icon

Pred mužom sa musím stále obhajovať

15. jan 2020

Chcela by som vas nazor. Moj manzel na mna stale utoci a ja mu musim davat protiargumenty - co, ako, preco, zaco .... a to aj za hluposti ako to, ze mi v penazenke najde 2€ pyta sa, odkial ich mam (mame spolocny ucet, platim malokedy hotovostou, ale obcas mam a niekde vydaju). Preco som kupila toto, preco som bola v noci hore a co som robila, s kym si pisem, preco som neprebalila malu poobede (pretoze vstala po spanku a mala nacikane 🙄🙄 ). Nikdy som ho neklamala, nepodvadzala, nikam sama nechodim, som doma zatvorena. Zautoci na mna a ak mam na to nejaky argument, tak sa ani neospravedlni a vsetko osomre, pritom sa cuduje, ze sa rozculujem, ked stale rozprava hluposti... Prosim povrdzte mi - preco sa do mna stale navaza? Chce sa mi z toho uz plakat. Za nic nevie pochvalit, iba skritizovat

sweetjanka
16. jan 2020

Hlavne nepodlahni!!! Viem,ze je tazke byt silnou ale bud!!! Nedaj sa, mozno mu skus v chvilke pohody povedat,ako sa citis,ked ti stale nieco argumentuje! Alebo mu sebavedome odargumentuj ty,napr.,ze ked ma mala nacikane po spanku,ved aj otcovia prebaluju plienky. Klam telom, aj ked sa necitis,posob sebavedomo..My zeny na MD to mame naozaj velmi TAZKEEE! Ale prosim nepodlahni tomuto pocitu,bud silna! Bude dobre,uvidis!

rubinka
16. jan 2020

@telly4 ti dala dobrú radu a neboj sa dcéra keď podrastie časom pochopí čo je tatko zač keď sa nespamäta pride o ňu. Ty buď len dobrá milujúca mama nech mala vidí že mužove výčitky sú neopodstatnené, o iné sa nestaraj. Aj keď sa rozkrajaš, v mužovych očiach lepšia nebudeš tu ide o to aby si len robila čo máš a že to on neocení máj v paži. Keď mu raz dcéra povie čo si o ňom myslí tak sa hádam uvedomí teraz je hrdina lebo je malá nechápava tak jej tlačí kaleráby do hlavy ale deti sú veľmi vnímavé a čoskoro zistí čo je jej očko zač a začne ťa ochraňovať a nikdy ti nebude môcť vyčítať nič ak budeš opak toho čo tvoj muž tvrdí. Ak povie nič nerobíš ty len rob pred očami dieťaťa aby si raz malá svedka že si muž namyšla atď. A hlúpe otázky ozaj ignoruj s kľudom angličana a venuj sa dcére miesto konfrontácie s mužom.

majuska4401
16. jan 2020

Presne tak, porozprávať sa sním prečo je nevdacne hovädo a nech to zmení lebo budeš taka istá a to už ktovie kam povedie

paniduhancikovie
16. jan 2020

Ak sa začneš správať rovnako nevyhras nad ním. Psychický ta to zničí, on je ten neuvedomeny a tým že napodobnis jeho správanie si to neuvedomi iba si ty vycerpes energiu, ktorú môžeš venovať malej. Budeš stále viac zufala a unavenejsia. Tým že mu dookola vysvetľujes a odpovedas na jeho otázky, hráš jeho hru, nikdy sa s tvojim vysvetlením neuspokoji a ak aj občas máš argument ktorý už nejde prestrelit, jasné že somre, pretože má zlý pocit sám zo seba. Neverí si, preto sa k tebe takto správa.
Mám s tým osobnú skúsenosť, je to s takými ľuďmi narocne, jediné čo ti pomôže je stanoviť si hranice voči sebe samej. Mať rada samu seba aby si si nenechala od neho odčerpávať energiu. Dať mu najavo, čo tolerujes a čo je už za tvojou hranicou. Ak je jeho správanie za hranicou, neodpovedaj, nevysvetľuj, ty máš svedomie čisté tak na to nemáš dôvod sa takto hlúpo spovedat. Proste si to urobila tak a tak a bodka. Nediskutuje ďalej a nenechaj sa do toho zaťahovať. A on nech to spracováva ako chce, máte malé dieťa tak sa venuj jemu, energia investovaná do dieťaťa sa ti vráti. Energia investovaná do týchto nezmyslov sa ti nevráti nikdy a ešte mu tie nezmysli aj nikdy nevyvrátis.
Toho že ovplyvní malú sa neboj, deti sú citlive a vedia neférové konanie ľahko odhaliť.

