Prehnala som to alebo som príliš precitlivená?
Baby, dnes som povedala mamine(53rokov) že ,by si mohla nájsť nejaký koníček (je veľmi veľmi depresívna)..že hocičo , čo by jej robilo radosť, pustili sa do mňa aj s tatinom..
Mamina začala že či mi drbe, že ona nemá na koníčky čas, že ona nemá taký život ako ja , že či som normálna ..
Ocino mi začal že oni nemajú taký život ako ja, že taký nezodpovedný ,nudný , že nemajú čas ako na konicky ,zostala som smutná ..mám dve malé deti , o ktoré sa príkladne starám , každý deň čisté oblečenie, navarené, oprane, mám 5 psov o ktorých je postarané vo všetkých smeroch a prácu ..ale podľa nich je to smutný, nezodpovedný,nudný život..
V sobotu , mi povedali že to čo mám ja za prácu ,nie je poriadna práca, pracujem v gastre,sama tam pracujem , a pracujem aj manuálne ..ja sa necítim že nič nerobím , každý deň som hore od 5 rano ..
Oni sú finančne veľmi dobre , vekom sú mladší , ja neviem či som ja ťa precitlivela
@biba_18 o to sa snažím , na Tom mi úprimne záleží , aj mala chce byť so.mnou co najviac (samozrejme vekom bude mať ďalšie záujmy) ale my si čítame pred spaním v posteli, veľa času trávime spolu , aspoň kým sú malý, ono potom budú mať svoje životy , a postupne budeme ustupovať do úzadia , celkom prirodzene..ale potom zas chceme s mužom cestovať a keď budú chcieť nech sa pridajú , vieš aby aj v dospelosti chceli s nami travit čas ...uvidíme
Nechaj to tak. Bud aj ty chvíľu urazena. Veď ona sa odrazí. A pre tvoj vnútorný pokoj s ňou súhlas so všetkým, aj s tým ze tráva ma nesprávny zeleny odtieň. Jej povahu nezmeníš ani konickami. Pises, ze vie krasne strikovat ...a aj tak sa ta spyta ci ti drbe. Zmeň svoj prístup, ju už nezmeníš.
Moc si to berieš k srdcu. V duchu sa poďakuj za svoj život, ktorý teraz máš. Že nemusíš ešte ako slobodná bývať s nimi a nasávať emócie z tohto toxického prostredia. Ty nie si zodpovedná za negatívne pocity svojej matky a keď tvoja dobre mienena rada nepadla na úrodnú pôdu, tak dobre. Komu niet rady, tomu niet pomoci. Nabudúce by som matku s jej negativizmom stopla, že ja toto už nebudem počúvať. A nech sa aj urazí. Bolo by mi to srdečne jedno.
@grof_monte_christo ja som vďačná za svoj život naozaj , veď už len tie dve krásne zdravé deti , keď ti doktori povedia že si neplodna a v živote mať deti nebudeš , sú neskutočná výhra..ja si neskutočne vážim svoj život ale to čo sme dosiahli , sme dosiahli sami ...
Aj mňa vie moja mama dat niekedy dole a to spolu bývame. Ale ja ju beriem tak, že každá sme niekde inde. Jej pocity a názory nemajú so mnou nič spoločné. Len sa to odo mňa odrazí, neprechádza to do môjho vnútra.
vôbec si nič neprehnala a to, čo ti povedali, by som aj ja zobrala ale že sakra osobne. Máš zvláštnych rodičov, je to smutné, ale asi by som sa snažila obmedziť kontakt na minimum
Ty nemáš problém s mamou. Ty máš problém so sebou. Moc to prežívaš. Vieš čo by som urobil ja? Keď chce ignor, má ho mať. Nekontaktovala by som ju. Máš svoju rodinu, svojho muža. Nenechaj si vysávať energiu od rodičov. Nás ich rada, vadis si ich ale odtiaľ potiaľ.
a o vnúčatá má záujem, zaujíma sa o ne, zoberie ich niekedy niekam, alebo ani na to nemá čas?
To, že je niekto tvoja rodina, ešte neznamená, že nemôže byť toxický.
Nie je to komplex doktorky?
@bmolko ale áno má ich rada , zoberie raz za rok , na ihrisko , ale napríklad nechodí k nám vôbec , hoci precestuje stovky kilometrov,(bývame 10 minút autom)povie že nemá čas, nemá kedy, jedine že prídeme my ...
@evazhoufova tak je prosím aký?
normalne by som s nou prerušila kontakt na niekolko mesiacov sprava sa ako male dieta. Dala si jej normalnu radu a takto vyskočí. Normalne by som sa jej do Vianoc neozvala nech sa preberie a ospravedlni.
Autorka - pracuj na sebe, nie na mame. Pracuj na tom, ako si taketo komentare beries, pytaj sa seba, preco sa ta to dotyka. Pomenuj si sama pre seba, ze co tvoja mama voci tebe robi - identifikuj jej rolu a prestan hrat jej hru. Ja ta uplne chapem, moja mama tiez hrava rolu obete, stazuje sa, lutuje, cely svet je zly a ona je chudinka v tom celom. Alebo prechadza do "utoku" a obvinuje mna. Robi to nepriamo, nenapadne, snazi sa vo mne vyvolat pocit viny. Lenze ja uz jej hru nehram. Komentare potvrdzujem a ked vidim, ze zautocila, iba to pomenujem, ze to vidim. A ona prestane. Pretoze jej beriem vodu z mlyna. Nie je to lahke, ale postupne sa naucis. Mne to teda trvalo roky pravdupovediac, lebo som si myslela, ze jej tym ublizim, ak "vystupim" z tej jej hry. Lenze ono za to, ako sa ona citi, za to si moze jedine ona. Pomoct jej praveze mozes tym svojim postojom, ktory ale nesmie byt taky ten "nasraty" - to je opat rola, ktoru nechces hrat. Cize s laskou, prijat mamu taku, aka je, nechciet ju menit, ALE, nehrat jej hru.
