icon

Preháňam?

3. jan 2022

Zdravím vás s priateľom sme spolu cez 5 rokov. Pred rokom sme si kúpili dom a mame 2 deti. Viem, že zásnuby hneď neznamenajú svadbu, ale myslím si ze je to posun vpred. Chcem sa zasnubit. Moje bezdrtne kamarátky,spolužiačky bývalé sa zasnubujú, niektoré sa už stihli vydať. A to len 1 z nich má deti. Hnevá ma to. Chceme spolu byť, ale on sa na tento krok stále necíti. Mrzí ma to. Bojím sa, že to nechce spraviť pretože v skutočnosti somnou ostať nechce... ja neviem... netlačím ho, ale par krát tu tá debata bola. Buď to dal pod koberec alebo povedal ze sa necíti. Chcem aby sme boli ako skutočná rodina, s jedným priezviskom. Len týmto tempom sa bojím ze to nebude
Deti majú priezvisko moje. Dohoda bola že kým sa začnú učiť mena už budeme svoji...akosi to potom padlo, a už sa necíti ani na zasnuby...čo robiť? Trápim sa zbytočne?

marca12
3. jan 2022

Ja by som ho postavila pred hotovu vec. Vyber si mesiac a den nech si vyberie on,ktory mu vyhovuje a hotovo. Deti uz mate,tak sa nemusi citit do nicoho dotlaceny. Co je to chlapa,ktory sa boji zavazku,ale plodit deti,co je zavazok na cely zivot,to mu nevadi. Realne sa coho boji? Preco sa brani?

danka56
3. jan 2022

Mám pocit, že chlap veľmi dobre vedel a vie, čo robí. Skús mu navrhnúť to zapísanie do listu vlastníctva. To sa podľa mňa riadne rozohni a pohadate sa. Podľa mňa riadne je vychcany.

autor
3. jan 2022

@pribinak keďže som bola na MD , tak hypo riešil on. Ja som riešila a riesim to čo sa mi dalo/dá..čiže prerabku, zariaďovanie a teraz bežné veci co treba.

autor
3. jan 2022

@marca12 to mi nechce povedať.

mayami
3. jan 2022

@marca12 no nemyslím, že zrovna ona je tá, čo môže jeho stavať pred hotovú vec. On je ten, čo má v rukách všetky esá.

elizabet173
3. jan 2022

pracuješ, či si ešte na RD?

janinah
3. jan 2022

Neries svadbu.ries vlastníctvo domu.Keby si zmyslel.tak hneď zajtra tá odtiaľ môže vyhnať a pôjdeš s holou r....

pribinak
3. jan 2022

Uvedomuješ si ako s tebou vybabral? Veď v podstate máš holu rit !!!!

zuzuliennka1
3. jan 2022

mam coraz silnejsi pocit, ze si budes musiet proste zvyknut, budete zit takto vedla seba, s detmi s priezviskom po tebe, a odlisnym nez tvoj chlap…proste “na hromadke”…. ja to vnimam z jeho strany ako “poistku”, zbabelost, nuz ale couz teraz.. deti mate, dom mate….
len aby si este nahodou neostala totalne bez nicoho, ze sa zrazu rozhodne a zdupka, nic ho neviaze

vamajka
3. jan 2022

S tym domom to mas blbe, ked si panko zmysli tak ta vyhodi na ulicu

elizabet173
3. jan 2022

ja by som sa asi s deťmi spakovala a išla k rodičom, ak sa dá. Vybavila by som si výživné a povedala mu, že sa nemienim na rodinu hrať. Nedokázala by som takto žiť s pocitom, že ako sa niekomu podarilo so mnou vybabrať

pribinak
3. jan 2022

@zuzuliennka1 súhlasím s tebou čo si napísala, len jeden podstatný detail: on má dom, ona nie

elizabet173
3. jan 2022

@zuzuliennka1 nemajú dom, ten má on

zuzuliennka1
3. jan 2022

@pribinak vlastne ano, tak… no ale myslela som to zatial, ze teda “deti maju, dom maju”, este tam byva… nechcem malovat certa na stenu, asi sa hned zajtra rano nezobudi a nevyhodi ju, ale teda v pripade, v akom je ona, nema z dlhodobeho hladiska nic

mila23
3. jan 2022

podla mna kym su deti male,tak ju asi nevyhodi,lebo vsak kto by sa o deti staral....ale ked budu vacsie.....este ju bude tym vydierat,ze ked ho nebude posluchat, moze odist...

mila autorka, radim urychlene riesit dom....

