Preháňam?
Zdravím vás s priateľom sme spolu cez 5 rokov. Pred rokom sme si kúpili dom a mame 2 deti. Viem, že zásnuby hneď neznamenajú svadbu, ale myslím si ze je to posun vpred. Chcem sa zasnubit. Moje bezdrtne kamarátky,spolužiačky bývalé sa zasnubujú, niektoré sa už stihli vydať. A to len 1 z nich má deti. Hnevá ma to. Chceme spolu byť, ale on sa na tento krok stále necíti. Mrzí ma to. Bojím sa, že to nechce spraviť pretože v skutočnosti somnou ostať nechce... ja neviem... netlačím ho, ale par krát tu tá debata bola. Buď to dal pod koberec alebo povedal ze sa necíti. Chcem aby sme boli ako skutočná rodina, s jedným priezviskom. Len týmto tempom sa bojím ze to nebude
Deti majú priezvisko moje. Dohoda bola že kým sa začnú učiť mena už budeme svoji...akosi to potom padlo, a už sa necíti ani na zasnuby...čo robiť? Trápim sa zbytočne?
@zuzuliennka1 Preco by si nemohla dupnut? Nic nie je stratene a robite tu z neho nejake monstrum. Tiez mam dom pisany len na mna a nechystam sa muza okakat. Pekne sa podelime,ak sa rozideme. Hadam nebude tak hlupy,ze nebude vediet zdokladovat svoje vynalozene prostriedky. Zase si nemyslite,ze na sude sa clovek nevie dozadovat svojich penazi.
@zuzuliennka1 to ze je na LV pisany on neznamena ze ho aj cely platil...kupovat mohli zo spolocnych penazi...ale vlastnik je iba on....
@zuzuliennka1 hej, ja som to písala ironicky. Tu sa toho veľa radiť ani nedá.
Faktúry mam co som ka financovala. Ale na to kaslat. Mam kam ísť ak od seba pôjdeme. To je pre mňa nepodstatne... A ani by som od neho nič nechcela, keďže by to vyuzivali aj deti... mne tu skôr ide o ten princíp..
@marca12 citaj este raz - su spolu 5 rokov (to som ja bola zasnubena, riesila som statnice a zacinali sme hladat priestory na svadbu), maju dve deti spolu, a dom ktory je jeho - naco by sa on zenil???
a je sakra rozdiel, ci je dom pisany na zenu alebo na chlapa… ked ostane na ocot s detmi zena, je v uuuuuplne inej situacii, ako ked by sa to stalo chlapovi…
tu ale v prvom rade nejde o dom, ale o to, ze ona chce svadbu - a ta uz proste nebude
Zlatko, už ti to tu napísali, ale musím to napísať ešte raz, ty si neskutočne naivná
Ak ti ide o princíp, tak najskôr mala byt svadba a až potom deti
Z jeho pohladu nevidím žiadny dôvod sa ženiť
spýtala si sa ho, prečo nie si na LV, keď si dom financovala aj ty zo svojho? A prečo by si od neho nič nechcela? To čo je za prístup? Preto s tebou takto máva, lebo od neho nikdy nič nechceš
A ty sa citis na to, ze financujes dom chlapovi, ktory sa zajtra moze na teba zvysoka vykaslat, zbalit sa a ist? A ty zostanes s 2 detmi, bez penazi a byvania? On je chrapun a ty si velmi naivna, dalej nepokracujem
@zuzuliennka1 Ani zena nie je v pohode vsak bude musiet vyplatit chlapa z domu. Neviem odkial to mate,ze automaticky pripadne dom vlastnikovi. Ved aj "spolubyvajuci" donho investoval a na sude bezne dokazujes ciastku na vyrovnanie,tak nechapem,ze vas vsetky tu len dom trapi a robite z chlapa nejake monstrum.
u nas bral hypo len muz, lebo to bolo jednoduchsie (ja som bola szco s nepravidelnymi prijmami, on zamestnanec s pravidelnym prijmom, navyse islo o malu sumu). este sme vtedy neboli manzelia, ale to by som sa pozrela, aby som nebola na LV... normalne pol na pol, to s hypo nema nic spolocne... bolo by mi neprijemne, keby to bolo inak, a to sa teda rozvadzat neplanujem, ale mam zmysel pre to, co je "spravodlive".
co sa tyka svadby, jedine sa o tom mozete rozpravat - moj muz tiez dlho nechcel, ale vzali sme sa pred dietatom - ak nie je tvoj muz emocionalny, mozes poukazat na racionalne vyhody (info o zdravotnom stave, vdovsky dochodok a podobne neromanticke zalezitosti).
