icon

Predaj bytu s nevyplatenou hypotékou.

1. apr 2020

Ahojte,ma niekto skúsenosť ako to funguje pri predávaní bytu na ktorom je ešte nevyplatená suma hypotéky ?

kikulienka94
1. apr 2020

ww.google.sk - predaj bytu s hypotékou + sa spýtaj vo svojej banke

autor
1. apr 2020

@kikulienka94 ďakujem za tvoju osobnú skúsenosť 😊

zuzuliatko18
1. apr 2020

Kupna cena sa rozdeli tak, ze prva cast pojde na hypoteku, na splatenie a druha potom priedavajucemu. Banka vycisli hypoteku ku konkretnemu dnu, ku ktoremu musi byt tato cast splatena. Konkretne veci asi riesit s bankou, ako to maju a hlavne moja skusenost je spred par rokov😉

berusinka2
1. apr 2020

@zuzuliatko18 aj teraz e to tak,predavala som vo februari...

autor
1. apr 2020

@zuzuliatko18 ďakujem pekne

jaond19
1. apr 2020

Predavali sme byt na hypoteku. Zjednodusene: kupujuci previedol peniaze do nasej banky, hypoteka sa vyplatila, tarcha sa vymazala. Zvysok penazi nam banka potom dala k dispozicii. Vsetko samozrejme treba riesit priamo v banke, je to kopec zmluv predtym nez k tomu dojde. Ale ide to vpohode 🙂

raszuz
1. apr 2020

Ja som predavala v juni, nechala som v banke vycislit zostatok dlhu, do zmluvy islo, ze do urciteho datumu musi byt na hypo ucet vlozena dana suma a zvysna na moj ucet

kubiatko30
Autor odpoveď zmazal
lubka73
1. apr 2020

ked ma kupujuci schvalenu hypoteku, poziadas v tvojej banke o vycislenie, nakolko to vycislenie ti daju k buducemu mesiacu a ak by sa nestihol termin musis opat poziadat o nove vycislenie a ak nestihnes v lehote zrusit to povodne je tam nejaka pokuta/aspon v csob/, v kupno-predajnej zmluve budes mat dve polozky 1. to vycislenie tvojej hypo 2. zostatok ceny nehnutelnosti ostatne je potom v podstate to iste ako pri predaji nehnutelnosti bez hypo

wejti
1. apr 2020

Napíš na finančnú poradňu je tu nová na koniku... 🙂

autor
1. apr 2020

Ďakujem všetkým za odpovede už v tom mám jasno

len_nig
1. apr 2020

Ja som tak predávala teraz v januári, úplná pohoda 😊 do kúpnej zmluvy sa presne vypíše koľko € ide banke tvojej zostatok hypo, koľko ti ide na účet. Požiadas o vyčíslenie potom a je to. Bála som ťa toho veľmi ale je to jednoduché. V banke ti určite jednoduchšie vysvetlia. Držím palce 😊