Prehnala som to? Ako sa vyrovnať so sklamaním v partnerovi
Baby ahojte, chcem sa spýtať. Priatel dnes začínal u kamaráta pracovať v jeho servise. Poobede som začala spinit, tak som mu volala ci by mohol prísť a ísť somnou na pohotovosť. Povedal ze nemôže len tak oddist, tak som šla sama. Ubehli 2 hod chvalabohu bábätko a všetko je v poriadku ale môj priateľ mi nenapísal ani nezavolal. Mrzi ma to, prehanam? Čakala som ze aspoň napíše že hneď ako sa vybavím nech zavolám.
Z pohladu zeny, co uz kadeco prezila, ti musim napisat, ze mi az smiesno prislo. Zaroven chapem - hormony.
V zivote su situacie, kedy zena napríklad potrati a muz je je na sluzobke. Vyuzije taxiky, sanitku, suseda...
Preberie sa po zakroku, vezme tasku a ide domov.
Ziadne fanfary.
Pripadne jej zacne odtekat voda, ale ma dalsie dve deti doma a je vecer, takze s nimi zostane manzel. Ona sadne do taxika, ide na gyn.prijem, zostane v nemocnici, manzel pride na druhy den, kedy sa mu da.
Treba pochopit, ze svet sa netoci len okolo teba, princezna. Nauc sa zvladat veci aj sama, je to normálne.
Potrebuje partner prácu alebo nie? On je v prvý deň v novej práci, nezáleží ci u kamaráta alebo nekamarata. Zrejme nemôže nonstop cuxat na telefóne.
Toto mi príde ako deti v škôlke kto ma zavolať prvý a druhý. Spinila si, všetko v poriadku, namiesto aby si mi napísala ze je všetko v por sa zduvas lebo on nenapísal a nezavolal 2 hodiny ako si na tom.
A možno som divná ja, pretože ja keď idem od lekára nemám problém informovať chlapa o tom co a ako. Rovnako aj on.
Druhá možnosť je té toto je čas najmenší problém vo vzťahu. Nie každý chlap prežíva tehotenstvo partnerky ako partnerka ovplyvnená hormonmi
Tak, ja Ta chapem. Zlakla si sa a je Ti luto. Naozaj mohol napisat, to by ho teda nezabilo. My si tiez s muzom posleme aspon spravu, aby druhy vedel, ze ma neho myslime a zaroven ho nevyrusovali.
Ale, hlavuhore, mozno bol v praci v strese. Ak by nebol v praci prvy den, urcite by sa ozval. Hlavne, ze ste v poriadku.
Adekvátne ti to môže vysvetliť len on.Aj keď tu bude 1000 komentárov,všetky budú len akože,do hlavy mu nik nevidí.
Za mna si mu mala dat ty vediet. Ako mal volat v 15 minutovych intervaloch, ze ako? Ved na pohotovosti mozes cakat hodinu, dve, tri …. Bol v novej praci. Aj pre neho to bol narocny den. Ak by bol pilot, prave operujuci chirurg, dirigent uprostred koncertu …, tak by ani len telefon nezdvihol.
Ja ti dám vysvetlenie...si precitlivena lebo si tehotná... Chápem ale takým správaním sa nikam nepohnes ...teda určite vo vzťahu nie smerom k dobrému... Áno mohol zavolať ale možno keď je prvý deň v inej práci ma stres alebo sa učil čo kde ako... Určite na teba myslel...ty si mu mohla napísať že je všetko ok. A tiež si nemyslím že je potrebné hneď ho zalarmovat že musí ísť s tebou na pohotovosť keď sa nič také vážne nedeje... Kľud pokoj všetko je ok určite mu na vás záleží ale mal asi hlavu inde. Ale fakt asi hormóny robia svoje.😊
Prvý deň v novej robote nevedel kde mu hlava stoji. Môj muž tiež vždy čaká ze mu ja napíšem alebo zavolám ze co a ako bolo. Kebyže som mala čakať na to, že on sa ozve prvý, čakám doteraz. Čiže vysvetlenie pre teba je to, že nepoznáš mužov. Ty si tehotná, nie on, nemá ani naše hormóny ani nič podobné, nepreživa to tak ako ty, lebo nevie co ma prežívať. Nič viac v tom nehľadaj.
