Pred pôrodom odišla k rodičom: Čo robiť?
Ahojte, na začiatok vás chcem požiadať o to, aby ste neodsudzovali ako aj mňa, tak budúcu matku môjho dieťaťa. Potrebujem rady nie predsudky.
S priateľkou čakáme dieťa 26.12. Naše začiatky boli veľmi zlé. Po prvej noci prišlo dieťatko. Ked sme zistili, že čakáme babo (neoficiálne len tehot. Testy) nechcela ho. Začal som dosť bojovať az som ju presvedčil. No neskôr som zistil, ze priateľka je na onlyfans-e..?následne, ze za posledný rok spala s cca 15 timi chlapmi. Že vyžaduje iných chlapov. Mal som podozrenie, ze to dieta nemusí byť moje i keď tvrdila ze určite je.. Mal som pocit, ze môže byt nazvyme ho julove.. Bola situácia z obdobia, kedy dieťa vzniklo, ze bol u nej.. Je to chlapec s ktorým spavala minulý rok. V den, kedy sme boli na 1 sone a všetko sa potvrdilo sa zbalila a odišla k rodičom (máj) odvtedy ma ignorovala az do septembra kedy zmenila názor, ze to mame spolu skúsiť kvôli babu atď. Tak sme spolu začali bývať.. No v novembri som jej našiel správy s tym julom, kde on jej písal, ze sa o ne s dieťaťom postará a o 2 roky jej urobí ďalšie.. Jej odpoveď vsak nemôžem za to co píše on.. Potom si ho zablokovala a odvtedy nič. Priznám sa, ze 4 dni dozadu som ju oklamal ja (vo veci financií) a ona odišla k rodičom a ostala tam cez noc. Rano som pracoval na notebooku a bola prihlásená na enaily a tam som našiel, ze 17.9 sa registrovala na tindery a tak som jej to hneď napísal s tym ab si prišla pre veci a skončili sme spolu. Prišla zobrala si pár veci a odišla. Dva dni ju prosím, aby si prišla pre všetky veci a aj pre veci pre malu. Ignoruje ma, neodpisuje nedvíha proste nic. Dnes som jej išiel k rodičom za zvoniť, ze jej veci donesiem ignor... Na 145 pokus kde nedvíhala ani jej rodičia mi zdvihla jej sestra ze dobre vylož ich. Chcel som ist po ne domov, keďže som ich rovno nechcel brat a do toho mi zavolala mama, ze jej písala aby som veci nenosil, ze zajtra si príde ona sama po ne... Mrzi ma co sa deje, ale viem ze stále mi klame.. No nechcem prísť o možnosť výchovy svojho dieťaťa teda ak je moje.. Neviem ako to zastaviť. Ale keď ma ignoruje, tak ťažko sa rozprávať a ak si príde zajtra pre veci je úplný koniec... Co by ste robili? Ďakujem
@muchacici neviem ci by nebolo najlepšie zatiaľ prehovoriť ab sa vrátila ku mne.. Počkať do pôrodu urobiť test a potom riešiť. No keďže som ju poslal preč ja a ešte som jej aj povedal, ze jej odnesiem veci a zajtra ai príde po ne tak neviem ako by som to urobil..
@muchacici áno ale byť pri nej stále to je to.. Naozaj neviem čo robiť..
@nemam_menoo Ale pokiaľ si oficiálne otec, tak tá pomsta môže byť obmedzená, že? Ja toto nikdy nepochopím, ako sa ženy mstia prostredníctvom detí, a nakoniec tým aj tak trpia najmä tie nevinné osôbky..
V tomto konkrétnom prípade je rozumnejšie dieťa nepriznat a žiadať testy otcovstva. Ona ti nemusí umožniť kontakt, ani ak uznas otcovstvo. Dieta teda možno aj tak neuvidíš, ale napriek tomu budes mat povinnost platit výživné. Hoci neskôr sa možno ukáže že nie je tvoje.
@muchacici ano trpia.. No keď priznám otcovstvo tak nie nemá veľmi možnosti ale ak odíde k rodičom tak povie, ze malá je chorá atd daj to na súd a neurobím nič..
@nemam_menoo Ááále nevieš, keď si ochotný to všetko načas podstúpiť, tak babu musíš uchlácholiť a nasľubovať hory-doly 😃 Veď to je už len otázka niekoľkých dní...
@lili1313 zo stránky financií ma to veľmi netrápi.. Na tie kašlem. Ale ak moja malička je a nebudem mat možnosť vidieť prvé kroky, slovo zúbky ci čokoľvek iné veľmi ma to bude bolieť 😔
@muchacici no momentálne, keďže nedvíha a neodpisuje a príde si iba po veci predpokladám s ocom, tak veľmi tazkoju presvedčím atď.. Aj tu by som potreboval radu keď tak ako to urobiť..
