedala, že sa za ňou v meste každý muž otočí. Aj to vyskúšali, išiel pár metrov za ňou a až po rokoch sa mu priznala, že každému vyplazila jazyk 😀 😀 😀 😀 😀 😀 sme už hodne mimo tému, ale v podstate v nej aj tak nie je čo riešiť, tak to hádam až tak nevadí. Kto chce svadbu a považuje ju za dôležitú, nech ju má, kto nie, nech žije bez nej.
@spirit16 precitaj si este raz moj prispevok a mozno sa uz neopytas. Napisala som VÄČŠINOU, nie ze sa musi volatpo otcovy.
@natalym tak medzi nami je to take divne, na vyplakavanie a denne telefonaty som im dobra,to som najlepsia nevesta lebo im pravidelne volam a parkrat do roka tam idem s detmi aj bez muza aby si uzili deti...ale ked pride na rodicovstvo,vychovu deti,zdravie mojich deti, tak sa vieme posekat lebo to samozrejme vsetko vie najlepsie,dokonca vie viac ako vsetci lekari dokopy :D ale dobrym "liekom" na taketo jej spravanie je par dni ich ignorovat,alebo teraz sme tam neboli pol roka,tak to sme najlepsi na svete :D len skoda ze nedirigovat vydrzi mozno tak dva dni po nasom prichode a tak to moje miestecko je vzdy raz za cas na pretrase :D
@dai ono to tak urcite je..ale ako pises - ked sme pri teme -- tieto veci nie su svadbou -- su uz zmenou zivotnych situacii..narodenim deti, zmenou povinnosti...kadeco...to by bolo aj bez papiera....takze prisudzovat to svadbe ako takej podla mna je hlupost....pritom to vsade takto pocuvam v okoli....
@peneloppe A v com je podla teba velky rozdiel? V priezvisku urcite a dalej? Myslis,ze volne zijuce pary neziju pekne a sudrzne a s laskou vychovavaju svoje deti? Svadba je sice krasny zivotny den,ale urcite ti nezarucuje vsetko co si pri oltary slubite,je to naozaj o laske a zivotnych kompromisoch ako sa dvaja ludia vedia dohodnut.Tak preco odcudzovat aj pary,ktore funguju bez papierov?
Ja myslím, že podstatné je sa s blbmi vôbec ani nezoznamovať, resp. sa rýchlo zbaviť.
@spirit16 trochu som to predsa len pochopila. 🙂 Je pekné, že si strážiš vlastnú identitu a máš záujem ako píšeš pracovať na vzťahu a byť s partnerom bez toho aby ste podpísali papiere, že to tak bude na celý život. Len aby to pracovanie na vzťahu bavilo aj tvojho partnera, pretože to je vždy vabank , každý vzťah aj manželstvo a
ja len nechápem, prečo potom ženy, ktoré manželstvo nemusia vyplakávajú, že zostali s dvoma troma deťmi, zadlžené, bez strechy nad hlavou, ale so svojím menom a nestratili samé seba. No možno právna ochrana by to vyriešila.

@stangb to poznám, najlepšie zo susednej ulice, o tej vie všetko 😀 😀 😀 😀 😀