Ja mam opacny nazor, ako vacsina a myslim si, ze priatel sa mal ozvat. Ved aj napriek tomu, ze bol prvy den v praci, mohol povedat sefovi/nadriadenemu, ze si potrebuje zavolat nachvilu. Uplne pochopitelne. Alebo tam pocas celeho dna nemal ani pauzu na obed?
My priatelovi do hlavy nevidime, takze to všetko hore napísané sú len domnienky. Asi najlepsie mu pokojne povedat, ze si cakala, ze sa aspon opyta, ako a co - a dostanes odpoved. Mne pride, ze ste este kratko spolu a nepoznate svoje reakcie. Načim to napraviť, porozpravat sa a predísť nedorozumeniam.
Ty si troška "špinila" - frajer nevie, že to je skoro krvácanie veď ms nikdy nemal a voláš ho aby ťa odviezol do nemocnice? Ak nekrvácaš ako na jatkách určite sa vieš dopraviť aj sama a potom ho informovať o výsledku.
Poviem ti múdro do zivota: ak niečo chceš naozaj chceš zariaď si to sama. - chcela si aby sa ozval ozvi sa ty.
Autorke - komunikujte doma spolu. Komunikacia je zaklad vztahu, treba na nej popracovat.
tak ja si myslim, ze kazdy uvedomely muz vie co znamena spinenie v tehotenstve a mal sa ozvat. Ja ked som bola tehotna a mala som kontroly manzel sa vzdy zaujimal co nove a ako som dopadla na vysetreni. Takze u mna by nepochodil s tym ze neriesi. My si nezvykneme vypisovat ,ale v pripade vysetreni a lekara sa vzdy zaujimame ako dopadlo vysetrenie
Prosim nerob z toho velku vedu. Skor za zameraj na celok. Ako berie tehotenstvo. Ako sa k tebe sprava v dlhsom casovom rozpati...
@autorka koľko máš prosim ta rokov??? Nechápeš, ze začínal v praci a nemal jednoducho na teba čas? Ty si sa mala potom ozvať ze co a ako. Ci ti mal volať každých 5 minút? A ty by si akoze na koze zdvíhala mobil? Pabeboze, spamataj sa 🤦♀️ inak mam pocit, ze si s tebou ešte "uzije" 👌
Ty si poznas priatela,ci skace okolo teba bezne alebo ta nechava samostatnu na vsetko. Podla toho vyhodnot situaciu. Moj by so mnou isiel,ak by mohol. Ale napr.ked som bola na operacii,nepisal ani nevolal,boli sme dohodnuti,ze ja sa ozvem. Ale v tvojej situacii by ma mrzelo,ze sa nezaujima. Ozaj mohol aspon sms napisat. Ved je to aj jeho dieta. Volat nie je vhodne,ale napisat mohol.
Tak ste spolu minimálne 9 mesiacov, teda už určite vieš, či je starostlivý, zaujíma sa o teba, miluje ta a teší sa na dieťa, alebo už x mesiacov sleduješ ako sa radšej zašíva kde môže, nerieši, že treba chystať veci pre dieťa, je radšej s kamarátmi ako s tebou….
Pri tej prvej možnosti, logicky, mal toho dnes vyše hlavy a zabudol sa včas ozvať. Pri tej druhej možnosti, by to bol zas jeden klasicky scenár - mám dieťa s kamarátom, on je radšej s partiou, chodí na pivo, píše si s inými, ja som si myslela, že dieťa ho znení… jedine ako od jeho zistíš, prečo nevolal je kľudný rozhovor.
Akože asi pôjdem proti prúdu ale tak keď sa rieši niečo vážnejšie tak jasné, že sa dá nájsť minútka na záchode napísať sms.. ktorá môže pípnuť aj keď je na koze, veď to je sekunda zvuku... Podľa mňa sa mohol ozvať. Ja by som umrela od zvedavosti čo sa deje s mojim partnerom na pohovosti
Chudak chlap
Pravdaže mal napísať. Úplne chápem, že neodišiel z novej práce, ak nešlo o vážny stav, ale poslať správu trvá 30 sekúnd.
Mňa by sa to tiež dotklo. Ale tak 2 hodiny nie sú tak strašne veľa, tak by som počkala na ďalšie jeho správanie.
a ako to nakoniec dopadlo? Opýtal sa?
Aj ja by som cakala ze pojde so mnou, alebo aspon povie nech mu dam vediet.
