icon

Pred synom mi škaredo vynadal cudzí chlap

h2
8. feb 2016

Ahojte dievčatá, asi sa potrebujem len vyrozprávať, lebo stále neviem rozdýchať, čo sa mi dnes ráno stalo. Išli sme so synom k lekárke, má problém s močovými cestami, tak som brala vzorku moču vo fľaštičke. Prišli sme o ôsmej, čakáreň plná, na rad sme sa dostali až po deviatej. V ordinácii sme boli asi 2 minúty, lebo doktorka potrebovala mať výsledky zo vzorky moču, tak nám len napísala sprievodku do laboratória, sestrička odobrala vzorku do skúmavky a išli sme s tým do vedľajšej budovy na testy. S výsledkami sme sa vrátili asi o pol hodiny a postavili sme sa pred dvere, že ako ďalší pôjdeme hneď my, veď sme si tu predsa už hodinu odsedeli. Nejaký otecko, čo bol práve na rade, sa do mňa pustil, že či chceme ísť hneď dnu, lebo teraz sú na rade oni. Skúšala som mu vysvetliť, že my sme tu od samého rána, už sme tu čakali a išli sme len do laboratória pre výsledky, ale on si stále len mlel to svoje, že ich chceme predbehnúť a že som tam nebola, lebo on je tam už pol hodiny a nevidel nás tam. Keď sestrička otvorila dvere, hovorím jej, že sme sa vrátili s výsledkami, ale že tento pán si to nedá vysvetliť, takže ju prosím, nech mu povie, že už sme tam naozaj boli. To už som ale mala z toho všetkého slzy na krajíčku a to bola obrovská chyba, lebo keď dotyčný videl, že mi je do plaču, "zamrmlal si pre seba", ale tak, aby to všetci počuli: "Hysterická pi.a!" Počula som to ja, aj sestrička a, bohužiaľ, aj môj štvorročný syn, ktorý sa ma celú cestu domov a ešte aj doma spytoval, čo mi to povedal ten ujo a prečo som plakala. ☹

evelynm
8. feb 2016

suhlasim s @moni244. Myslim, ze plac nebola dobra reakcia, ale to ty uz sama vies. Ten muz sa zachoval ako primitiv, zjavne sa citil silny, lebo citil tvoju slabost.
Synovi bolo treba normalne vysvetlit, ze nie vsetci ludia sa spravaju slusne a ze mal nazornu ukazku toho, co sa diat nema. Netreba z toho pred synom viac robit dramu, druhy raz sa vsaky snaz ukazat viac sily. Lebo ozaj si k tebeludia budu dovolovat len tolko, kolko citia, ze mozu.

mircalla
8. feb 2016

@trdelnik234 ja vacsinou poviem nieco sarkasticke s poker face, ale tentoraz som hystericky ziapala

@panuzasny to si pis...🙂

paris3
8. feb 2016

@h2 tak obcas sa clovek zrazi s blbcom 😒 naozaj si sa mohla sama ohradit a necakat na to, ze ta sestricka zachrani. aj ked nasa sestricka by mu to isto raz-dva vysvetlila 😀
take situacie sa ti mozu stat hocikedy... vyuzila by som to na to, ze by som dietatu vysvetlila, ze aj take situacie sa stavaju, ze aj taki ludia existuju a ako sa zachovat... to je asi jedine pozitivum, co z toho mozes vytazit 😉
a nechapem tu take reakcie, ze si sa predbiehala.... podla mna si sa nepredbehla, ved si tam cakala normalne rano, kym pridete na rad. ked uz prides s vysledkami, tak predsa by ostatni nemali ocakavat, ze tam zase budes hodinu cakat. s tym som sa ja osobne nikde nestretla.

