icon

Pred pôrodom odišla k rodičom: Čo robiť?

nemam_menoo
14. dec 2023

Ahojte, na začiatok vás chcem požiadať o to, aby ste neodsudzovali ako aj mňa, tak budúcu matku môjho dieťaťa. Potrebujem rady nie predsudky.
S priateľkou čakáme dieťa 26.12. Naše začiatky boli veľmi zlé. Po prvej noci prišlo dieťatko. Ked sme zistili, že čakáme babo (neoficiálne len tehot. Testy) nechcela ho. Začal som dosť bojovať az som ju presvedčil. No neskôr som zistil, ze priateľka je na onlyfans-e..?následne, ze za posledný rok spala s cca 15 timi chlapmi. Že vyžaduje iných chlapov. Mal som podozrenie, ze to dieta nemusí byť moje i keď tvrdila ze určite je.. Mal som pocit, ze môže byt nazvyme ho julove.. Bola situácia z obdobia, kedy dieťa vzniklo, ze bol u nej.. Je to chlapec s ktorým spavala minulý rok. V den, kedy sme boli na 1 sone a všetko sa potvrdilo sa zbalila a odišla k rodičom (máj) odvtedy ma ignorovala az do septembra kedy zmenila názor, ze to mame spolu skúsiť kvôli babu atď. Tak sme spolu začali bývať.. No v novembri som jej našiel správy s tym julom, kde on jej písal, ze sa o ne s dieťaťom postará a o 2 roky jej urobí ďalšie.. Jej odpoveď vsak nemôžem za to co píše on.. Potom si ho zablokovala a odvtedy nič. Priznám sa, ze 4 dni dozadu som ju oklamal ja (vo veci financií) a ona odišla k rodičom a ostala tam cez noc. Rano som pracoval na notebooku a bola prihlásená na enaily a tam som našiel, ze 17.9 sa registrovala na tindery a tak som jej to hneď napísal s tym ab si prišla pre veci a skončili sme spolu. Prišla zobrala si pár veci a odišla. Dva dni ju prosím, aby si prišla pre všetky veci a aj pre veci pre malu. Ignoruje ma, neodpisuje nedvíha proste nic. Dnes som jej išiel k rodičom za zvoniť, ze jej veci donesiem ignor... Na 145 pokus kde nedvíhala ani jej rodičia mi zdvihla jej sestra ze dobre vylož ich. Chcel som ist po ne domov, keďže som ich rovno nechcel brat a do toho mi zavolala mama, ze jej písala aby som veci nenosil, ze zajtra si príde ona sama po ne... Mrzi ma co sa deje, ale viem ze stále mi klame.. No nechcem prísť o možnosť výchovy svojho dieťaťa teda ak je moje.. Neviem ako to zastaviť. Ale keď ma ignoruje, tak ťažko sa rozprávať a ak si príde zajtra pre veci je úplný koniec... Co by ste robili? Ďakujem

Strana
z3
uhnakova
14. dec 2023

Autor diskusie, pre tvoje emocionálne prežívanie je vhodnejšie otcovstvo priznať, hlavne keď netrpíš finančnou núdzou. A následne po narodení dieťatka čo najskôr požiadaj o testy otcovstva. Aj keď bude robiť tvoja “partnerka” doprieku, zrejme dieťatko minimálne párkrát uvidíš a budeš ho môcť počičíkať a pomojkať. Aj do pôrodnice ťa pustia ako otca. Takto malé bábätko si toho ešte veľa nepamätá, čiže ak by testy vyšli blbo, ono zabudne bez nejakej väčšej ujmy. Ale ak sa ukáže, že je dieťa tvoje, tak budeš mať fajn pocit, že si neprešvihol niečo dôležité a že si to nepokazil hneď na začiatku.

beata_k
14. dec 2023

@nemam_menoo Len to dieta pravdepodobne nie je tvoje. Das sa zapisat do rodneho listu, budes platit a stretat a po roku prides na to, ze nie je tvoje. Co urobis? Prestanes ho mat rad? Prestanes platit? No asi nie. Budes pekne platit a starat sa. A ked si budes chciet zalozit rodinu, tak problem na svete. Musis najst zenu ochotnu toto tolerovat. A mozno pre dieta od ineho chlapa...