Prvy den clovek toho zase az tak vela nenarobi a ked je to kamaratov servis, tak to by mal aj pochopenie.
reakciatvojho priatela je typicky muzska. Ma v hlave plno problemov a ty si mu zavolala dalsi, a kedze ste sa dohodli, ze ho ty vyriesis, tak zacal riesit ten v poradi dalsi problem. Podla mna tiez cakal, ze mu zavolas akosi dopadla.
Toto nie je o tom, ze by ta nemal rad alebo sa nezaujimal, ale doveroval ti, ze to zvladnes a budes ho informovat.
Mám skúsenosť z druhej strany. Manžel mi volal z práce, že nevie, kedy príde, lebo išiel so sebou na pohotovosť. Povedal mi, kam ide, o čo ide, neviem, čo som mu mala ďalšie písať ja potom? Veď to je úplná samozrejmosť, že na neho myslím a chcem vedieť, ako dopadol 🤦🏼♀️ normálne mi zavolal, keď odtiaľ odchádzal, povedal základné info o probléme, kedy asi príde domov a všetko ostatné sme riešili až osobne.
Nechapem. Ja som tiez tehotna, ked som isla na pohotovost alebo k lekarovi nikdy mi manzel nevypisoval, nevyvolaval, ze teda ako som dopadla 😀 A to viem, ze ho zaujima, ale jednoducho vzdy caka kym sa ozvem ja, lebo naozaj nevie kedy som skoncila atd. A pride mi to normalne, ze sa mu ozvem ja a nikdy som nevyckavala ako male dieta, ze kedy sa ozve 😀 Vsak nie sme pubertiaci co spolu iba randia. A to som mlade 20-rocne hlupe maso ale teda takto detinsky by som sa nikdy nechovala 😀
Ono, ako tu uz bolo spomenute, "problem" (a to nielen v tomto pripade, ale aj v beznych zivotoch) su nase ocakvania. Mame ich nakreslene v hlave, a ak nie je podla nich, sme smutni. Ale, nikto nam do hlav nevidi. Ak nieco ocakavas, povedz to, vyslov to. Aj pre toto sa hovori, ze malo komunikujeme, je nam blbe byt priami. Potom z nenaplnenych ocakavani vznika frustracia. Ja by som na tvojom mieste 1. napisala mu/zavolala hned ako by som zistila, ze je vsetko ok. 2. ked pride domov, spytala sa ho na to a povedala mu, ako to citim, a kludne aj, ze som cakala, ze sa ozve a spyta sa (co neznamena, ze to tak musi robit, ale minimalne bude vediet, co by si chcela). Z jeho pohladu mozno bolo ocakavanie, ze sa ozves ty...Ludia si necitaju myslienky, a ocakavania sa lisia jeden od druheho. Preto je super, ked povies, co sa ti pacilo, co ta potesilo, co ta zarmutilo...
Joj, strašne to prežívaš, ja na Tvojom mieste by som ho s nejakým špinením ani neotravovala, hlavne keď viem, že je prvý deň v novej práci a má určite iné starosti...Keď sa niečo podobné stalo mne, volala som najprv lekárke, potom som k nej šla SAMA na vyšetrenie a mužovi som po tom všetkom len napísala správu, čo sa stalo, večer sme o tom prehodili pár viet. Ja celkom nechápem, prečo by mal ísť vôbec s Tebou k lekárke, v tomto konkrétnom prípade (ak teda neodpadávaš od bolesti a nemáš 100 km vzdialenú dr...) Aj keď budeš mať dieťa, isto nebude môcť dobiehať domov na Tvoje zavolanie, to by sa zbláznil...
@autorka mal ti volať keď by si bola koze? 😃
Nerobila by som z toho drámu....Áno jasne každej by dobre padlo keby sňou ide partner v takejto situácii ako podpora ale ty si sa mala ako dostať do nemocnice a on bol prvý deň v práci (pochopiteľné prečo ísť nemohol). Tiež si myslím že po vyšetrení si mu mala zavolať/napísať ty (môj priateľ by automaticky čakal že mu dám vedieť).

Mala si sa trochu pochlapit a vybaviť sama, chlap nemusí počuť o "spineni" jednak je to mimo jeho vesmír a 2. nevidel v tom žiadnu hrozbu. Ked pôjde o porod, to už nebude tak abstraktné, ako tato epizódka.
Davaj na neho pozor, ty si myslíš, ze on by mal teba teraz strážiť ako oko v hlave, co by aj mal, ale na jedného chalana spadlo auto na zdviháku tak nešťastne, ze dovi, dopo, koniec. 👥