@nemam_menoo len si uvedom že ona ti ju tak či tak nemusi ukazovať, prvý rok budete mať zrejme kontakt len v pritomnosti matky. Ani neskor ti ju nemusi davat. Ak chceš vidiet dcerin prvý zubok a prve kroky tak istotu ti da len spolužitie s jej matkou a to asi nie je veľké terno. Keď teda s tou ženou vydrzis do pôrodu a potom zistis že je dieta tvoje, tak čo? Ak sa rozidete, tak ti dceru nemusi davat, ak budete spolu, tak katastrofa aj pre teba aj pre to dieťa - v takej atmosfere.
@lili1313 ano toto je pravda. Tak dúfam niekde v kútiku, ze naozaj pôrod ju trochu zmení.. Ale neviem. Riešenie to nie je, ale príde mk zbabele nedať tomu šancu.. Naozaj mam zmätok neskutočný a neviem co je dobré a co nie..
@nemam_menoo Tak možno to tak bude musieť byť, keď ju neobmäkčíš. Že ak odíde, tak budeš odkázaný na jej milosť a nemilosť. Ale rieš to súdnou cestou a skôr či neskôr to bude všetko oficiálne. Ak ťa peniaze netrápia, tak by si mohol otcovstvo priznať, ale hneď to všetko riešiť. A čo bude potom, keď by ste sa teraz zase dali dokopy, ty budeš žiadať testy otcovstva atď, potom sa neurazí a neodíde ti aj s maličkou? Je otvorená tým testom? Ten jej odchod s dcérkou je iba otázkou času, krátkodobé udobrovanie a bývanie je krátkozraké
@nemam_menoo Prinajhoršom ti maličkú nebude dávať, ale ty si otec, budeš to riešiť oficiálnou cestou, tak snáď ti súd jedného dňa pridelí nejaké práva, či?? A budeš mať aj ty istotu
@muchacici no s testom ráta a tvári tvári sa aj ze súhlasí tam ja neviem. Co je dnes nemusí byť zajtra u nej.. No viem, ze to nemá asi perspektívu do budúcnosti, ale stále naozaj asi v kútiku dúfam ze ju dieťa zmení no to asi ťažko.. No naozaj peniaze neriešim a ak je malá moja.. Tak jej dám všetko, zaplatím všetko atď. Určite by som neriešil peniaze skôr ako svoje bábo 🙂
@muchacici ano jedného dňa áno. Ale súdy na Slovensku sa dajú dosť ľahko predlžovať na neskutočnú dobu a bojím sa toho.. Lebo naozaj každý den bez malej by bola utopia pre mňa..
@nemam_menoo Novorodeniatka sa vraj najviac podobajú na otca pri pôrode, potom ako rastú, menia sa. Tak nejako vydržte do pôrodu, buď tam. Bábätko si odfoť, nech v kľude porozmýšľaš. Ak nebudeš vidieť žiadnu podobnosť, tak ešte dáš spraviť testy. A budeš vedieť na čom si. tehotné ženy pred pôrodom už moc neznervózňuj, hormóny to urobia za teba. Materstvo je tiež špeciálne obdobie. Nie každý to zvláda - či matka, či otec.
Ak nechce ona a ani jej rodina s tebou komunikovať, tak tam asi veľká láska z jej strany nebude. Inak by sa správala a komunikovala by. Nepresvedčíš ju žiaľ a ani neprehovoríš, aby sa vrátila. Lebo nechce. Dieťa má krvnú skupinu po otcovi, tak aspoň toto zisti po narodení, ale samozrejme, nie je to záruka, presné sú len testy otcovstva.
1. Dufam, ze ti je nadobro jasne, ze pre dobro seba aj dietata s touto zenou NIKDY uz viac nemaj vztah
2. Nepresvedcis ju nijako. Ona ta ma v hrsti, cim viac bude vidiet, ze malu chces a zalezi ti na nej, tym viac ta tym bude vydierat, robit ti naprieky a tym menej ju budes vidiet. Bez ohladu na to, ci si skutocny otec alebo ci mas podpisany papier.
3. S takouto osobou nie je priestor na ziadne prosenie, dohidy, komunikaciu. Ona ti to dieta davat nebude, jedine co bude od teba brat peniaze. Ak by si aj otcovstvo teraz priznal, ons ti ho proste davat nebude a ty budes musiet platit. Aj tak by si musel absolvovat sud o rodicovske prava, aby si mal sudne podlozene, ze to ho davat musi. Takze nepriznavaj nic, hned ako to bude mozne poziadaj o geneticke testy a potom sa to doriesi.
4. Rozumiem, ze sa bojis, ze ti nieco ujde a je ti to luto. Bohuzial bez sudneho papiera si nepomozes. Ale ak je ta zena taka, aku si popisal, je dost mozne, ze po narodeni dietata ti bude sama volat, aby si prisiel a zobral si ho aspon na chvilu a staral sa. Kazda nova mama ma toho plne zuby, nie este takato co dieta ani vlastne nechcela. Musi mat ale pocit, ze to je pre teba za “trest” a ze ona ta k tomu donutila. Ked budes ty ten , co bude prosit a chodit za nou, just ti ho neda a bude sa mstit.
