icon

Pred mužom sa musím stále obhajovať

15. jan 2020

Chcela by som vas nazor. Moj manzel na mna stale utoci a ja mu musim davat protiargumenty - co, ako, preco, zaco .... a to aj za hluposti ako to, ze mi v penazenke najde 2€ pyta sa, odkial ich mam (mame spolocny ucet, platim malokedy hotovostou, ale obcas mam a niekde vydaju). Preco som kupila toto, preco som bola v noci hore a co som robila, s kym si pisem, preco som neprebalila malu poobede (pretoze vstala po spanku a mala nacikane 🙄🙄 ). Nikdy som ho neklamala, nepodvadzala, nikam sama nechodim, som doma zatvorena. Zautoci na mna a ak mam na to nejaky argument, tak sa ani neospravedlni a vsetko osomre, pritom sa cuduje, ze sa rozculujem, ked stale rozprava hluposti... Prosim povrdzte mi - preco sa do mna stale navaza? Chce sa mi z toho uz plakat. Za nic nevie pochvalit, iba skritizovat

derdia
16. jan 2020

Ako prepac...tvoj muz je hnusny clovek...odbavuje sa na tebe...nevazi si ta a nema ta za nic...neviem kolko mas rokov...ale ja by som s takym clovekom nebola ani den...

silvi300
16. jan 2020

@derdia Píše, že má 27

derdia
16. jan 2020

@silvi300 no tak to je este mlada....este dospeje a kopne ho do riti!!!tito uchyli si vzdy najdu mladu babu,leno stara by ho uz davno poslala kadelahsie
...plus necudovala by som sa,ze to je prva laska a ona nezazila co to je mat pri sebe super chlapa....

lucinkab
16. jan 2020

On ma psychycku poruchu - utekaj...exmanzel bol taky a po 2 rokoch ma zacal psychicky tyrat a rok na to aj fyzicky....

negymama
16. jan 2020

a k nazvu tvojej temy:
Nie, NEMUSIS sa obhajovat. len jednu vec musime, ved vies co...

osky
16. jan 2020

Ak nieco nie je urobene,da ti to vyzrat???????!!!!!!!
Co je tvoj pan a ty jeho pes????!!!!
Nie,nie.
Takto to nefunguje.
A ver mi....
Nechaj vsetko tak,lahni si skor..
Upratovanim po nociach si nicis svoje zdravie,pokazi sa vsetko,uvidis.
Deficit spanku ti to da vyzrat viac!!!

Aj ked povedal,ze neurobi.
Ked bude vsade roadny chaos a v drese kopa riadu a ty nic,nebude mu to jedno.
Ak ano,potom je to iny ignorant.
Skusila si sa ho spytat,naco si ta vlastne bral,ked si taka neschopna??.....
Napada ma-ako vam to funguje intimne?🤔
To vsetko robite ako chce on?

moonlight1210
16. jan 2020

zopakujem ti to este raz: riesenim kazdej jednej malickosti nic nedosiahnes!!!

vsetko, co on robi, su ako jednotlive veci malickosti. len dokopy robia velku nerijemnu vec.

ale NIKTO nebude pocuvat tolko, aby si mu opisala vsetky blbosti, co robi, aby si mu podala celkovy obraz tvojho problemu (okrem psychologa, ktory je za to zaplateny).
kazdy si vypocuje prvych par veci a povie ti, ze si sprosta ty. alebo si to o tebe pomysli.
a on toto dobre vie.
on uz vie, ze mienka ludi je vopred na jeho strane. preto to robi takto.

ty sa vlastne nemas na co stazovat. a ak sa stazujes, si za sprostu.
lebo kazdy ti povie, ze ked ti on robi toto, ty urob hento. ak on urobi hento, ty sprav toto.
ale to sa neda. nefunguje to.
pretoze on nema pravidla. on vzdy kazdu situaciu otoci tak, ze vyhovuje jemu, ze on ma pradvu.
ak si s dcerou ty a nestihas, tak mas makat viac, inak si zariadit cas, vstat skor. ak je on a nestiha, tak sa predsa staral o malu. ked povies, ze ale po tebe chce, aby si stihala, tak ti napriklad splechne, ze ty si predsa doma castejsie ako on, ze to mas mat zorganizovane.
s nim proste nevydrbes.
mozes sa poskladat, mozes robit co chces, mozes mu chystat pasce, mozes sa ho snazit chytat za slova, mozes mu robit zrkadlo (robit ako on, tak aj ty) - nemas sancu.
na toto on ma hrosiu kozu a nema najmensi problem odkriepit nos medzi ocami (ako hovori moja stara mama: on by dal aj krista z kriza dole, aby mal pravdu on, ze ukrizovany nebol).

stratis s nim roky zivota. sebavedomie budes ma vo velkosti hladnej blchy. budes nervna, vystresovana a budes za tu posahanu staru babu v prechode, co riesi kraviny.
lebo cely tvoj zivot sa bude tocit okolo toho, ze ti vycita ako skladas pradlo, ako tlacis vozik v obchode, ze mas v penazenke 2 eura a dalsie prkotiny - na toto sa budes stazovat, lebo toto bude tvoj svet.