modryponik
8. feb 2016

@h2 Bez ohladu na to, ze ste boli uz obaja vystresovani z cakania - to nejdem rozoberat - takto sa s cudzim clovekom, a zenou a este pred detmi nerozprava. Hadat sa da aj bez urazania. Nuz co, natrafila si na "ineligenta". Ja ked trafim na taku sortu tak si poviem: "este stastie, ze To nemam doma". Kasli na to. Predstav si, ze niekto s niekym takym zije v jednej domacnosti. Smutne. Uz sa k tomu nevracaj, nema vynam tuto scenu rekapitulovat. Daj si fajnu kavcu a nieco sladke upec, aspon si pri tom oddychnes 😀 , a sprav si pekny vecer.

mimcurik
8. feb 2016

@mircalla teda i mna by zaujimalo co si tej pani povedala ...
@h2 ked si toto dovoli nejaky chlap vypustit z ust na inu zenu pred jeho manzelkou ,tak to teda lutujem tu jeho manzelku, ze co si dovoli k nej ! a ty sa netrap ,synovi vysvetli ze je to nepekne ,ze take slovicka slusni ludia nepouzivaju ! ... ja by som sa nehadala s nim ... povedala by som jeho zene rovno pred nim , ze pani lutujem vas ze zijete s takymto chudakom a vosla dnu keby otvorila sestricka ,ale vzala synceka a sla prec ,aby nemohol on nato reagovat (v pripade ze by opat mi nadaval ,tak aby to syncek nepocul )...aj za cenu ze by som musela cakat hoc polhodinu dlhsie keby som odisla inam .

mimcurik
8. feb 2016

@mimcurik & alebo vzala maleho inam *

mawka
8. feb 2016

ehm.... idem k lekarovi - posle ma inde /labak, rtg a pod./ s tym, ze sa mam vratit s vysledkami, PRVE, co sa opytam sestricky je co potom. mam zaklopat alebo cakat atd... uplne normalna vec sa na toto opytat a nie revat v cakarni lebo nejaky debil si na mna otvori hubu. a ano, stava sa to bezne, ze clovek odide nieco zaniest, zdrzi sa, medzitym pride niekto iny, bla bla, prave preto vzdy s detmi hovorim sadnite si, dam sestricke papiere a pockame, uvidime. a dost nahlas, aby to osadentstvo cakarne poculo a pochopilo, ze sa nejdem predbiehat, ale ze idem dat sestre papier. tolko moznosti je...
ale revat pred debilom a pred vlastnym deckom? ako sorry. ano, henten sa zachoval ako debil, ale ty si tiez malemu nedala najlepsi priklad ako reagovat.
na mna ziapala mesiac dozadu psychiatricka ako zmyslov zbavena pred plnou cakarnou a natvrdo a velmi dorazne som sa jej spytala, preco na mna krici, ked ja sa s nou bavim normalne, zvysila o dalsiu oktavu a tak som sa jej spytala, ci je odbornicka, na co ona hrdo zahucala ano, ona je TU LEKAR. a ja na nu s kludom anglicana, ze kedze je lekar, odbornik na psychiatrii, cakala by som inu uroven a hlavne to, ze takuto situaciu bude zvladat a ovladat sa. ofialovela 😀 😀 ako haloooo, zena, pohadat sa da s debilom aj v klude. len treba tu asertivitu k tomu a nie sa rozrevat. vzdy si povedz ze NEPOSEREM SA z neho, z nej, z toho a podobne. a uvidis, bude lepsie.
na mna by mohol hulakat aj sam prezident, nepochodil by.

mawka
8. feb 2016

...a odbornicka ma vyhodila aj z ambulancie aj z cakarne. a len preto, ze som trvala na tom, ze sa potrebujem s nou rozpravat o zhorsenom stave mojej babky a este som bola jej sprievod. a ona ma vyhodila. a ludia? nikto ani nedychal, ked ona tresla dverami, tak vsetci boli mudri ako radia. ale, samozrejme, tych pici na jej adresu sa v cakarni ozvalo viac od JEJ pacientov 😀 😀 😀

brcka252
8. feb 2016
Používateľ brcka252 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od brcka252.