Takze za mna risenie je otcovstvo nepriznavat a jej povedat, ze milerad sa o dieta budes starat a platit, akonahle sa potvrdi, ze je tvoje. Hotovo koniec diskusie z tvojej strany. A nasledne dufat, ze ti po porode a par neprespatych nociach zavola a nahuka na teba, nech sa laskavo staras, ty teda navela prides a raz zoberes pokocikovat, ona zisti, ze jej to vlastne celkom vyhovuje. Toto je podla mna jedina cesta ako dosiahnut to, co si predstavujes. Aj ked teda dost manipulativna.
@nemam_menoo Veď skús tomu dať šancu, keď dúfaš, ale no.... veď uvidíš.. za mňa osobne ... asi sa veľmi tá žena nezmení, ale veď nebudeš ani prvý, ani posledný, čo by sa popálil. Hlavne asi ide o maličkú
@loliki ano nechcem ju stresovať atď preto som ju poslal k rodičom. Zbytočne by boli tlaky doma.. Ale s tou podobou aj keby to je malý černoch a má šikmé oči ona by ma prehovárala, ze je moje a ja by aom asi uveril v tom rozpoložení..
@maratonka no asi veľmi nie uznávam. Je to divne, ze zrazu prestala komunikovať.. O tej krvi aom nevedel naozaj? No jedine testy budú istota..
@nemam_menoo prvé tri mesiace dieťa len je, pije, kaká a leží, spí.. no a ešte plače.
Taká ako ona ti po mesiaci bude volať, aby si prišiel kocikovať, lebo nevládze (aj keď možno bude vypisovať viacerým mužom).
Žiadne prvé kroky ti neutecu. Dieťa začína chodiť tak okolo1 roka. Súd a všetko vieš poriešiť za pár mesiacov.
Otcovstvo by som na tvojom mieste riešila až po genetických testoch. Ak mala toľkých chlapov v posteli v Tom období, je len malá šanca že si otec.
@lucilaines wow napísané neskutočne. Všetko tam je asi pravda. Ale bohužiaľ asi som slabý človek v takýchto veciach aby som to všetko aj urobil. Ja som asi veľmi rodinný typ a srdciar a asi som ochotný trpieť pre dobro dieťaťa. Ono pekne si to napísala, viem ze aj správne.. Len proste to urobiť je omnoho ťažšie. Hlavne ide o moje prvé babo a ťažko mi je z toho.. Neviem si predstaviť, ze nebudenpri pôrode, ze ich odtiaľ nezoberiem a neprídu domov... I keď viem, ze je schopná aj v pôrodnici si písať s niekym iným.. Je to naozaj ťažké.. No naozaj ďakujem za to, ako si to napísala
@muchacici no uz som skúsil nepomohlo a myslím ze ani teraz by to nebolo navždy ale len na chvíľu. Každopádne neviem to uz asi zmeniť. Bez komunikácie to je ťažko..
@lenkakravcova no súd na Slovensku je komédia. Ona tiež je znala a vie, ako to môže natiahnuť a urobí to.. Viem, ze prve mesiace to bude tak a "neprídem o nič" ale ak to umožním už teraz tak to už nebude inak podla mňa..
@nemam_menoo Podľa mňa si viac-menej už od začiatku rozhodnutý otcovstvo podpísať a bojovať o dcérku. Určite ťa ešte čakajú krušné časy, ale začni riešiť starostlivosť čo najskôr súdnou cestou, už ako dlho to potrvá, ale neodkladaj to
@muchacici hneď po narodení to budem riešiť to je jasné.. Asi som i keď je to ťažké. Ja vlastne ani sam neviem co chcem.. Ale ďakujem ti za rady a možnosť rozhovoru 🙂
@nemam_menoo ak je dieta tvoje, bude mat zaujem o testy otcovstva. Ak nie je, bude ich zdrziavat, natahovat ta atd. Dieta si prvy rok vela nepameta -jeho hlavnou ulohou je priberat, spat a naucit sa korodinovat ruky-nohy-oci. Samozrejme, ze je lepsie, ak ma dieta 2 rodicov, ale zase dietatu to velmi neprekaza, ak ma iba 1 vztahovu osobu. Vztah si dokazes aj neskor po tom 1 roku vybudovat- a bude intenzivnejsi, kedze dieta sa bude zaujimat uz aj o svet, nielen o seba a svoje koncatiny.
Takze najprv testy otcovstva a az potom budovat vztah, nic vam neujde. Mozno ona nebude mat zaujem o dieta a ponecha ti ho na uplnu starostlivost a na cely zivot- aj take zeny su....
@nemam_menoo Neboj sa, všetko to raz pominie, vyrieši sa, situácia sa ustáli a bude dobre. Už akokoľvek sa teraz rozhodneš, potom budeš musieť stavať ďalšie rozhodnutia na tomto jednom. Drž sa a veľa síl ❤️

@nemam_menoo Samozrejme, že pre dieťa je najlepšie mať milujúceho ocka. Aj bábätká sú veľmi vnímavé a rýchlo si na teba zvyknú, keď ťa spoznajú, už tam sa začína budovať puto