janinka007
16. jan 2020

jáj tie rady. Už ste niekedy žili s psychopatom??? Tento chlap má chorú hlavu a bohužial sa to nedá ani liečiť. Tuto iné, ako odchod od neho nie je riešenie, jedine žeby ženská bola masochistka a chcela trpieť a to garantujem, že bude. On to nedokáže ovládať, ani si neuvedomuje, že robí niečo zle s tou chorou myslou. Tu žiadne rozhovory, ani nič iné nepomôže.

paniduhancikovie
16. jan 2020

A ešte jedna vec. Nelutuj sa. Tento problém tá zoceli a naučí tá, čo si sa potrebovala naučiť. Ak sa z problémov naučíš vyťažiť pozitívum pre seba, tak prehry v živote nebudú pre teba existovať 🙂
On s tým prestane iba vtedy keď uvidí že si silná osobnosť a nenechas si všetko 🙂

rubinka
16. jan 2020

V žiadnom prípade mu to nevracaj a nekopiruj jeho správanie ak nechceš aby utrpela psychika vašej dcéry. Stačí jeden psychopat doma, nepotrebuje ešte aj mamu takúto. Ty maj na zreteli svoje dieťa ak zlyhá matka tak cela rodina padne, ty si srdcom rodiny a bez srdca sa fungovať nedá. Nedaj sa deptat ale ani ty mu nevracaj rovnakým dielom. Buď dobrá žena a matka nech dcéra vidí že si silná žena, silná žena sa nedá a nesprava sa ako decko ktoré vracia všetko späť, jemu to vrati dieťa a život sám nie ty máš byť pomstiteľ.

paniduhancikovie
16. jan 2020

@janinka007 presne tak že si to neuvedomuje. Nepomôžu rozhovory, pomôže iba si stanoviť svoje vlastné hranice a neplytvat naňho energiu. Kým si neporiesi pani situáciu trebárs rozvodu, pretože zo dňa na deň sa to nevyrieši

laura164
Autor odpoveď zmazal
jvlo
16. jan 2020

Uprimne? Ja by som muvtresla rozvodove papiere na stol. Ale kedze ty to nechces.... absolutne by som nehrala jeho hru. Zablokovala by som si mobil, zmenila hesla, nespovedala by som sa mu odkial, kam ides. A peniaze... Na just by som si vybrala hotovost a platila nou, aby nevedel, co kupujes. Sama mu davas privelku kontrolu nad sebou. Nechala by som ho aby ho zozrala ta jeho ziarlivost, aby salel z toho, co vsetko o tebe nevie.....aby na teba stale myslel, aby konecne pochopil aku dobru zenu pri sebe ma. A dala by som si cas, do kedy ak sa to nezmeni podaj ziadost o rozvod, ked uz nie kvoli sebe, tak kvoli tvojej dcere, lebo presne takeho chlapa si raz najde

tulipanicek
16. jan 2020

Normálne sa do diskusií nezapajam ale teraz musím. Ty vážne chces aby toto videlo vaše dieťa? Že takto sa ma muž k žene správať?

nomis27
16. jan 2020

Necitala som tu komenty, tak neviem čo ti radia druhé, mne však toto správanie úplne pripomína správanie môjho ex. A poviem ti úprimne, nezmení sa to, ty budes vždy pre neho len nejaká handra, ktorá je tu pre jeho potreby. Je to vnom - je taká povaha a ty máš len dve možnosti. Zostat a trpieť , alebo nájsť odvahu odísť a možno nájsť skutočne šťastie. Ja som sa rozhodla pre to druhé. Držím palce❤

lenuliatko84
16. jan 2020

@janinah normalne mam asi najlepsieho chlapa na svete doma,ked citam tie prispevky

andri7
16. jan 2020

Vo vašom vzťahu si Ty tá silnejšia, stabilnejšia a on to dobre vie, hoci by Ti denne tvrdil opak. On je vo vnútri roztrhaný. Jeho zdravé sebavedomie takmer neexistuje a ma len ego.
Takže si potrebuje takpovediac cucmúť sebavedomie od Teba. Ponížiť Tvoje sebavedomie, aby Ťa stiahol k sebe.
Niekedy vôbec nezaberá, jednať s takým človekom slušne, trpezlivo a s pokojom.
Nenechaj si nahovoriť, že jeho konanie je Tvoja vina. Je to JEHO konanie, JEHO rozhodnutie, JEHO pocit viny, ktorú sa snaží zhodiť na Teba.
Takíto manipulátori vedia urobiť bezvýznamný ústupok, ktorý nafúknu do rozmerov hrdinského činu, akože na záchranu vzťahu, ale v skutočnosti očakávajú, že zmenu urobíš Ty. Teda aby si sa absolútne podriadila, čo ale u tohoto typu človeka nie je ani možné. Vždy si nájde ďaľšiu Tvoju nedokonalosť. On ani nechce, aby si sa menila. On potrebuje obeť, ktorej by cucal energiu.
A ešte bude urazený k smrti, že on urobil ústupok a Ty mu odmietaš dať druhú (tretiu, štvrtú... ) šancu.
Dievča, ak máš ako a kam, odíď. Naplánuj v ticjosti a odíď s hrdosťou. Ak nie, tak držím všetky palce a prsty...