strasne to je s niektorymi ludmi

sono2
8. feb 2016

@jeannna my sme roky no asi 7 nasadli do elektricky V ba tam dole pod Žel. Stanicou, ešte sme len nastúpili, ja kufrisko, mazel kufrisko plus kozmeticka taška, príručná taška, kabelka, nato el.pohnuta, no mali sme čo robiť aby sme sa nevycapili na zem, lístky V ruke- okamžite revízor že lístky, sa kukam na neho, že akurát sme si chceli , že nie že pokuta, nemi aj S manželom, hovorím, že ale ved sme sa ani riadne nepohli, sedel tam od začiatku ten revízor, nato mne už začalo triasť hlas A muž na to. Krikom, vám nedám ani korunu sa budem sťažovať, už neviem čo povedal veď prázdna el. Že ok, tak si štiknite, no horor. Sme šli na letisko sme mali smer na most odtiaľ ďalej no si vieš predstaviť. Hanba teda aby niečo vybrali. Si sa mala sťažovať! Si nemala vôbec štiknuty? Si mohla niekoho požiadať. Ale ľutujem ťa som tiež taký citak, ja radšej nejako vylučkujem zo situácie, určite by som na nikoho nevrieskala, neviem, keby som bola sama, že čo by bolo😞

lubkavargova1
8. feb 2016

takych premudretych som zazila aj ja...prisiel jeden otecko s dospelou dcerou..a ze zaplati si prednostne. A okamzite ide k lekarke. Sestricka mu milo a slusne vysvetlila, ze moze si zaplatit, ale aj tak musi pockat, lebo doktorka ma u seba pacienta a ona nemoze tam vtrhnut "ze ta nech vypadne". A ten blbecek si to ne a ne vysvetlit..lebo on si za to plati...tak mu sestricka zabuchla a povedala, ze ked sa nepaci, tak nech ide k inej je predsa slobodna volba lekarov...proste "panbozke ma velky zverinec" 😀

jeannna
8. feb 2016

@sono2 tito revizori su strasni idioti ktorysi ... ti hovorim, to bolo par sekund a ja MHD necestujem, tak v tomto nie som taka zbehla, nenapadlo ma niekoho oslovit. Zacal sa mi vyhrazat, ze zavola policiu, bud zaplatim na mieste 600 Sk, alebo za pritomnosti policie 1.200.

A minule som bola v BA a nasadol tam jeden chlapec-cudzinec, lebo anglicky rozpraval a on mal kupeny listok, ale ani len netusil, ze si ho musi stiknut ... stale mu vysvetloval, ze on listok ma a ja vedla neho v krcoch, lebo mi ho akosi nakrivo stiklo a ani nebolo dobre vidno datum, uff, ale pustil ma dalej, lebo riesil jeho. Vy ste ho aspon spacifikovali, asi sa zlakol tvojho muza 🙂

sono2
8. feb 2016

@jeannna nie no videl, ako sa teperime s tými kuframi, veď sedel okamžite už prednostne, usúdil, že by bolo svinstvo, veď sme mali lístky všetko za kufre nechcel ísť nikto na čierno, veď sa pohla elektricka A hneď že lístky, vieš ako hega tie elektricky máš problém stať, keď sa nedrziš, to ešte Z toho kruhu šla. No katastrofa A normálne si zaplatila?

jeannna
8. feb 2016

@sono2 Hej, dala som mu tych 600 Sk .... tam som bola este nasrata, ale ako som vystupila, uz len plakat a plakat do zahynutia 🙂 ... takze chapem, ze niekedy sa clovek neudrzi, ani nechce revat, ale neda sa to zastavit, hlavne, ak nemal dobry den alebo celkovo narocne obdobie, vtedy sme lutostivejsi asi vsetci.