@marca12 netrápi nás len dom, ale ak doň ona vložila svoje peniaze, vieš ako dlho sa ich môže domáhať, ak jej ich on odmietne vyplatiť? Roky. Prečo nie je vlastne na liste vlastníctva? Iné by bolo, ak by on mal dom, bez hypo, tam by bola hlúposť, aby polovicu prepisoval na ňu. Takže keď ho prestane baviť a pošle ju do čerta, tak jemu zostane dom, môže sa s ňou súdiť aj desať rokov, jej budú chýbať tie financie, ktoré do neho vložila, aby si mohla zobrať hypo na vlastné bývanie ale bude mať dve malé deti, o ktoré sa treba postarať a teda aj oklieštenú možnosť zobrať akúkoľvek prácu. Čiže super vízia. Že sa nemusí naplniť. Nemusí, ale očakávala by si od takéhoto muža niečo iné?
@marca12 sú spolu cez päť rokov, dom kupovali pred rokom, má to v úvodnom príspevku
@elizabet173 Ja by som v prvom rade nikdy nespravila taku hlupost,ze dam peniaze na dom a napise sa na muza. Ked nehnutelnost,tak napolovicu
@elizabet173 To som prehliadla. Tak potom spravila riadnu blbost
@marca12 😂 citaj prosim ta znova a s porozumenim… dom je tu momentalne nepodstatny (riesis ho tu len ty), aj sama autorka pise v uvode a aj neskor v diskusii - ide o svadbu, priezvisko, byt “na poriadku” - co ale podla nas nebude… ona chce svadbu, on nie
@zuzuliennka1 Dom sa riesil v prispevkoch uz predomnou jej nakladali ako ostane s holou ritou a podobne. Vyssie som pisala ako ho ma pritlacit,to bolo vysmiate,ze ho nema ako pritlacit. Tak bud chce sbadbu alebo nechcem. Ked nieco chcem,spravim pre to vsetko. Ze netrvala na svadbe skor je uz pase. Teraz ho musi uz iba dotlacit a ked to nebude skusat,moze dalsie roky cakat na zazrak,ze ho osvieti.
@marca12 zena chlapa do svadby nedotlaci… maju dve deti uz, ked sa nerozkyval pri prvom, ani druhom jej tehotenstve, uz sa nerozkyve
Ty by si od neho nič nechcela, lebo by to využívali aj deti... a co tak princíp spravodlivosti? On by ti predsa na nové bývanie, rekonštrukciu neprispel ( s najväčšou pravdepodobnosťou) a to by tam boli deti rovnako ak nie aj viac ako uňho...
@zuzuliennka1 ok,vsak ty vies najlepsie a vidis buducnost
@zuzuliennka1 Ja sa pytam kolko investovala, akym percentom sa spolupodielala. Pokial on napr. dal vstupnu investiciu 100 tisic, 50 si zobral uver a ona zaplatila 10 tisic, uz vieme odpoved, preco si ju nezobral. Su v tom peniaze, nechce sa delit v pripade rozchodu. Velakrat sudkyne odklepnu 50% podiel z hodnoty domu manzelke, aj ked to kupoval zo svojich penazi, bolo to vramci BSM.
@marca12 no, vidim to okolo seba a aj tu na mk najdes presne na tuto temu a presne s takymto vysledkom hadam aj milion zalozenych tem 😂🙄 ale jasne, najskor deti, domy a potom tlacme chlapov do svadby, “to vzdy vyjde” 🙄🙄🤦🏼♀️ naivky, ako autorka
Normálne neverím, že ešte v dnešnej dobe može byť ženská tak naivná a hlúpa...Veď ty nemáš NiČ !!! Ešte aj deti ti môže zobrať, ak ho naserieš...vyhodí ťa na ulicu a tebe ostanú len oči pre plač, on im totiž domov poskytnúť môže a ty nie ! A ty riešiš stupídnu svadbu...nemala si mu rodiť deti 👎
@marca12 Ty si zaspala na vavrínoch, alebo si sa s koňom zrazila ? Podľa teba dom pripadne jej, keďže tam došla s igelitkou a jeho vykopne na ulicu, ktorý figuruje na LV ?
To co znamena ze sa na to neciti? Ze sa mu nechce robit svadbu alebo sa boji zavazku, alebo si chce nechat otvorene zadne dvierka, lebo si nie je isty ze ty si ta prava?
Nech ti da presnu odpoved. To ze sa na to neciti je velmi vseobecne.
Vies, akonahle ti povie dovod, mozes na neho vytiahnut protiargument. Proti svadbe totizto neexistuje ziadny dobry argument.
Ja by som mu na to povedala ze on sa na to nemusi citit, ze staci ked sa dostavi na urad alebo do kostola. Ze ty sa na to citis aj za dvoch.
@mandarinka555 to som nikde nepisala,citaj lepsie
Na deti ti prispieva? Ci tahas vsetko z rodicaku? Co vsetko financujes vramci domu? A co on? Stara sa o tie deti. Zobud sa dievca, kym nie je neskoro.

Toto by si mali prečítať všetky slobodné ženy, ktoré tvrdia, že svadba nie je dôležitá, veď hlavne, že sa ľúbime. Pekné s tebou vybabral, len čo je pravda. Ak máš dobrých rodičov, tak by som skúsila ozaj odísť od neho, nech pocíti, aké to je bez vás a či mu stojíte zato, aby si ťa normálne zobral za ženu a prepísal na teba polovicu domu.