Možno je dobré sa aj zamyslieť nad rodičmi tvojej maminy, že v akom prostredí ona vyrastala. Či neopakuje tie naučené vzorce. To samozrejme neospravedlňuje jej správanie, ale mohlo by ti to pomôcť ľahšie pochopiť, prečo to robí.
nikdy nemozes zmenit inych, ale mozes zmenit seba. Mas urcite ocakavania od mami, ale tie sa nenaplnia. Zacni ju akceptovat aka je. Je nedokonala s muchami. Ano jej reci sa ta dotknu, ale dobre vies, ze nema pravdu. Aj rodicia sa mylia. Uz si dospela, nie male dieta, poznas sa lepsie ako ta mama pozna. Takze zapracuj na sebe. A kludne jej mozes povedat, ze ta jej stazovacie reci nebavia, nech zavola inokedy.
Máte pravdu baby, aj mi povedala že dopadnem v živote oveľa horšie ako ona ...budem robiť všetko pre to aby som bola spokojná ...a nevyplnilo sa jej to
Je mi to ozaj ľúto, ale ona to riadne prehnala. Ty jej niečo kamarátky poradis, chces jej dobre a ona ti je tak vulgárne, či to drbe a ohundre celý tvoj život? Asi by ma u seba tak ľahko nevidela. A ak by sa sama neozvala, asi by som jej zato nestala. Aj keď je to veľmi smutné
@zuzana9393 toto nahnevalo aj môjho ,on ju väčšinou berie z rezervou snaží sa , ale toto sám povedal že prehnali to , že ak takto vyzerá nezodpovedný život tak on už nevie..a že on práveže nechce mať život ako oni, že žiadna radosť z neho
Že jediná zodpovedná práca ostatní ani nepracuju
@evazhoufova aaaano to bude ten prípad presne, len ona má najťažšiu prácu, mne povedala že práca v gastre. ,kde manuálne pracujem !!nie je poriadna práca ..že to akoby som ani nič nerobila
A ona čo robí? Je riaditeľka vesmíru alebo čo?
Mas toxicku matku, to sa zial zmenit neda.
Autorka,
no vitaj v realite q konečne sa pozri na svojich rodičov inou optikou. Oni skutočne milujuci nikdy neboli. Bolí to ale je to fakt! Konečne ukázali svoju pravú tvár aby si to pochopila!
Pozri niečo o nacistických rodicoch. Nebus chcieť tomu veriť, najskôr.
Čím skôr si uvedomíš, kto v skutocnosti tvoji rodicia su, tým kepsie pre teba a tvoju rodinu.
A nech je kludne urazene aj nasmrť a hlavne dllllho! Budeš nať kľud. Kontakt minimalizuj. A keď sa sťažuje? hod telefón pod vankúš akebo povedz, ze ta jej sťažnosti počúvať nebaví!
Prijmi co sa najhoršie môže stať- budeš za nevdacnu najhoršiu zrudu a maminka za chudinku perfektnú!
Prijmi tento faktva bude ti sveta zit! Nemusíš sa nikomu zodpovedať. Kto ťa pozná a aj ju - vie svoje. Vytriedis tým priateľov aj rodinu 😉.
Nikde nue je bapisane, ze rodicia sa môžu k detom aj dospelým chovat ako hulvati!
Neboj, casom to preboli a bude lepšie. Ale pre nič na svete si už nenechaj 💩 na hlavu!
Toto nevyriešis, je to hnusná povaha ,len ta bude deptat ,ved ty vieš ako si na tom ,tak jej reči musíš vnímať ako prázdne blaboly. Najviac ta vedia zraniť najbližší, lebo od nich máš určite podvedome očakávania, ale musíš sa naučiť obrnit sa .
napises ze tvoji rodicia su vecny stazovatelia a cudujes sa ze na teba vyleteli??? 🤦🤣🤣🤣 ... oni maju problem sami so sebou a ked takto "ponizili" ze si nezodpovedna aj napriek vsetkemu co si napisala uz hovori o tom ze nemaju absolutne ziadny zaujem to frflanie zmenit... eage si mohla argumentovat ze kym sedite pred telkou mohli ste robit milion iných veci alebo im obmedz kontakt s tvojimi detmi lebo nechces ten negativizmus okolo nich a ano budes za nevdacnu a zlu a neviem aku ale ak si nenastavis hranice nic sa nezmeni
Tak snou nedebatuj,zdvihni telefón ked bude volať a keď začne byť protivna poloz telefón na stôl a rob si svoje,nech si mrmle do telefónu

úprimne to je ľúto ☹ to už vyzerá na to že vekom už úplne stráca zábrany ... ale čo sa týka tvojich detí, určite nemeň nič na to že sa túlite a že majú v tebe teraz oporu - lebo to sa ti vráti keď budú veľké ...