a vsetkym budes na smiech.
a jeho polutuju, ze taka chudera a hlupana si zasluzi, aby jej nalozil. moze byt rada, ze ju vobec niekto chce. iny chlap ju davno kopol do zadku aj s jej dvomi eurami. ten jej ma s nou svatu trpezlivost.
nikoho, absolutne nikoho, nebude zaujimat, ze do toho stavu ta dostal pocas rokov postupne on. a ak by to aj niekoho nachvilu zaujalo, tak sa mu rychlo omrzis, lebo nebudes schopna sa odosobnit od tych prkotin, ktore ta on denne nuti riesit cez svoje nelogicke vycitky.
ty totiz nebudes vidiet aj tu nelogiku tych vycitiek.
uz teraz na ne reagujes ako na opravnene. chces mu ukazat mobil, vysypat pazenku - chces mu dokazovat, ze si cista.
ale nie si povinna to urobit. a on nema pravo to ziadat.
no toto ty uz nevidis. ty uz suhlasis, ze by si to urobila.
ty uz v tom kolotoci jeho manipulacie si.

negymama
16. jan 2020

@moonlight1210 veru toto je cesta do pekla. pristupit na taku hru. Teda moj muz je tiez kritik a dudros...ale ja som tiez tvrdohlava. a radsej volim konflikt ako ustup. niezeby konflikty boli super, ale aspon vedel ze si vytycim svoj priestor..

a vzdy som si ho zvecsovala...az nakoniec sme uz rovnocenni partneri a hadame sa menej. ale na rozdiel od autorky my sa mame radi, tu nejaku lasku nevidim...len honenie si ega zakomplexovaneho milostpana.

negymama
16. jan 2020

v kazdom pripade mila autorka zacni zmenu od seba, necakaj na jeho.

spokojna sebavedoma zena, dvihne hlavu hore a najde riesenie tak aby si zachovala svoju dostojnost....ci s nim ci bez neho.
Ak budes pokracovat v tomto ustupovani, zasiahne to aj dcerku a to velmi skoro. bude aj ju tak sekirovat a budete obe za sprostane, a to velmi skoro. Kamaratkin muz este ich malicka ani nerozpravala, uz ju obliakoval. ze co reves, zarevana si jak tvoja mater, proste co dieta nevedelo, nevyhovelo, hned nedokazalo...uz bola neschopna ako matka.
Ona je s nim doteraz. To aj mojho muza sokovalo, ako sa k nej sprava.

boze penazenku mu vysypujes, mobil otvaras, toto uz nikdy nerob.

deti95060810
16. jan 2020

ja už by som ho poslala do zadku...možno by sa spamätal.

viera
16. jan 2020

@sissy27 presne aj mna to napadlo s tou neverou😁,ze ked sa tak pyta zvacsa ma nieco za usami...

svadbaaa
16. jan 2020

Ahoj, úplne ťa chápem, mala som to doma. Ak chces pokec pisni mi na : makurekova@gmail.com, môžme si aj zavolať 😉 držím palce a jediná rada, odíď od neho čo najrýchlejšie

bmuller
16. jan 2020

A ked ste spolu len chodili, bol aky? ...Podla mna ide o taky typ negativistickeho cloveka :( Napriklad je tu aktualne diskusia, kde 24r. dceru stale za vsetko zdrbava mama, ze sa jej tiez nevie nicim zavdacit a vsade si najde chybu... Takze tam nemusi ist o to, ci je to manzel, matka... proste su to ludia, ktori akoby stale boli nespokojni a vrsia si to na svojcih najblizsich - samozrejme (lebo keby si take spravanie dovolili k cudzim, tak ich poslu do...). Tazko povedat, co takych ludi k tomu vedie, snad nejaka psychoterapia by ich dokazala usmernit. Len to by si aj museli uvedomit, ze kdesi robia chybu.

rubinka
16. jan 2020

Neviem či si veriaca ale ak áno vlož tento svoj problém a aj svojho manžela do Božích rúk a on sa postará, manžel padne raz na hubu tak že raz príde na to ako sa k tebe správal ale musí si skrátka nabiť hubu aby vedel čo v tebe má. Takéto veci sú však bojom na dlhé trate, chce to roky motlitieb ale výsledok sa dostaví. Viem že väčšina ťa bude presviedčať aby si odišla a mama svätý pokoj, ja tu radím neutekaj od kríža ktorý ti Boh naložil lebo všetko aj to zlé sa pre niečo deje. Ak to Boh dopustil on vie prečo, toto sa však dá zvládnuť len s Božou pomocou, bez toho nemáš šancu lebo sama od seba nebudeš mať silu to vydržať.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
16. jan 2020

@rubinka
Dakujem, aj taky nazor beriem. Rozumiem, co chces povedat. Myslim, ze niektori tu na teba mozno zautocia....ja do kostola nechodim, ale verim na nejaku vyssiu moc a musim si to sama v hlave ujasnit. Nechcem byt clovek, ktory vzdy uteka, na druhej strane som presvedcena, ze niektori ludia sa nezmenia. Musim najst cestu. K nemu ci od neho...