cacianka
16. jan 2020

Súhlasím s drvivou vacsinou nazorov a rad, aby si nehrala jeho manipulativne hry, aj s tym ze on nie je ok .
Ja ti poradim prakticky - pre tvoju istotu si odkladaj potajme nejaké peniaze, doklady, ak by sa problemy vyhrotili a ty pochopis ze nezijes so zdravym jedincom, aby si mala aspon trochu penazi na novy štart.pretoze tak ako sa správa teraz bude len horšie.zhodis jeho ego a on ti to da pocitit veľmi tvrdo aj financne.a bude mu uplne jedno ze tym ukrati, potresta svoju dceru len aby sa pomstil tebe.
Netrp takéto jeho spravanie k tebe

bluka2
16. jan 2020

Inak to čo ti tu rádia, že sa nedaj. Moja prognóza: nedáš sa a on pritvrdí, bude ešte hnusnejsi. Je tam dosť znakov na narcisticku poruchu. Nasvedčuje tomu aj to, že jeho matka sa o neho nezaujímala (t.j. asi sa viac zaujímala o seba). Prečítaj si niečo o narcizme, možno ho v tom nájdeš. S tým sa nič moc nedá robiť. Ak je to to, preruš tento cyklus, aby ste to neposunuli na deti. Nech si nájde inú obeť na uspokojenie svojho ega

monaanom
16. jan 2020

ako by som čítala o mojom mužovi. a to som si myslela že je jedinečný. ale ja som už zmierená že sa nezmení tak sa zameriavam na to kladné čo na ňom aspoň trošku je. dcéra (22r.) sa čuduje ako sním môžem žiť že ona by ho už zadusila hihihihi. ale lúbime ho všetky tri. tak držím palce.

lauraaaaaa
16. jan 2020

@sissy27 tak toto je dobre napísané. Moj robil to isté čo opisuje navrhovatelka textu.akurat že mne ešte aj keď som povedala svoj názor na vec a že s nim nesúhlasím dostala som naspäť že som k nemu drza a že sa nepýtal na môj názor a že papulujem stále.2x som odišla a potom vrátila už tretí krát som odišla a nevrátila.som síce u mamy s 2ma deťmi ale aspoň ma nedepta, neuraza,neponizuje.a vraj ma frajerku tak to som zvedavá do kedy

lauraaaaaa
16. jan 2020

@bluka2 môj robil to isté čo navrhovatelka textu.a aj insie. Presne ,narcista.len kde sa to schovavalo v ňom....možno prišli ťažšie situácie v živote a on sa ukázal sky je v skutocnosti

elly11
16. jan 2020

Mnohé tu píšu ako mas odísť a bla bla bla.
Ale vedia tu niektoré ženy co ma žena robiť, kam ma odist keď je na materskej, mnohokrát finančné zavisla so spoločnou hypotékou, bytom, ak nemá vplyvných rodičov, alebo inú rodinu.
Áno, logické je, že by si mala odísť, tak to káže rozum. Ešte je tu ale aj srdce, a tieto okolnosti vyššie spomenuté. Nie je to jednoduché teda pre takú ženu.
Asi skúšať rozhovormi a skúsiť pochopiť, prečo sa tak správa. Určite nie je príčinou vek. Sú to rôzne okolností. Správanie vás oboch. Snáď nájdeš nejaké riešenie. Také aby si bola stastna a spokojná.

paniduhancikovie
16. jan 2020

@elly11 preto píšem že jej pomôže iba si stanoviť hranice, dať mu ich najavo, nenechať sa zaťahovať do nezmyslov, nehrať jeho hru, a venovať energiu nie jemu ale malej. Nenechať si vymyt mozog jeho klamstvami o nej samej. Kým sa situácia nevylepsi, nezamestná sa a finančne sa neosamostatni.