moonlight1210
8. feb 2016

@jeannna manzel kupil nove auto a pani policajti ho odvtedy radi pristavovali, lebo drahe auto, majitelovi treba trochu prerovnat krovky.
tak ho raz zase zastavili takto rano, ked siel do prace a pytaju si klasiku: doklady od vozidla, osobne doklady a reku, ci požil. a on na to, ze pozil. tak policajti prekvapeni, ale teda ze fukat. tak fukol 0,00. a ze co pozil. a on na to, ze ranajky. 🙂
potom ho uz nezastavovali.

adri266
8. feb 2016

@h2 v prvom rade, vobec nie je divne, ze Ta to rozplakalo. Kazdy z nas ma iny prah citlivosti. Ja som citliva od narodenia, aj pokozka,aj pocitovo, takze to dobre chapem.

No a k tomu chlapovi, ja to vidim tak, ze manzelka musela byt na smrtelnej posteli, inak chlapa k lekarovi s dietatom nedostanes, takze chudak, si myslel, ze pride a za 5 min to vybavi, takze bol maximalne vytoceny. Predpokladam, ze tam naozaj bol prvy krat, ked nevie, ze sa pacienti vracaju k lekarke s vysledkami.

A co sa tyka syna, musis si uvedomit, ze casom uvidite aj skarede veci - bezdomovcov, romov, ludi, co kradnu alebo ublizuju inym, a jednoducho musis svoje dieta pripravit aj na to, ze svet nie je len ruzovy.

modryponik
8. feb 2016
stardust
8. feb 2016

@jeannna co bol autobus prazdny, ze si nikoho nepoprosila stiknut ten spravny listok?

jeannna
8. feb 2016

@stardust ja ti uz neviem, bolo to uz velmi davno, len viem, ako som mala oci velmi citlive na svetlo a bolo to par sekund a uz stal nado mnou. Dorazil ma ten necitlivy arogantny pristup.

stardust
8. feb 2016

@jeannna to si nevedela ani nahmatat stikacku? Ked mam dva listky v ruke a viem, ze jeden uz bol stiknuty, tak by som stikla oba listky.

stardust
8. feb 2016

Ale inak k teme...tie nase slovenske cakarne su strasny des a ani sa necudujem, ze ludom casto rupnu nervy (ale to im nedava pravo spravat sa ako prasce). Ked mam cas, skor sa rozculujem, ze ma tak skoro volaju do ordinacie, lebo v cakarni si mozem precitat kadejake casopisy zdarma 😀

mircalla
8. feb 2016

@mimcurik to nepoviem, ale bolo to zle, az som to dost prehnala, ale vytocila ma do vyvrtky....ale najprv som jej povedala, ze som tehotna, naco zahlasila to urcite a dalej som sa uz nekontrolovala

jolly84
8. feb 2016

@h2 mala si mu vylepit! To z tých ľudí si Ťa naozaj nikto nezastal?

candii
8. feb 2016

To je otras .. moze sa hanbit taky clovek a este pred dietatom!! A tak ako pani nado mnou pisala.. este ze to nemate doma a pustite to z hlavy.. hanbu si spravil on 😉

sardinka32
8. feb 2016

@h2 Vidis to sama z niektorych reakcii tuna diskutujucich...ludia neradi cakaju, to je normalne...a chlap obzvlast. 😅 Ja vzdy ked musim vybehnut z ordinacie a ist niekde po vysledky, alebo na nejake ine vysetrenie a potom sa este mam vratit k vseobecnej, sa vzdy sestricky opytam, ze ci mam rovno zaklopat a ohlasit sa, zapisat sa znova do poradovnika alebo ona sama, ked ma uvidi, si ma zavola. A tak by si dotycnemu nemusela nic vysvetlovat, len by si povedala, ze Ti sestricka tak kazala a drzal by hubu a krok.
Ja ked som chodila na injekcie, tiez sa mi stalo, ze sa na mna jedna zena oborila v cakarni, ked som sa postavila pred dvere...pritom ja som k lekarke nesla, len mi sestricka pichla injekciu. Spustila, ze ona tu bola skor, tak sestricka jej sama povedala, ze idem len na injekciu...ja som sa na pani pozrela, usmiala som sa a ona tam potom este daco tarala a obhajovala sa, ze clovek to nevie, ze sa ponahla a bla bla. :D Takze dohodni sa nabuduce so sestrickou, co a ako a potom mas padny argument - je to na jej rozhodnuti, koho si zavola dovnutra.