yoxinka
3. jan 2022

Toto bude tvrdé, ale keď ho omrzíš, ostaneš sama bez príjmu s dvoma deťmi na ulici, lebo právne nebudeš mať nárok na nič. Ja som v tomto trápne staromódna, ale najprv sa riešia zásnuby, potom svadba/bývanie a ako posledné deti … Áno, aj manželia sa môžu rozísť a blabla, ale toto, že niekto má dve deti, priezvisko je ženine a dom má len chlap, ktorý sa viazať nijako nechce, to je moc … a je vôbec uvedený na rodnom liste ako otec detí??? 🤦‍♀️

autor
3. jan 2022
marca12
3. jan 2022

Nechce povedat,jeho smola,svadba a hotovo.

autor
3. jan 2022

@yoxinka ano je.

zuzuliennka1
3. jan 2022

@marca12 jeho smola? 😂 a to si fakt myslis, ze autorka si moze nejak dupnut a bude svadba? to teda ani nahodou, pokial sa doteraz nedokopal, tak sa uz svadba konat nebude, naco? postarane je, deti ma, dom ma, naco by si este prirabal starosti svadbou??

yoxinka
3. jan 2022

A aký je otec? Stará sa, venuje sa deťom, či to má v paži?

pribinak
3. jan 2022

@marca12 jeho smola?

On nemá čo stratiť, ale ona áno, všetky esá ma v rukách on.
Vybabral s ňou a sakra poriadne

mayami
3. jan 2022

@zuzuliennka1 no mohla by sa vyhrážať akurát tak celibátom, keby si ju nezobral😁, žiadny manželia, žiaden sex, jednoduché

dilino
3. jan 2022

Ty si pristupila na to že dom je len jeho lebo si bola na materskej.Co mu branilo ťa dať zapisať ako spoludlžnika nič ved to sa dá.Už teraz asi nie ked je byt kúpeni na hypotéku ale predtým sa to tak dalo.Mate dve deti majú tvoje priezvisko akože prečo.Majú ho v RL zapisaného ako otca ak nie tak zrejme nebudeš mať ani nárok na výživne.Vybabral s tebou a poriadne ty nemáš absolutne nič len peniaze čo si dala do rekonštrukcie ale byt neni tvoj to znamena že ako keby si to dala cudziemu.Vziať si ťa nechce lebo ak by chcel už by to dávno urobil.Má všetko čo potrebuje deti má, postrane o nich je domacnosť tiež takže celý full servis jemu je sveta žiť.Skôr ako obavu o svatbu by som mala obavu o bývanie jedneho dňa si môže doniesť nejaku frajerku ved nikdy nevieš a teba môže poslať aj z detmi preč.Ja len nechápem jednu vec kto chcel aby sa deti volali tvojim priezviskom ON či TY. Mala si nechať deti aby sa volali jeho priezviskom ved sú jeho urobil si ich tak prečo sa volaju priezviskom ako TY.ON si ťa nechce zobrať je to špekulant.Ešte aby si neskončila na ulici z detmi na tvojom mieste by som si ho vziať nechcela to je najmenej.Nechce a hotovo ako ho donutiš k svatbe no nijako.

elizabet173
3. jan 2022

na RD nemusíš byť tri roky, snažila by som sa zamestnať a ak máš možnosť, odísť k rodičom, je na ňom, či mu stojíte za to, aby s vami vytvoril rodinu alebo nie

zuzuliennka1
3. jan 2022

@mayami no, lenze jeho k nej nic neviaze, takze vyhrazat by sa mohla a tam by to aj asi ostalo… este aby jej fakt nezdupkal prec a najde si dalsiu bez zavazkov, a bez celibatu🙈😁
proste a jednoducho - naopak to maaaaalokedy funguje, svadba v tomto ich pripade proste nebude, radim autorke sa s tym co najskor zmierit a radsej premyslat nad nejakym zabezpecenim sa, aby neostala raz totalne bez nicoho

elizabet173
3. jan 2022

@dilino čo by dosiahla, keby sa deti volali jeho priezviskom? Bola by tam, kde teraz. Čiže v ....

elizabet173
3. jan 2022

neodpovedala si, či si aj ty dala nejaké peniaze na kúpu domu, lebo hypo nestačí a tiež do rekonštrukcie.

desore
3. jan 2022

Kolko eur si investovala a kolko on do kupy domu?

zuzuliennka1
3. jan 2022

@elizabet173
@desore pisala, ze v LV je pisany len on, prerabali a zariadovali spolocne a aj domacnost financuju spolocne.