0kristina0
15. dec 2023

@nemam_menoo prepac ale ty si vazne sprosty a naivny. Ty si myslis, ze hentaku kurvu nejake dieta zmeni (co vlastne ani nechcela)? Vazne? Ruku na srdce a odpovedz si. Radil si sa uz s nejakym pravnikom? Kto ti povedal, ze to bude trvat rok?

keziah
15. dec 2023

@maratonka
@nemam_menoo
ak to spravne chapem (nie som zdravotnik), tak krvna skupina sa samozrejme dedi po oboch rodicoch, kazdy mame krvnu skupinu z dvoch pismen (napr. AA alebo A0 daju tzv. A, 00 je nulka, BB alebo B0 je B atd.), pricom dietatu davame jedno z nasich pismen.
Tzn. ze rodicia s krvnou skupinou A a B mozu byt:
AA a BB a mozu mat iba dieta AB
A0 a B0 a mozu mat dieta A (A0), B (B0), AB (AB) akebo 0 (00).

katarinka89
15. dec 2023

@nemam_menoo koho mieni uviesť ako otca pri pôrode? Tieto údaje si pýtajú....

anketkarka
15. dec 2023

Poraď sa s nejakým právnikom. Na kuratele na úrade práce Ti určite poradia, čo je lepšie. Možno ten papier čo máš u seba o otcovstve možeš zrušiť len na matrike už. Oni ho tam majú zaevidovaný a neviem, či ho môžeš už len akoby zatajiť. Ja by som na Tvojom mieste uvažovala aj o tom vysudiť si dieťa do svojej opatery, ak by bolo Tvoje. Život pri takej matke malej určite neprospeje. Iba ak by sa stal zázrak a bola lepšou mamou ako partnerkou. Nemal si ju vôbec presviedčať, aby si dieťa nechala. Nemá ešte na to, aby bola vhodnou matkou. Držím maličkej aj Tebe palce ak si ockom Ty. Budete to mať ťažké s takou mamou.

doriiis
15. dec 2023

@keziah ..rodičia A,B môžu mať dieta s krvnou skupinou A,B,O,AB

katkajaromer
15. dec 2023

Já bych kontaktovala soud a zeptala se, jestli je možné, aby žádost o určení otcovství mohl podat už teď. Podle mě to nebude trvat rok. Doufám, že to dítě není Tvoje. Měl bys po starostech. Hlavně se nezapisuj jako otec už předem. Pokud nebude chtít, dítě Ti "nepůjčí", ani když se zapíšeš jako otec. To bys musel stejně na soud upravit styk s dítětem.

neferneferuaton
15. dec 2023

@nemam_menoo ak bude tvoje ries to sudom.

vevesh
15. dec 2023

@keziah chapes to spravne, ale problemom je, ze nikto nevie, ci je typ AA alebo A0, uvadza a zistuje sa iba ta domimantna cast a to je A (plati aj pri B skupine)...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
rony2255
16. dec 2023

@keziah správne si to popísala. Záleží z akých alel sa skladá krvná skupina, ako píše aj @doriiis A+B môžu mať A, B, AB,aj 0

nemam_menoo
autor
17. dec 2023

Ahojte, keďže sa veci riešili nebol som tu. Aktualizujem informácie včera prišla, veci zbalila aj pre malú a odišla. Baviť sa nechcela a tym to skončilo. Dnes si ma všade zablokovala a napísala len mojej mame, že ma neprizná ako otca i keď papier z matriky som jej dal včera. Takto to asi dopadlo

rony2255
17. dec 2023

@nemam_menoo keď sa dieťa narodí, podaj na súd žiadosť o určenie otcovstva

nemam_menoo
autor
17. dec 2023

@rony2255 akurát to riešim v druhom príspevku. Na matrike sme zapísali, ze dieťa je moje bude mať moje priezvisko atd. Ci môže ona urobiť pri pôrode aj inak, ak to už je zapísané? Respektíve xi to môže na matriku ísť zmeniť

vierkainka
8. jan 2024

@nemam_menoo a pokračovanie tohto príbehu je už písaný pod nickom janobrza?

Strana
z3