jhalena
8. feb 2016

@h2 Mala si mu povedat, ze si pomylil ambulanciu a psychiatria je inde 😀 . S agresivnymi typmi pokial nevies reagovat na agresiu sa netreba pustat do diskusie. Niektorym situaciam treba predchadzat a este predtym ako ta oslovil, si mala poziadat ostatnych o prepacenie, vysvetlit preco cakas na vstup a dalej s nervakom ani nediskutovat.

mimcurik
8. feb 2016

@mircalla to sa ti necudujem ... ja som minule jednej pani starsej tiez poriadne nandala , lebo z nicoho nic mojho krpca pomenovala ,,zasran protivny" ... nic jej neurobil ani nepovedal (2,5r) a nikdy predtym sme sa nevideli ... a ona tak na neho .... jak som na nu spustila , tak nezainteresovany by povedal ze som nevychovana drzana ...

babydesire
8. feb 2016

Niektory ste fakt hnusny,,iste aj mna nastve ked vidim,ze sa niekto postavi pred dvere,zaklope,sestricka otvori a pusti dotycneho dovnutra,len sa nadychnem a v duchu si poviem klud ved nevies dovod preco isiel tento pacient skor,mozno mal nato opravneny dovod a dalej cakam...nechapem preco sa pustate do autorky prispevku niektory,,nemal sa takto k nej chovat,chapem,ze sa hneval ale mal si to nechat vysvetlit a ospravedlnit sa a vsetko by bolo ok,,myslim,ze syncek nato zabudne casom...
Aj ja som strasna citlivka ale na druhej strane sa viem pekelne rozculit a myslim,ze panovi by som tiez povedala svoje a veru by ostal pekne pozerat,,uz som v takych situaciach bola...povedala som svoje drzemu autobusarovi aj zakaznikovi v obchode,rekreantovi na priehrade aj drzym deckam v buse...
Kazdy reagujeme inak,,nik nas nepripravi do predu na situaciu ktora nastane..to ako reagovala bolo spotanne a nechapem potom tu kritiku,,kritiku by si zasluzila ak by bola ona ta drza mamicka co zacne vulgarne utocit na otecka ktory tam je omnoho dlhsie ako ona...

babydesire
8. feb 2016

@stardust no ja odkedy mam mobilny internet,tak mi cakanie v cakarni nevadi 😀. Niekedy mi je aj luto ze uz idem dovnutra ked mam nieco rozcitane 😀

kikina84
8. feb 2016

@h2 no to je všetko o povahe..proste si citliva..a je zbytocne ti hovorit ako si sa mala zachovať,proste to s teba šlo samé..Somnou keby sa napr.niekto takto rozpraval,tak by bol rád že vyjde z tých dverí živý 😀 ,ja si zasa nenecham kydať..som dosť impulzívna..ale každopádne by to otecko nerozdýchal keby natrafil namna..Nuž mala si zlý deň..treba sa s tým zmieriť, že u lekárov je to žiaľ také ako to je..je to jeden veľký bordel a chaos..a ľudia sú podráždení ,nervózni z čakania..ale kazdopadne aby ti niekto nadával do p.č..tak to je moc..Synovi vysvetli,že ujo sa nechoval pekne,že je nevychovaný a nevie sa správať ,aby si z toho prípadne syn nebral príklad..a povedz že ti slzili oči lebo ti do nich niečo padlo. 😉 ..drž sa