zuzliatko711
16. jan 2020

Ja si myslím, že ide o osobnosť s takou povahou. Mne napr. nevadí ak mi manžel vleze do peňaženky alebo mobilu, ale je asi rozdiel povedať: Odkiaľ máš drobné a Odkiaľ máš drobné. Sú veci, ktoré mi nevadia a potom tie ktoré mi vadia, hoc sú to blbosti. to čo opisuješ mi strašne pripomína môjho ocka. Je to môj otec, ale do všetkého sa stará, o všetkom musí mať prehľad, je impulzívny, dáva nekonečne rady ... ja by som s ním nevydržala a xy ľudí je môjho názoru. Moja mamka sa naučila byť ticho kedy má, hovoriť kedy má, klamať keď má (taký paradox - kúpi si napr. šaty a povie úplne cenu od veci a on je spokojný - hoc reálne za takú cenu takú vec nekúpi, do toho povie, že to má už dlho...) a po určitom čase zistím, kto s kým kýve a zametá 🤦‍♀️.
Ak ty toto svoje považuješ za naozajstný problém, tak máš viac možnosti: 1. Povedať mu, že ti to vadí a dúfať a veriť, že to vezme.
2. Vyhľadať odborníka pre seba, a povedať mu to, že nevladzeš a potrebuješ sa vykecať (psychológ, kňaz a dakedy aj dobrá kamoska pomôže).
3. Začať čítať a vzdelávať sa a hľadať riešenia. (Môj drahý začal citát milión kníh a povedal mojej známej, že ak chce zmeniť svojho drahého (aj tak sa jej to nepodarí), tak nech číta knihy, podčiarkuje veci, ktoré ju oslovili a necháva knihy na voľne dostupnom mieste, te čo keď náhodou sa do nej bude - nebude chcieť pozrieť aj drahý)
Ja ti odporúčam takú tenkú knihu - 5 jazykov lásky, kde zistíš, čo má rad tvoj drahý. Toto je naozaj dobre na začiatok.
Každý chce, aby vzťah vydržal až do smrti a boli sme s tým druhým šťastný. Ale niekedy je to na dlhy proces.
(Ešte odporúčam film V jednom ohni a Valečni kabinet - také na zamyslenie nad vzrahmi. Držím palce, určite to nemáš ľahké, a chlapi vedia dobre liezť na nervy (v každom prípade tak ako ženy 😉).
Ak by som našla tu knihu a budeš chcieť, môžem ti prekopcit pár strán 😉

kitycat
16. jan 2020

Ja teda neviem bol takyto kontrolor uz od zaciatku?Zeby zamena zaujmu s kontrolou? Ak mi niekto chodi do penazenky nie preto aby si pozical ale preto aby mi skontroloval vydavky tak to je huste

Citala som si par usekov je mi z toho zle, psychicky teror dobrovolne...Chces v tomto zotrvat? Psychicka troska, ktora casom uz ani na nakup nebude moct ist sama...

jankapepe
16. jan 2020

Po každej takejto otázke by som len: ,,hlupejsiu otázku nemáš?,, A doplnila by som rýchlo iróniu:,, 2€ ? Na tvoj darček k narodeninám som si vypýtala od mamy? Prečo som bola v noci hore? Lebo som vlkodlak a v noci nespím.......

janka2273
16. jan 2020

Joj,ešte ste obaja mladučkí a on to zjavne nemal ľahké v detstve,keď aj vlastnej mame a babke musel vykať🙄😨 ale za to ty nemôžeš predsa trpieť....presvedč ho na liečbu priamo u psychiatra,alebo mu pohroz,že naozaj sa zbališ a odídeš od neho...

sisinka001
Autor odpoveď zmazal
janinka007
16. jan 2020

@janka2273 psychopatia sa liecit neda, to nie je psychoza🤦‍♀️

sasa1310
16. jan 2020

človek, keď má chvíľku čas, tak vhupne do témy "rodinné problémy" a bum. Jeden väčší blbec ako druhý. To kde na takýchto chodíte? To ako sa prejavujú takýto debilkovia vo vzťahu ešte predtým ako s ním zakotvíte v jednej spálni? Fakt by som rada vedela.

janka2273
16. jan 2020

@janinka007 Tak my dve tu nie sme lekárky,že?😂 ja netuším,čo mu je,vôbec nemusí byť psychopat😨

janinah
16. jan 2020

@lenuliatko84 ja sa tiez na chlapa nestazujem.len lutujem tie zenicky tu co maju taky zivot o nicom...na druhej strane niekto take čudo chlapa vychoval.tak dost makam na tom.aby sa raz moja nevesta nemusela takto sťazovat