bluka2
16. jan 2020

Od neho

majus136
16. jan 2020

Nieje on náhodou blíženec ? .... mam to doma velmi podobne .

sonkaxxx
16. jan 2020

Bude to len horšie. Bude ta len deptat a stupnovat sa to bude.

evalin88
16. jan 2020

Zhorsuje sa to preto, lebo sa mu nikdy nevzopries a tak si dovoluje stale viac a viac. Vie, že môže.. preto je to stale horšie. Jemu o neake argumenty vobec nejde,tymi otazkami ťa deptá aby ťa,mal v hrsti.

sissy27
16. jan 2020

@moonlight1210 trošku off-topic a čisto zo zvedavosti - ty sa aj živíš takýmto poradenstvom? ak nie, tak by si to mala zvážiť (aj keď asi by mi hlava praskla vypočuť si každý deň len jeden takýto príbeh). dosť často natrafím na tvoje odpovede v podobným diskusiách a vždy 👍👍👍 bodaj by si autorky zobrali k srdcu tvoje rady aspoň z polovice.

sabca99
16. jan 2020

Toto keď čítam mám pocit, že si potrebuje niečo dokazovať, zdeptať ťa alebo čo. To mi uchádza zmysel kam toto speje.

telly4
16. jan 2020

Ja by som skusila ho ignorovat, ale ze uuuuplne. Proste by som neodpovedala na jeho debilne otazky. A povedala ze ked sa zacne so mnou rozpravat a chovat ku mne normalne, tak potom mozeme spolu nieco riesit. Dovtedy total ignoracia akoby doma ani nebol. Len ak by som hovorila nieco o malej by som odpovedala 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

staronova
16. jan 2020

Cokolvek sa pokúsiš, nič nepomôže. Je to proste v nom a on sa nezmení. Budeš stále trpieť.

kachita
16. jan 2020

To nie je o nom, ale o tebe. Nezmeni sa, doverne to poznam, aj ked nie od manzela. Vzdy budes zla, vinna, nedostatocna. Ak mozes, odid. Lebo tvoja dcera sa nauci, ze to je normalne a najde si taky isty vztah. Lahko sa to hovori, ale ver tomu, ze az odides, budes si po case gratulovat, ze si odisla.

sapa20
16. jan 2020

Môžem sa opýtať? Ma takéto správanie aj k svojej mame? Alebo jeho otec k svojej žene?

Isto by som už pri ňom nebola. Proste moja povaha by mi to nedovolila aj keby som bola veeeelmi zaľúbená.

sisasen
16. jan 2020

moja milá, už vás vidim o 10 rokov .....ty na psychiatrii...depresia atd......., on na koni....

vycúvaj z tohto vzťahu kým sa dá, skus sa finančne osamostatniť, je to čistý manipulátor, chorý človek, s ním nikdy nebudeš šťastná, a bude sa to len zhoršovať !

autor
16. jan 2020

@sapa20
Rodicia su rozvedeni, vyrastal s mamou a starou mamou, pred nimi ma respekt, obom vyka, chodili poslusne do kostola. Myslim, ze to moze byt aj tym, ze mu otec nikdy nebol vzorom a takisto tym, ze jeho mama sa onho ako cloveka nikdy nezaujimala. Vsetko riesil v sebe, nemal sa s kym porozpravat. Mozno si to potlacane ego ventiluje na mne.....ale uz sme sa aj uprimne rozpravali na tuto temu, no on nie a nie sa otvorit. Priznal, ze mozno nemal oporu, to bolo vsetko. Chcela by som, aby proti mne prestal bojovat, nie som jeho nepriatel. Osobnu slobodu mu neupieram, ked niekam chce ist, ide. Co si chce kupit, to si kupi. Ale takto to nemoze pokracovat....

tinkatinus
16. jan 2020

Podľa mňa sa neobhajuj a začni mu robiť to isté....ako sa bude cítiť. Nie každý chlap je ideálny, ako ani každá žena nie je ideálna. Spýtaj sa ho prečo to robí, povedz mu, že je to pre teba nepríjemné. Ze len rozmýšľaš, čo si zase vymyslí na teba. Nenechaj sa obmedzovať, proste mu neodpovedaj, potom mu len povedz, že on nie je tvoj otec, aby si mu musela vysvetľovať každú kravinu. Alebo že sa cítiš ako vo väzení.

tinkatinus
16. jan 2020

Môj muž býva nervózny a naladovy a zväčša si to jasne odnesiem ja aj keď nejde pritom o mňa. Ale keď som na neho vyletela napr, tak to bolo ešte horšie. Tak som si povedala, že to skúsim inak. A keď mal nervy, tak som ho objala a ku podivu sa ukludnil a bol normálny. Tiež mal ťažšie detstvo s prísnym otcom, nebol pochvaleny, objaty a nikdy nikomu nič nehorovi. Co prežíva.